Datingsider 50+: De 5 beste datingsidene og appene over 50 år

Er du over 50 år og ser etter datingsider eller datingapper? Vi skal vise deg de 5 beste datingsidene og appene for folk som er 50 år og eldre!
Datingsider 50+: De 5 beste datingsidene og appene for deg over 50 år!

Er du over 50 år og ser etter en datingside eller datingapp? Vi skal vise deg de 5 beste datingsidene og appene for folk som er 50 år og eldre!

Det kommer flere og flere datingsider og applikasjoner på markedet konstant og det kan være vanskelig å vite hvilke som passer best for den demografien du befinner deg i!

Enkelte passer best for yngre mennesker, mens andre passer for de litt eldre! Det finnes også datingsider som passer bedre for spesifikke demografier som kristne, homofile eller folk med høy sosioøkonomisk status.

Vi skal vise deg de 5 beste datingsidene i denne artikkelen slik at det blir litt enklere for deg å navigere mylderet av ulike applikasjoner og datingsider.

Hva er en datingside eller datingapp?

En datingside er et sted man kan møte andre mennesker for å starte en romantisk relasjon enten den er kortvarig eller langvarig. Her kan man møte nye mennesker på internett.

Man må først registrere seg for så å opprette en datingprofil ved å laste inn bilder av seg selv og skrive en liten biografi om ønskelig.

Mange lar deg også ta en personlighetstest basert på femfaktormodellen fra psykologien eller en mer generisk personlighetstest hvor du velger ut interesser og ting du liker å gjøre.

Slik kan andre bli bedre kjent med deg.

Hvordan fungerer en datingside?

De fleste datingsider fungerer ved at du får opp ulike datingprofiler innenfor kriteriene du har satt som for eksempel avstand, alder og kjønn.

Du kan velge om du vil like eller ikke like profilene og hvis to personer liker hverandres profiler kan man begynne å prate med den andre.

Man har da »matchet» og vil kunne kontakte hverandre i form av meldinger eller videochat hos enkelte datingsider.

Enkelte datingsider lar deg prate med alle medlemmene uten å måtte matche først, men dette gjelder veldig få av disse. Noen er gratis å benytte seg av, mens andre koster penger!

Hvorfor begynne med nettdating når jeg er over 50 år?

Det finnes flere grunner til at man bør hive seg ut på eventyret som er nettdating! Dette gjør det litt enklere å treffe likesinnede og jevnaldrende.

Man kan også møte mange nye mennesker man aldri ville truffet på i det daglige. Her kan man møte personer fra hele Norge eller verden om ønskelig!

Det er også vanskeligere å komme i kontakt med nye personer jo eldre man blir, og det kan derfor være lurt å benytte seg av diverse datingsider og applikasjoner, men hvilke?

Hvorfor begynne med nettdating når jeg er over 50 år? Eldre par på tur i en hage.
1

Singles50

1. Singles50 – Den beste datingsiden for deg over 50 år
9.9
Singles50: Erfaringer og vurdering (2024)

Singles50

Her kan du lese vår dyptgående vurdering av Singles50. Vi deler vår erfaring og kommer med vår anmeldelse av …
Annonselenke.

Singles50 er perfekt for deg over 50 år! Her får du en utrolig god tjeneste i form av en datingside og man kan også laste ned en applikasjon.

De har også lagt til rette for å kunne ha samtaler over videokamera slik at man kan verifisere hvem man prater med om man ønsker dette.

Her finner man jevnaldrende i stor grad og de aller fleste brukerne er rundt eller over 50 år. Dette er en nisjeside som stort sett har demografier over 50 år i forhold til mer generelle datingapper som Happn.

2

EliteSingles

2. EliteSingles – Best for deg med høy sosioøkonomisk status
10
EliteSingles: Erfaringer og vurdering (2024)

EliteSingles

Vår erfaring med Elitesingles er så bra at vi har kåret datingsiden til Norges beste. De leverer nøyaktig det de lover …
Annonselenke.

EliteSingles gjør stort sett alt riktig, men er en generell datingapp hvor man kan finne folk i alle aldre. Vi erfarer at de aller fleste brukerne er 30 år eller eldre og at de fleste er rundt 40-50 år!

Hvis du har høyere utdanning eller høy sosioøkonomisk status og ser etter likesinnede vil du finne jevnbyrdige i mye større grad her. De aller fleste brukerne har høy utdanning.

Like barn leker best og dette gjelder også når det kommer til dating. Partnere som har store variasjoner i inntekt og intellekt har mye større sannsynlighet til å gå fra hverandre og det kan derfor være lurt å date i det segmentet han hører til i form av sosioøkonomisk status.

3

Match

3. Match – Den beste generelle datingappen for deg over 50 år
9.9
Match.com: Erfaringer og vurdering (2024)

Match.com

Her kan du lese vår store test av Match.com. Vi deler egne erfaringer og andre brukere sine anmeldelser for å vurdere …
Annonselenke.

Match er en generell datingside som betyr at man kan møte alle demografier her i form av alder, inntekt og kjønn osv. Selv om man finner alle demografier her er de fleste brukerne mellom 30-60 år.

Slik vil man kunne treffe jevnaldrende, men også litt yngre eller eldre hvis man er over 50 år. Av erfaring finnes det mange som gjerne vil date noen som er litt yngre enn seg selv, men i stor grad voksne.

Det at man er 50 år betyr jo ikke alltid at man kun vil date eller engasjere seg i romantiske relasjoner kun med folk på sin egen alder og dette er en fantastisk mulighet for nettopp dette.

Her finner man stort sett aktive medlemmer som ser etter noe mer seriøst og langvarig.

4

Sukker

Sukker.no – Kjempegod datingside for folk over 50 år
9.5
Sukker.no: Erfaringer og vurdering (2024)

Sukker.no

Vår erfaring med sukker.no er at de ikke lever helt opp til de beste datingsidene og har en noe mindre brukervennlig …
Annonselenke.

Sukker er utrolig bra hvis du er 50 år og ser etter jevngamle eller eldre! En stor andel av deres medlemmer befinner seg i dette alders segmentet, og de aller fleste er 40 år eller eldre.

Grunnen til at de havner litt lenger ned på listen er at deres datingside og applikasjon er ganske utdatert og relativt vanskelig å navigere, men når man blir vant til funksjonene fungerer datingsiden greit.

Sukker har en høy andel aktive medlemmer og er faktisk er norskeid firma! Her finner du også et forum hvor du kan prate med andre i en felles fora og slik også få nye venner, bekjente og romantiske partnere.

5

Møteplassen

Møteplassen – Generell datingside for folk som ser etter noe mer seriøst
9.6
Møteplassen: Erfaringer og vurdering (2024)

Møteplassen

I denne artikkelen skal vi vurdere og dele erfaringer med Møteplassen.
Annonselenke.

Møteplassen er et perfekt sted å møte andre som ser etter noe litt mer seriøst. Her finner man stort sett mennesker mellom 30-60 år da dette er en generell datingside.

Møteplassen er en gigant på det Norske markedet og har holdt på i over 20 år! De har vært med siden starten og leverer en utrolig god tjeneste.

Her finner du i stor grad aktive profiler og seriøse medlemmer i motsetning til mer brukte datingapper som Tinder og Badoo hvor man kan møte falske kontoer og brukere.

Hvordan velge hvilken datingside jeg skal bruke?

Det kan være vanskelig å bestemme seg for hvilken datingside eller applikasjon du vil bruke, men du kan trygt teste ut alle helt gratis før du finner dine favoritter.

Det går også an å benytte seg av flere samtidig og slik vil man nå ut til enda flere mennesker enn hvis man kun bruker en datingside. Det er gratis å registrere seg hos alle før man velger om man vil inngå et abonnement.

Vi vil foreslå å begynne med datingsidene i denne artikkelen da de passer best for brukere over 50år. Du kan også benytte deg av nisjesider som EliteSingles hvis du vil møte andre medlemmer med høy utdanning eller sosioøkonomisk status.

Hvordan velge hvilken datingside jeg skal bruke? Eldre par på stranden.

Er det trygt å bruke datingsider?

Det er lurt å være litt varsom når man benytter seg av datingsider og applikasjoner. De fleste er helt trygge å bruke så lenge man følger retningslinjene og er forsiktig med hvem man prater med.

Alle datingsidene i denne artikkelen er trygge å bruke så lenge man forholder seg til disse tipsene:

  • Ikke utlever personlig informasjon til folk du ikke kjenner.
  • Ikke oppgi kortnummer og personnummer osv..
  • Unngå å klikke på lenker noen sender til deg.
  • Vær forsiktig når du prater med folk fra utlandet da det finnes mange falske profiler som prøver å svindle deg.
  • Hvis du er usikker på om noen du prater med er ekte bør du rådføre deg med familie og venner.
  • Det er ikke dumt å spørre venner og familie om hjelp hvis du er usikker på enkelte ting på datingsider og datingapper.
  • Ikke send vulgære bilder av deg selv.
  • Vær forsiktig hvem du deler dine andre sosiale medier eller telefonnummer etc. med.

Man kan dele sosiale medier eller kontaktinformasjon med noen man er trygge på, men man bør gjerne kommunisere litt med vedkommende først.

Medlemskap på datingsider er abonnomentsbaserte

Når man velger et betalt medlemskap for å kunne benytte ulike funksjoner hos ulike datingsider vil de i de aller fleste tilfellene ha et form for abonnoment.

Dette abonnementet løper helt til du selv kansellerer deg uavhengig av om du velger fornying etter 1,3,6 eller 12 måneder etc. Det er derfor viktig å huske dette hvis man vil si opp abonnementet slik at man ikke blir belastet på nytt for en ny periode.

Det fungerer på lik linje som Netflix, telefonabonnement, og tv etc.

Oppsummering

Det kan være vanskelig å begynne med nettdating når man er litt eldre, men vi har gjort dette litt enklere for deg ved å vise deg de 5 beste datingsidene for folk over 50 år!

Alle datingsidene leverer utrolig gode tjenester og er trygge valg. Det er fullt mulig å benytte seg av alle sammen eller flere av disse samtidig, og dette er noe vi anbefaler alle våre lesere.

Datingsider er i all hovedsak trygge så lenge man vet hvordan man kan navigere internett på en trygg måte uten å dele for mye informasjon med folk man ikke kjenner som kortinformasjon og personnummer osv.

Hvis du vil ha tips til hvordan du kan lage en appellerende og perfekt datingprofil har vi skrevet mange flotte artikler om dette i tillegg til 11 røde flagg du bør unngå når du dater slik at du kan unngå å gå på en smell.

Hva er prisene på datingsider?

Prisene varierer veldig, men de fleste datingsidene og applikasjonene lar deg registrere deg gratis for å teste ut deres tjenester.

Prisene varierer fra kr 49,- per måned helt opp til kr 799,- avhengig av hvilken aktør du velger å benytte deg av.

Dating for seniorer?

Det kan være vanskelig å begynne å date når man er senior eller eldre, men den enkleste måte å komme i gang på er nok å benytte seg av datingsider og apper.

Slik vil man kunne treffe nye mennesker relativt enkelte og i tillegg bli kjent med jevnaldrende rett fra sitt eget hjem.

Er Tinder for eldre?

Tinder fungerer fint for eldre, og flere og flere velger å benytte seg av Tinder selv om de er eldre. Det finnes også mange gode alternativer til Tinder.

Finnes det noen gratis datingsider?

Ja, det finnes flere datingsider som er gratis, men de fleste har strupte funksjoner uten et betalt medlemskap.

Noen datingsider som er gratis å bruke er Badoo, Happn og Hinge.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo