Hvordan smalltalke på date? – 10 gode tips til hva man kan prate om

Havnet i vennefellen? Frykt ikke! Det har nemlig jeg også. I denne artikkelen har vi tatt for oss ulike måter å unngå dette på i form av 10 gode tips!
10 gode tips til hva man kan prate om! Mann og dame som prater på en benk.

For enkelte faller det å smalltalke på date naturlig, mens for andre så må det nok litt mer arbeid til! Vi skal gi deg 10 gode tips til hva man kan prate om på en date i denne artikkelen!

Dette var noe jeg hadde problemer med før, men etter å ha virkelig gått inn for å bli bedre til dette har jeg valgt å lage en artikkel om hvordan også du kan bli bedre til dette.

Disse tipsene fungerer og gjør det mye lettere å holde en samtale i gang uavhengig av tema.

Hvordan bli bedre til å smalltalke?

Dette er noe som krever trening, og mengdetrening er nok det aller beste! Kom deg ut og engasjer deg i forskjellige samtaleemner i ulike sosiale settinger! Jo mer man engasjerer seg jo lettere blir det.

Det kan være lurt å delta aktivt på ulike tilsetninger eller rett og slett bare delta i samtaler i lunsjen på jobb. Slik vil praten på en date vil nok falle litt mer naturlig når man er vant til å bedrive smalltalk til vanlig.

Ved å delta på ulike begivenheter og oppleve flere ting vil man også ha mer å prate om. Ved å gjøre dette vil man også få mer erfaringer og kunnskap rundt ulike emner som gjør det lettere å delta i samtalene som foregår på en date.

Ikke vær rett for at det blir stillhet

Mange har nok både hørt og snakket om ubehagelig stillhet før, og for mange vil denne kanskje oppleves ubehagelig når man er på date. Man føler gjerne at den andre ikke liker deg eller finner deg kjedelig.

Dette er ikke alltid tilfellet, og noen ganger er det naturlig med litt stillhet når man er på date. Dette kan også gjøre at man kan komme opp med bedre samtaleemner som er mer passende.

Man tillater også den andre til å ta ordet hvis man skaper litt rom for stillhet. Hvis man er redd for stillhet og konstant prater kan motparten miste lysten eller føle at det de sier ikke er veldig interessant.

Det å kunne takle stillhet viser også til at man er komfortabel med seg selv, men også daten man er på. Man trenger ikke å vise at man er klein, men kanskje bruke tiden på litt øyekontakt eller fysisk tilnærming.

Fokuser på hva den andre sier

Det å drive smalltalk innebærer å lytte minst like mye som man snakker. Dette gjør også at man kan svare på det som blir sagt på en mye mer tilfredsstillende måte.

Ingen liker folk som bare snakker, men ikke lytter og da sitter man igjen med en monolog i stedet for en dialog, og en samtale skal være nettopp dette, en dialog.

Dette viser også motparten at du hører på det de sier, og respekterer de som person samtidig som man kan komme med egne innspill og erfaringer rundt temaet.

Vær åpen og del av deg selv

Mange tenker at de må imponere når de er på date, og da kan det blir mye press på å finne noe å si som imponerer den man er på date med i stedet for at samtalen flyter naturlig.

Noe av det viktigste å gjøre når man er på date er å skape en trygg og åpen atmosfære som gjør at relasjonen blir sterkere.

Dette kan man gjøre ved å prate løst om alt mulig i stedet for kun gitte samtaleemner som setter deg i et positivt lys. Man bør selvfølgelig unngå emner eller ting som setter deg i et negativt lys.

Ofte kan det være best å bare snakke om helt alminnelige ting for det er ikke alltid man trenger å dra frem de tyngste emnene. Dette kan ofte ha motsatt effekt å skremme bort motparten siden det blir for snevert.

Vær åpen og del av deg selv. Par som prater med lys i bakgrunnen.

10 gode tips til ting man kan snakke om på en date

Vi skal gi deg 10 kjempegode tips til ting man kan prate om på en date i tillegg til hvordan man bør prate! Disse tipsene fungerer og jeg benytter de selv hver gang jeg er på date.

Slik vil man kunne skape en mer intim relasjon og holde praten i gang på en enkel måte uten å måtte prøve å finne opp samtaleemner!

Ved å benytte seg av disse triksene kan man fint holde praten i gang i timevis uten å gå tom for samtaleemner!

1. Start med noe uformelt og kontekstuelt

Hvis man møter noen på en restaurant kan man for eksempel snakke om hvordan man kom dit og spørre hvordan daten kom seg dit, hvor lenge det er siden de ankom eller rett og slett bare spørre om de har vært der før.

Slik vil man bryte isen, men også ha noe å prate om som ikke er personlig eller for dypt. Dette er relativt naturlige spørsmål å spørre uavhengig av om man er på date og slik kan man få motparten til å slappe av.

Man kan også nevne at man liker noe med klærne til motparten eller at de har en flott frisyre for å bryte isen litt ekstra uten å bli for personlig.

2. Spør hvordan dagen eller uken har vært

Dette kan gjøre at daten føler seg verdsatt og at du bry deg om hennes eller hans liv. Slik vil man også ha noe å prate om, og det kan godt være man finner ut at man har noen felles interesser.

Dette er også relativt uformelt og er med på å bygge litt tillitt i relasjonen og gjøre at den man er på date med føler seg tryggere i ditt nærvær.

Slik kan man også stille oppfølgingsspørsmål relatert til de ulike svarene man får og holde samtalen i gang slik. Dette vil også være veldig naturlig.

3. Snakk om din hverdag eller hvordan din uke har vært

På lik linje med å spørre om hvordan deres dag eller uke har vært kan man også velge å fokusere på sin egen dag eller uke. Hvis man lever et spennende liv vil det jo være uendelig med ting å prate om.

Dette erfarer jeg at fungerer veldig godt såfremt man har ting å ta seg til, og ting å prate om relatert til sitt eget liv. Hvis man nylig har vært på reise eller opplevd noe spennende som andre kan relatere til er det enda bedre.

Her kan det lurt å åpne seg selv litt og ikke bare nevne ting for å skryte eller vise frem hva man har oppnådd. Det har selvfølgelig sin plass, men for mye av det gode blir fort dårlig.

Fortell gjerne om noe morsomt som har skjedd eller et øyeblikk du satt pris på i en familiær relasjon, men ikke fokus for mye på det negative selv om man bør være relativt ærlige.

4. Nevn noe du vet om de fra før av

Før man skal på date kan det være lurt å gjøre litt forarbeid såfremt man ikke er på blind date. Her kan det lønne seg å finne litt ut om deres interesser og hva de driver med i livet slik at du kan stille mer direkte spørsmål.

Hvis du vet at de har noen spesielle hobbyer eller interesser kan man gjerne spørre om de kan utdype om dette, og hvis man har noen felles interesser er dette enda bedre!

Jeg pleier alltid å gjøre litt forarbeid før jeg skal på date slik at jeg har mer å prate om. Slik viser man også den andre at man har interesse for de i tillegg til at man følger med i timen.

5. Følg med og spør om de små detaljene i samtalene

Hvis man blir flink til dette vil smalltalk bli mye enklere! Slik kan man forlenge ulike samtaleemner mye lenger, og folk er gjerne villige til å dele.

Hvis personen fortalte en historie kan man gjerne spørre om ulike detaljer i historien slik at man får vite mer. Dette gjør også at motparten føler seg hørt, og vet at du følger med på hva som blir sagt.

Hvis noen åpner seg om et emne eller noe som har skjedd og den eneste responsen de får er ok eller at du begynner å prate om noe annet vil det gjøre at samtalen dør ut mye fortere og at motparten slutter å dele.

6. Gi komplimenter du faktisk mener

Det å gi komplimenter kan være litt vanskelig, og her bør man heller ikke gi de bare for å gi de, men hvis man virkelig mener noe genuint.

Dette viser at man er tilstede og virkelig har fokus på den andre personen. Man vil også vise at man respekterer den andre, og at man liker en ting ved den andre personen spesielt godt.

Her kan det være lurt å prøve å se om den andre personen har gjort noe som de er stolt av eller om det er et eller annet ved utseendet du liker spesielt godt som de har brukt mye tid og energi på.

7. Spør om jobben deres

Avhengig av hva de jobber med og hvor interessert de er i jobben kan det være lurt å gå innom dette emnet. Mange bruker mye av deres tid på jobb, og spesielt hvis de har en karriere.

Hvis man får en positiv respons kan man gjerne spørre mer, og virkelig være interessert hvis de brenner for hva de driver med.

Her er noen forslag til hva du kan spørre om:

  • Liker du hva du driver med?
  • Hva liker du med jobben din?
  • Hvordan begynte du å jobbe med det?
  • Har du alltid hatt lyst til å jobbe med det?
  • Ønsker du å jobbe med dette evig eller ser du etter noe annet?
  • Hva er drømmejobben?

Hvis man får en negativ respons kan det være lurt å ikke presse på for mye. Det er ikke alle som er like glad i jobben sin av ulike årsaker. Her kan man også få noe negativt i svar, og da kan det være lurt å være støttende.

8. Spør om hobbyer og interesser de har for tiden

De aller fleste har noen hobbyer og interesser ut over arbeid, og dette vil også være et helt naturlig emne å komme innom når man driver smalltalk på en date.

Folk har svært ulike interesser, og mange gjør nok mye de samme tingene, men hvis de har en spesiell interesse kan jo dette være et morsomt samtale emne!

Det kan jo være man har samme interesse selv eller har holdt på med noe lignende tidligere, og her kan man jo knytte en tettere relasjon.

9. Still gjerne litt dypere spørsmål om praten går bra

Hvis man føler at daten går bra og man har skapt en trygg og tillitsfull relasjon kan man gjerne dykke litt dypere i mer personlige ting.

Den beste måten å gjøre dette på er å gjøre det naturlig hvis muligheten byr seg. Hvis de for eksempel prater om de de tilbragte gårsdagen med familien vil det være naturlig å spørre om de har et godt forhold til familien.

Hvis de åpner opp om ulike personlige temaer eller sårbare emner kan man også spørre mer utdypende spørsmål, men samtidig vise forståelse for at de kanskje ikke vil prate om det.

Det kan være lurt å trå varsomt uten å være for presserende eller dømmende hvis de velger å åpne seg, og man bør gjerne ikke stille for personlige spørsmål alt for tidlig heller.

10. Skriv gjerne ned noen spørsmål på forhånd eller husk de

Ingen stiller på jobbintervju uten å ha forberedt seg. Her setter man seg inn i jobben, bedriften og går over ulike spørsmål de muligens vil stille om din CV og karriere etc.

Det samme prinsippet kan man også anvende når det kommer til smalltalk på en date. Slik vil man stille bedre forberedt slik at ikke hele daten blir improvisert.

Her kan man gjerne forberede noen spørsmål som er generelle og fungerer på alle, men man kan også forberede noen individuelle spørsmål satt opp mot den spesifikke daten.

Slik kan du også få svar på ting du faktisk lurer på når det kommer til den relasjonen man prøver å etablere med den man er på date med i tillegg til å faktisk ha mer å prate om!

10. Skriv gjerne ned noen spørsmål på forhånd eller husk de. Par som prater på en date.

Velg en spennende aktivitet

Dette hjelper utrolig mye på hvis man ikke er så flink til smalltalk. Hvis man velger en aktivitet som kun involverer prating vil det jo naturligvis være mer fokus på dette.

Velger man en mer spennende og interaktiv aktivitet kan man også prate mer om det man driver med og det åpner opp for flere muligheter til å flørte og være fysisk også.

Slik kan man også unngå å havne i vennefellen ved å skape en mer spennende og fysisk relasjon.

Oppsumering

Det å drive med smalltalk er en kunst, og tar gjerne litt tid å lære seg. Vi har gitt deg noen gode tips i denne artikkelen om hvordan du kan bli bedre, men det viktigste er nok mengdetrening.

Det jeg erfarte hjalp mest for min del var å engasjere meg i samtaler i større grad, og faktisk leve et mer spennende liv slik at jeg har mer å prate om.

Det kan være lett å overtenke når du er på date og at du alt man sier bør være imponerende, smart eller morsomt, men det å skape en trygg relasjon kommer nok mest naturlig av å bare prate helt normalt.

Husk at stillhet ikke er farlig, og det gjør at man heller kan fokusere på andre ting som er viktige på daten som det å være komfortable i hverandres nærvær, øyekontakt og fysisk tiltrekning.

Vi anbefaler alle å finne på en spennende date som gjør at man også kan prate om det som foregår på daten. Da slipper man å komme opp med like mye smalltalk, og da kan man heller prate om det som foregår der og da.

Hvis jeg klarte å bli flink til å smalltalke så er jeg helt sikker på at du også klarer det! Lykke til på daten, også håper vi i Norskedatingsider at du velger å anvende alle tipsene vi har gitt – Disse fungerer!

Ofte stilte spørsmål om smalltalk

Morsomme spørsmål å stille på date?

Hva spiste du til middag?
Hvilken kjendis er du forelsket i?
Hva ville du bli når du var liten?
Hvis du kunne reist hvor som helst, hvor ville du reist?
Kan du beskrive den perfekte daten din?

Dype spørsmål man kan stille på date?

Har du et godt forhold til familien?
Liker du jobben din?
Hvilke personlige mål har du satt deg de neste årene?
Hva ser du etter i en partner og hva vil du ha ut av denne relasjonen?
Hva er du mest stolt av?

Hva bør man ikke gjøre på første date?

Som en generell regel bør man ikke gjøre noe på første date man ikke ville gjort i andre sosiale sammenhenger. Det kan være lurt å unngå betente temaer.

Man bør heller ikke møte opp full eller oppføre seg uanstendig. Vi har skrevet en hel artikkel om tips til første date.

Hvordan imponere med smalltalk på en date?

Det viktigste er å skape en trygg relasjon, og dette gjøre man ved at praten flyter naturlig samtidig som man unngår betente temaer.

Det kan være lurt å være åpen uten å dømme den andre personen slik at de er villig til å åpne opp til deg slik at man holder praten i gang. Dette skaper også trygghet.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo