10 personlighetstrekk kvinner finner attraktive i menn

I denne artikkelen skal vi ta for oss 10 ulike personlighetstrekk kvinner finner attraktive i menn. Dette vil variere veldig fra individ til individ, men dette er generelle trekk de fleste finner attraktive.
Personlighetstrekk kvinner finner attraktive.

Lurer du på hvilke personlighetstrekk som er attraktive for kvinner? Vi skal ta for oss 10 ulike personlighetstrekk kvinner finner attraktive i denne artikkelen! Det vil selvfølgelig være individuelle variasjoner, og folk setter gjerne pris på de ulike aspektene i ulik grad.

Det er ingen fasit på hva kvinner finner attraktivt, og det vil alltid variere fra kvinne til kvinne, men dette er personlighetstrekk som ofte går igjen når man spør kvinner om hva de finner attraktivt.

Hva er Personlighetstrekk?

Personlighetstrekk er ting som definerer din personlighet i grader av gitte psykologiske egenskaper. Noen kan ha mye av et trekk, men lite av et annet trekk. De fleste ligger nok innenfor normalen i de ulike aspektene, men det finnes også ekstreme dimensjoner når det kommer til de ulike trekkene.

Vi har valgt å fokusere på personlighetstrekk som kvinner finner attraktivt i denne artikkelen og vil dermed gå dypere inn på dette i forhold til generelle personlighetstrekk. Mange av disse er gjeldende utenfor dating eller romantiske relasjoner til andre kvinner, men dette vil variere.

Hva er Personlighetstrekk? Kvinne full i maling som illustrerer de ulike personlighetstrekkene.

Positive og negative personlighetstrekk

Det er mange personlighetstrekk mennesker kan ha, og noen av disse er objektivt negative, mens andre objektivt er bedre når det kommer til sosiale relasjoner og interpersonale forhold.

Dette gjelder spesielt når det kommer til dating og romantiske forhold da dette er en tett relasjon, og hvis man skulle få barn med noen vil man helst av de besitter positive personlighetstrekk i større grad enn ved vennskap eller bekjentskap.

Som med alt i livet er ting sjeldent svart hvitt og de fleste har varierende grad av de ulike trekkene. Det er ikke alltid direkte negativt å ha diverse trekk, og mange av disse er sunne å ha til en varierende grad og en del av livet generelt. Det gjelder også de positive trekkene, og for mye av det gode kan fort bli negativt.

Eksempler på positive og negative personlighetstrekk

Positive personlighetstrekk

Alle liker selvtillit, men ingen liker selvtillit til en så stor grad at det er kvalmende eller totalt absurd. Petter Northug i perioder var et eksempel hvor tynn linje det er mellom å være selvsikker og full i selvtillit til å være for selvsikker og full i selvtillit.

Hvor folk setter grensen og oppgjør seg en formening om det var for mye eller akkurat passe varierer veldig, og det finnes ingen fasit på dette. Dette er ett eksempel på positive personlighetstrekk i teorien, men som i praksis kan bli for mye og da igjen negativt.

Negative personlighetstrekk

Noen negative personlighetstrekk kan være egoisme. Alle er egoister til en viss grad, og ingen er helt altruistiske uansett hvordan man vrir og vender på det. Det å være egoist blir ofte sett på som noe negativt, men kan også være et sunt personlighetstrekk så lenge man har en sunn tilnærming til det.

Enkelte kan bli sett på som egoistiske fordi de setter seg selv først, og hvis man gjør dette i alle relasjoner vil det være vanskelig å argumentere for det, men hvis man setter seg selv først for å kunne ta vare på andre når man har kapasitet og mulighet kan dette være positivt.

Konklusjon

Det kan være vanskelig å skille på hvor man setter grensen på ulike personlighetstrekk når det kommer til hva som er negativt og positivt, og dette er en skala hvor for mye kan bli negativt, men for lite er også negativt etc.

Her er det veldig mange individuelle formeninger, og noen kan sette pris på enkelte personlighetstrekk mye mer enn hva andre gjør og omvendt.

10 Personlighetstrekk kvinner finner attraktive hos menn

Dette vil være veldig individuelt, men også relativt objektivt. Hvilke personlighetstrekk ulike kvinner setter mest pris på, og til hvilken grad varierer nok veldig. Noen kan like enkelte trekk veldig godt, mens andre ikke liker disse trekkene i det hele tatt.

Vi skal ikke ta for oss personlighetstrekk som man finner i psykologien i klinisk forstand slik som i femfaktormodellen hvor åpenhet, planmessighet, ekstroversjon, omgjengelighet og vevrotisisme står i hovedfokus med undergrupper.

Vi har valgt å fokusere mer på romantiske relasjoner i mer generell forstand som er lettere å forstå seg på og relatere til.

1. Humor

Hvor mange ganger har man ikke hørt at veien til en kvinnes hjerte er å få henne til å le? Dette stemmer i mange tilfeller, og hvis man får en person til å le letter det på stemningen i tillegg til at man skaper en tryggere relasjon. Tro det eller ei, men det er også morsomt å le!

2. Selvsikkerhet

Selvsikkerhet er noe de fleste setter pris på, og det fører til at sosiale interaksjoner og problemer som oppstår kan takles på en måte hvor man er tryggere i situasjonen. Hvis man utstråler selvsikkerhet så vil den andre føle seg tryggere, og man vil gjerne innta en mer autoritær rolle.

Mange kvinner liker dette til en viss grad, men hvis selvsikkerheten går over i arroganse eller at det ikke ligger noe til grunn for denne selvsikkerheten og den blir falsk så kan det ha negativ effekt i stedet for.

3. Ambisjon og driv

Dette viser at du er produktiv, og kan skape en trygg fremtid for kvinnen. Mangel på ambisjoner og driv kan føre til at man ikke trekker det lengste strået i livet, og for mange er dette en viktig egenskap å ha. Mange kvinner har også mange ambisjoner og høyt driv selv, og ser etter dette i en potensiell make.

Dette gjelder nok spesielt i langvarige forhold hvor man jobber for hverandres beste, og siden tidenes morgning har ressurser stått i høysetet for menneskers overlevelse og de som var mest ressurssterke stakk ofte av med seieren.

4. Respektfull oppførsel

Dette er ganske selvforklarende, men veldig få voksne mennesker liker personer som oppfører seg respektløst enten det er ovenfor de, seg selv eller andre. Dette forklarer også mye om hvordan du navigerer sosiale relasjoner, og hvis du oppfører deg respektløst viser det ofte til manglende modenhet eller omsorg for andre.

5. Omsorg og snillhet

Vi søker alle en trygg relasjon så lenge vi ser etter noe mer seriøst. Dette gjelder også kvinner, og de fleste ser etter en trygg havn i form av omsorg og snillhet. Dette betyr ikke at man bør la folk kjøre over deg eller utnytte deg, men at du bryr deg om dine relasjoner.

Dette vitner til modenhet, og at man kan ta vare på kvinnen og eventuelle barn. Her får de lov å være seg selv og føle seg trygge uten å bli møtt med fiendtlighet. Dette er også en positiv ting i sosiale situasjoner, og man vil vise seg fra en bedre side.

6. Intelligens

Det finnes et utrykk som heter like barn leker best, og dette gjelder absolutt når det kommer til intelligens. Det betyr ikke at man alltid må være helt på samme nivå, men det er ofte lettere å holde en lang relasjon hvis man er noenlunde på lik linje.

Her er det selvfølgelig slingringsmonn, og noen vil nok gjerne ha noen som er over de i inteligens, men hvis forskjellene er for store kan dette også ha en negativ effekt ved at man ikke klarer å etablere en god forbindelse og cerebral relasjon.

Dette betyr ikke at man ikke kan sette pris på andre aspekter ved den eventuelle partnere eller i dette tilfellet mannen, men det hjelper å være på relativt lik (hjerne)bølgelengde her.

7. God til å lytte

Dette er veldig viktig i et parforhold, og det sies at man bør lytte dobbelt så mye som man snakker. Det kan være veldig frustrerende for kvinnen hvis mannen aldri lytter til henne, og med lytte mener vi høre på hva de har å si, også forholde seg til det eller bare være en god lytter hvis de har noe de vil prate om.

Kommunikasjon i et parforhold er utrolig viktig, og det å kunne lytte til partneren og ta hensyn er nok noe av det viktigste for å få en relasjon til å fungere. Dette er utrolig attraktivt!

8. Fin stil og opptatt av å se presentabel ut

Dette stikker dypere enn å bare gå med den nyeste moten. Dette vitner til at man klarer å ta vare på seg selv, i tillegg til at man er presentabel i sosiale settinger. Kvinner vil gjerne vise frem sin mann, og mannen er en refleksjon av dem i mange tilfeller da de har valgt denne mannen.

Her er det mer snakk om å være frisert, og se presentabel ut i sosiale settinger i tillegg til å holde oppe den fysiske tiltrekningen ovenfor partneren sin. Man trenger ikke å kjøpe de dyreste klærne eller være toppidrettsutøver, men at man i det minste tar vare på seg selv, og bryr seg.

9. Modenhet

Mange kvinner vil ha en klippe når det kommer til å finne seg en mann. Hvis man er emosjonelt og fysisk moden vil dette være attraktivt for mange kvinner og vitner om at man kan ta vare på seg selv, men også andre.

Kvinner modnes nok litt fortere enn menn i mange tilfeller, og menn er nok litt mer useriøse og joviale i mange tilfeller. Mange kvinner seg nok etter noen som er litt eldre, og det er ikke bare på grunn av det fysiske, men også emosjonell modenhet.

10. Eventyrlysten

Dette er viktig for mange kvinner da det skaper spenning i hverdagen, og vitner til at man er villig til å ta sjanser i tillegg til at de føler seg tryggere i relasjonen siden du viser at du er komfortabel i ulike situasjoner. Dette bidrar også til å skape en tettere relasjon da man opplever ulike ting sammen.

Det vitner også om at man klarer å finne på ting på egenhånd, og kvinner setter pris på en mann som har egne fritidssysler og aktiviteter han driver med samtidig som enkelte liker å bli dratt med på ulike eventyr.

Dette gjelder selvfølgelig ikke alle, og det vil variere i hvor stor grad ulike kvinner liker de ulike personlighetstrekkene. I tillegg til disse finnes det utallige andre.

10. Eventyrlysten. Mann med en imponerende bart.

Hvorfor liker kvinner noen personlighetstrekk bedre enn andre?

Dette stammer ofte fra evolusjonsmessige trekk som er gunstige for formering, men også for å inneha en stabil relasjon emosjonelt, økonomisk og sosialt. Mye skjer ubevisst, og det er gjerne ikke noe man tenker noe nevneverdig over i normale situasjoner.

Det er ikke til å skyve under en stol at enkelte personlighetstrekk er mer attraktive uavhengig av kjønn, relasjon eller situasjon. Mange av disse er relativt attraktive generelt, og i stor grad positive så lenge de ikke er for ekstreme.

Mange kvinner og menn selvfølgelig tenker mye eller overtenker også situasjoner eller ting en den andre relasjonen gjør, og da er det ofte personlighetstrekkene de tenker på for å vurdere karakteren til individet.

Konklusjon

Avslutningsvis vil vi påpeke at det ikke finnes noen fasit på hva kvinner finner attraktivt da dette vil variere, men at dette er generelle trekk de fleste finner attraktive. Disse trekkene som med alle personlighetstrekk er positive så lenge det er innenfor gitte grenseverdier. For mye av det gode blir fort negativt.

Disse trekkene er i stor grad positive, og vi vil anta at de fleste setter pris på disse personlighetstrekkene i en mann. I tillegg til disse finnes det også utallige andre, men vi mener disse er de viktigste.

Uavhengig av om du er en mannlig eller kvinnelig leser vil vi anbefale deg å jobbe med dine personlighetstrekk for å gjøre deg selv attraktiv for det motsatte kjønn eller kun for å drive selvutvikling.

Ofte stilte spørsmål om personlighetstrekk

Hvilke personlighetstrekk finnes?

Hvis vi snakker om kliniske personlighetstrekk innenfor psykologien finnes det fem hovedgrupper som består av Ekstroversjon, Åpenhet, Omgjengelig, Planmessighet, Følelsesmessig stabilitet og deres undergrupper. Hvis vi snakker generelle trekk menigmann i gaten vil definere som personlighetstrekk finnes det utallige.

Er personlighetstrekk medfødt?

Her spiller nok både arv og miljø en stor faktor. Man kan ha disposisjon for enkelte personlighetstrekk genetisk, men hvis man vokser opp i et godt miljø kan disse bli mindre fremtredende. Her er nok svaret både ja og nei.

Kan man endre personlighetstrekk?

Ja, det er fullt mulig å endre personlighetstrekk. Enkelte har nok noen trekk mye mer latent enn andre, og det vil således være vanskelig. Det er fullt mulig å jobbe med slike ting som en form for selvutvikling.

Hva tiltrekkes kvinner av?

Dette varierer veldig fra individ til individ, men det er noen ting som går igjen. Selvsikkerhet, personlighetstrekk, velstelt og frisk, ressurssterk, moden og selvreflektert, sosioøkonomisk status, intelligens og så mye annet.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo