Dating over 50 år (juni 2024)

Vi skal ta for oss syv ulike datingsider og applikasjoner i denne artikkelen som passer for deg over 50 år. Her kan man møte ulike demografier avhengig av hvilke datingsider man benytter seg av.
Dating over 50 år. Par som holder rundt hverandre.

Det finnes flere arenaer å møte folk man kan date når man over 50 år. Det kan variere fra alt til sosiale sammenkomster, aktiviteter eller nettdating. I denne artikkelen skal vi ta fokusere på datingsider og apper slik at det blir enklere for deg å navigere mylderet av ulike datingsider og applikasjoner.

Her er syv datingapper vi mener er best for deg over 50 år:

#Dating app over 50 år
1.Singles50 – Beste datingside og app for deg over 50 år.
2.Match – Beste generelle datingside for eldre.
3.Elitesingles – Generell datingside for folk med høyere utdanning og høy sosioøkonomisk status.
4.Sukker – Stor andel brukere over 40 år.
5.Møteplassen – Generell datingside med en høy andel folk over 40.
6.Tinder – Beste datingapp som er gratis å bruke, men høy andel yngre medlemmer.
7.Turvenn – For aktive mennesker som liker å gå turer. Høy andel eldre medlemmer.

Dette er de syv beste datingappene for folk over 50 som vil prøve seg på nettdating. Hvilken som er best for deg vil variere avhengig av hvilke demograf du befinner deg i, og hva du selv ser etter.

Hvis du vil lese mer om de ulike datingsidene og appene som finnes kan du lese vår test av beste datingside og applikasjon i sin helhet.

1

Singles50- Beste dating app for folk over 50

Denne datingsiden er den beste for folk over 50 eller i nærheten.
9.9
Singles50: Erfaringer og vurdering (2024)

Singles50

Her kan du lese vår dyptgående vurdering av Singles50. Vi deler vår erfaring og kommer med vår anmeldelse av …
Annonselenke.

Singles50 er best for deg over 50

Hvis du er over 50 år og ser etter jevnaldrende kan Singles50 være et godt valg. Her er stort sett alle deres brukere over 50 år, og man vil derfor lettere komme i kontakt med folk som er like gamle. De har en brukervennlig applikasjon som er lett å navigerer og man kan også utføre videosamtaler på deres applikasjon. Vi vil anbefale Singles50 på det varmeste for eldre og senoriorer.

Hva koster Singles50?

Det er gratis å registrere seg for å teste ut deres tjeneste, men for å kunne benytte seg av alle deres funksjoner må man ha et aktivt abonnement. Dette kan virke negativt, men fører ofte til at de har en høyere andel aktive medlemmer enn datingapper som er gratis.

Singles50 tilbyr 3 ulike lengder på deres abonnement. Disse koster:

 • 1 måned koster kr 799,-.
 • 3 måneder koster kr 719,- per måned. Til sammen blir dette kr 2 157,-.
 • 6 måneder koster kr 399,- per måned. Til sammen blir dette kr 2 394,-.

Vi kan anbefale folk å teste ut en måned før man bestemmer seg for om man vil benytte seg av et lengre abonnement. Hvis du går for en lengre løsning vil vi anbefale 6 måneder over 3 måneder da den samlede prisen nesten er lik.

Vår vurdering av Singles50

Singles50 er en nisjeside som har tilrettelagt at jevnaldrende møter hverandre i mye større grad enn generelle datingsider hvor man treffer alle demografier. Her finner man er stor andel eldre og seniorer, og det vil så ledes være gunstig å benytte seg av Singles50

Vi erfarer at de har en veldig tilgjengelig og brukervennlig side med gode funksjoner og algoritmer for å matche likesinnede sammen. Denne applikasjonen og nettsiden er enkel å navigere selv om man ikke er veldig datakyndig eller har mye erfaring med diverse applikasjoner.

Vår vurdering av Singles50. Par som holder rundt hverandre.
2

Match – Beste generelle dating app

Her kan du møte alle demografier.
9.9
Match.com: Erfaringer og vurdering (2024)

Match.com

Her kan du lese vår store test av Match.com. Vi deler egne erfaringer og andre brukere sine anmeldelser for å vurdere …
Annonselenke.

Best for deg mellom 30 og 60 år

Under vår test erfarte vi at de aller fleste av deres medlemmer befant seg innen dette aldersspekteret. Hvis du er over 50 år, og ser etter noen i denne aldersgruppen kan vi trygt anbefale Match som en god aktør. Her kan man møte alle demografier, og folk ser etter både noe uforpliktende og seriøst selv om Match selv reklamerer seg som en seriøs datingaktør.

Hva koster Match?

Det er helt gratis å opprette en brukerkonto hos Match for å teste ut deres tjenester eller se hvor mange matcher man får. For å kunne benytte mange funksjoner må man dessverre ha et abonnement, men vi erfarer at dette i stor grad øker antall seriøse medlemmer og at folk generelt ser etter noe mer langvarig på disse appene enn datingapper som er gratis.

Abonnementene til Match koster:

 • 1 måned koster kr 379,- per måned.
 • 3 måneders abonnement koster kr 249,- per måned pålydende kr 747,-for alle 3 månedene.
 • 6 måneders abonnement koster kr 189,-. per måned pålydende kr 1 134,- for alle 3 månedene.

Det kan være en del penger å spare ved å gå for en litt lengre løsning, men vi anbefaler alle å teste ut 1 måned før man velger å gå for et av de andre alternativene.

Vår vurdering av Match

Match leverer på de fleste punktene, og havnet på en god 2. plass i vår test av beste datingside og applikasjon. De gjør det meste riktig, og har en høy andel seriøse medlemmer. Hvis du ser etter noe langvarig i større grad, og helst i alderssegmentet 30-60 år kan vi trygt anbefale Match som en av de beste aktørene på markedet.

De har klart å lage en brukervennlig applikasjon som er enkel å navigere. Her vil man kunne finne frem til de ulike funksjonene på en lett måte selv om man er eldre.

Vi kan anbefale Match på det varmeste hvis du er eldre og ser etter noe seriøst.

3

EliteSingles- Høy sosioøkonomisk status

Beste datingside og app for folk med høy utdanning.
10
EliteSingles: Erfaringer og vurdering (2024)

EliteSingles

I denne artikkelen tar vi for oss datingsiden EliteSingles. Vi utfører en grundig vurdering og presenterer vår …
Annonselenke.

EliteSingles er best for folk med høyere utdanning

EliteSingles fungerer best for deg med høyere utdanning. De har en høy andel eldre medlemmer fra 30 år og oppover. Her vil man kunne finne jevnaldrende og jevnbyrdige i stor grad hvis man har høyere utdanning og er litt eldre.

Hva koster Elitesingles?

Det er helt gratis å registrere seg for å teste ut deres tjenester, men for å kunne ta i bruk alle deres funksjoner må man inneha et aktivt abonnement. Dette fører ofte til flere aktive medlemmer enn datingsider som er helt gratis å benytte seg av.

De 3 forskjellige abonnementene til EliteSingles koster:

 • 3 måneder koster kr 649,- per måned som samlet da blir til kr 1 947,-.
 • 6 måneder koster kr 379,- per måned som samlet da blir til kr 2 274,-.
 • 12 måneder koster kr 279,- per måned som samlet da blir til kr 3 348,-

Her kan det lønne seg å gå for 6 måneder i stedet for 3 da den samlede summen nesten er lik.

Vår vurdering av EliteSingles

EliteSingles leverer en kjempebra datingtjeneste for folk med høyere utdanning. Deres medlemmer består i høy grad av mennesker over 30 år, og mange av disse er over 50. Her vil man i mye større grad finne jevnbyrdige, og vi erfarer at nisjesider fungerer mye bedre enn generelle datingsider.

De har en personlighetstest basert på femfaktormodellen. Denne gjør at algoritmene til EliteSingles gir deg mer kompatible matcher.

4

Sukker- Høy andel eldre

Veldig mange brukere som er eldre og seniorer.
9.5
Sukker.no: Erfaringer og vurdering (2024)

Sukker.no

Vår erfaring med sukker.no er at de ikke lever helt opp til de beste datingsidene og har en noe mindre brukervennlig …
Annonselenke.

Best for deg over 40 år

Sukker sine medlemmer består i stor grad av eldre. Her vil man finne jevnaldrende i stor grad hvis man er over 40-50 år. De har mange av de samme funksjonene som de fleste datingapper og sider har, men også noen litt utenom det vanlige i form av kontaktannonser, og at man kan skrive til alle brukerne uten å måtte matche med de.

Hva koster Sukker?

Det er gratis å registrere seg hos Sukker, men for å kunne ta i bruk alle deres funksjoner og for å kunne kommunisere med andre brukere må man inneha et aktivt abonnement.

Sukker har 3 ulike muligheter man kan velge når det kommer til abonnement, og disse koster:

 • 1 måneder koster kr 309,- per måned.
 • 3 måneder koster kr 249,- per måned. Dette blir til kr 747,- for alle tre månedene.
 • 6 måneder koster kr 149,- per måned. Dette blir til kr 894,- for alle seks månedene.

Det kan være lurt å teste ut en måned først før du bestemmer deg for om du vil abonnere lenger. Slik får man testet ut deres tjeneste for å gjøre seg opp en mening om man vil abonnere lenger.

Vår vurdering av Sukker

Sukker leverer et bra produkt, men de har en noe utdatert nettside og applikasjon som er litt vanskelig å navigere. Vi mener at dette er litt dårlig, og at de har forbedringspotensial på denne fronten. Ut over dette er vi fornøyd med tjenestene sukker tilbyr, og hvis man er eldre vil dette være en bra møteplass for å finne seg dater.

Sukker har mange aktive medlemmer over 40 år, og her vil man finne en stor andel eldre og seniorer. De har en noe mindre brukervennlig applikasjon og nettside enn for eksempel Singles50 og Match. Her kan man også snakke med andre medlemmer uten å være en match med de, og dette kan for mange føre til flere dater.

Vår vurdering av Sukker. Par som klemmer foran en klokke i forgrunnen.
5

Møteplassen – Seriøs datingapp

Her kan man møte både venner og romantiske partnere.
9.6
Møteplassen: Erfaringer og vurdering (2024)

Møteplassen

I denne artikkelen skal vi vurdere og dele erfaringer med Møteplassen.
Annonselenke.

Møteplassen er best for folk mellom 30 og 60 år

Møteplassen har en stor andel brukere mellom 30-60 år. Her vi man finne et litt større aldersspenn enn hos mange av de andre aktørene i denne artikkelen. Enkelte vil gjerne date litt yngre mennesker selv om de er over 50 år, og det er derfor vi har valgt å ta med Møteplassen i denne artikkelen.

Hva koster Møteplassen?

Det er gratis å registrere seg hos Møteplassen. For å kunne benytte seg av viktige funksjoner som å prate med andre medlemmer må man ha et aktivt abonnement. Vi erfarer at dette i stor grad øker antall aktive medlemmer og folk som ser etter noe seriøst.

Møteplassen tilbyr 3 abonnementer. Disse koster:

 1. 1 måned koster kr 349,-.
 2. 3 måneder koster kr 249.- per måned til en samlet pris pålydende kr 747,-.
 3. 6 måneder koster kr 56,50,– per måned til en samlet pris pålydende kr 1 134,-.

Vår vurdering av Møteplassen

Møteplassen lar deg også møte nye venner så vel som romantiske partnere på deres arena. Dette er en funksjon vi skulle ønske flere datingapper og sider hadde fokusert litt mer på siden det kan være vanskelig å få nye venner i godt voksen alder. Vi erfarte at det var en god del seriøse medlemmer der som så etter noe litt mer langvarig enn på mange andre datingsider.

Hvis du ser etter noen å chatte med for å finne venner eller romantiske partnere har vi skrevet en hel artikkel om dette som handler om de 7 beste chattesidene i Norge.

Vi kan trygt anbefale møteplassen hvis du er over 50, og ser etter noen i aldersspennet 30-60. Det er også mulig å treffe nye venner her som også kan utvikle seg til noe romantisk over tid.

6

Tinder

Beste datingapp som er gratis å bruke
8
Tinder: Erfaringer og vurdering (2024)

Tinder

I denne artikkelen vil vi dele våres og forbrukeren sin erfaring med Tinder. I denne artikkelen skal vi ta et dypdykk …
Annonselenke.

Beste datingapp som er gratis å bruke

Tinder er en gigant på datingmarkedet, og vi så oss derfor nødt til å ha de med i vår artikkel uavhengig av om de har en høyere andel eldre medlemmer. Tinder er en generell datingapp, og består som sådan av folk i alle aldre. De har de senere årene fått en del eldre medlemmer også siden deres applikasjon er brukervennlig. Det finnes også andre gode alternativer til Tinder, og disse kan du lese mer om ved å følge lenken.

Hva koster Tinder?

Tinder er gratis å bruke, men man får veldig strupte funksjoner samtidig som man ikke får tilgang til enkelte funksjoner. Det kan derfor lønne seg med et abonnement hvis man vil bruke tjenesten aktivt eller ha tilgang på enkelte funksjoner.

Tinder har 3 ulike abonnementstjenester hvor funksjonene varierer. De ulike abonnementene koster:

Tinder + koster:

 1. 1 måned koster kr 169,-.
 2. 6 måneder koster kr 84,80 per måned som blir til kr 508,80,-.
 3. 12 måneder koster kr 56,50,– per måned som blir til kr 678,-.

Tinder Gold koster:

 1. 1 måned koster – Kr 285,- per måned.
 2. 6 måneder koster – Kr 143,10,- per måned som blir til kr 856,60,-.
 3. 12 måneder koster – Kr 95,70,- per måned som blir til kr 1 184,40,-.

Tinder Platinum koster:

 1. 1 måned koster- Kr 339,- per måned.
 1. 6 måneder koster- Kr 174,80,- per måned som blir til kr 1 048,80,-.
 1. 12 måneder koster- Kr 112,40,- per måned som blir til kr 1 348,80,-

Vi anbefaler våre lesere å teste ut en måned før de bestemmer seg for om de vil gå for et lengre abonnement.

Hva koster tinder? Bilde av et par som kysser i naturen.

Vår erfaring med Tinder

Tinder er verdens største datingapp, og dette gjelder også Norge. Her finner man mange personer, og enkelte omtaler dating som Tinder siden det er så populært. Datingkulturen for tiden er for mange en hookup kultur hvor man ofte ser etter noe kortvarig. Dette gjelder i stor grad Tinder, men det finnes også medlemmer der som ser etter noe langvarig og seriøst.

Vår erfaring er at det er stor konkurranse på datingapper som er gratis, og det kan derfor være lurt å lage en god profil og vite hvordan man bør kommunisere på en best mulig måte. Vi har derfor skrevet en hel artikkel om tips til hvordan man kan bruke Tinder. Disse tipsene gjelder også andre datingapper.

7

Turvenn

Datingside og app for folk som liker å holde seg aktive i form av turer.
9.5
Turvenn: Erfaringer og vurdering (2024)

Turvenn.no

Turvenn ble til i 2015 og fyller et tomrom i markedet ingen andre har gjort i Norge. De fører nemlig folk som er glad i …
Annonselenke.

Turvenn er for deg som er aktiv

Hvis du liker å gå tur og holde deg aktiv kan vi trygt anbefale Turvenn som en god aktør når det kommer til datingtjenester. Her kan man også møte venner, og slik stifte nye bekjentskap gjennom nye turpartnere. Det kan jo også begynne som vennskapelig, men utvikle seg mer romantisk over tid.

Deres medlemsbase består i stor grad av voksne og eldre, men man finner selvfølgelig en del yngre medlemmer i tillegg. De har et forum og andre funksjoner man kan ta del i som blogginnlegg etc.

Hvis du er nysgjerrig på andre møteplasser for voksne enn turer, kan du lese vår artikkel om nettopp dette.

Hva koster Turvenn?

Turvenn koster kr 49,- per måned. Dette er veldig billig i forhold til mange andre datingapper og sider. Det er også litt enklere å forholde seg til kr 49,- per måned enn mange andre ulike abonnementer.

Vår erfaring med turvenn

Vi hadde et fint opphold på Turvenn, og syns de har laget et godt konsept. Her kan man møte nye venner og romantiske partnere. De har en relativt aktiv medlemsbase, men et mindre antall medlemmer enn mange andre datingapper og sider. Det kan være vanskelig å finne noen å gå tur med hvis man bor på litt usentrale steder.

Deres medlemsbase består i stor grad av voksne og eldre. Hvis du er over 50 år og aktiv kan vi trygt anbefale Turvenn. Her er det enklere å møte likesinnede og jevnbyrdige som også lever aktive livsstiler.

Oppsummering og konklusjon

Vi mener at Singles 50 er den beste datingsiden for personer over 50 år i Norge.

Hvilke som er best for nettopp deg vil variere avhengig av hva du ser etter. Det finnes flere nisjesider som i stor grad består av folk over 50 eller med høyere sosioøkonomisk status som EliteSingles eller Singles50, men man kan også benytte seg av mer generelle datingsider som Match og Møteplassen.

Ofte stilte spørsmål om dating for eldre

Kan man date når man er over 60 år og senior?

Ja, det er fullt mulig å date selv om man er senior og over 60 år. Det finnes flere arenaer man kan bruke for å møte andre mennesker på selv om man er over 60 år. Man kan møte folk i ulike sosiale settinger, men også i form av nettdating som blir mer og mer populært.

60 år og singel? Hva gjør jeg?

Hvis du vil møte andre kan vi anbefale deg å ta i bruk en eller flere datingsider og applikasjoner slik at du kan bli kjent med nye mennesker. Hvis du sliter med å navigere rundt på ulike applikasjoner kan vi foreslå at du får noen venner eller familie til å hjelpe deg. Mange datingsider er enkle og brukervennlige å navigere.

Finnes det noen gratis datingsider?

Ja. Det finnes flere gratis datingsider man kan benytte seg av. Disse er gratis, men med store strupte funksjoner uten et betalt abonnement. Noen av disse er Hinge, Bumble og Badoo.

Hva er beste datingside for de over 60 år?

Det vil variere avhengig av hva du ser etter, og hvilken demografi du tilhører. Hvis du er eldre er den beste datingsiden Singles50. Hvis du har høyere utdanning og ser etter det samme kan vi anbefale AcademicSingles, men hvis du ser etter en generell datingapp kan Match være noe for deg.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo