Dating for kvinner (mai 2024)

Det kan være vanskelig å navigere mylderet i ulike datingapper hvis du er en kvinne. Vi skal gjøre det litt enklere for deg ved å skrive en artikkel om de fem datingappene vi mener er best for kvinner slik at det blir lettere for deg å velge hvilke du skal gå for.
Dating for kvinner. Mann som holder en kvinne i hånden.

Det kan være vanskelig å finne en partner med dagens datingkultur, men vi har gjort dette litt enklere ved å utføre en stor test av over 21 ulike datingapper og sider slik at det blir litt enklere for våre lesere å velge riktig datingapp eller datingside. I denne artikkelen skal vi ta for oss de fem beste datingappene for kvinner.

#Datingsider for kvinner
1.Elitesingles – Beste datingside for kvinner med høyere utdanning.
2.Match – Beste generelle datingside for kvinner.
3.Bumble – Generell datingside hvor kvinnene må initiere samtalen.
4.Singles50 – Stor andel brukere over 50 år.
5.Møteplassen – Generell datingside med en høy andel folk over 30-40.

I denne artikkelen skal vi ta et dypdykk i de fem datingappene og sidene vi mener er best for kvinner slik at det blir enklere for våre kvinnelige lesere å vite hvilken datingapp de burde gå for blant mylderet av ulike datingsider og apper.

1

EliteSingles – For kvinner med høy utdanning

Her finner man likesinnede med høyere utdanning.
10
EliteSingles: Erfaringer og vurdering (2024)

EliteSingles

Vår erfaring med Elitesingles er så bra at vi har kåret datingsiden til Norges beste. De leverer nøyaktig det de lover …
Annonselenke.

Hvordan fungerer EliteSingles?

Man må først registrere seg før man lager en profil ved å laste opp bilder, man kan så begynne å like andre medlemmer. Hvis to personer liker hverandre kan man sende hverandre meldinger. Deres algoritmer for å matche folk sammen er basert på femfaktormodellen fra psykologien, og vi erfarer at den i stor grad fungerer bra til å finne kompatible matcher.

Det er gratis å registrere seg hos EliteSingles, men for å kunne kommunisere med andre og ta i bruk andre funksjoner må man inneha et aktivt abonnement. Vi erfarer at dette i stor grad fører til en høyere andel aktive brukere som ser etter noe seriøst i forhold til andre datingapper som er gratis å anvende som for eksempel Badoo.

EliteSingles er best for deg med høy utdanning eller sosioøkonomisk status.

EliteSingles består i stor grad av folk med høyere utdanning eller høy sosioøkonomisk status. Hvis du er en kvinne som ser etter likesinnede vil det være lettere å møte andre med høyere utdanning på EliteSingles. Like barn leker best, og dette gjelder også når det kommer til dating. Statistisk sett vil folk med jevn sosioøkonomisk status holde ut lenger enn i forhold hvor det er store skilnader intellektuelt eller økonomisk.

Hva koster EliteSingles?

Det er helt gratis å registrere seg og teste ut deres tjeneste før man bestemmer seg for om man vil abonnere.

Abonnementene til EliteSingles koster:

 • 3 måneder koster kr 649,- per måned som blir til kr 1 947,-.
 • 6 måneder koster kr 379,- per måned som blir til kr 2 274,-.
 • 12 måneder koster kr 279,- per måned som blir til kr 3 348,-

Det kan være lurt å teste ut 6 måneder før man velger om man vil abonnere lenger. Det er nesten like billig å abonnere for 6 måneder som for 3 måneder, og forskjellen er kun kr 300,- samlet.

Vår vurdering av EliteSingles

EliteSingles gjør det lettere å møte likesinnede. Nisjedatingsider fungerer i mye større grad enn generelle datingsider hvor man møter alle mulige demografier. Under vår test av EliteSingles kom vi i kontakt med andre mennesker med høyere utdanning eller høy sosioøkonomisk status og vi fant det lettere å holde en god tone da de fleste var jevnbyrdige intellektuelt.

Deres applikasjon og nettside er enkel å navigere, og deres algoritmer for å matche like mennesker sammen fungerer i stor grad. Vi kan trygt anbefale EliteSingles for kvinner med høyere utdanning eller hvis du ser etter noen med høyere utdanning og høy sosioøkonomisk status.

Vår vurdering av EliteSingles. Mann som løfter en dame i naturen.
2

Match – Beste generelle dating app

Her kan du møte alle demografier.
9.9
Match.com: Erfaringer og vurdering (2024)

Match.com

Her kan du lese vår store test av Match.com. Vi deler egne erfaringer og andre brukere sine anmeldelser for å vurdere …
Annonselenke.

Hvordan fungerer Match?

Match er en generell datingside hvor man kan komme i kontakt med alle demografier. Deres medlemmer består av folk i alle aldre og av ulike sosiale sammensetninger. Match er en datingside for folk som gjerne ser etter noe mer seriøst enn mange av de andre generelle datingappene, og det vil derfor være enklere å komme i kontakt med folk som gjerne ser etter noe mer langvarig her.

Man kan registrere seg og teste ut Match helt gratis, men for å kunne snakke med andre medlemmer må man inneha et aktivt abonnement. Det er fullt mulig å lage en profil for å sjekke hvor mange matcher man får før man velger om man vil abonnere eller ikke.

Når man har registrert seg, og gjennomført en liten personlighetstest kan man begynne å jobbe på profilen sin. Når dette er gjort kan man dele ut likes til andre medlemmer, og hvis to personer liker hverandre kan man begynne å prate sammen.

Best for kvinner mellom 25 og 50 år.

Under vår test av Match sine tjenester erfarte vi at en høy andel av brukerne bestod av folk mellom 25 og 50 år. Hvis du ser etter jevnaldrende som er ute etter noe mer seriøst og befinner deg i denne aldersgruppen kan Match være et godt valg for deg.

Hva koster Match?

Det koster ingenting å registrere seg for å teste ut deres tjeneste, men for å ta i bruk viktige funksjoner må man inneha et aktivt abonnement. Dette fører i større grad til flere aktive og seriøse brukere enn datingapper som er gratis å anvende.

Abonnementene til Match koster:

 • 1 måned koster kr 379,- per måned.
 • 3 måneders abonnement koster kr 249,- per måned til en samlet sum pålydende kr 747,-.
 • 6 måneders abonnement koster kr 189,-. per måned til en samlet sum pålydende kr 1 134,-.

Vi anbefaler alle å teste ut en måned før de bestemmer seg for om de vil abonnere lenger, men det blir en del billigere å gå for et av deres lengre alternativer.

Vår vurdering av Match

Match gjorde det formidabelt og kom på en solid 2.plass i vår test av beste datingside og applikasjon. Her er det enklere å møte andre som ser etter noe seriøst, og vi erfarte at det i stor grad bestod av brukere som aktivt så etter noe mer langvarig enn på mange andre generelle datingapper og sider.

De har laget en solid applikasjon som er enkel å navigere med gode funksjoner for å føre likesinnede sammen. Hvis du er en kvinne i alderen 25-50 år som ser etter et seriøst forhold vil det være fordelaktig å benytte seg av Match sine datingtjenester.

Selv om vi i all hovedsak anbefaler Match til kvinner som ser etter noe seriøst kan man også finne noe mer kortvarig eller uformelt her også.

3

Bumble – Her er det kvinnene som bestemmer

Her må kvinnene initiere kontakten når man først har blitt en match.
9.5
Bumble: Erfaringer og vurdering (2024)

Bumble: Erfaringer og vurdering (2024)

Vår erfaring med Bumble er at dette var en god løsning i teorien, men i et mindre marked som Norge var det kanskje ikke …
Annonselenke.

Hvordan fungerer Bumble?

Bumble er en datingapp og side noe utenom det vanlige. Her er det kvinnene som bestemmer hvem de vil prate med i større grad. Når man har opprettet en profil kan man begynne å like andre, og hvis man er en match må kvinnen ta kontakt innen 24 timer hvis ikke så forsvinner matchen igjen. Dette gjør at kvinnene selv har større makt når det kommer til hvem de vil prate med.

Bumble har gode algoritmer for å gi deg kompatible matcher, og vi likte spesielt at de lar kvinnene velge selv hvem de vil kontakte.

Best for deg som vil ha mer kontroll over hvem du prater med

Bumble gir deg enda ett ledd å ta i bruk når det kommer til hvem du vil prate med som kvinne på en datingside. Her må kvinnen ta kontakt i løpet av de første 24 timene hvis ikke så forsvinner matchen igjen. Dette gir deg mer tid til å analysere og sjekke ut profilene til matchene dine før du selv velger om du vil ta kontakt eller ikke.

Hva koster Bumble?

Det er gratis å registrere seg, og bruke Bumble. Man får strupte funksjoner som antall likes å dele ut hver dag, men tilgang til de viktigste funksjonene gratis.

De ulike abonnementene til Bumble koster:

 • 1 uke koster Kr 100,-, og en måned vil koste rundt kr 420,-.
 • 1 måned koster Kr 250,-.
 • 3 måneder koster kr 188,33- per måned som blir til kr 550,-.
 • Evigvarende abonnement koster kr 1500,- og fungerer så lenge man beholder kontoen.

Det kan være lurt å gå for et av de korteste abonnementene først for å teste ut tjenesten skikkelig, men hvis du har tenkt å bruke Bumble i over 9 måneder vil det lønne seg med deres evigvarende abonnement.

Vår vurdering av Bumble

Bumble leverer et noe annerledes produkt enn alle andre aktører. Her er det kvinnene som bestemmer i enda høyere grad, og de står ansvarlig for å initiere den første kontakten hvis ikke så forsvinner matchen etter 24 timer. Vi erfarte under vår test at dette gjør at kvinnene i større grad føler seg tryggere på datingsiden, og at dette fungerer i stor grad.

Vi kan trygt anbefale Bumble hvis du er en kvinne som gjerne vil ha enda mer autonomi over hvem du velger å kommunisere med.

4

Singles50 – For folk over 50

Veldig mange brukere som er eldre og seniorer.
9.9
Singles50: Erfaringer og vurdering (2024)

Singles50

Her kan du lese vår dyptgående vurdering av Singles50. Vi deler vår erfaring og kommer med vår anmeldelse av …
Annonselenke.

Hvordan fungerer Singles50?

Singles50 består i all hovedsak av folk over 50 år. Hvis du ser etter noe mer seriøst med jenvaldrende og er en kvinne i 40-50 årene eller over kan vi trygt anbefale Singles50. Her består de fleste medlemmene av eldre og seniorer, og det vil derfor være enklere å komme i kontakt med folk i sitt eget alders segment.

Deres algoritmer for å matche folk sammen er basert på femfaktormodellen fra psykologien. Dette gjør at man får mer kompatible matcher i første instans slik at man kan bruker mer tid på andre ting enn dating.

Best for deg over 40 år

Så og si alle deres medlemmer er over 40 år, og de fleste er over 50 år. Hvis du er på utkikk etter noen i denne demografien vil det være lettere å finne noen jevnaldrende her. Vi erfarer at nisje datingsider som fokuserer på spesifikke demografier i stor grad fungerer.

Hva koster Singles50?

Det er gratis å registrere seg hos Singles50, men for å kunne benytte alle deres funksjoner må man inneha et aktivt abonnement.

Singles50 tilbyr 3 ulike lengder på abonnementene deres og disse koster:

 • 1 måned koster kr 799,-.
 • 3 måneder koster kr 719,- per måned. Samlet pris for 3 måneder blir kr 2 157,-.
 • 6 måneder koster kr 399,- per måned. Samlet pris for 6 måneder blir kr 2 394,-.

Det kan være lurt å teste ut en måned først, men hvis du vil gå for en lengre løsning anbefaler vi deres lengste abonnement da dette kun koster rundt kr 250,- mer.

Vår vurdering av Singles50

Nisjedatingsider og apper som Singles50 fungerer i stor grad da det er lettere å møte liksinnede og jevnbyrdige her. SIngles50 består i stor grad av eldre, og hvis det er dette man ser etter vil det være lettere å komme i kontakt med eldre mennesker.

Vi erfarer at det er flere seriøse medlemmer på datingapper man gjerne må betale for å kunne bruke. Dette fører til et høyere antall aktive brukere. Hvis du er en kvinne som ser etter noen over 50 år kan vi trygt anbefale Singles50.

Vår vurdering av Singles50. Dame som holder rundt en mann mens han kysser henne.
5

Møteplassen – Seriøs dating app

Her kan man møte både venner og romantiske partnere.
9.6
Møteplassen: Erfaringer og vurdering (2024)

Møteplassen

I denne artikkelen skal vi vurdere og dele erfaringer med Møteplassen.
Annonselenke.

Hvordan fungerer Møteplassen?

Møteplassen har gjort det enklere å møte nye venner i tillegg til romantiske partnere. Møteplassen består i stor grad av seriøse brukere og medlemmer som er på jakt etter nye vennskap eller langvarige forhold. Hvis du er en kvinne som ser etter nye venner eller romantiske partnere gjør møteplassen dette litt lettere.

Når man har matchet med en annen person i form av at begge har gitt hverandre et like kan man begynne å prate sammen. De har også litt andre funksjoner som kontaktannonser som gjør det lettere å møte andre likesinnede.

Møteplassen er best for deg over 30 år

Møteplassen har en stor andel brukere over 30 år, og det vil derfor være mest effektivt å benytte seg av møteplassen hvis du ser etter folk som er litt mer voksne. Man finner selvfølgelig også yngre brukere her, men da kan det nok være lurt å benytte seg av andre datingapper og sider som for eksempel Tinder eller noen av alternativene til Tinder.

Hva koster Møteplassen?

Det koster ikke noe å registrere seg på Møteplassen, men for å kunne benytte seg av alle deres funksjoner i tillegg til å kunne prate med andre må man ha et aktivt abonnement.

Møteplassen tilbyr 3 ulike lengder på deres abonnement. Disse koster:

 1. 1 måned koster kr 349,-.
 2. 3 måneder koster kr 249.- per måned til en samlet sum på kr 747,-.
 3. 6 måneder koster kr 189,– per måned til en samlet sum på kr 1 134,-.

Vår vurdering av Møteplassen

Møteplassen har lagt til rette for muligheten til å stifte nye bekjentskap og relasjoner i form av vennskap i tillegg til at man kan møte romantiske partnere her. Dette er noe vi liker veldig godt da vennskap også kan utvikle seg romantisk. Det tar også litt av presset bort i form av at man kan møtes uten noe press før man blir bedre kjent.

Deres applikasjon og nettside er lette å navigere, og veldig brukervennlige. De har også en høy andel seriøse medlemmer, og det vil derfor være lettere å finne noe mer langvarig og seriøst her enn på mange andre datingsider.

Vi kan trygt anbefale møteplassen for voksne kvinner som ser etter noe litt mer seriøst. Det er selvfølgelig også mulig å treffe folk for mer uforpliktende dating, men det finnes bedre applikasjoner og datingsider for det.

Oppsummering

I denne artikkelen har vi dekket datingsider som passer bra for kvinner. Vi har vurdert følgende datingsider til å være et bra valg for kvinner:

 1. EliteSingles
 2. Match.com
 3. Bumble
 4. Singles50
 5. Møteplassen

Ofte stilte spørsmål om dating for kvinner

Hvor kan man finne single damer?

Det finnes flere ulike arenaer man kan finne single damer på, men det letteste er nok å ta i bruk en eller annen form for datingapp eller datingside. Her er de aller fleste medlemmene single.

Hva er Sukker dating?

Sukker er en datingside som i all hovedsak består av folk over 30 år. Det er et Norsk firma som leverer datingtjenester til sine forbrukere i form av en datingside og applikasjon.

Hva gjør man hvis man er 50 år og singel?

Man kan benytte seg av en datingside eller applikasjon for å finne andre single mennesker. Slik vil man kunne møte andre likesinnede som gjerne også ser etter noen å innlede et forhold eller en relasjon med. Det kan være vanskelig å finne nye venner og romantiske partnere i voksen alder, men det er aldri for sent.

Hva skal man snakke om på en date?

Dette vil variere fra person til person, og hvem man møter. Det kan være lurt å holde det litt løst og ledig på de første datene uten å unngå for tunge tema og emner såfremt ikke motparten virker interessert i nettopp dette.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo