Hvordan ta bilder til nettdating: 8 gode tips

Profilbildene er enormt viktig når du velger å drive med nettdating! I denne artikkelen skal vi fortelle deg hva det er viktig å tenke på når du skal ta bilder, men også vise deg noen eksempler.
Hvordan ta bilder til nettdating? Kvinne som tar bilde mens hun blir tatt bilde av.

Driver du med dating på nett i form av datingsider og applikasjoner? Da kan det være veldig lurt å ta noen fine bilder da det er dette folk legger mest merke til på diverse datingsider.

Vi vil tørre å påstå at bildene man har veier mye tyngre enn alt annet, og teller nok bortimot 80% på hvor mange matcher du får når du benytter deg av ulike datingsider og apper.

I denne artikkelen skal vi vise deg og fortelle deg hvilke typer bilder du bør ha på din datingprofil for å få flest mulig matcher og dater.

Ta bilder før du lager deg en profil

Hvis du allerede har gode bilder når du oppretter din datingprofil på ulike datingsider eller applikasjoner vil du få flere matcher. Veldig mange har dårlige bilder i starten, og da vil folk dessverre ikke matche med deg, og man mister potensielle matcher.

Vi anbefaler alle å ta noen flotte bilder av seg selv før de oppretter en profil for å nå ut til flest mulig mennesker. Mange gjør den feilen at de oppretter en profil, og etter 3 måneder eller mer lurer de på hvorfor de får så få matcher.

Da er det allerede for sent, og man vil ha gått glipp av utrolig mange potensielle matcher.

Få hjelp av venner eller bekjente

Hvis du ikke er så flink til å ta bilder av deg selv eller velge ut bilder kan det være lurt å høre med noen venner eller bekjente du vet er ærlige.

Du kan spørre hva de tenker om bildene du har tatt eller rett og slett hjelpe deg med å ta noen flotte bilder av deg selv. Slik vil man få høyere kvalitet på bildene sine.

Det kan være vanskelig å velge ut bilder helt på egenhånd, og man vil sjeldent velge de bildene folk flest liker best hvis ikke man har mye erfaring.

Få hjelp av venner eller bekjente. Kvinne og en boble.

Hyr inn en profesjonell

Hvis du ikke har venner og bekjente som kan ta bilder av deg går det også an å hyre inn en profesjonell til å ta bilder av deg.

Disse hjelper også til med å finne noen flotte klær du kan bruke, og har veldig mange nydelige steder de tar bilder med profesjonelle kameraer slik at du får noen fantastiske bilder å bruke til din profil.

Det finnes flere såkalte Tinderfotografer man kan benytte seg av i de ulike byene som for eksempel disse: Oslo, Bergen, Trondheim, Lysaker, Bærum, Sandvika, Lillestrøm, Drammen, Asker, Alna, Bjerke, Holmestrand, Moss, Horten, Tønsberg og Sandefjord.

Du kan også bruke Benjamin Bargård som tar flotte bilder i Bergen.

Typer profil bilder man bør legge ut

Det finnes nesten en formen på hvilke typer bilder man bør legge ut på Tinder, og disse tingene går til stadighet igjen på diverse datingsapper og sider.

Det er lurt å ha en kombinasjon av disse avhengig av ditt liv, og hva du liker. Slik viser man at man lever et spennende og sosialt liv samtidig som man mestrer ulike sosiale situasjoner.

Her er noen av de ulike typer profilbildene man bør legge ut:

NaturbilderDette viser til at man liker naturliv og har en aktiv hverdag. Det trenger ikke å være kjempe spenstige bilder, men kan være fra en tur du har gått eller noe hytteliv.
Sosiale sammenkomsterDet er alltid lurt å ha noen bilder fra ulike sosiale sammenkomster slik at man viser at man mestrer disse i tillegg til at man har en god omgangskrets.

Det kan være lurt å ikke kun ha festbilder da det gjerne setter deg i et dårlig lys såfremt du ikke bare vil date uforpliktende eller er veldig ung.
TreningLiker du å trene? Vis det gjerne frem! Folk finner generelt folk som holder seg fysisk aktiv mer attraktive, og det kan derfor være lurt å legge ut et treningsbilde av deg selv.

Det trenger ikke å være alt for spenstig, men man kan gjerne vise at man liker å være fysisk aktiv. Du bør helst unngå å bare ha treningsbilder såfremt det ikke er livet ditt.
BakgrunnBakgrunn også kalt setting er også noe man bør tenke på. Det kan være lurt å ha noe fint i bakgrunnen på bildene dine, og ikke fullt i søppel eller en rotete leilighet.

Her kan det være lurt å ta noen flotte bilder utendørs i naturlig belysning eller når man er på en fin restaurant eller andre steder med en flott bakgrunn og lyssetting.
ReiseMange har reise som hobby, og hvis man viser at man er verdensvant og har vært litt ulike steder kan andre finne dette spennende da de gjerne vil delta eller har samme interesse selv.

Dette viser også til at du klarer deg i ulike situasjoner og i ulike land, og viser til at du mestrer det meste!
HumoristiskeDet kan være lurt å legge ut et morsomt bilde av seg selv, men helst ikke for mange og ingen som setter deg selv i et negativt lys hvor du fremstår som klassens klovn eller hvor du er dritings.

Velg et bilde hvor du ser bra ut, og som ikke viser deg fra en negativ side!

Hvilke bilder burde man ikke legge ut?

Det er mange typer bilder man bør legge ut på datingsider og applikasjoner, men også mange typer bilder man ikke bør legge ut. Det vil selvfølgelig variere ut i fra hvor bra bildet er og slike ting, men vi anbefaler å holde seg unna disse typene eller i det minste ikke bare legge ut slike bilder:

  • Man bør unngå for mange selfies.
  • Ikke legg ut for mange bilder av deg selv i speilet.
  • Unngå bilder hvor du ikke ser attraktiv ut.
  • Det er lurt å smile og se glad ut. Ikke legg ut bilder hvor du ser sint eller misfornøyd ut.
  • Unngå for mange bilder hvor du fester.
  • Ikke legg ut veldig like bilder. Ha litt ulike typer bilder på profilen din fra ulike vinkler og i forskjellige situasjoner.
  • Useriøse og tullete bilder.
  • Bilder med politiske budskap eller om betente temaer.
  • Ikke legg ut bilder av deg selv i joggebukser eller hvor du ser ufrisert ut.
Hvilke bilder burde man ikke legge ut? Bilde av en kvinne.

Hvordan bør man se ut på profil bildene?

Det er ingen fasit på dette som sådan, men det kan være lurt å prøve å smile og se mottakelig ut. Alt med måte, og det kan også være lurt å ha noen litt mer seriøse bilder av seg selv.

Vi anbefaler alle å ha litt ulike bilder av seg selv, og dette gjelder også hvordan man ser ut. Hvis man kan vise seg selv fra ulike vinkler og med ulike ansiktsuttrykk vil motparten få et bedre inntrykk av deg og føle at du ikke trenger å skjule noe. Dette bygger tillitt.

Det er også lurt å tenke på posituren på bildene sine, og hvordan man fremstår. Tenk på kroppsspråket ditt, og hvilken setting bildet er tatt i. Det kan være lurt å fremstå komfortabel i situasjonen.

Legg gjerne ut litt bilder av ansiktet, men også av kroppen din. Du trenger ikke ha mange bilder, og kan velge noe som setter deg i et godt lys, men hvis du ikke har bilder av kroppen vil folk begynne å lure.

Fremstå selvsikker og komfortabel i situasjonen, og hvis du er en mann kan du gjerne gjøre deg selv litt stor på bildet og presse brystet frem og ha armene ut til siden eller noe.

Eksempler på gode profilbilder

Vi skal vise deg noen eksempler på gode profilbilder i dette avsnittet. Hva som fungerer best for deg vil nok variere, men dette er noen gode eksempler på bilder man kan laste opp:

Ta bilder med høy kvalitet

Ta bilder med et kamera som tar bilder med høy kvalitet. Vi lever i den digitale tidsalder, og kamerateknologien på smarttelefoner har kommet såpass langt at man bør kunne ha mulighet til å ta noen bilder med høy oppløsning.

Hvis man ikke har en bra telefon eller kamera selv kan man gjerne spørre noen man kjenner. Dette har mye å si, og ingen vil se bilder som ser ut som om det er tatt med en mobiltelefon fra 2008.

Unngå solen i fjeset

Dette er det flere grunner til, og det finnes helt sikkert situasjoner hvor man ser bra ut selv med solen i fjeset.

Når man har solen i fjeset er det vanskeligere å slappe av, og man vil kanskje lage noen grimaser. Dette fører også til at folk kanskje ser for mange detaljer i ansiktet ditt da det blir veldig lyst opp i tillegg.

Det kan være lurt å ta bilder når det er litt overskyet, men lyst ut da dette fører til at man får det fine naturlige lyset, men ikke blir helt lyst opp.

Klesstil og grooming

Enten man liker det eller ikke så har klesstil og hvordan man tar vare på seg selv mye å si når det kommer til å finne en date på internett.

Utseendet betyr dessverre veldig mye, og ikke alle er like glad i å fokusere på utseendet, men på en datingside har man dessverre ikke så mye mer å gå på.

Det er derfor veldig viktig å ha en fin eller velkledd klesstil, og se frisert ut. Det skal ikke så veldig mye til, men dette viser til at man klarer å ta vare på seg selv og har respekt for seg selv.

Oppsummering

Det er på en måte en fasit på hvilke bilder som fungerer best, men med alle regler så finnes det selvfølgelig unntak! Det er også individuelle forskjeller, og hvis du hater å gå tur så vil det jo være unaturlig å legge ut slike bilder.

Vi anbefaler alle å legge ut litt forskjellige typer bilder, og fra ulike vinkler. Slik vil man vise seg selv fra flere sider, og folk vil føle seg tryggere på deg.

Se gjerne mottakelig ut på bildene og ha et lite smil på lur. Det kan også være lurt å ha noen bilder hvor man ser litt mystisk ut som vekker nysgjerrigheten hos motparten.

Ha bilder i ulike sosiale settinger eller på reise slik at folk vet at du håndterer ulike sosiale situasjoner bra eller at du lever et spennende liv de gjerne vil ta del i.

Hvis du trenger flere tips til hvordan du kan lage en bra datingprofil har vi skrevet en artikkel om Tinder tips som fungerer på alle datingsider og apper.

Ofte stilte spørsmål om bilder til nettdating

Hvor mange bilder kan man ha på Tinder?

Man kan ha 9 profilbilder for å vise seg frem på Tinder. Vi anbefaler å ha minst 4-5 ulike bilder fra forskjellige vinkler og i ulike sosiale situasjoner. Så lenge man har 4-5 i ulike settinger bør dette holde, men hvis du vil er det mulig å ha hele 9 bilder!

Hvordan lage en god datingprofil?

Det viktigste er å ha gode bilder! Dette vil vi tørre påstå har 80% å si på hvor mange matcher du får da det er veldig lite å gå på utenom. Det vil også hjelpe å ha en morsom, men kort og konsis biografi.

Er Tinder Biografien viktig?

Ja, men ikke like viktig som selve profilbildene. Det kan likevel være lurt å lage en kort, men konsis biografi. Vi erfarer at et litt humoristisk innslag ofte hjelper. Det kan være lurt å holde seg unna betente temaer eller politiske emner.

Hvordan få et fint profilbilde?

Det er mange måter å få et fint profilbilde på. Det kan være lurt å begynne å ta bilder når man er ute å gjør ulike aktiviteter, og du kan gjerne spørre venner og bekjente om å ta bilder av deg.

Det går også an å hyre inn profesjonelle fotografer som jobber mot å ta bilder til datingprofiler!

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo