Varseltegn i et forhold: 11 tegn på at forholdet går mot slutten

Usikker på forholdet du er i? Jeg skal vise deg 11 varseltegn som kan antyde at forholdet går mot slutten enten du vil eller ikke!
Varseltegn i et forhold: 7 tegn på at forholdet går mot slutten! Stoppskilt.

Usikker på forholdet du er i? Jeg skal vise deg 11 varseltegn som kan antyde at forholdet går mot slutten enten du vil eller ikke!

Noen av disse varseltegnene kan nok dukke opp i alle forhold, men jo flere av disse du legger merke til og hvis de skjer repeterende over tid vil det nok antyde at ikke alt stemmer i forholdet.

Dette behøver ikke bety at partneren er utro eller at det er noe annet voldsomt som foregår, men kan gjerne bety at litt av gnisten er forsvunnet eller at motparten ikke er helt fornøyd med relasjonen.

Hvorfor burde jeg se etter varselstegn?

Ofte får man en dårlig magefølelse når disse varselstegnene begynner å dukke opp, men man kan kanskje ikke sette fingeren helt på om det er et problem eller ikke.

Ved å vite mer om disse varselstegnene vil det bli litt lettere å vite nøyaktig hva du skal se etter i et forhold hvis du merker at ikke alt er som det burde.

Man burde absolutt ikke se etter disse hele tiden, men når man først har fått en dårlig magefølelse kan det betyr at ting ikke stemmer helt.

Husk at selv om disse tingene skjer en gang i blant så betyr det ikke alltid at det er fare på ferde, men hvis du ser at mange av disse tingene skjer repeterende kan det være problematisk og noe man burde snakke med sin partner om.

Hvorfor burde jeg se etter varselstegn?

1. De 5 kjærlighetsspråkene

Dette er et utrykk fra Gary Chapman sin bok Kjærlighetens fem språk. Gary Chapman er en anerkjent parterapeut som kom opp med disse utrykkene.

Han forstod at mange par misforstod hverandre behov og ønsker i et forhold og at folk hadde forskjellige måter å vise kjærlighet på.

Hvis du merker endring i noen av disse kjærlighetsspråkene som var der tidligere kan det bety at forholdet begynner å kantre eller hvis du merker at det er fravær av alle i stor grad er dette heller ikke positivt.

Her er de 5 kjærligsspråkene som folk bruker for å vise kjærlighet i et parforhold:

  1. Anerkjennende ord – Vis at dere forstår hverandre og setter pris på den andre.
  2. Tid for hverandre – Lag tid til hverandre selv om man har en travel hverdag.
  3. Gaver – Lag noe fint, kjøp noe eller overrask hverandre.
  4. Tjenester – Gjør ting for hverandre selv om man kanskje ikke vil det.
  5. Fysisk nærhet – Vis at dere er glad i hverandre med fysisk nærhet.

Folk har forskjellig tilnærming til det å vise kjærlighet og alle vil nok ikke vise det ved å bruke alle disse 5 kjærligshetsspråkene, men de fleste burde være tilstede i et forhold over tid.

2. Stagnasjon i forholdet

Hvis forholdet stagnerer uten noen form for utvikling i mange år vil dette være et varseltegn man burde se etter. Det er meningen at et forhold skal utvikle seg naturlig over tid.

Hvis det er tidlig i relasjonen og man ikke helt vet om man er eksklusive eller ikke, men motparten er uvillig til å gå videre er dette også et varseltegn.

Forholdet har rett og slett møtt på en vegg og man ser ingen utvikling eller fremskritt mot et bedre og tettere liv sammen.

Det kan for eksempel oppstå i situasjoner hvor den ene vil flytte sammen, gifte seg, få barn eller rett og slett jobbe mot felles interesser, men det blir satt på vent av den ene.

3. Nysgjerrigheten og spenningen har forsvunnet

Det er naturlig at dette forsvinner litt etter litt, men hvis det har forsvunnet helt kan dette være et negativt tegn da det er naturlig å bevare litt av dette selv om man har en lang relasjon sammen.

Det bør alltid være litt interesse der for den motsatte parten i et parforhold, men hvis forholdet er helt grått og kjedelig uten noen form for spenning eller gøyale ting man finner på sammen vil dette også være et dårlig tegn.

4. Hvis relasjonen blir negativ

Romantisk relasjoner og parforhold bør i stor grad være positive, men hvis det blir mer og mer negativt uten at dette blir nøstet opp i er dette også er stort varseltegn.

Et parforhold burde i stor grad være positiv, men for mye av det gode blir fort dårlig og et sunt forhold har også enkelte disputter eller negative interaksjoner vevd inn.

Disse bør således være myke disputter eller øyeblikk som er triste hvor man diskuterer og kommer til enighet, men hvis disse interaksjonene er bygd på frykt eller sinne vil dette være usunt.

Hvis relasjonen i overveldende grad blir negativ vil dette overstyre de positive opplevelsene og følelsene og man bør i stor grad sikte på å ha en 5:1 fordeling eller mer når det kommer til positive følelser kontra negative.

5. Mangel på sunn kommunikasjon

Det å kommunisere er utrolig viktig for et parforhold, og for veldig mange det absolutt viktigste! Folk er selvfølgelig forskjellige, men mangel på sunn kommunikasjon er absolutt et stort varseltegn.

Mennesker er langt i fra perfekte og problemer vil alltid oppstå i et parforhold, men så lenge man er villig til å jobbe sammen ved å kommunisere på en sunn og produktiv måte kan man fikse det aller meste.

Enkelte har nok kommunikasjonsproblemer fra før av, men hvis man ser en forandring vil dette ofte bety at de enten ikke bryr seg, mangler respekt for deg eller rett og slett er for sliten til å kommunisere på riktig måte.

5. Mangel på sunn kommunikasjon. Mann som er oppgitt.

6. Mangel på tillitt

Mangel på tillit kan være veldig graverende for et parforhold da de flest forhold generelt er rimelig tillitsbaserte, og det er nesten umulig å komme utenom dette i dagens samfunn da vi har Norske lover.

Man må rett og slett ha en sunn mengde tillitt for at et forhold skal fungere over tid slik at man unngår for mange negative interaksjoner eller må isolere seg fra familie, venner og bekjente på grunn av overdreven sjalusi.

En viss mengde sjalusi er nok relativt sunt og det viser jo til at man bryr seg om den andre, men for mye er regelrett destruktivt.

Dette går som sådan begge veier, og hvis du ikke har tillitt til din partner kan de finne forholdet alt for slitsomt og undertrykkende for eksempel.

7. Ingen fysiske tiltrekning eller tilnærming

Fysisk tiltrekning er utrolig viktig for de aller fleste i et parforhold, men kan gjerne forsvinne litt over tid avhengig av energi, utseendet, spenning og rett og slett det at det ikke er nytt lenger.

Det burde således være en sunn form for fysisk tiltrekning igjen som gjør at fysiske tilnærminger skjer regelmessig fra begge sider, men hvis denne forsvinner helt eller mye kan dette være et stort varseltegn.

De fleste har behov for seksuell stimuli og hvis den ikke foregår mellom de to i den romantiske relasjonen kan det hende det foregår andre steder eller at man rett og slett tar saken i egne hender.

Uavhengig av hvilke av de to mulighetene det er vil dette i stor grad være negativt for parforholdet over tid og jo lenger tid det går jo vanskeligere kan det være å finne igjen gnisten!

8. Man vokser rett og slett fra hverandre

I tillegg til å fokusere på parforholdet burde man også drive med selvutvikling, og dette foregår også underbevisst konstant i livet.

Det man likte og tenkte når man var 23 er som regel ikke det samme som når man er 35. Det kan godt være man har et helt forskjellig syn på livet senere i relasjonen enn man hadde tidlig i relasjonen.

Noen ganger er ønskene, drømmene og holdningene man har ikke forenlige over tid og man vokser rett og slett fra den andre i relasjonen.

Hvis begge var aktive og karrieredrevne, men den ene faller av og blir inaktiv og mister interessen for å briljere på jobb og sosiale tilstelninger kan dette være en form for å vokse fra hverandre.

9. Emosjonelt fravær

Hvis det emosjonelle ikke er tilstede vil det i mange tilfeller bety at den andre ikke bryr seg like mye om parforholdet eller deg, men det kan selvfølgelig også forekomme av andre årsaker.

Livet generelt er ganske hard og de aller fleste av oss vil nok møte på noen harde perioder med depresjon, lite overskudd av energi, sykdom eller andre ting.

Men hvis det kun er emosjonelt fravær når det kommer til deres relasjon og interaksjoner så er dette absolutt et varseltegn man burde følge med på.

Det kan forekomme av at de har mistet interesse, har funnet noen andre personer eller ting de mener er mer spennende eller at de rett og slett ikke bryr seg lenger.

10. 7-års kløen

Dette kan for mange være et ukjent utrykk, men stammer fra en gammel film fra The Seven Year Itch som handler om at man over tid vil bli misfornøyd med sin tilværelse enten det er jobb, hjemme eller i parforhold.

Det anbefales som sådan å skifte jobb hvert 5 år eller få nye utfordringer eller på sin nåværende jobb, og dette kan også overføres til romantiske relasjoner.

7-års kløen har også utspring i faktabasert forskning når det kommer til giftemål, og medianen på skilsmisser etter inngått ekteskap ligger på rundt 7 år i de fleste nasjoner som har statistikk på dette.

Dette er også et varseltegn man burde se etter, og jeg har selv opplevd dette i en av mine parforhold.

11. Aggressivitet og misnøye

Dette er også et varseltegn man burde se etter, og kanskje et av de verste hvis det er snakk om voldelige tendenser. Her kan det være lurt å trø varsomt hvis dette forekommer i stor grad.

Dette er absolutt et varseltegn og burde forekomme i liten grad i sunne forhold. Hvis bitterhet og misnøye får vokse kan det også utvikle seg aggressivt enten det er i form av ord eller vold.

Enkelte er nok gjerne aggressive av natur og dette må du selv kjenne på om er riktig for deg, men vi anbefaler alle i voldelige relasjoner om å søke hjelp hos politiet eller andre du kjenner og stoler på.

Aggressivitet og misnøye. Man som ser misfornøyd ut.

Hva gjør jeg hvis jeg ser disse varseltegnene?

Her må du selv ta en vurdering på hva som er det beste i din situasjon. Det vil nok avhenge mye av hvor mange av varseltegnene du ser og hvor ofte du ser disse.

Det beste er nok å ta en samtale med sin partner såfremt ikke relasjonen er voldelig. Da bør man gå litt forsiktigere frem og kontakte noen man stoler på utenfor relasjonen eller politiet.

Kommunikasjon er som sagt viktig, og det kan i mange tilfeller hende at din partner føler på nettopp det samme som deg, men at de ikke helt vet hvordan de skal takle det eller ta det opp.

Ofte vil dette være noe begge personene gjerne kjenner på såfremt ikke den ene parten kun er utro og prøver å skjule dette.

I verste fall bør man forlate relasjonen og fokusere på seg selv og sin selvutvikling selv om det kan medføre kjærlighetssorg. Det finnes også utallige andre personer der ute!

Oppsummering

Fremdeles usikker på forholdet du befinner deg i og hvor stabilt dette er? Jeg har gitt deg 11 gode tips til hvordan du kan kjenne igjen faresignalene når det kommer til parforholdet ditt.

Jeg vil påpeke at i lange parforhold så vil nok mange av disse varseltegnene vise seg selv om man er i en trygg og god relasjon da enkelte av disse tegnene er helt normale i små og sunne mengder.

Mange av disse har også en del med personlighetstrekk og tilknytningsstiler å gjøre. Det vil derfor være viktig å differensiere mellom dette når man ser etter forandringer over tid.

Det kan være lett å overtenke og se tilbake på alt som har skjedd i løpet av alle årene i stedet for å se etter forandringer i oppførsel og repeterende problemer.

Disse varseltegnene burde absolutt ikke være til stede konstant og noen av disse er regelrett negative eller farlige og bør forekomme i svært liten grad eller aldri.

Hvis du vil vite mer om røde flagg du burde se etter slik at du kan unngå havne i en relasjon du helst bør unngå kan jeg anbefale denne flotte artikkelen om 11 røde flagg du ikke bør ignorere!

Ofte stilte spørsmål om varseltegn i forhold

Tegn på at han er lei deg?

Noen av de største tegnene er at han ignorere deg, prioriterer alt annet, lytter ikke, mangel på respekt, aggressivitet og misnøye og hvis han blir lett irritabel.

Det kan også hende at han forsøker å finne andre personer på ulike datingsider, snakker med andre jenter eller rett og slett fester mye.

Tegn på at han ikke elsker deg?

Hvis ordene ikke samsvarer med handlingene eller hvis han gjør ting man ikke ville gjort mot noen man elsker er dette to store tegn på at han ikke elsker deg.

Her vil det selvfølgelig være slingringsmonn da ingen er perfekte, men hvis dette skjer kontinuerlig er det et veldig godt tegn.

Hvordan bryte ut av et forhold med barn?

Dette finnes det sjeldent en fasit og her vil det være store variasjoner i hva som er riktig og hvordan man burde gjøre dette.

Det kan være lurt å snakke med familie og folk man stoler på slik at man er forberedt også må man selvfølgelig tenke over konsekvensene før man velger å byte forholdet.

Hvis du har bestemt deg vil det beste være å planlegge litt på forhånd slik at man slipper å stå i en vond situasjon alt for lenge med felles hus og eiendeler uten noen plan.

Hva er grunnleggende i et godt forhold?

Dette er noen av de viktigste grunnpilarene for å få et parforhold til å fungere:

Gjensidig tillitt og respekt, god og åpen kommunikasjon, vennskap, felles ønsker og drømmer, men også egne interesser og mål.

Sett av tid til hverandre, gi hverandre gaver, utfør tjenester for hverandre, fysisk nærhet, anerkjennelse av følelser, tanker og bragder.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo