Dating for eldre: De beste rådene

Dating for eldre kan være vrient, men vi skal hjelpe deg litt på vei. Her finner du noen fantastiske råd om dating for eldre slik at du kan komme i gang med datingen igjen!

Dating for eldre kan være vrient, men vi skal hjelpe deg litt på vei. I denne artikkelen vil vi dele noen råd om dating for eldre slik at du kan komme i gang med datingen igjen!

1. Datingsider og apper

Dette er i (2024) den absolutt enkleste og mest effektive metoden for mange! Hvis man ikke deltar på veldig mange sosiale tilsetninger og har en stor omgangskrets er dette et godt valg.

Jo eldre man blir, dess vanskeligere er det å møte nye mennesker. Vi blir alle litt sære med alderen i tillegg til å ha mindre tid og energi til å delta på alle mulig aktiviteter.

Datingsider og apper blir da et naturlig valg, og flere eldre melder seg inn hver dag. Her møter man mange likesinnede og jevnaldrende som ser etter det samme som deg.

Det fines også datingsider som appellerer til spesifikke demografier som eldre, folk med høy utdanning og Kristne osv.

Man kan selvfølgelig benytte seg av generelle datingsider hvor man også kan møte personer i alle aldre, med ulike livssyn og med forskjellig utdanningsnivå.

Her er de 3 beste datingsidene for eldre:

9.9
Singles50: Erfaringer og vurdering (2024)

Singles50

Her kan du lese vår dyptgående vurdering av Singles50. Vi deler vår erfaring og kommer med vår anmeldelse av …
Annonselenke.
9.9
Match.com: Erfaringer og vurdering (2024)

Match.com

Her kan du lese vår store test av Match.com. Vi deler egne erfaringer og andre brukere sine anmeldelser for å vurdere …
Annonselenke.
10
EliteSingles: Erfaringer og vurdering (2024)

EliteSingles

I denne artikkelen tar vi for oss datingsiden EliteSingles. Vi utfører en grundig vurdering og presenterer vår …
Annonselenke.

2. Møteplasser for eldre

Det finnes også andre møteplasser for eldre, og avhengig av din alder er dette utrolig gode valg for å skaffe seg et stevnemøte å møte andre personer for romantiske relasjoner.

I motsetning til datingsider som alle enkelt kan benytte seg av, er det ikke sikkert man kan delta på disse begivenhetene, tilstelningene eller aktivitene.

Mange har muligens liten omgangskrets og deltar generelt lite på ulike aktiviteter, men for å finne seg en partner er det jo viktig å delta.

Her er noen av de beste møteplassene for eldre:

 • Sosiale tilsetninger.
 • Familie og venner.
 • Organisasjoner, foreninger, religiøse samlinger og kurs.
 • Sosiale medier i form av Facebook og Instagram osv.
 • Jobb (hvis det er forsvarlig)
 • Utesteder og festlige arrangementer.
 • Alt av aktiviteter hvor man kan møte andre.

Jo mer man deltar jo lettere vil det være å møte noen man kan date, og man får i tillegg trening i å sosialisere seg og flørte naturlig.

Hvis man er eldre og nettopp har kommet ut av et forhold vil det være naturlig å måtte bruke litt tid på å bli vant til dette igjen, og da er det ekstra lurt å delta på aktiviteter hvor man kan møte andre.

3. Dating for eldre damer

Mange av de samme tispene gjelder selvfølgelig for menn som for kvinner, men det er også enkelte ting man burde være ekstra påpasselig for når man er en eldre dame.

Det er ekstra viktig å drive med trygg nettdating når du er en kvinne i tillegg til å være litt forsikring med hvem man møter.

Hvis man først velger å møte noen er det anbefalt å møtes på offentlige steder de første gangene slik at man bli kjent med personen man møter før man møtes litt mer privat.

For kvinner kan også datingsider og apper være ekstra gunstig i forhold til andre møteplasser da de som regel har et mye større utvalg enn menn her, og kan således ende opp på flere og bedre dater her.

Husk at du som kvinne har mye makt når det kommer til datingscenen og at du ikke trenger å gå for det første og beste, men gi det gjerne litt tid for å bli kjent med de du prater med og møter.

Slik kan man også unngå å innlede forhold med psykopater eller sosiopater.

4. Dating for eldre menn

Menn har ofte en litt annen opplevelse på datingsider, og her må de legge ned litt ekstra innsats i sin datingprofil for å få flere treff da det er kvinnene som i stor grad bestemmer.

Det kan også være lurt å jobbe med sine personlighetstrekk for å gjøre et bedre inntrykk og få flere stevnemøter. Slik vil man ha et bedre utvalg og fremstille seg selv i et bedre lys som er genuint.

For menn kan det ofte være litt lurere å prøve å bruke litt andre arenaer også, og faktisk møte andre gjennom de mer sosiale arenaene i forhold til å kun bruke datingsider og apper.

Slik vil man også bli flinkere til å flørte og skape mer spenning i relasjonen, noe kvinner ofte finner tiltrekkende.

Det er også lurt å jobbe med seg selv for å opparbeide seg mer livserfaring og leve et spennende og appellerende liv. Slik vil man også ha mer å prate om når man først har fikset seg et stevnemøte.

Dating for eldre menn. Mann og dame som klemmer.

6. Dating for aleneforeldre

Mange eldre er også aleneforeldre eller kommer ut av langvarige forhold hvor man er skilt eller har gått fra hverandre, og har unge eller eldre barn.

For disse er det litt andre regler som gjelder, selv om det meste selvfølgelig er relativt likt så har man en eller flere ekstra variabler å ta hensyn til, nemlig barn.

Det kan være vrient å sjonglere jobb, barn og dating, men det er fullt mulig så lenge man er flink til å effektivisere hverdagen. For aleneforeldre kan det være ekstra gunstig å benytte seg av datingsider og apper i tillegg.

Slik vil man kunne møte nye mennesker uten å måtte sette av ekstra tid vekke fra barna ved å dra på byen, tilstelninger eller andre sosiale begivenheter.

Det er nok ekstra viktig å være påpasselig med hvem man velger å møte når man har barn, og da spesielt hvis man inviterer de hjem til seg.

Her vil man helst unngå mennesker med sterke narsissistiske trekk eller patologiske narsissister. Dette kan føre til unødvendig negative opplevelser for både deg og barna.

7. Datingtips for eldre

Her skal vi gå over noen mer generelle datingtips for eldre slik at man kan navigere datingscenen på en bedre og sunnere måte, og faktisk stifte noen nye bekjentskaper.

Når man er eldre er man gjerne litt mer rigid når det kommer til ulike ting, og det vil derfor være viktigere å ha et åpent sinn når man møter andre da folk er forskjellige.

Man er gjerne litt mer opptatt og kanskje litt mer sliten også. Det vil derfor være ekstra viktig å gi den andre litt mer rom enn når man var yngre.

Det aller viktigste er kommunikasjonen, og her kan det være mye å hente ved å ha en effektiv og sunn måte å kommunisere på.

Eldre folk har mindre tid og energi til tull og tøys, og det vil derfor være viktig å innlede et forhold eller en romantisk relasjon på en god måte.

Her er noen effektive datingtips for eldre:

 • Kommunikasjon – Ha en god og åpen kommunikasjon hele veien slik at begge parter forstår hverandres ønsker, tanker og følelser.
 • Vær åpen – Når man blir eldre blir man mer fastsatt i sitt syn på ting, og det kan derfor være vanskelig å finne en gylden middelvei i enkelte tilfeller. Vær derfor åpen til at folk er forskjellige.
 • Respekt – Gjensidig respekt er en av de viktigste byggeklossene i et forhold, og minst like viktig når man er eldre.
 • Folk er gjerne opptatt – Avhengig av hvor gammel man er vil man ofte være opptatt i hverdagen, og kanskje ha mindre tid til sin romantiske partner. Dette gjelder spesielt om det er barn i bildet.
 • Vær forsiktig – Det er ekstra viktig å være forsiktig når man er eldre og driver med dating. Det er dessverre ikke alle som har gode intensjoner. Les deg opp på nettvett regler og vær forsiktig.
Datingtips for eldre. Mann og dame som holder hender.

8. Trygg dating

Det er viktig å være trygg når man dater, og spesielt hvis man benytter seg av datingsider og apper eller møter nye personer!

Vi skal gi deg noen gode tips til hvordan man kan date på en trygg måte når man er eldre. Her er det sunn fornuft og magefølelse som gjelder, men dette kan være vanskelig når man er forelsket.

Hvis noe virker for godt til å være sant er det veldig ofte det. Man bør utvise ekstra forsiktighet når man møter nye personer, men også når man prater med de gjennom datingsider.

Enkelte har nefariske intensjoner og absolutt ikke rent mel i posen. Her er noen gode tips for å være trygg når man dater:

 • Aldri fortell noen personlige opplysninger om deg. Med dette mener vi ting som formue, personopplysninger og andre private ting som sykdomsbilde osv.
 • Vær forsiktig med bilder du deler med andre. Disse kan bli brukt til å drive med utpressing, og ting man laster opp på internett kan bli misbrukt.
 • Aldri send penger til noen som helst. Dette gjelder spesielt hvis du aldri har møtt personen. Mange lurer eldre ved å få de til å overføre penger, og de kan være veldig overbevisende.
 • Rådfør familie og venner hvis du er usikker eller kontakt politiet. Hvis du får en dårlig magefølelse eller noen spør deg om noe utenom det vanlige er det lurt å høre med venner og bekjente.
 • Hvis du opplever overgrep eller svindel må du kontakte politiet umiddelbart. Hvis du er tidlig ute kan du gjenvinne pengene eller samle bevis.

Oppsummering

Vi valgt å gi deg noen gode og velmenende råd slik at du kan navigere datingscenen på en bedre måte!

Dating generelt kan være vrient, men det medfører ekstra hindre når man er eldre og spesielt hvis man velger å drive med nettdating.

Mange er gjerne opptatt og har barn de må dedikere tid og energi til. Man blir også litt mer rigid med årene som igjen fører til at det kan være vanskelig å møte noen man kommer godt overens med.

De fleste får også mindre omgangskrets, og det kan derfor være fordelaktig å benytte seg av ulike datingsider før å møte andre mennesker.

Det viktigste er å være trygg når man dater, og med utvikling av teknologi finnes det nye måter enkelte kan misbruke andres ønsker om en romantisk relasjon.

Lykke til fra oss i Norskedatingsider!

Ofte stilte spørsmål om dating for eldre

Dating for rike?

Hvis du er rik kan vi anbefale EliteSingles hvor man kan møte andre med høyere økonomisk status hvis dette er ønskelig!

Man kan også benytte seg av diverse sugardating sider for å møte andre hvis man bare vil date uforpliktende.

Kan man date en eldre dame?

Absolutt! Det er ingenting som tilsier at man ikke kan date en eldre dame uavhengig av alder. Før i tiden var dette nok litt mer uglesett, men er i dag helt stuerent.

Mange møter sin livs kjærlighet eller har kortvarige og givende forhold selv om damen er eldre enn mannen.

Finnes det noen gratis datingsider?

Ja, det finnes flere gratis datingsider man kan benytte seg av. De fleste vil ha strupte funksjoner, men er helt gratis å bruke.

Her finner man noen av de mest populære datingappene som Tinder, Hinge og Badoo.

Kan man bruke Turvenn som eldre?

Turvenn er en veldig fin dating- og venneside for eldre. Her kan man møte både venner og romantiske partnere som liker å leve et aktivt liv.

Store deler av deres brukerbase består av eldre personer som elsker å gå på tur. Hvis du faller innenfor denne kategorien er Turvenn et ypperlig valg.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo