Dating for aleneforeldre – Hvordan lykkes man?

Vi skal gi deg noen gode tips om hvordan du kan lykkes med dating som alenefar eller alenemor!
Dating for aleneforeldre-Hvordan lykkes man? BIlde av en mann med bar på stranden.

Vi skal vise deg hvordan du kan lykkes med dating som aleneforeldre i denne artikkelen! Det kan være vrient å være alenemor eller alenefar å drive med dating, men det har aldri vært enklere å komme i kontakt med andre enn nå.

Det kan være vanskelig å finne en barnevakt eller fokusere på sine hobbyer og interesser når man har barn. Dette kan gjøre det litt vanskeligere å finne en romantisk partner.

Heldigvis finnes det andre arenaer man kan lykkes på, og datingsider og applikasjoner har tatt verden med storm. Slik blir det litt lettere å finne noen å date hjemmefra.

I denne artikkelen skal vi ta for oss hvordan du kan lykkes med dating og nettdating som aleneforelder!

Mange aleneforeldre dater i Norge

Det finnes mange aleneforeldre i Norge, og man kan også finne andre i samme situasjon som deg på datingmarkedet.

Antall aleneforeldre stiger sakte, og det blir mer og mer normalisert å være aleneforelder og det å date noen som er alenemødre eller alenefedre.

Vi har hentet statistikk fra Statistisk Sentralbyrå også kalt SSB for å finne ut hvor mange barn som bor med aleneforeldre i Norge. Det finnes ca.1,1 millioner barn under 18 år i Norge.

15% av alle barn i Norge bor med en eneforelder og 23% av alle barn bor med en aleneforelder med samboer eller med en eneforelder.

Med andre ord så er du absolutt ikke alene når det kommer til å date som aleneforelder!

Bekymringer rundt dating for alenefedre og alenemødre

For mange følger det også med en del bekymringer rundt dating for mange aleneforeldre. Det er mange ting å vurdere og ta hensyn til når man dater med barn.

For mange er det nok normalt å være mer varsom når du dater og har barn, og det er helt normalt å ha bekymringer rundt dette, men så lenge man går forsiktig frem kan dette hjelpe på.

Man vil gjerne sette barnet først å finne noen som kan være et godt forbilde for barnet eller barnene, og dette gjør nok at det kan være litt vanskeligere å finne noen da man også må like denne personen selv.

Det blir rett og slett flere variabler å ta hensyn til når man dater med barn, og med dette også flere bekymringer. Det finnes heldigvis mange fine personer der ute som vil date noen med barn!

Bekymringer rundt dating for alenefedre og alenemødre. Bilde av mor og sitt barn.

Bekymringer rundt nettdating

Når det kommer til nettdating kan dette også skape ekstra utrygghet da man ikke blir skikkelig kjent med den andre personen før man møtes. Hvis man treffer noen i sin omgangskrets vil det nok være lettere å vite om dette er en bra person enn hvis man møter noen på en datingside.

Det kan være lurt å gå ekstra forsiktig frem hvis du driver med nettdating, men for all del dra på dater og prat med folk du matcher med.

Derimot kan det være litt lurt å vente litt ekstra før man tar de med hjem for å møte barna. Det er fort gjort at man overtenker når man driver med dating og dette gjelder spesielt når det kommer til nettdating.

Gode tips til å lykkes med nettdating

Nettdating blir mer og mer populært, og hvis man har vært singel lenge nok vil man nok på et eller annet tidspunkt ha lastet ned en datingapp eller besøkt en datingside for å finne romantiske partnere.

Vi skal gi deg noen gode tips til hvordan du kan lykkes med nettdating som aleneforeldre, og hva du bør fokusere på for å få flest mulig og best mulig matcher!

Hvis du er alenefar kan vi gi deg noen gode tips til hva kvinner finner attraktivt hos menn slik at det blir endre lettere å lykkes med dating.

Hvordan lage en god datingprofil

Det viktigste er profilbildene når det kommer til datingprofilen din. Disse utgjør kanskje 80% når det kommer til hvor mange matcher du får på ulike datingsider og applikasjoner.

Man kan også ha en liten biografi, men denne har nok ikke like mye å si for hvor mange matcher man får. Det kan allikevel være lurt å fokusere litt på denne også.

Profilbilder

Dette er absolutt det aller viktigste og vi anbefaler alle å ha minst 4-5 ulike profilbilder fra forskjellige vinkler, og i ulike settinger og sosiale tilstelninger.

Ta bilder med høy oppløsning og spør gjerne noen venner eller bekjente du stoler på at er ærlige om hva de syns hvis du er usikker.

Det er ikke alltid lett å vurdere slike ting selv, og de bildene man selv foretrekker vil kanskje ikke andre like i like stor grad.

Vi i Norskedatingsider erfarer at det er visse typer bilder som går igjen på de fleste datingprofilene, og har selv erfart at det er noen bilder som fungerer mye bedre enn andre.

Vi vil også påpeke at man alltid bør se velstelt og velkledd ut på sine profilbilder. Dette betyr ikke at man må ha dyre klær eller en kjempetøff frisyre, men det er viktig å vise at man tar vare på seg selv.

Profilbilder man bør legge ut

Dette er profilbilder vi vet fungerer kjempe bra! Man bør gjerne ha bilder fra så mange av segmentene i tabellene nedenfor som mulig såfremt man liker de ulike tingene vi nevner.

Dette er typer bilder man bør legge ut:

Profil/Portrettbilde av seg sevVi anbefaler alle å ha minst et bilde kun av seg selv i form av et portrettbilde eller selvbilde. Slik vil det være lettere for andre å vite hvem du er i tillegg til at det er du som er i fokus og ikke alt annet som foregår.
NaturbilderLiker du å gå turer i skog og mark eller reise på hytte, fiske eller andre ting i naturen? Det gjør også mange andre!

Det kan derfor være lurt å laste opp noen slike bilder, og man ser gjerne ekstra fin ut i naturlig sollys så lenge man ikke har solen i fjeset.
Sosiale sammenkomsterDet er alltid lurt å legge ut noen bilder av deg selv i ulike sosiale sammenkomster eller når du gjør ting med venner og familie.

Slik vil man vise at man mestrer ulike sosiale arenaer og at man lever et spennende liv samtidig som man har en omgangskrets eller flere.
TreningHvis du liker å trene kan du fint legge ut noen bilder av deg på trenings eller i treningsklær. Slik vil man vise at man liker å ta vare på seg selv, og de aller fleste finner dette attraktivt.
BakgrunnDet kan være viktig å tenke på hva som er i bakgrunnen på bildene man tar i tillegg til å tenke på settingen i form av lys og sted.

Unngå rot eller søppel, og prøv å få fine ting i bakgrunnen som viser deg fra en best mulig side.
ReiseHer kan man vise deg fra en litt mer spennende side å fortelle at man er verdensvant og komfortabel med reise!

Mange vil også kanskje slenge seg med da reise er en av de mest populære interessene folk gjerne har.
HumoristiskeVær morsom! Folk liker å le og se at du ikke tar deg selv for høytidelig. Unngå å legge ut bilder som er morsomme, men som sette deg i et negativt lys.

Man bør gjerne ikke ha for mange av disse bildene da det fort kan bli useriøst.
Bilder hvor man smiler eller ser fornøyd utMan vil helst legge ut bilder hvor man ser mottakelig ut, og bør i hvert fall ha minst ett eller flere av disse.

Man trenger ikke å smile på absolutt alle bildene, og det er også lurt å ha noen hvor man kanskje ser litt seriøs ut.|
Profilbilder man bør legge ut. Far og datter på stranden.

Bilder man ikke bør legge ut

Det er selvfølgelig mulig og innenfor å ha noen av disse bildene så lenge det er fine bilder, men man bør unngå å ha for mange av de eller kun slike bilder.

Det kan være lurt å unngå legge ut bilder av barna hvis man er aleneforeldre, men dette får være opp til enhver å avgjøre.

Disse bildene bør man ikke legge ut i stor grad:

SelfiesSelfies har en negativ konnotasjon til seg, og det er det en grunn til. Disse bildene er lette å ta, og vil i mange tilfeller ikke se veldig fine ut.

Det blir også veldig monotont hvis man kun har selfies på datingprofilen sin. Det er fullt mulig å legge ut ett eller to.
SpeilbilderSpeilbilder går litt i samme gate som selfies. Dette kan man selvfølgelig legge ut, men unngå å ha for mange eller hvis speilet er skittent og rommet rotere.
Alt for like bilderVariasjon er det beste, og man bør unngå å legge ut alt for like bilder av seg selv. Dette kan være samme typer bilder som f.eks selfies.

Det er også lurt å unngå samme vinkel på alle bildene og man bør ha bilder av både ansiktet og kroppen fra ulike vinkler.
FestbilderDet kan være lurt å unngå for mange festbilder hvis man ser etter noe seriøst og avhengig av hvilken aldersgruppe du tilhører.

Legg gjerne ut noen flotte festbilder, men ikke fyllabilder.
Stygge bilderDette er nok litt selvforklart, men unngå å legge ut stygge bilder. Da er det bedre å ikke legge ut disse bildene.

Rådfør deg gjerne med noen du kjenner før du velger dine bilder.
Bilder hvor man ser sur eller misfornøyd utDet er også lurt å unngå bilder hvor man ser sur eller misfornøyd ut! Man bør se mottakelig og appellerende ut slik at folk vil ta kontakt med deg.

Eksempler på profilbilder

Lurer du på hva som er gode profilbilder? Vi skal vise deg noen eksempler på profilbilder vi kan anbefale!

Hvilke bilder du har tilgang til eller hva du er komfortabel med vil nok variere mye, men dette er noen eksempler på profilbilder vi trygt kan anbefale til din datingprofil:

Biografien

Denne teller mye mindre enn profilbildene, men det kan være lurt å oppdatere denne selv om. Vi foreslår alle å holde den kort og konsis uten for mye personlig informasjon.

Hold den gjerne lett og lekende med en humoristisk tone. Her kan man fortelle en liten anekdote om seg selv eller bare en morsom spøk.

Hvorvidt du vil fortelle om at du har barn er et valg du må ta, men det kan gjøre det litt enklere enn å måtte fortelle det i ettertid.

Datingsider og apper for aleneforeldre

For å kunne lykkes med dating må man jo komme i kontakt med andre, og datingsider og applikasjoner er nok blitt det mest vanlige.

Det gjør det også enklere å finne folk hjemmefra uten at man må dra ut på sosiale begivenheter eller delta i ulike fora. Mange med barn er generelt ganske opptatt, og det å kunne date hjemmefra kan være lurt!

Her er noen av de beste datingsidene og applikasjonene for aleneforeldre som alle leverer ulike tjenester for ulike demografier:

9.8
Academic Singles: Erfaringer og vurdering (2024)

Academic singles

AcademicSingles havnet på en solid 4. plass i vår test av beste datingside og app. De har lagt seg i samme segment som …
Annonselenke.
9.9
Singles50: Erfaringer og vurdering (2024)

Singles50

Her kan du lese vår dyptgående vurdering av Singles50. Vi deler vår erfaring og kommer med vår anmeldelse av …
Annonselenke.
9.9
Match.com: Erfaringer og vurdering (2024)

Match.com

Her kan du lese vår store test av Match.com. Vi deler egne erfaringer og andre brukere sine anmeldelser for å vurdere …
Annonselenke.
10
EliteSingles: Erfaringer og vurdering (2024)

EliteSingles

Vår erfaring med Elitesingles er så bra at vi har kåret datingsiden til Norges beste. De leverer nøyaktig det de lover …
Annonselenke.
8
Tinder: Erfaringer og vurdering (2024)

Tinder

I denne artikkelen vil vi dele våres og forbrukeren sin erfaring med Tinder. I denne artikkelen skal vi ta et dypdykk …
Annonselenke.

Kort fortalt om de ulike datingsidene:

 • AcademicSingles – 3/4 har høyere utdanning.
 • Singles50 – Passer best for folk over 50 år.
 • Match – Best for seriøs dating. Her finner man alle demografier.
 • EliteSingles – Her finner man folk med høy sosioøkonomisk status.
 • Tinder – Verdens største datingapp. Her finner man uforpliktende og seriøs dating.

Fordeler med nettdating for aleneforeldre

Det er mange fordeler med nettdating for aleneforeldre, og dette er nok den enkleste måten å lykkes med dating da man kan komme i kontakt med mange personer hjemmefra.

Det finnes også svært mange ulike datingsider og applikasjoner man kan benytte seg av og hvis du vil lese om de mest populære kan du sjekke ut vår forside.

Her er noen av de største fordelen med nettdating for aleneforeldre:

 • Man kan møte folk fra hele verden.
 • Det er lett å komme i kontakt med mange.
 • Treff folk du aldri hadde truffet på ekte.
 • Dating hjemmefra og når det passer for deg.
 • Man slipper å dra ut for å møte folk på sosiale tilstelninger.
 • Lettere å finne noen likesinnede.
 • Lettere å avslutte relasjoner tidlig i datingbildet.
 • Man kan få et inntrykk av hvordan noen er før man velger å møte de.
 • Utrolig mange datingsider å velge mellom.
 • Hvis du er en kvinne kan du bruke Bumble slik at du har enda mer kontroll over hvem du snakker med. Her må kvinnene ta kontakt først.

Konklusjon

Det er ikke alltid lett å lykkes med dating som aleneforelder, men vi har gjort dette litt enklere for deg ved å gi deg noen gode tips til hvordan du kan lykkes.

Man kan selvfølgelig møte romantiske partnere på alle arenaer enten det er i nære relasjoner, sosiale sammenkomster eller gjennom jobb etc. men det som kanskje fungerer best er nettdating.

Her vil man lett komme i kontakt med mange personer så lenge man har opprettete en flott profil ved å følge tipsene i denne artikkelen!

Dette gjør det enklere å date som alenemor eller far ved at man kan date hjemmefra i en travel hverdag. Mange har kanskje ikke noe særlig tid til å delta på ulike arrangementer og det kan derfor være vanskelig å komme i kontakt med andre hvis man ikke tar i bruk datingsider eller apper.

Det er selvfølgelig mange bekymringer som følger med når man dater som aleneforelder, og de aller fleste setter nok alltid barna først. Det vil derfor være ekstra viktig å finne en partner som respekterer barnets og dine grenser.

Lykke til! Det er ingen problem å lykkes med dating selv om du er aleneforelder, og det blir mer og mer vanlig!

Ofte stilte spørsmål om dating for aleneforeldre

Hvordan date noen med barn?

Det vil nok være noe annerledes å date noen med barn spesielt hvis barna er unge. Det er flere ting man må ta hensyn til, og en eller flere andre personer man må forholde seg til når man dater noen med barn.

Her er det viktig å ta hensyn til grenser og ikke prøve å overta foreldrerollen før det er naturlig. Man må også vite at man ikke alltid er førsteprioritet, og at det gjerne blir mindre tid til deg.

Hvordan lykkes på en date?

Finn ut hva den andre liker. Planlegg en date som ikke varer for lenge slik at spenningen forsvinner. Gå litt utenfor komfortsonen. Gjør gjerne noe litt interaktivt, men ikke for mye.

Lytt like mye som du snakker. Unngå å ha for sterke eller ekstreme meninger. Unngå å bli for personlig. Ikke snakk om ekser.

Hvordan date når man har 100% samvær med barnet?

Mange har barnet eller ungene 100% og det vil dermed være litt vanskeligere å date, men det er likevel fullt mulig!

Her kan det være lurt å få hjelp av familien når du skal på date, og det kan også være lurt å ta i bruk datingsider for å komme i kontakt med andre siden du har mindre fritid.

Hvordan kan man date som småbarnsforelder?

Det kan være vanskelig å date når man har små barn da de krever mye mer oppmerksomhet og er mindre autonome enn barn som er litt eldre.

Det kan være lurt å vente litt med å date helt i starten, men det er ingenting som tilsier at det ikke går an så lenge man er litt effektiv og får litt hjelp fra venner og familie.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo