Slik lager du en perfekt datingprofil – De 10 beste tipsene

Usikker på hvordan du kan lage en datingprofil som fungerer? I denne artikkelen skal jeg gi deg 10 gode tips som faktisk fungerer!
Slik lager du en perfekt datingprofil - De 10 beste tipsene som gjør at du får flere matcher! Kvinne som swiper på Tinder.

Usikker på hvordan du kan lage en datingprofil som fungerer? I denne artikkelen skal jeg gi deg 10 gode tips som faktisk fungerer!

Det å lage en datingprofil kan for mange virke enkelt, men det å lage en god datingprofil er ikke alltid like enkelt og det er mange fallgruver å gå i.

Noen treffer gjerne på første forsøk, mens andre må jobbe litt mer med dette!

Det finnes noen utrolig enkle grep man kan ta for å utbedre profilen sin, og jeg anbefaler alle å gjøre dette med en gang man oppretter en konto.

Jeg skal vise deg hvordan du kan lage en perfekt datingprofil slik at du får flere matcher! Det finnes tilnærmet en fasit på dette og dette er tips som fungerer!

Hvorfor er datingprofilen så viktig?

Nettdating er et veldig kompetitivt sted for å møte andre mennesker, og profilen din blir enda mer viktig når det er mye konkurranse. Det er rett og slett tilbud og etterspørsel.

Man konkurrerer gjerne med tusen eller flere titalls tusen andre mennesker. Det blir derfor ekstra viktig å skille seg ut eller i hvert fall levere gjennomsnittlig.

Når man driver med nettdating er den eneste informasjonen den andre har om deg det du viser på din datingprofil, og man har dessverre ikke andre måter å innynde seg hos motparten på.

1. Profilbilder

Dette er det aller viktigste, og mange baserer kun sin vurdering ut i fra det første bildet eller alle bildene dine. Mange velger å ikke engang lese biografien din, og det vil således være utrolig viktig å ha flotte bilder.

Man bør prøve å ha minst 4 bilder på sin profil som viser deg i ulike settinger i tillegg til fra forskjellige vinkler. Her kan man gjerne ha noen bilder fra ulike sammenkomster og sosiale settinger i tillegg til bilder med kun seg selv.

Prøv å ha en flott bakgrunn og spør gjerne venner og bekjente du stoler på hva de syns om bildene dine. Det kan være vanskelig å vurdere dette selv, og de bildene du liker best faller kanskje ikke i smak hos andre.

2.1 Eksempler på gode profilbilder

Her skal jeg vise deg noen eksempler på gode profilbilder som fungerer! Her finner man noen portretter, men også bilder av sosiale sammenkomster og med venner og familie. Det er lurt å ha en blanding av ulike bilder fra forskjellige vinkler.

2. Unngå selfies og speilbilder

Det kan være greit å ha en selfie eller ett speilbilde på sin profil, men unngå å kun ha dette. Selfies har et dårlig rykte på seg og mange tenker nok på selfies med en negativ konnotasjon.

Jeg vil anbefale alle å ha minst ett portrettbilde av seg selv, og dette kan selvfølgelig være en såkalt selfie, men se til at det er et fint bilde som liger mer på et portrett enn en regelrett selfie du bare tok i farten.

3. Ha bilder fra forskjellige situasjoner og ulike settinger

Dette viser til at du har høyere sosioøkonomisk status i form av en eller flere sosial sirkler eller et tett forhold til familie og venner.

Hvis du har bilder fra reise, turer eller andre spennende ting kan det også vise til at du er økonomisk bemidlet og har muligheten til å leve et spennende liv de du matcher med vil ta del i.

Eventuelt kan du ha bilder hvor du trenger slik at du viser at du liker å holde deg aktiv og lever et sunt liv! Det kan være lurt å unngå kun fest bilder avhengig av hvor gammel du er og hva du ser etter.

4. Kroppsspråk på bildene

Dette er noe mange kanskje ikke tenker på, men det er viktig å tenke på hvordan man vil se ut på bildene man tar når det kommer til kroppsppråk.

Det kan være lurt å smile og se tilgjengelig ut på bildene sine slik at man ser mer tiltrekkende ut. Man trenger ikke å overdrive dette, men ha gjerne noen fine bilder hvor du smiler og ser lykkelig ut.

Uavhengig av om du er mann eller kvinne kan det være lurt å gjøre seg litt større på bildene med et åpent kroppsspråk slik at man virker lettere å komme til og åpen.

5. Biografien

Dette er veldig sekundært i forhold til profilbildene, men det kan være lurt å jobbe litt med biografien sin også. Jeg anbefaler alle å holde denne litt kort.

Ved å ikke utdype for mye vil man være litt mer mystisk og man kan skape litt spenning og nysgjerrighet. Ofte holder det med en kort liten morsom anekdote om seg selv eller en morsomt liten vits.

Det kan være lurt å unngå å skrive for mye personlig om seg selv, og i hvert fall ikke skrive en liten novelle i profilen sin. Avhengig av hva man ser etter vil det nok variere litt hvor mye personlig man bør skrive.

6. Vær velkledd og velstelt

Dette viser til at du evner å ta vare på deg selv i tillegg til at du respekterer deg selv og vil fremstå som en person med høy verdi.

Det betyr ikke at du trenger å kjøpe dyre designerklær eller skifte ut hele klesskapet ditt, men unngå bilder hvor du ikke er nybarbert, har joggebukse på eller rett og slett ikke ser ren og pen ut!

Ha gjerne bilder hvor du er relativt greit pyntet eller i hvert fall har klær på som har god passform og viser deg fra din beste side!

Det kan gjerne være lurt å ta bilder en dag man føler seg ekstra pen da dette kan variere en del fra person til person.

7. Ha god humor

Humor er utrolig viktig for mange og det kan være veldig sjarmerende. Hvis man viser at man har god humor og får den andre personen til å le uten å engang prate sammen så er dette et godt tegn.

Ha gjerne noen humoristiske bilder, men som ikke viser deg fra en negativ side eller hvor du ser stygg ut da dette kan ha motsatt effekt.

Som foreslått tidligere kan det være lurt å ha et lite humoristisk innslag i biografien sin og mange velger å ha kun en liten setning med en morsom anekdote eller rett og slett en liten vits.

8. Spør vennene dine om hjelp

Det er vanskelig å vite hvilke bilder som er best i tillegg til at man gjerne tror man vet best, men dette stemmer ikke alltid. Det kan derfor være lurt å spørre venner og familie om hjelp.

Ta noen bilder også spør du hvilke bilder de liker best. Ofte er dette bilder du selv ikke liker så godt, men som andre gjerne liker. Det samme gjelder biografien.

Den kan fort bli oppblåst eller for personlig og slik kan man ende opp med færre matcher. Det er litt som politiet i USA sier »Everything you say, can and will be used against you».

9. Hyr inn en profesjonell for å ta bilder

Det er også mulig å hyre inn profesjonelle fotografer for å ta bilder til din datingprofil! Slik vil du ha et stort konkurransefortrinn da mange av disse er utrolig flinke som for eksempel fotograf Benjamin Bargård i Bergen.

Disse er ofte behjelpelig med tips, flotte lokasjoner og profesjonelle bilder som setter deg i et utrolig godt lys bokstavelig talt!

10. Sjekk ut andre sine profiler du liker

Når du først er på en datingapp eller datingside kan det være lurt å innhente informasjon om hva du liker ved andre sine profiler samtidig som du sjekker ut de ulike trendene.

Folk bruker gjerne ting som fungerer, og det er tilnærmet blitt til en slags mal for hvilke profiler som fungerer. Det kan derfor være lurt å følge denne malen som har oppstått.

10. Sjekk ut andre sine profiler du liker. Bilde av to mobiler med et hjerte.

Oppsummering

Hvis du velger å ta i bruk disse 10 tipsene om hvordan du kan lage en datingprofil som fungerer er jeg helt sikker på at du vil få en god del flere matcher!

Det er som sagt mye konkurranse på ulike datingsider og det blir derfor ekstra viktig å legge ned litt ekstra innsats i profilen sin. Dette er små grep som ikke koster mye tid, men litt ettertanke.

Hvis man setter av en dag til å ta flotte bilder og lage en appellerende biografi vil dette lønne seg massivt! Man bør også gå gjennom bilder man allerede har fra før av for så å velge de beste.

Ofte stilte spørsmål om datingprofiler

Eksempel på datingprofil tekst?

Jeg liker mine forhold slik jeg liker mine favorittfilmer, fulle av uventede vendinger, latter, og noen eksplosjoner.

Sveip til høyre hvis du er klar for en aften full av romantiske komedier og noe godt å spise!

Hvordan skrive om seg selv på tinder?

Hold det gjerne kort og konsist uten å dele for mye personlig. Ha gjerne noen morsomme innslag og hold deg unna betente temaer som politikk og religion.

Hvis du søker noe uforpliktende og kortvarig kan du gjerne ha mindre personlige ting, men hvis du ser etter noe mer langvarig og seriøst kan du gjerne ha en litt mer seriøs profil.

Hvordan kan jeg ta gode bilder til min datingprofil?

Ta bildene med et kamera med høy oppløsning. Få venner og familie til å hjelpe. Ta noen bilder i sosiale sammenhenger. Smil på bildene og ha et åpent kroppsspråk.

Du kan også hyre inn en profesjonell fotograf. Det kan også være lurt å begynne å ta mye mer bilder enn du er vant til.

Hvordan få flest mulig matcher på tinder?

Ved å ha en datingprofil som skiller seg ut eller har gjennomgående høy kvalitet. Det er høy konkurranse og du bør legge ned innsats her.

Her er det viktig å fokusere på bildene som er det aller viktigste, men man bør også ha en god biografi.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo