Grindr: Erfaringer og vurdering (2024)

Grindr er en datingapp som i stor grad består av homofile, bifile og andre folk fra LGBTQ samfunnet. En stor andel brukere ser etter noe kortvarig og uforpliktende, men det finnes også en del som ser etter noe mer seriøst. Hvis du ser etter det samme kan vi trygt anbefale Grindr.
9.5/10 (Redaksjonens vudering)
Datingsiden er rangert som #13 i kategorien Vurderinger

Grindr er en datingapp som er for folk i LBGTQ samfunnet. Den består i all hovedsak av homofile, men man finner også andre der. Vi erfarer at nisje datingapper i stor grad fungerer, og Grindr leverer det den lover. Her kan man både møte folk som vil ha noe seriøst, men også finne uforpliktende moro.

Hvis du er homofil, bi, fra LGBTQ samfunnet vil det være lett å komme i kontakt med likesinnede på Grindr, vi erfarte i stor grad at det var en del som var ute etter noe uforpliktende, men det går også an å komme i kontakt med folk som ser etter noe seriøst.

Grindr gjør det enklere for homofile og folk i LGBTQ samfunnet å møtes på en felles arena. De har en brukervennlig app som er lett å navigere, og er helt gratis å bruke, men vil ha noe restriksjoner uten et abonnement.

Det finnes også andre datingapper for homofile og folk innen LGBTQ som for eksempel Skeiv, men man kan også møte likesinnede på mer generelle datingapper som for eksempel AcademicSingles, og Match.

Innholdsfortegnelse

Vår vurdering

Fordeler og ulemper med Grindr

Grindr har som nisje side en fordel når det kommer til å møte likesinnede, og det vil i stor grad være brukere som tilfredsstiller det kriterier der inne i forhold til mer generelle datingapper, men det finnes også andre fordeler og ulemper med Grindr.

Fordeler
 • De har relativt gode funksjoner for å matche med folk i nærheten, men det er vanskelig å finne folk utenom sitt nærområde uten et abonnement.
 • Gjør det lettere å finne folk med samme legning enn mange andre datingapper.
 • Mange som ser etter noe uforpliktende, men i mindre grad noe seriøst.
 • Veldig brukervennlig og enkel applikasjon.
 • Mange norske medlemmer, og lite falske kontoer.
 • Det er gratis å bruke, men man vil få noen restriksjoner.
 • Lettere å møte folk fra andre steder siden det er online.
 • Man kan lage en spennende profil.
 • Stor andel likesinnede brukere siden det er en datingapp for homofile og folk fra LGBTQ samfunnet.
 • Det er mulig å møte på folk i alle aldre.
 • Enkelte ser etter venner også.
 • Man kan kontakte alle uten å måtte matche med de først.
Ulemper
 • Det gratis å bruke Grindr, men man vil få noe nedsatte funksjoner som å bare kunne snakke til de aller nærmeste uten et abonnement.
 • Online dating kan for enkelte være uvant og litt rart, men det blir mer og mer populært.
 • Det er viktig å lage en spennende profil for å komme i kontakt med flest mulig.
 • De har en god del mindre medlemmer enn mange generelle datingsider og apper, men nesten alle man møter på Grindr er homofile, bifile eller trans.
 • En del mindre funksjoner enn mange andre datingapper og sider, men veldig enkel å bruke.
 • Mange ser etter noe kortvarig og uforpliktende, så dette er kanskje ikke den beste datingappen å bruke for å se etter noe mer seriøst.

Det er også positivt at man kan få nye venner og bekjentskap i større grad enn gjennom vanlige datingapper og sider.

Vår vurdering og erfaring med Grindr

Vi hadde hørt om Grindr før vi testet det ut så vi hadde relativt høye forventinger til vår test. Vi erfarte at de i stor grad levde opp til forventningene, men ble litt overasket over at så mange så etter noe uforpliktende moro i forhold til langvarige forhold. Dette er jo ikke noe negativt i seg selv, og mange vil nok se etter det samme.

De har en relativt stor mengde aktive brukere, men det er også en del useriøse på Grindr. Vi hadde ingen problem i å komme i kontakt med mange, og vil tro dette gjelder de aller fleste. De har laget en brukervennlig applikasjon som er lett å navigere uten mange funksjoner, men den funksjonen de har fungerer relativt bra.

Det er helt gratis å registrere seg, men man vil ikke få tilgang til alle funksjonene og kan kun prate med rundt 50 personer i umiddelbar nærhet om gangen. Dette vil forandre seg ut i fra hvor man er, og hvor andre er.

Vi er relativt fornøyd med vårt opphold på Grindr, og hvis du ser etter en mer casual datingapp for uforpliktene møter kan vi i stor grad Anbefale Grindr, men hvis du ser etter noe mer seriøst kan muligens Skeiv være et bedre alternativ selv om det er flere som ser etter noe seriøst på Grindr også.

Her kan du lese litt mer om Grindr og seksualitet i en artikkel fra Forskning.no. Vi fant det interessant og det bygget også opp under vår erfaring og vurdering fra vår test av Grindr.

Fordeler og Ulemper med Grindr. To menn som nesten kysser.

Test av tjenesten til Grindr

Mer om Grindr sine tjenester

Grindr tilbyr en nisje tjeneste for homofile og folk fra LGBTQ samfunnet. Vi skal gå videre inn på hvilke tjenester de tilbyr, hva Grindr er, og hvordan det fungerer.

Hva er Grindr?

Grindr er en datingapp som i all hovedsak består av homofile, bifile og andre fra LGBTQ samfunnet. Det er en datingapp hvor man får opp folk i nærområdet i første instans, men de har også andre faner hvor man kan se nye profiler etc. De har gjort det enkelt å møte andre likesinnede, og man kan møte folk som ser etter noe seriøst eller helt uforpliktende.

Grinder er helt gratis å bruke, men man vil få noe innsnevrede funksjoner slik som å kun se de 100 nærmeste personene til enhver tid.

Hvordan fungerer Grinder?

Først må man opprette en brukerkonto og lage en profil. Man kan selv velge hva man vil fylle inn på profilen sin, og man kan også velge å la den stå tom. Når dette er gjort vil man få opp andre medlemmer i nærområdet i første instans. Man kan så velge å klikke seg inn på profilen deres eller å starte en chat med de. Man kan kontakte alle medlemmene man har tilgang til helt gratis. Nå har Grindr gjort sin jobb og resten blir opp til deg.

Registrering

Det koster ingenting å registrere seg eller å bruke Grindr. Registreringen er enkel, og man kan benytte flere ulike registrerings muligheter som for eksempel Faceook, Google, AppleID eller Email. Følg de enkle stegene også har du du full tilgang til Grindr slik at du kan komme i kontakt med andre likesinnede.

Login Grindr

Slik logger du inn på Grindr:

 • Gå til https://www.grindr.com/ eller last ned appen på Googleplay/Appstore.
 • Gå til Logg inn.
 • Fyll inn din Epostadresse og passord eller velg en av deres andre innloggings muligheter og følg så stegene gjennom hele prosessen.
 • Trykk så på Logg inn.

Hvis du har lyst til å logge ut må du gå til innstillingene eller menyen å velge logg ut.

Grindr app

Grindr har utviklet en app til Google eller Apple brukere, man kan også laste ned en desktop versjon på deres hjemmeside i form av en app. Du kan gå til deres hjemmeside eller GooglePlayStore og AppleStore også søke på Grindr for å laste ned og installere appen på din valgte plattform.

Vår erfaring med tjenestene til Grindr

Vi hadde en rimelig bra opplevelse på Grindr. De har utviklet en funksjonell app med enkle funksjoner. Det var lett å opprette en konto for å komme i prat med andre medlemmer. Det er også helt gratis med noe innsnevrede funksjoner og søke metoder, men fullt funksjonelt uten et abonnement.

Det var lett å komme i prat med andre medlemmer, og man kan snakke med alle uten å måtte matche først. Dette likte vi veldig godt, samtidig som man kom i kontakt med folk i nærområdet i første instans.

Test av kriteriene til Grindr

Mer om Grindr sine kriterier til brukere

Grindr kriterier for å treffe andre på Grindr

Siden Grindr er en nisje dating app som i all hovedsak består av homofile og folk fra LGBTQ slik at det kriteriet at man møter likesinnede er tilfredsstilt. Det finnes flere løse kriterier man bør oppfylle for å komme i kontakt med flest mulig.

Her er noen av de viktigste løse kriteriene man bør oppfylle for å komme i kontakt med flest mulig på Grindr:

KriterierDetaljer
Tiltalende profil bilderDet er viktig med tiltalende profil bilder på de fleste datingapper, og dette gjelder Grindr også, men kanskje i noe mindre grad avhengig av hva du ser etter. Det er mange som ser etter uforpliktende treff, og da kan man dele bilder i ettertid om ønskelig i stedet for å ha et profil bilde, men hvis du ser etter noe seriøst kan dette være lurt.
Utdanning/Jobb tittelDu kan gjerne fylle inn litt om hva du jobber med eller hvilken utdanning du har på Grindr, men dette velger du selv og det er jo litt avhengig av hva du ser etter der inne.
Biografien på profilenDu trenger gjerne fortelle litt kort og konsist om deg selv og hva du ser etter. Dette er nok litt viktigere hvis du ser etter noe seriøst i stedet for noe uforpliktende.
Sette sine egne kriterierHusk å ha din egne kriterier for hva du ser etter også. Alle relasjoner skal være toveis, og dette gjelder på Grindr også.
KommunikasjonHold det gjerne litt åpent og lett i starten og unngå tunge seriøse emner før du har blitt litt bedre kjent. Hvis du ser etter noe kortvarig moro kan du gjerne ha en mer flørtende og rett frem tilnærming i forhold til andre datingapper.
Vær konsis og presis i hva du ønskerMange har hektiske dager, og en del brukere er der inne veldig sjeldent. Det kan være lurt å få til et møte eller en date rimelig kjapt for å få noe ut av opplevelsen der inne.
tips for å møte flest mulig kriterier hos Grindr
Vis deg fra en god side, men vær deg selv. Det er viktig med gode bilder. Mange er veldig rett frem og foretrekker om du er det samme. Avhengig av hva du ser etter er biografi og utdypende informasjon om deg selv viktig, men vi anbefaler alle å skrive litt kort om hvem de er og hva de ser etter.

Vår erfaring med Grindr kriterier

Grindr gjør at man lettere kan møte folk med samme legning eller andre fra LGBTQ samfunnet. Det var derfor mye enklere å komme i kontakt med folk som ser etter det samme. Vi hadde en relativt grei opplevelse, men merket i stor grad at en god andel var ute etter noe uforpliktende og kortvarig i forhold til noe mer seriøst.

Hvis man ser etter noe kortvarig selv blir det derfor litt mindre viktig med enkelte ting som utdanning etc. men hvis man ser etter noe seriøst bør man kanskje oppfylle flest mulig av våre oppgitte kriterier i avsnittet ovenfor.

Tips for bruk av Grindr

 • Vær deg selv og skriv hva du er ute etter.
 • Last opp profil bilder eller lag en mappe du kan dele med andre når du ønsker. De fleste vil se hvem du er. Prøv å ta noen fine og tiltrekkende bilder. Det går også an å laste opp NSFW bilder på grinder.
 • Hold gjerne kommunikasjonen kort og konsis og fortell hva du også ser etter. De fleste på Grindr er ganske rett frem på hva de ønsker, og foretrekker at du gjør det samme.

Test av Grindr kundeservice

Grindr kundeservice

Grindr kundeservice

Grindr har en veldig generisk kundeservice på lik linje med andre datingsider og apper. De har en side med vanlige problemer hvor man kan problemløse selv ved å få svar på ulike vanlige problemer som kan oppstå.

Hvis du ikke finner ut av problemet på egenhånd kan du fylle ut en henvendelse gjennom deres skjema. Her er noen viktige ting å tenke på når du skal fylle ut deres kontaktskjema:

 • Følg stegene du får oppgitt å fyll inn ønsket informasjon som emne
 • Fyll inn epostadressen din som du brukte å registrere deg med slik at de finner igjen brukerkontoen din.
 • Fyll inn så mye utdypende informasjon om problemet ditt som overhodet mulig slik at det blir lettere for kundeservice å finne en løsning. Hvis du har et teknisk problem anbefaler vi å ta et bilde av skjermen (screenshot).
 • Når du trykker på send vil du få en automatisk generert mail med et referansenummer til din sak slik at det blir lettere å kommunisere frem og tilbake.

Når du får et svar fra kundeservice må du følge stegene du har fått for å løse problemet ditt.

Vår erfaring med Grindr kundeservice

Vi hadde et lite problem med applikasjonen hvor den av og til ikke lastet inn alle profilene riktig. Vi benyttet oss derfor av deres kundestøtte side og endte opp med på benytte oss av deres crash Troubleshooting. Dette fikset problemet vårt og vi var veldig fornøyd med løsningen deres.

Grindr har en funksjonell kundestøtte side med løsninger å de vanligste problemene. Vi fant et svar på vårt problem gjennom å benytte oss av deres kundestøtte side for troubleshooting.

Men hva om våres erfaring er unntaket? Hva sier andre om kundeservicen hos Grindr?

De fleste datingapper og sider har fått en del negative tilbakemeldinger som ofte relaterer til tekniske problemer, betalingsløsninger i form av et abonnement eller at folk generelt har fått få treff eller har vanskelig for å komme i kontakt med andre.

Grindr har fått en god del positive tilbakemeldinger i forhold til andre datingapper og sider, men siden de er gratis å bruke vil de få en del mer positive enn sider man må abonnere på for å bruke. Vi ser at folk som ikke har tekniske problemer generelt er ganske fornøyd med deres tjeneste.

Du kan selv lese en del av tilbakemeldingene ved å gå inn på GooglePlayReview eller AppleStore eller lese noen av våre utdrag fra GooglePlay:

»NIIIIIIIIIICE»

»DEILIG APP! NAMME NAMMMMMM»

»Det er som Pokemon Go, bare for homofile! Jeg elsker det»

Grindr har fått en del negative tilbakemeldinger relatert til tekniske problemer, men de har også fått en del positive for tjenesten de tilbyr. Vi ser at de fleste datingapper og sider stort sett får negative tilbakemeldinger, men Grindr gjør det litt bedre her enn mange andre. Dette kan ha mye å gjøre med at de er gratis å bruke.

Test av Grindr kundeservice. To menn som sitter på en mur.

Sammenlign Grindr med andre datingsider

Skeiv VS Elitesingles og Grindr

Vi har valgt å sammenligne Grindr med Skeiv og Elitesingles. Skeiv er en annen nisje datingside som i all hovedsak består av folk i LGBTQ samfunnet, mens Elitesingles vil ha begge deler. Elitesingles er en datingside som har lagt seg i segmentet folk med høy utdanning eller høy sosioøkonomisk status.

Skeiv vs Match vs GrindrHer vil vi sammenligne de viktigste tingene man ser etter i en datingapp eller side.
VS
VS
PrisEr de kompetitive på pris?
VS
VS
FunksjonerHar de tilfredsstillende funksjoner?
VS
VS
BrukervennlighetHvor lett er siden/appen å bruke?
VS
VS
KundeserviceHar de tilgjengelig kundeservice?
VS
VS
Gratis å brukeKan man bruke viktige funksjoner gratis?
VS
VS
Har en applikasjonKan man laste ned en applikasjon på telefonen?
VS
VS
Fungerer for alleKan alle dra nytte av denne appen?
VS
VS

Grindr og Skeiv er ganske like når det kommer til det meste, men Grindr er helt gratis å bruke hvis man vil det. Elitesingles og Skeiv koster et månedlig abonnement for å kunne bruke.

Alle kan bruke datingappene, men Grindr og Skeiv vil stort sett folk fra LGBTQ samfunnet få noe ut fra, mens Elitesingles i større grad er for folk med høyere utdanning eller sosioøkonomisk status.

Priser

Hva koster Grindr?

Det er helt gratis å benytte seg av Grindr, men man vil få noe strupte funksjoner. Man kan kun snakke med folk i umiddelbar nærhet med en gratis bruker, men med et abonnement vil man få tilgang til en mye større brukerbase, og kan snakke med folk lenger unna. De vil kun vise deg sånn ca. de 100 nærmeste personene med en gratis bruker, men man vil se mange flere med et betalt abonnement.

Her vil vi vise deg prisene for deres ulike abonnementer:

1 ukes abonnement Det dyreste alternativet

Dette er deres korteste alternativ, men også det dyreste. Det beløper seg til kr 100,- for en uke.
Ca.kr 420,- per per månedkr 879 Se dagens kampanjer

1 måneds abonnement Deres nest korteste alternativ

Her vil du få en mye større rabatt per måned enn deres korteste alternativ som er en uke. Samlet pris for en måned vil bli kr 155,-.
kr 155,- per månedkr 879 SE dagens kampanjer

3 måneders abonnement Nest billigste alternativ

Dette er deres nest billigste alternativ, og samlet pris for 3 måneder blir kr 357,-.
Kr 119,- per måned Se dagens kampanjer
10
Ginrdr Logo

12 måneders abonnement Mest for pengene

Ved å velge deres lengste abonnement vil du få mest igjen for pengene. Samlet pris over 12 måneder påløper seg til kr 828,-.
Kr 69,- per måned Se dagens kampanjer

Sjekk alltid prisene selv før du inngår en avtale. Priser vil variere over tid av ulike årsaker.

 • Grindr har en relativt billig abonnementstjeneste i forhold til mange konkurrenter.
 • Det er et abonnement så det kan være lurt å avslutte det før neste periode påløper hvis du ikke vil fortsette å abonnere.
 • Det er gratis å bruke grindr, men man vil ikke få tilgang til alle deres funksjoner.
 • Ved å velge deres lengste alternativ på 12 måneder er det en del penger å spare.

Grindr leverer en relativt bra tjeneste avhengig av hva du ser etter. Vi kan Spesielt anbefale Grindr hvis du ser etter noe kortvarig eller uforpliktende, men det er en mindre andel seriøse brukere som ser etter noe langvarig i form av et forhold. Det er lett å møte andre, og folk er generelt imøtekommende på appen. Vi likte også at man kan snakke med alle medlemmene man har tilgang til i stedet for å ha en match funksjon.

Vi har gjort en omfattende test av over 20 ulike datingapper og sider for å finne de beste i Norge. Hvis du vil lese vår test i sin helhet eller rett og slett bare er nysgjerrig på hvilke aktører som finnes i Norge kan du lese vår test av beste datingside og applikasjon.

Hvis du har erfaringer fra Grindr kan du gjerne legge igjen en omtale i bunnen av siden. Slik vil det bli lettere for nye lesere å lese din vurdering og erfaring på Grindr.

Del din erfaring

Erfaringer og omtaler fra brukere

9.5 Vudering

Muligheter
9.5
Kundeservice
9
Funksjoner
9.5
Verdi for pengene
10
Legg igjen omtale  |  Les anmeldelser og kommentarer
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Din vurdering

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo