De 7 beste chattesidene i Norge (juni 2024)

Hvis du er på utkikk etter noen chattesider i Norge skal vi ta for oss de vi i samråd med Norske forbrukeres tilbakemeldinger på internett mener er de beste. Her vil du finne flere nisjesider som passer for enkelte demografier, men også noen generelle chattesider.
De 7 beste chattesidene i Norge. Kvinne som videochatter online.

Det kan være vanskelig å navigere rundt de ulike dating og chattetjenestene i Norge, og det finnes utallige sider og apper man kan velge mellom. Vi har gjort dette litt enklere for deg ved å ta for oss de syv beste chattesidene i Norge i henhold til egne erfaringer, men også tilbakemeldinger fra Norske forbrukere.

#Chattesider i Norge
1.EliteSingles – Beste chatteside.
2.Match – Beste generelle chatteside for folk som ser etter noe seriøst.
3.Singles50 – For deg over 50.
4.AcademicSingles – For deg med høy utdanning.
5.C-Date – Møt folk i nærområdet.
6.Møteplassen – Generell chatteside, og sted for å treffe nye venner.
7.Badoo – Verdens nest største datingside.

Alle leverandørene tilbyr ulike tjenester, og innehar ulike funksjoner. Vi skal ta et dypdykk inn i hva de ulike aktørene tilbyr slik at det blir lettere for deg å velge hvilke du vil ta i bruk eller teste ut.

Det er helt gratis å teste ut tjenestene til de ulike aktørene, og man kan fint sjekke de ut før man velger om man vil abonnere på deres tjenester.

Vi har rangert 12 ulike datingsider og applikasjoner i vår test av beste datingside og applikasjon, og tatt for oss over 21 ulike datingsider og applikasjoner slik at det blir lettere for våre lesere å navigere rundt alle de ulike datingsidene. Vi har tatt et dypdykk inn i hver enkelt og du kan lese artiklene hver for seg eller sjekke ut vår hovedside for å se hvilke vi har valgt å rangere på topp.

1

EliteSingles – Høy sosioøkonomisk status

Chatteside for deg med høy utdannelse
10
EliteSingles: Erfaringer og vurdering (2024)

EliteSingles

I denne artikkelen tar vi for oss datingsiden EliteSingles. Vi utfører en grundig vurdering og presenterer vår …
Annonselenke.

Hvordan fungerer EliteSingles?

EliteSingles sine medlemmer består i stor grad av folk med høy utdanning eller høy sosioøkonomisk status i form av god jobb, inntekt eller sosial valuta. Det vil derfor være lurt om man oppfyller noen av disse kravene selv til en viss grad, men alle kan i teorien melde seg inn.

Hvis man ser etter likesinnede intellektuelt og økonomisk eller bare en partner som oppfyller noen av disse kriteriene kan det være lurt å melde seg inn i EliteSingles. De har en personlighetstest som benytter seg av femfaktormodellen for å gi deg de mest kompatible matchene så fort som mulig. Slik vil man spare tid, og kan heller fokusere mer på andre ting som arbeid og fritidssysler.

For å prate med andre medlemmer må man ha et aktivt abonnement, men det er helt gratis å registrere seg for å teste ut deres tjeneste. For å kunne prate med andre medlemmer må man også matche med de ved at begge liker hverandre.

VI kan anbefale EliteSingles hvis du ser etter noe seriøst, og har høy utdanning eller sosioøkonomisk status. Det er statistisk sett mye større sannsynlighet for at par som stiller likt økonomisk og intellektuelt holder ut sammen i mye større grad da man utfyller hverandre bedre.

Hvordan fungerer ElitesSingles? Damer som chatter på en telefon.
2

Match.com – Beste generelle chatteside

Her kan du møte alle demografier.
9.9
Match.com: Erfaringer og vurdering (2024)

Match.com

Her kan du lese vår store test av Match.com. Vi deler egne erfaringer og andre brukere sine anmeldelser for å vurdere …
Annonselenke.

Hvordan fungerer Match?

Match er en generell dating og chatteside hvor man kan møte alle mulige demografier. Dette vil si at man kan treffe på folk i alle aldre, kjønn og bosteder så lenge man angir sine kriterier mot dette. I motsetning til nisjesider som har en overvekt av enkelte demografier som for eksempel Skeiv med folk fra LGBTQ samfunnet.

Man kan teste ut tjenestene til Match helt gratis, men for å kunne chatte med andre medlemmer må man ha et aktivt abonnement. Deres priser er veldig kompetitive, og Match har en større andel seriøse og aktive medlemmer enn mange dating og chattesider som er gratis å bruke.

Match har en høy andel aktive medlemmer i forhold til mange andre dating og chattesider som er gratis å anvende. Vi erfarer i stor grad at det er lav terskel å bli med i dating og chattesider som er gratis å bruke, og det vil derfor være en høyere andel seriøse medlemmer på chattesider som krever et abonnement.

Match havnet på en 2. plass i vår test av beste datingside og applikasjon, og vi kan ikke anbefale de nok. Dette er en sikker vinner hvis du er på utkikk etter en chatteside med seriøse brukere.

3

Singles50 – For deg over 50

Chatteside for folk over 50
9.9
Singles50: Erfaringer og vurdering (2024)

Singles50

Her kan du lese vår dyptgående vurdering av Singles50. Vi deler vår erfaring og kommer med vår anmeldelse av …
Annonselenke.

Hvordan fungerer Singles50?

Singles50 er en dating app og chatteside for folk over 50 år. Deres brukere består i all hovedsak av eldre og seniorer. Hvis du vil møte jevnaldrende over 50 år er dette den beste chattesiden for dette. De har laget en brukervennlig applikasjon og nettside som er lett å navigere.

De har en personlighetstest man må gjennomføre når man registrer seg slik at man får mer kompatible matcher. Denne er basert på femfaktormodellen som er en anerkjent modell fra psykologien. Dette vil gjøre at man i større grad møter mennesker man er mer kompatible med. For å kunne snakke med andre personer må man matche med disse ved at begge gir hverandre et like.

Det er helt gratis å registrere seg hos Singles50 for å teste ut deres tjeneste, men for å kunne benytte seg av alle deres funksjoner som å chatte med andre medlemmer må man ha et aktivt abonnement. Dette fører i større grad til flere aktive brukere som ser etter noe seriøst.

4

AcademicSingles – For folk med høy utdanning

Denne dating og chatte appen passer best for folk med høyere utdanning.
9.8
Academic Singles: Erfaringer og vurdering (2024)

Academic singles

AcademicSingles havnet på en solid 4. plass i vår test av beste datingside og app. De har lagt seg i samme segment som …
Annonselenke.

Hvordan fungerer AcademicSingles?

AcademicSingles fyller et tomrom i dating- og chatte markedet som gjør det lettere for folk med høy utdanning å møte jevnbyrdige. Over 3/4 på AcademicSingles har høyere utdanning av et eller annet slag, og det vil derfor være mest effektivt om du har det samme. Man kan melde seg inn uavhengig, og om man ser etter en med høyere utdanning selv om man ikke har det selv.

De har en personlighetstest basert på femfaktormoddelen som gir deg mer kompatible matcher innledningsvis. Slik vil man kunne spare tid i en hektisk hverdag og la AcademicSingles gjøre jobben for deg. For å kunne chatte med andre medlemmer må man like hverandre, og bli en såkalt match.

Det er gratis å registrere seg hos AcademicSingles, men for å kunne chatte med andre må man ha et aktivt abonnement. Vi erfarer at dette i større grad fører til mer seriøse medlemmer, og at det ikke er negativt i den forstand. De er veldig kompetitive på pris i forhold til deres konkurrenter.

5

C-Date

C-Date står for casual-dating. Treff andre for noe uforpliktende.
8
Tinder: Erfaringer og vurdering (2024)

Tinder

I denne artikkelen vil vi dele våres og forbrukeren sin erfaring med Tinder. I denne artikkelen skal vi ta et dypdykk …
Annonselenke.

Hvordan fungerer C-Date?

C-Date har gjort det enklere å møte andre som ser etter noe uforpliktende eller casual. C-Date står for casual-dating, og en stor andel av deres medlemmer ser etter noe uforpliktende uten press i stor grad. Her vil det være enklere å komme i kontakt med noen som ser etter det samme som deg, og vi erfarte i stor grad at de fleste tok praten over i en flørtende tone relativt umiddelbart.

De har en noe lavere brukerbase enn de største datingsidene, men deres medlemmer er aktive og seriøse i forhold til mange andre dating og chattesider. Hvis du ser etter noe noen å chatte med som også vil holde det helt uforpliktende kan vi trygt anbefale C-Date.

C-date er noe dyrere enn mange av deres konkurrenter, og hvis du ser etter en litt billigere datingside eller applikasjon kan du lese vår artikkel om gratis datingsider og apper.

De har en sveipe funksjon på lik linje med Tinder hvor man kun kan prate med folk man er en match med. Det er gratis å registrere seg, men for å kunne chatte med andre medlemmer og ta i bruk alle deres funksjoner må man ha et aktivt abonnement.

6

Møteplassen – Finn venner og partnere

Møt nye venner og romantiske partnere.
9.6
Møteplassen: Erfaringer og vurdering (2024)

Møteplassen

I denne artikkelen skal vi vurdere og dele erfaringer med Møteplassen.
Annonselenke.

Hvordan fungerer Møteplassen?

Møteplassen gjør det lettere å få nye venner, og man kan også treffe nye romantiske partnere der. Hvis du ser etter en chatteside hvor man kan møte nye venner vil vi anbefale Møteplassen som en av få datingsider man også kan finne dette.

De har en høy grad av seriøse medlemmer som ser etter noe mer langvarig eller nye vennskap. Dette gjør det litt lettere å komme i kontakt med folk. I tillegg til å ha en sveipe funksjon hvor man får opp profiler av folk som passer innenfor de angitte kriteriene kan man også legge ut og lese kontaktannonser.

Man må matche med andre for å kunne chatte med de. Dette innebærer at to stykker må like hverandres profil. Det er helt gratis å teste ut møteplassen, men for å benytte seg av de fleste funksjonene som å kunne chatte med andre brukere må man ha et aktivt abonnement.

7

Badoo – Generell dating og chatteside

Chatteside som passer de fleste
9.5
Badoo: Erfaringer og vurdering (2024)

Badoo

I denne artikkelen har vi vurdert Badoo og vil dele våres anmeldelse basert på egne erfaringer og brukere sine omtaler.
Annonselenke.

Hvordan fungerer Badoo?

Badoo er en generell dating og chatteside som fungerer for alle demografier. Her kan man møte folk i alle aldre, kjønn, og av sosioøkonomisk status. Badoo er verdens nest største dating app og ligger rett bak Tinder. Det vil dermed være en del aktive medlemmer der, men selv om de er stor i verden er de noe mindre i Norge.

Badoo har en brukervennlig applikasjon som er lett å navigere, og de har også enkelte funksjoner vi likte som det å kunne se folk som har vært online. Dette gjør det litt lettere å finne folk som er aktive og seriøse. Gratis dating og chattesider har ofte et mye høyere antall useriøse og inaktive brukere siden det er helt gratis å melde seg inn. Rundt 3/4 aktive medlemmer på gratis dating og chattesider er menn, og det vil således være mye konkurranse.

For å kunne prate med andre brukere må man like hverandre og bli en såkalt match. Dette gjelder de aller fleste datingapper og chattesider. Badoo er helt gratis å bruke, men med veldig strupte funksjoner i form av antall likes man kan gi ut, i tillegg til at man ikke får benytte seg av de fleste funksjonene deres. De er veldig kompetitive på pris hvis man velger å abonnere.

Hvordan fungerer Badoo. Kvinne og en eldre mann som sitter på telefonen.

Oppsummering

I denne artikkelen har vi nevnt følgende chattesider som best i Norge:

  1. Elitesingles
  2. Match.com
  3. Singles50
  4. AcademicSingles
  5. C-date
  6. Møteplassen
  7. Badoo

Hvilke som vil passe for deg vil nok variere litt da mange av de er såkalte nisjesider som fungerer best for enkelte demografier som for eksempel: høy sosioøkonomisk status, utdanning eller over en viss alder.

Ofte stilte spørsmål om beste chatteside

Finnes det gratis chat apper?

Ja, det finnes flere apper man kan chatte med andre helt gratis på. Noen av disse er Tinder, Happn, Hinge og Bumble. Her kan man møte romantiske partnere, men også nye venner.

Kan man chatte med folk online?

Ja, det finnes flere nettsider og applikasjon man kan benytte seg av for å chatte med folk online. Noen av disse er: Facebook, Instagram og Turvenn.

Hva er chatgpt?

Chatgpt er en kunstig intelligens bot som svarer på spørsmål du stiller den. Det er en samtalepartner drevet av kunstig intelligens som man kan ha en samtale med. Man kan stille den spørsmål og oppfølgende spørsmål, og den lærer underveis samtidig som den innhenter informasjon fra internett angående emner.

Hva er chat.no?

Chat.no er en nettside hvor man kan snakke med ukjente folk. Kan man velge ulike brukernavn også gå inn i ulike kanaler, og prate med menneskene man finner der.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo