Turvenn: Erfaringer og vurdering (2024)

Turvenn ble til i 2015 og fyller et tomrom i markedet ingen andre har gjort i Norge. De fører nemlig folk som er glad i turer og friluftsliv sammen. Man kan finne venner, men også romantiske partnere hos Turvenn. Hvis du er glad i turer og natur kan vi anbefale denne datingsiden for å finne nye venner og muligens en date!
9.5/10 (Redaksjonens vudering)
Datingsiden er rangert som #12 i kategorien Vurderinger

Turvenn ble til i 2015 og fylte et hull i datingmarkedet, nemlig det å kunne finne seg en turvenn! Nordmenn er veldig glad i turer i fjell og mark generelt. Turvenn fyller dette tomrommet i markedet.

De som står bak Turvenn har også laget andre møtesteder slik som Skeiv.no, Seniordate.no, Kristendate.no, og friluftsliv.se. De har altså bred erfaring når det kommer til å bringe folk sammen enten det er romantisk eller bare vennlig.

Hvis du er glad i skog og mark og har lyst til å finne noen å reise eller dra på tur med kan vi anbefale Turvenn. De har en lav måneds kostnad og fyller en nisje som ingen andre datingapper og sider i Norge gjør.

Turvenn fyller et tomrom i datingmarkedet mange Nordmenn sikkert setter pris på. De har lagt seg i segmentet tur og friluftsliv og gjort det enklere for likesinnede å finne både venner og romantiske partnere. Vennskap kan jo også utvikle seg romantisk om kjemien er der!

Dating er et stort marked da de fleste på et eller annet tidspunkt gjerne vil finne noen å dele livet med, eller bare ha litt kortvarig selskap. Elitesingles, AcademicSingles, og Singles50 er flere nisje sider som sikter mot spesifikke medlemmer som for eksempel Elitesingles består av en stor andel med høy utdanning. Slik fyller også Turvenn en nisje som er for folk som er glad i villmark og natur.

Det finnes også en del generelle datingsider slik som Match, Tinder og Møteplassen. Vi har gjort det litt enklere for deg å velge ved å ha laget en stor test av beste datingside og app på vår forside.

Innholdsfortegnelse

Vår vurdering

Fordeler og ulemper med Turvenn

Turvenn har som nisje side en stor fordel når det kommer til å finne venner og romantiske partnere som også er glad i turer, men har som alle andre datingapper og tjenester både fordeler og ulemper. Vi skal utgreie de største fordelene, men også ulempene slik at det blir lettere for deg å finne ut hva som er bra og dårlig med Turvenn.

Fordeler
 • Ganske gode funksjoner og algoritmer for å føre folk sammen, men her har de litt å gå på i forhold til de største aktørene.
 • De har en relativt utfyllende spørre runde som gjør det lettere å matche med folk som har lignende interesser og livssyn etc.
 • De har et forum hvor man kan diskutere ulike ting og et sted hvor man kan lese og skrive blogg innlegg.
 • Brukervennlig app og side, men de har litt å gå på i forhold til de største datingappene.
 • Det er bare Norske medlemmer.
 • Stor andel av brukerne er relativt aktive og man kan selv se hvor mange som er pålogget til enhver tid på deres forside.
 • De har en god del mindre brukere enn de største og mer generelle datingappene, men det er allikevel en god del aktive brukere.
 • Siden det er online kan man møte mennesker fra andre byer.
 • Mange muligheter for å lage en spennende profil og utfolde seg selv på deres nettside og app.
 • Man må ha et aktivt abonnement for å bruke Turvenn skikkelig.
 • Grei balanse mellom kvinner og menn i forhold til mange datingapper.
 • Man kan treffe på folk fra alle demografier i samfunnet.
 • Man kan få seg en tur venn i tillegg til romantiske partnere.
 • Man kan prate med alle brukerne.
Ulemper
 • Man må ha et aktivt abonnement for å sende meldinger og gjøre andre ting.
 • Online dating er nok ikke for alle og dette kan for noen være negativt.
 • Man bør helst lage en spennende profil hvis man skal komme i kontakt med flest mulig. Dette er viktig på alle datingapper og sider.
 • En god del mindre brukere enn de største datingappene, men flere aktive og seriøse brukere med felles interesser.
 • Noe mindre brukervennlig enn de største leverandørene av datingtjenester.

Den største fordelen med Turvenn er at det er en nisje side som fører folk som er glad i turer sammen, men dette fører igjen til at det er en del mindre brukere enn på mange av de mer generelle datingsidene.

Vi syns det er veldig positivt at man kan finne seg venner og turkamerater der i tillegg til kjærligheten.

Noen fordeler som er verdt å merke seg

 1. Man kan prate med alle brukerne når man har et aktivt medlemskap. Dette gjør det lettere å komme i kontakt med andre.
 2. Turvenn er en nisje side som vil gjøre at de fleste brukerne har felles interesser. I dette tilfellet turer og naturliv.
 3. Mye mindre useriøse brukere og falske profiler. Man må verifisere seg med telefonnummeret sitt.
 4. Grei brukervennlighet, men ikke like bra som de største datingsidene.
 5. Man kan treffe folk i hele Norge.
 6. Mulig å fylle inn masse interesser og oppgi livssyn og andre viktige ting som andre folk kan lese.
 7. Det er mulig å få seg nye venner her.
 8. De har et forum og en blogg man kan lese. Dette gjør det mer interaktivt og skaper et samfunn inne på siden.

Noen ulemper som er verdt å merke seg

 1. Man må ha et aktivt abonnement for å kunne benytte seg skikkelig av Turvenn, men dette er veldig billig i forhold til andre datingsider og koster kun kr 49,- per måned.
 2. Mye mindre brukere enn mange av de største datingsidene og appene, men de som er der er rimelig aktive og seriøse.
 3. Det er viktig å lage en tiltalende og interessant profil med fine bilder for å komme i kontakt med flest mulig. Her er det noe mindre viktig enn på andre datingapper som er mer overfladiske, men det er like fult viktig å vise seg fra en god side med fine bilder som vekker nysgjerrighet.
 4. Online dating er ikke for alle, men her er det enkelt å avtale en date eller rett og slett bare en tur siden de fleste er her for å finne en tur partner! Slik kan man bli kjent lettere og uten like mye press som på en vanlig date.

Vår vurdering og erfaring med Turvenn

Vi hadde ikke hørt om Turvenn før vi bestemte oss for å teste datingsiden. Vår erfaring rundt nisje sider er at de fungerer relativt godt når det kommer til å møte andre. De har ofte en mye større andel seriøse brukere som søker det samme som deg. Dette gjør det lettere å komme i prat med andre samtidig som man slipper å bla gjennom hundrevis av inaktive og useriøse profiler. Vårt møte med Turvenn var ikke annerledes og vi ble godt mottatt.

Vi ble positivt overrasket over hvor aktive mange medlemmer var og at det var deilig å slippe litt unna konvensjonelle datingapper og sider. De har en noe annerledes funksjon her som lar deg snakke med alle brukerne og delta i forum eller skrive og lese blogg innlegg. Det gjorde at man følte man var mer del av et samfunn enn på en vanlig datingside. Det går også an å møte nye venner og dette er noe vi savner hos mange andre datingapper og sider.

Det er noe negativt at man må ha et medlemskap for å kunne delta, men Turvenn er veldig billig i forhold til alle konkurrentene og koster kun kr 49,- per måned uten bindingstid. Dette gjør også at de har flere aktive og seriøse brukere enn Tinder som er gratis å bruke. Det vi trekker mest for er at de har mye mindre medlemmer enn de største datingtjenestene og appene, men dette vil nisje sider alltid være. De får også litt trekk for lavere brukervennlighet og optimalisering enn de største aktørene.

Alt i alt er vi fornøyd med vår test av Turvenn og kom i prat med mange interessante personer. Husk at det er viktig å lage en spennende profil som vekker nysgjerrighet hos andre brukere selv om det er et større fokus på det å dra på tur så er dette like viktig som andre steder.

Fordeler og ulemper med Turvenn. Par på date i snøen.

Test av tjenesten til Turvenn

Mer om Turvenn sine tjenester

Turvenn har lagt seg i nisjen tur og naturliv og vil med dette ha en del tjenester som er satt opp mot dette I dette avsnittet vil vi gå dypere inn på hva Turvenn er og hvordan det fungerer

Hva er Turvenn?

Turvenn er en nisje datingside og app som lar deg komme i kontakt med andre som søker tur venner og romantiske partnere. Man kan både finne venner og kjærligheten hos Turvenn og de har gjort det mye lettere å finne andre med felles interesse for skog og mark. Det er gratis å registrere seg, men for å kunne snakke med andre medlemmer må man ha et abonnement til kr 49,- per måned uten bindingstid. Hvis du er glad i turer og ser etter nye venner eller en romantisk partner er Turvenn for deg.

Hvordan fungerer Turvenn?

Først må man registrere seg og fullføre registreringsprosessen. Når det er gjort kan man begynne å fylle inn profilen med bilder og informasjon om seg selv. Da er alt klart og man kan begynne å prate med alle de andre brukerne. Hos Turvenn kan alle prate med alle og de har til og med et forum og en blogg funksjon som gjør at det blir litt mer samfunn rundt det.

Man må ha et aktivt abonnement til kr 49,- per måned for å kunne prate med andre medlemmer, men dette er mye billigere enn hos mange av konkurrentene.

Registrering

Det er helt gratis og veldig enkelt å registrere seg. Man må bare fylle inn informasjonen man får beskjed om også verifisere telefonnummeret sitt for å bevise at man er en ekte person. Man vil så få flere spørsmål relatert til interesser og diverse for at andre skal få vite mer om deg.

Når man har fullført selve registreringen kan man i teorien bruke datingsiden eller appen, men vi anbefaler alle å legge inn bilder av seg selv og skrive en liten biografi slik at man får mye større sjanse for å komme i kontakt med noen. Veldig få vil prate med tomme profiler.

Det koster kun kr 49,- per måned uten noen form for bindingstid.

Login Turvenn

Her skal vi vise deg hvordan du kan logge inn på Møteplassen:

For å logge ut må man klikke på innstilligene eller menyen også velge logg ut.

Turvenn app

Turvenn har laget en applikasjon til både Iphone og Android. Du kan gå til GooglePlay store eller Appstore for å laste ned deres applikasjon. Appen deres har en relativt grei brukervennlig og vil være det beste valget hvis man bruker en smart telefon til for å finne en tur venn.

Du kan benytte deg av en av lenkene i avsnittet ovenfor for å bli tatt direkte til nedlastningen.

Turvenn Funksjoner og Algoritmer

Turvenn har en noe annerledes tilnærming til online dating enn mange andre aktører. For det første er det en nisje side i segmentet tur og naturliv som gjør at de fleste andre som melder seg inn ser etter det samme. Nemlig en tur partner i form av en venn eller et romantisk forhold.

Her kan man prate med alle i motsetning til den normale swipe funksjonen noe som kan gjøre det lettere å komme i kontakt med andre personer. Det er like fullt viktig å lage en appellerende profil som vekker nysgjerrigheten.

De har også noen uvanlige funksjoner som et forum hvor man kan diskutere ulike emner eller delta i diskusjoner. Man kan også lage og lese blogg innlegg andre medlemmer har lagt ut. Slik blir det et helt samfunn inne på siden som også gjør det lettere å komme i kontakt med likesinnede.

Noe annet de gjør litt annerledes er det at man faktisk kan se etter venner så vel som romantiske partnere og hvem vet? Det kan jo hende at det utvikler seg romantisk etter hvert!

Vår erfaring med Turvenn sine tjenester, funksjoner og kriterier

Vår erfaring med Turvenn var stort sett positiv. De gjør mye bra og har klart å samle likesinnede som er glad i turer i en form hvor man både kan få seg nye tur venner så vel som noe romantisk. Venne aspektet er noe vi savner litt i dating markedet generelt og det gjør også at man kan møtes uten at det blir for mye press som ved en date.

Vi erfarte at det var en høy andel aktive og seriøse brukere der inne, men at de mangler litt av volumet som de større aktørene har i form av medlemmer. De har også en noe mindre brukervennlig datingside og app kontra de største datingappene.

Vi erfarte også hvor positivt det var med et eget forum hvor medlemmer kan diskutere ulike emner og legge ut til om diverse turer de har gått. Dette var med på å bidra å bygge et samfunn og gjorde det også lettere å komme i prat med andre medlemmer.

Det var også veldig fint å kunne snakke med alle brukerne uten å måtte matche slik som når man bruker andre datingapper. Man kan også til enhver tid se hvor mange aktive brukere de har på hovedprofilen.

Vi hadde generelt en ganske positiv erfaring med deres tjenester og vår vurdering er at hvis du ser etter tur venner og en eventuell partner som er glad i å gå turer er det vel verdt å teste ut tjenesten til Turvenn. De har også en av de billigste månedsprisene av alle aktørene til kun kr 49,- per måned.

Test av kriteriene til Turvenn

Mer om Turvenn sine kriterier til brukere

Turvenn kriterier for å få gode matcher

Siden Turvenn er en nisje side er det kriteriet på en måte allerede oppfylt. De fleste som melder seg inn er nok glade i å gå turer eller prøver å bli flinkere til det. Det blir derfor fokus på litt andre kriterier enn det når det kommer til å møte andre personer på Turvenn.

Vi skal vise deg noen av de andre kriteriene det er viktig å ta hensyn til når du prøver å komme i kontakt med andre enten det er en ny tur venn eller en romantisk partner.

KriterierDetaljer
Tiltalende profil bilderDet er viktig å ta tiltalende profil bilder som er interessante for andre brukere. På en dating profil er det generelt lite informasjon og det første man ser er som regel profil bildene. For å få flest mulig venner eller for å ha høyest sjanse for å finne noe romantisk burde man velge noen spennende bilder som reflekterer hvem du er. Gjerne noen tur bilder på denne siden.
Utdanning/Jobb tittelDet kan være lurt å fylle inn litt kort om hva man driver med og hvilket utdanningsnivå man har. Like barn leker best og det gjelder her også selv om det i hovedsak er tur som er den felles interessen. Kanskje noen jobber i samme bransje som deg?
Biografien på profilenHusk å være ærlig når du forteller om deg selv. Løgner vil fort bli gjennomskuet og skulle det bli noe langvarig vil dette være detrimentalt for forholdet. Fortell kort og konsist om deg selv og hva du ser etter, men ikke utdyp for mye. Det kan være lurt å overlate en del til fantasien! Hold det åpent og lekent uten å være for seriøs.
Sette sine egne kriterierHusk at alle relasjoner skal være toveis og i like stor grad som andre stiller krav og kriterier til deg er det like viktig at du gjør det samme, men hold det litt åpent. Det kan være man møter noen som ikke tilfredsstiller alle kriteriene man har sett for seg, men som gjør det ekstra bra på andre kriterier enten det er alder eller utdanningsnivå etc.
KommunikasjonKommunikasjonen i form av tekstform blir enda viktigere siden det er det alle samtaler begynner med. Hold det litt løst og ledig uten å gå inn på for seriøse tema i starten før man blir kjent. Vær rolig og behagelig, men prøv gjerne å få det over i en litt mer flørtende og humoristisk tone etter hvert slik at man åpner seg mer.
Vær konsis og presis i hva du ønskerMange har generelt hektiske liv så det kan være lurt å ta hensyn til dette når man kommuniserer med andre online. La de få pusterom og vær presis i det du prøver å formidle. Du kan gjerne prøve å få til en date eller en tur ganske snarlig slik at man ikke bruker alt for mye tid på å sende meldinger.

Vår erfaring med Turvenn kriterier

Turvenn har gjort det enklere å møte folk som liker turer og det gjør at det blir ett mindre kriterie å oppfylle hos potensielle nye venner eller partnere. Vi erfarte at de aller fleste var mye på tur eller ønsket å dra mer på tur. Det var også et noe mindre fokus på profil bilder og flørting og mer på det å reise og dra på turer. Slik ble det lettere å bli kjent med andre personer, men det er fortsatt viktig å oppfylle flest mulig kriterier slik at man blir mer interessant for andre personer.

Tips for bruk av Turvenn

tips om å møte flest mulig kriterier hos Turvenn
Husk å vær deg selv. Holdt det åpent og lekent uten å bli for seriøs for tidlig. Folk ser i stor grad etter en tur venn så vel som noe romantisk. Det kan derfor være lurt å ta en litt mildere tilnærming enn på mange andre datingapper og sider. Lag en god profil som reflekterer hvem du er, gjerne med noen tur bilder!

Her kan du lese mer om hvordan man kan få venner i voksen alder hos Spurt.no

Test av Turvenn kundeservice

Turvenn kundeservice

Møteplassen kundeservice

Turvenn ble startet i 2015 og har utspring i Norge. Det vil derfor være enkelt å komme i kontakt med noen på Norsk i motsetning til mange andre datingsider og apper.

Vi hadde ingen problemer under vår test og måtte derfor ikke benytte oss av deres kundeservice, men hvis du støter på et problem skal vi ta deg gjennom hele prosessen. Vi kan se at de har en form for kontaktskjema man må fylle ut og vi skal vise deg alle stegene.

Det er viktig å oppgi så mye informasjon som mulig når man benytter seg av deres kontaktskjema. De har en veiviser som hjelper deg gjennom alle stegene og den finner du ved å klikke på lenken ovenfor.

 • Skriv inn epostadressen din hvis det er nødvendig for ditt problem.
 • Velg riktig tema det gjelder inne på deres søknadsskjema.
 • Følg alle stegene i prosessen.
 • Hvis du ikke finner en automatisk generert løsning må du fylle inn kontaktskjemaet med så mye informasjon som mulig slik at det blir enklest mulig for kundeservice å gi deg en løsning på ditt problem.

Du vil så få et svar på hvordan du kan fikse problemet det gjelder gjennom en automatisk generert respons eller en email med referanse kode for din sak.

Vår erfaring med Turvenn kundeservice

Vi hadde ikke behov for hjelp under vår test, men deres form for kundeservice er veldig lik de fleste andre datingtjenestene i form av et kontaktskjema man må fylle ut med informasjon om sin bruker og hva problemet gjelder.

Turvenn har en veldig generisk form for kundeservice som er helt lik de fleste andre aktører. Man må fylle ut et kontaktskjema hvis ikke man finner svaret på problemet i deres veileder før man kommer til selve skjemaet.

Heldigvis blir det mindre og mindre problemer rundt tekniske løsninger som apper og nettsider, men det kan alltid forekomme problemer og da er det godt å vite at Turvenn har en velfungerende kundeservice.

Men hva om våres erfaring er unntaket? Hva sier andre om kundeservicen hos Turvenn?

Etter å ha testet utallige datingapper og sjekket tilbakemeldinger på diverse internettsider og inne på appstore har vi erfart at alle får stort sett negative tilbakemeldinger. De fleste av disse er folk som ikke har fått med seg at det er en abonnementstjeneste for så å bli belastet for en ny periode eller så er de misfornøyde med antall matcher eller samtaler.

Vi er enig i at samtlige datingapper og sider kan bli bedre til å opplyse dette og sende ut et varsel før det blir trukket for en ny periode, men vi har også erfart det selv ved å glemme at vi har signert opp for et abonnement for så å bli trukket i ettertid.

Vi vil anbefale alle å kansellere dyre medlemskap rett etter at de har signert opp så kan de heller velge å melde seg inn på nytt hvis de liker tjenesten slik at de slipper å bli trukket for enda en periode. Turvenn har billige månedspriser så det vil ikke være et like stort problem her.

Vi fant lite tilbakemeldinger på Turvenn sin datingside og app, men vis du vil lese de kan du klikke deg inn på GooglePlay reviews eller Appstore. Det er viktig å ta noen av disse med en klype salt på grunn av overnevnte årsaker.

Turvenn har fått en del negative tilbakemeldinger på lik linje med alle andre datingapper. 90% av disse består av folk som har glemt eller ikke fått med seg at det er en abonnent tjeneste eller har fått lite svar på meldinger de har sendt ut. Det vil være stor variasjon i antall meldinger enkelte får avhengig av profil bilder og hvor interessant profilen er etc.

Test av Turvenn kundeservice. Par som er på date på fjellet.

Sammenlign Turvenn med andre datingsider

Turvenn VS Match og Møteplassen

Vi har valgt å sammenligne to andre aktører som appellerer til den generelle befolkningen i form av Match og Møteplassen.

Turvenn vs Match vs MøteplassenHer vil vi sammenligne de viktigste tingene man ser etter i en datingapp eller side.
VS
VS
PrisEr de kompetitive på pris?
VS
VS
FunksjonerHar de tilfredsstillende funksjoner?
VS
VS
BrukervennlighetHvor lett er siden/appen å bruke?
VS
VS
KundeserviceHar de tilgjengelig kundeservice?
VS
VS
Gratis å brukeKan man bruke viktige funksjoner gratis?
VS
VS
Har en applikasjonKan man laste ned en applikasjon på telefonen?
VS
VS
Fungerer for alleKan alle dra nytte av denne appen?
VS
VS

Turvenn leverer på nesten alle punkter, men et sted de virkelig skiller seg ut er hvor billige de er i forhold til konkurrentene. Det koster kun kr 49,- i måneden!

Priser

Hva koster Turvenn?

Det kan virke litt rart å måtte betale for å møte nye venner eller finne kjærligheten, men her er Turvenn veldig billig i forhold til andre aktører. Hvorfor ikke teste ut en uforpliktende måned for kr 49,- uten noen form for bindingstid?

Hvis du klikker på se dagens kampanjer kan du lese mer om Turvenn og bli ført direkte til deres nettside.

1 måneds abonnement Deres eneste alaternativ

Turvenn tilbyr kun en valgmulighet og det er abonnement for en måned av gangen. Dette påløper seg til kr 49,- per måned og er helt uten bindingstid.
kr 49,- per måned Se dagens kampanjer

Husk at priser kan variere over tid og det er alltid viktig å sjekke prisen selv før man bestiller noe!

 • Turvenn har et veldig billig abonnement i forhold til andre konkurrenter. Her ligger de helt i toppsjiktet.
 • Turvenn er helt uten bindingstid.
 • Det er gratis å registrere seg for å teste ut deres nettside og app, men det koster penger for å kunne benytte seg av deres mange funksjoner som å chatte med andre brukere og delta på deres forum etc.

De er en av de billigste aktørene og har ingen bindingstid! Vi kan også anbefale å bruke flere ulike datingsider og apper for å nå et større antall mennesker, selv om det finnes mange turglade på Turvenn er det også mulig å treffe turglade mennesker andre steder.

Vår vurdering oppsummert

Alt i alt er vi veldig fornøyd med Turvenn. Det er en billig datingside og de har en relativt brukervennlig app. Det kan være litt lite medlemmer i forhold til mange av de større datingsidene og appene, men de som er aktive her er veldig aktive og seriøse i forhold til mange andre. Det koster også bare kr 49,- for en måned uten bindingstid. Hvorfor ikke gi det et forsøk?

Har du benyttet deg av tjenestene til Turvenn før? Legg igjen en tilbakemelding da! Slik får nye lesere vite mer om din erfaring rundt Turvenn.

Del din erfaring

Erfaringer og omtaler fra brukere

9.5 Vudering

Muligheter
9.5
Kundeservice
9
Funksjoner
9.5
Verdi for pengene
10
Legg igjen omtale  |  Les anmeldelser og kommentarer
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Din vurdering

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo