Når burde jeg gå for det første kysset? – 5 gode råd

Når burde jeg gå for det første kysset? Det er ikke alltid enkelt å vite når man burde gå for det første kysset, men vi skal gi deg 5 gode råd slik at du kan lese situasjonen bedre.
Når burde jeg gå for det første kysset? - 5 gode råd, Par som kysser på stranden.

Usikker på når du burde gå inn for det første kysset? Vi skal gi deg noen tips!

Det å skulle gå for det første kysset kan være skummelt, og deler av datingrelasjonen avhenger av dette øyeblikket. Det er ofte det neste steget når man går fra å ikke være intim til å bli intim i relasjonen.

Det kan være vanskelig å finne eller å skape det perfekte øyeblikket, og mange velger kanskje ikke å benytte sjansen selv om den er der enten på grunn av at man ikke tør eller at man ikke innser at muligheten var der.

Kysse på første date?

Dette er det mange som velger å gjøre, og det vil nok variere om muligheten byr seg på den første daten! Avhengig av hvilken aktivitet man har valgt å gjøre på daten.

Noen aktiviteter gjør det lettere å bli fysisk med hverandre, og da vil det være lettere å gå for det første kysset også siden det kommer mer naturlig.

Det finnes ingen fasit på om man bør kysse på første date, men man burde ikke fremtvinge kysset hvis ikke kjemien tilsier det. Det er ikke alle som er komfortable med å kysse før man blir bedre kjent.

Det må sies at det som regel er mannen som må ta det første steget, og at kvinnene ofte inntar en mer passiv rolle selv om de kan legge til rette for muligheten ved å by på seg selv eller posisjonere seg riktig.

Kysse på første date? Par som kysser.

Ikke overrask daten

Det lønner seg veldig sjeldent å overraske daten med å kysse de ut av intet. Her bør man skape en situasjon som gjør det naturlig slik at det ikke kommer overraskende på.

Man bør først skape en forventning om at kysset kommer enten i form av fysisk intimitet eller forlenget øyekontakt. Ofte vil man føle at muligheten er der før kysset skjer da det kommer i en setting hvor det faller naturlig.

Hvis man bare går for kysset uten å skape denne forventninger vitner det om mangel på sosial intelligens i tillegg til at det kan skape utrygghet hos den man er på date med.

Det kan også være at de ikke vil kysse deg, og at du har brutt en barriere som de er komfortabel med. Derfor anbefaler vi alle å vente til øyeblikket er passende, også gå frem forsiktig.

Hvordan skape en passende situasjon for det første kysset?

Her er det flere ting man kan gjøre for å skape en passende situasjon slik at man kan gå for det første kysset på en god måte for begge parter.

Vi anbefaler å stelle i stand en passende date som gjerne er litt mer intim og privat. Slik vil man lettere komme nærme hverandre fysisk, men også være i en setting som gjør dette enklere.

Det er ikke alle som er komfortable med å gå for det første kysset offentlig og i en mer klinisk setting. Her bør man gjerne skape litt romantikk også og man kan invitere de på en intim restaurant eller en rolig bar for å ta en drink.

Du kan for eksempel invitere de hjem på film i sofaen eller dra på en romantisk date alene. Man kan også velge steder utendørs som er litt mer private som i en park eller en strand uten mange folk i nærheten.

Hvordan lese situasjonen?

Det kan være vanskelig å lese situasjonen for når det er passende å gå for det første kysset, men dette kan man gjøre ved å følge med på enkelte ting. Her er noen pekepinner på ting som tilsier at den man er på date med vil kysse:

  • Hvis den man er på date med initierer mer fysisk kontakt.
  • Hvis de snur hodet sitt mot deg og kommer nærmere deg.
  • Forlenget øyekontakt.
  • Kjemien stemmer.
  • Man er komfortable med hverandre.
  • Man flørter mye.
  • De ser på leppene dine hele tiden.
  • Du kan kjenne at spenningen forandrer seg.
  • De forteller deg at de vil kysse.
Hvordan lese situasjonen? Par som kysser.

Hva hvis jeg blir avvist?

Det skjer, og det kan godt være at du ikke fant det riktige øyeblikket, men i andre tilfeller er motparten rett og slett ikke interessert. Det er derfor det er viktig å prøve å finne det riktige øyeblikket.

Det at du får et nei eller blir avvist betyr ikke at muligheten aldri vil by seg igjen, men at settingen, tidspunktet eller måten du gikk frem på var feil.

Hvis du forsøker å kysse noen for første gang på et veldig offentlig sted for eksempel kan det være at de ikke er komfortabel med situasjonen og dette medfører at du blir avvist.

Det er fullt mulig å prate om hva som skjedde hvis kjemien og interessen er der eller forsøke igjen senere!

Hvis du blir avvist helt så frykt ikke! Det finnes mange fisker i havet, og hvis du er vil finne andre å date kan vi anbefale deg å benytte deg av ulike datingapper og sider!

Oppsummering

Det kan være vanskelig å finne det perfekte øyeblikket, men vi har gitt deg noen gode tips om hva du skal se etter og hvordan du bør gå frem for å få til det første kysset!

Her er det viktig å lese situasjonen, men man kan også prøve å legge til rette for at situasjonen oppstår ved å planlegge en mer intim date eller fremtvinge litt fysisk kontakt såfremt det er mulig.

Vi anbefaler alle å la det skje naturlig uten å overraske den man er på date med da dette kan ødelegge selve daten, men også relasjonen. Dette vitner også om at man ikke kan lese rommet.

Slapp av! Man må ikke kysse på første, andre eller tredje date. Vent til den andre personen er komfortabel i øyeblikket, man har skapt litt trygghet og kjemien stemmer!

Ofte stilte spørsmål om det første kysset

Når er det vanlig å få sitt første kyss?

Dette varierer veldig, og de fleste har sikkert fått et eller tusenvis av kyss som barn, men det første romantiske kysset kommer nok gjerne når man blir litt eldre i fra 10-16 år.

Hvordan kysse på først date?

Ved å gå forsiktig frem og lese rommet. Sørg for at den du er på date med er komfortabel og trygg i situasjonen.

Når man først har begynt å kysse kan det være lurt å følge tempoet til den andre personen og hva de er komfortabel med.

Hvor lenge er det vanlig å kline?

Dette er helt individuelt og kan forandre seg fra øyeblikk til øyeblikk. Mange var gjerne mer glad i å kline når de var yngre, men så blir det mindre med årene.

Hvor viktig er det første kysset?

Det første kysset kan være viktig for relasjonen videre da det dikterer om man har god kjemi sammen. Dette varierer veldig og for noen er det mer viktig enn andre.

Dette kan selvfølgelig jobbes på, og man kan ha et romantisk forhold selv om ikke det første kysset går perfekt, men det har en viss betydning.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo