Nettdating – Hvordan lykkes man?

Det kan være vanskelig å lykkes med nettdating i et kompetitivt marked. Vi har gjort dette litt enklere for deg ved å gi deg noen gode tips på veien!
Nettdating - Hvordan lykkes man? Dame som hopper av glede.

Går det dårlig på datingfronten eller er du helt ny når det kommer til nettdating? Vi skal vise deg hvordan man kan lykkes med nettdating, og det er noen veldig enkle triks man kan gjøre for å effektivisere antall matcher og dater.

Det er ikke alltid enkelt å vite hvor man skal begynne når det kommer til å date på internett, og det er stor konkurranse i markedet. Det kan derfor være lurt å vite hva man kan gjøre for å forbedre sine sjanser for å finne romantiske forhold eller bare noe uforpliktende.

Vi skal ta deg gjennom flere steg, og vise deg hva du bør fokusere på når det kommer til å date på internett!

Hvordan lage en god datingprofil

Dette er nok det aller viktigste hvis man vil lykkes når det kommer til nettdating! For å få matcher og dater når man driver med dating på internett er det viktig med en appellerende og interessant profil uavhengig av hvilken datingside eller applikasjon man benytter seg av.

Det klart viktigste er profilbildene, og dette er det første folk ser. Mange velger å ikke engang lese biografien hvis bildene ikke er bra nok. Vi skal vise deg hvordan du kan ta flotte bilder og hvilke bilder som slår an!

Det er litt mindre viktig med en god biografi, men dette er veldig sekundært til profilbildene. Det er lurt med en kort og konsis biografi som ikke er for personlig med en humoristisk vri.

Når dette er gjort er man klar for å begi seg ut på eventyret som er nettdating! Det er også lurt å lage en god profil med en gang man oppretter en bruker på de ulike datingsidene og applikasjonene for å få flest mulig matcher.

Profilbilder

Profilbildene teller nok oppimot 80% på hvor mange matcher man får på ulike datingsider. Dette er det første folk ser, og veldig mange velger å trykke ja eller nei kun basert på dette.

Det er derfor ekstra viktig å ta noen flotte bilder av seg selv i ulike sosiale settinger, og fra ulike vinkler. Her er det lurt å ha minst 4-5 bilder som viser deg i ulike situasjoner og fra ulike vinkler.

Det er utrolig viktig med gode bilder på din datingprofil når det kommer til nettdating! Dette kan ikke nevnes nok.

Det finnes nesten en fasit på hvilke bilder man bør legge ut og hvilke man bør unngå. Dette vil selvfølgelig være litt individuelt i forhold til din alder og hva du ser etter så vel som hvilke interesser du har, men det er noen typer bilder som fungerer bedre enn andre.

Her er noen tips når det kommer til å ta gode profilbilder av seg selv fra fotograf Beate Willumsen.

Man bør alltid se velstelt og velkledd ut på sine bilder. Dette betyr ikke at man må bruke moteklær eller forandre stilen sin, men velg noen bilder hvor du ser presentabel ut.

Profilbilder man bør legge ut

Disse bildene fungerer, og man bør gjerne ha et innenfor alle de ulike segmentene i tabellen nedenfor avhengig av hvordan man er som person.

Det er også lurt å legge ut bilder med høy kvalitet og oppløsning! Vi lever i den digitale tidsalder, og kamerateknologi så vel som smarttelefoner har kommet veldig langt i utviklingen. Lån gjerne en telefon hvis du ikke har et bra kamera selv.

Dette er typer bilder man bør legge ut:

Profil/Portrettbilde av seg sevDet kan være lurt å ha minst ett bilde som kun er av deg selv, og gjerne i et portrett format eller et selvbilde man har tatt med telefonen. Slik vil andre kunne se hvordan du ser ut uten å bli forstyrret av andre ting eller mennesker.
NaturbilderHvis du er glad i naturliv og lever an aktiv livstil utendørs er dette for mange veldig positivt! Det vil stille deg i et godt lys, og utrolig mange finner dette spennende.

Det trenger ikke å være noe alt for spenstig, men gjerne fra en gå tur på fjellet eller en hyttetur etc.
Sosiale sammenkomsterSosiale sammenkomster viser at man er en omgjengelig person med en omgangskrets. Dette viser til at man mestrer sosiale situasjoner, og lever et spennende liv.

Hvis du bare har festbilder og bilder fra slike typer sammenkomster kan det sette deg i et negativt lys såfremt du ser etter noe seriøst og er litt eldre.
TreningTrening har aldri vært så i vinden som nå for tiden! Det kan derfor være lurt å legge ut et bilde eller to hvor du trener eller er sporty.

Selv om du liker å trene er det lurt å ha litt andre typer bilder også. Det kan fort bli for mye for enkelte hvis det ser ut som om hele livet ditt dreier seg om trening.
BakgrunnDette er noe annet det er viktig å tenke på når du tar ulike bilder. Det kan være lurt å ha en flott bakgrunn eller setting for bildene sine uten rot eller søppel i bakgrunnen etc.

Vi anbefaler folk å ta noen bilder utendørs eller på restauranter eller andre steder som har flott naturlig belysning!
ReiseFolk flest liker å reise, og det viser også til at du mestrer livet utenfor Norge og din egen lille boble. Slik vil andre bli tryggere på deg, og de kan også finne deg interessant å ha lyst å bli med på ulike eventyr!
HumoristiskeDet kan være lurt å vise seg fra en morsom og humoristisk side, men det er også viktig å tenke på at man ikke bør se stygg ut eller at man setter seg selv ned for mye.

Velg gjerne et bilde hvor du ser fin ut, og som ikke viser deg fra en negativ side som for eksempel et fylla bilde hvor du ligger besvimt på gaten etc.
Bilder hvor man smiler eller ser fornøyd utDette er veldig viktig, og det lønner seg å se mottakelig og glad ut. Mange føler seg tryggere med folk som smiler, og man vil derfor lettere etablere kontakt med andre mennesker.

Man trenger ikke å se overlykkelig ut på alle bildene, og det er fullt mulig å legge ut bilder hvor man ser seriøs ut, men unngå bilder hvor du ser sur ut.

Bilder man ikke bør legge ut

Samtidig som det er bilder man bør legge ut er det også mange typer bilder man helst bør unngå i stor grad. Man kan selvfølgelig legge ut slike bilder hvis de er fine, og man ikke har alt for mange av disse typene:

SelfiesSelfies er det letteste man kan ta, men også det som fungerer dårligst. Vi anbefaler alle å ha et selvbilde eller portrettbilde, men man bør ikke kun ha dette på sin datingprofil.

Hvis du først skal ta en selfie anbefaler vi å gjøre det med en fin bakgrunn eller i en flott setting.
SpeilbilderDette er litt det samme som selfies, og man kan selvfølgelig legge ut slike bilder, men man bør unngå å ha for mange av disse.
Alt for like bilderUnngå å legge ut kun en type bilder som for eksempel selfies eller turbilder. Folk vil gjerne seg deg i ulike sosiale situasjoner og fra ulike vinkler.

Samtidig som man bør vise seg selv i ulike situasjoner er det også lurt å vise seg fra flere ulike vinkler, og man bør gjerne ha bilde av både ansikt og kroppen sin fra forskjellige vinkler såfremt man er komfortabel med dette.
FestbilderAvhengig av alder og hva man ser etter kan det være lurt å unngå for mange festbilder. De aller fleste tar seg en fest i ny og ne, men de fleste vil nok ikke engasjere seg romantisk med en som er alt for glad i å feste.

Legg gjerne ut et bilde eller to, men unngå for mange eller for drøye bilder.
Stygge bilderDette sier seg selv, men det er ikke alltid like lette å vurdere hva som er stygt og ikke når man ser på det selv. Spør gjerne en venn, familie eller en kollega du stoler på hva de synes om bildene dine.

Det er også lurt å unngå rot i bakgrunnen eller bilder med dårlig kamerakvalitet.
Bilder hvor man ser sur eller misfornøyd utDette er det lurt å unngå. Folk tiltrekkes positive kvaliteter og blide mennesker, og hvis man ser sur eller misfornøyd ut på alle bildene vil man heller skremme folk bort.

Man kan selvfølgelig se seriøs ut, men unngå bilder hvor du ser ukomfortabel eller misfornøyd ut.

Eksempler på profilbilder

Her skal vi vise deg noen eksempler på gode profilbilder! Alle bildene er tatt med et bra kamera, og folk ser velkledde og flotte ut på alle bildene!

Det vil selvfølgelig variere litt hva som passer best for deg, men dette er noen gode eksempler man kan tenke på når man selv tar bilder for å legge ut på sin datingprofil.

Biografien

Biografien har også noe å si for din datingprofil, men mye mindre enn profilbildene. Vi vil foreslå at folk skriver en kort og konsis biografi som ikke er for personlig eller inneholder betente og politiske temaer.

Man kan gjerne ha en lett og humoristisk tone i biografien og kanskje lire av seg en morsom anekdote eller en spøk om seg selv. Dette erfarer vi hjelper veldig.

Du kan gjerne fortelle litt kort om hva du ser etter, men vi foreslår å holde det litt åpent slik at man ikke er for krass og skremmer bort potensielle romantiske partnere.

Biografien. Par som står utenfor en bil.

Datingapper og sider

For å komme i gang med nettdating må man selvfølgelig ta i bruk en av datingsidene eller applikasjonene som finnes der ute.

Det er et mylder av ulike datingapper og sider man kan benytte seg av, og vi har foretatt en stor test av de mest populære på markedet.

Dette er fem datingsider og applikasjoner vi kan anbefale avhengig av din demografi og hva du ser etter.

Kort fortalt om de ulike datingsidene:

 • AcademicSingles – Passer best for folk med høyere utdanning. 3/4 har høyere utdanning her.
 • Singles50 – Best for deg over 50 år.
 • Match – Generell datingside for mer seriøs dating.
 • EliteSingles – For folk med høy sosioøkonomisk status eller utdanning.
 • Tinder – Generell datingapplikasjon for seriøs og uforpliktende dating.

Dette er de 5 beste datingsidene og applikasjonene avhengig av hvilken demografi du befinner deg i og hva du ser etter når det kommer til nettdating.

Nettdating for deg over 50 år

Vi har valgt å ta med et eget segment for de litt eldre siden det ofte er de som skal i gang med nettdating over 50 år.

Sjekk ut disse datingsidene for deg over 50år!

Det kan være vanskelig å komme i gang med nettdating, og dette kan være noe helt nytt man ikke er vant til, men når man først er i gang er det nok kjempekjekt for de aller fleste!

Hvis du trenger hjelp til å begynne med nettdating i form av datingsider og applikasjoner kan du gjerne spørre familie eller venner som kan være behjelpelige med registrering og oppretting av en datingprofil.

Datingsider for eldre

Hvilke datingsider passer for eldre? Vi kan anbefale Sukker.no, Singles50 og Møteplassen hvis du er over 40 år og vil begynne med nettdating.

Alle disse passer for folk over 40 år, og hos møteplassen og sukker kan man gjerne møte noen yngre også. Singles50 passer nok best hvis du ser etter jevnaldrende og er over 50 år.

Det er viktig å være trygg på nett og bruke sunt nettvett for eldre når man benytter seg av datingsider og apper.

Nettdating for eldre og seniorer. Par som er på date.

Kommunikasjon

Når man først har laget en flott profil med fine bilder og begynt å få matcher vil det være viktig å kommunisere på en god måte for å få flest mulig dater!

Det finnes ingen fasit på hvordan man skal kommunisere med andre folk når man driver med nettdating, men en viktig huskeregel kan være at man bør behandle de med normal folkeskikk.

Her er noen viktige ting å tenke på når man kommuniserer med andre på datingsider og applikasjoner:

 • Hold det kort og konsist – Såfremt ikke begge deltar like mye. Folk har gjerne travle dager, og hvis man skriver for mye vil andre kanskje finne det irriterende.
 • Hold en åpen og leken tone – Unngå å bli for seriøs i starten da dette kan skremme vekk andre.
 • Ha en humoristisk fremgangsmåte – Alle liker folk som er morsomme, og dette er kanskje noe av det som fungerer best.
 • Vær deg selv – Det er ikke lurt å lyve eller late som om man er noen man ikke er. Dette vil slå tilbake på deg etterhvert.
 • Dra samtalen over i andre sosiale medier – Dette kan være lurt da mange velger å slutte å bruke datingsiden eller applikasjonen over tid.
 • Smi mens jernet er varmt – Hvis man har en god tone og en god flyt i samtalen kan det være lurt å prøve å få til et stevnemøte etter hvert før samtalen mister piffen.
 • Ikke bli for personlig eller seriøs – Hold det personlige litt igjen, og ikke utlever deg selv eller snakk om ekser for mye.

Konklusjon

Nettdating blir mer og mer populært og til og med eldre personer hiver seg på trenden! Det finnes flere måter man kan lykkes med nettdating på, og vi har vist deg de aller viktigste tingene i denne artikkelen.

Det aller viktigste er å lage en appellerende og tiltalende profil som vekker interessen og nysgjerrigheten hos motparten. Dette gjør man lettest ved å ha flotte og spennende profilbilder!

Profilbildene har utrolig mye å si for hvor mange matcher og stevnemøter man får, og dette er nok det aller viktigste for å lykkes med nettdating. Biografien er veldig sekundær, men også en del av det.

Når man først har fått matcher er det viktig å kunne kommunisere skikkelig, og føre praten over i andre sosiale medier eller prøve å få til en date hvis man kjenner at praten flyter og det er kjemi der.

Lykke til med eventyret som er nettdating! Vi håper alle våre lesere møter noen flotte personer de kan innlede et romantisk forhold med eller finne på noe spennende uforpliktende!

Ofte stilte spørsmål om nettdating

Hvordan lykkes på date?

Når man først har fått en date vil man jo gjerne lykkes, og det finnes flere måter å gjøre dette på! Det kan være lurt å spørre den man skal på date med om de har noen hobbyer eller interesser først.

Finn gjerne på noe litt interaktiv, men som ikke krever for mye fokus slik at man kan fokusere mer på daten. Planlegg gjerne en date hvor man kan avslutte den når som helst hvis det er ønskelig.

Hvordan hinte til å møtes?

Man kan spørre om de har noen planer i helgen eller spørre om de har noen hobbyer og interesser.

Det enkle er ofte det beste, og etter at man har spurt de to spørsmålene som nevnt tidligere kan det være lurt å spørre om de vil møtes de dagene det passer og gjøre de tingene motparten liker.

Hvor ofte bør man sende melding?

Dette varierer veldig, men det kan være lurt å ikke sende for mange meldinger. Mange føler at det kanskje blir desperat da og at du kanskje ikke har et spennende liv eller andre valg.

Det kan derfor i noen tilfeller være lurt å være litt opptatt, og av og til la meldingene ligge eller rett og slett vente på svar.

Tegn på at han eller hun dater flere?

Denne er vrien, og det finnes ingen fasitsvar da mennesker er så forskjellige! Noen tegn kan være at de går fra å snakke mye med deg til lite uten at andre ting i livet deres forandrer seg.

Hvis de er veldig aktive på ulike sosiale medier og alltid sitter på telefonen eller prøver å skjule telefonen når du er i nærheten.

Hvis de forsvinner i lengre perioder eller dager uten å gi en lyd fra seg såfremt de ikke er uten dekning. De fleste sjekker telefonen konstant i løpet av en dag.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo