Tinder tips (juni 2024)

Det er enorm konkurranse på Tinder, spesielt hvis du er mann. 75% av deres medlemmer er Menn, og menn mottar i mye større grad mindre antall likes enn kvinner. Det vil derfor være ekstra viktig å lage en god profil hvis du er mann. Vi skal gi deg noen tips i denne artikkelen som også gjelder alle andre dating apper i tillegg til Tinder.
Tinder tips. Mann kysser dame på kinnet.

Det er hard konkurranse på Tinder og dating apper generelt. Dette gjør at det blir enda viktigere å lage en appellerende og tiltalende brukerkonto som vekker interesse hos andre medlemmer. For å kunne prate med andre brukere må man være en match hvor begge gir hverandre en »like». Det blir derfor utrolig viktig med en god profil som har fine bilder. Vi skal gå videre inn på hva du må gjøre for å lage en tiltalende profil i denne artikkelen.

Tinder profil

Profilen er det aller viktigste når det kommer til å få flest mulig matcher på Tinder. Her er det viktig å legge ned skikkelig innsats for å få mest ut av ditt opphold på Tinder eller dating apper generelt.

Vi skal ta for oss de ulike aspektene når det kommer til din Tinder profil som: Bilder, biografi, kriterier man bør oppfylle, og hvordan man bør kommunisere for å få flest og best mulig matcher på Tinder. De forskjellige aspektene har ulik viktighetsgrad og vi vil ta for oss de ulike i rekkefølgen viktigst til minst viktig.

Profil bilder

Dette er det aller viktigste på Tinder og andre datingsider. Det første man ser er et stort hovedbilde, og man kan også legge til enda flere bilder som folk kan bla gjennom. Mange vil kun ta en titt på hovedbildet før de velger om de vil gi deg en like, men det er også lurt med 4-5 bilder til sammen for å vise seg fra flere sider.

Det er viktig å ta fine bilder av seg selv, og samtidig unngå selfies eller andre slike typer bilder. Det er utrolig viktig å ta fine bilder hvor man gjerne gjør noe sosialt eller viser seg i sitt naturlige element avhengig av hva man liker å drive med. Det er noen typer bilder som går mye igjen, og disse fungerer i stor grad.

Det kan ikke nevnes nok hvor viktige gode profil bilder er. Dette har enormt mye å si for hvor mange likes og matcher man får. Profil bildene teller sikkert for over 90% av profilen din, og uansett hvor bra biografi du har vil man ikke få mange matcher med dårlige bilder.

Profil bilder. Par som nesten kysser.

Typer profil bilder man bør legge ut

Det er flere ulike typer profil bilder som går igjen i stor grad på Tinder og andre dating apper. Disse fungerer veldig godt, og det kan være lurt å prøve å ha med så mange av disse som mulig:

NaturbilderHvis du er glad i naturliv eller bare er mye ute generelt kan det være lurt å ta noen fine bilder av seg selv ute i naturen eller på en strand etc. Naturlig belysning gjør også at man ser finere og sunnere ut i mange tilfeller.
Sosiale sammenkomsterDet kan lønne seg å ha et bilde eller flere av deg i sosiale sammenkomster for å vise at man liker å sosialisere seg og innehar høy sosial status generelt. Det er lurt å ikke kun ha slike bilder da det kan virke som om man er veldig glad i å feste.
TreningHvis du lever en aktiv livsstil kan det være lurt å belyse dette i form av treningsbilder eller bilder som viser at du er godt trent uten å trenge å vise for mye. Folk liker generelt sunne mennesker, og bli tiltrukket dette.
BakgrunnBakgrunn også kalt setting kan være viktig, og hvis man reiser eller spiser ute etc. kan det være lurt å ta noen fine bilder som man kan legge ut på Tinder.
ReiseMange liker å reise, og ved å ha bilder av deg på reise vil du vise at du er eventyrlysten og glad i å oppleve nye ting.
HumoristiskeHvis du har noen morsomme bilder av deg selv hvor du ser fin ut samtidig som ikke underminerer din autoritet eller seriøsitet kan det være lurt å legge ut dette. Det finnes selvfølgelig en grense, men humor er viktig. Ikke legg ut bilder hvor du ser stygg ut selv om de er morsomme.

Hvilke bilder burde man ikke legge ut på Tinder?

Samtidig som det er enkelte typer bilder man burde legge ut på Tinder finnes det også en del bilder man ikke bør legge ut eller legge ut for mye av. Disse bildene fungerer relativt dårlig, men det finnes alltid unntak.

 • Selfies fungerer dårlig.
 • Speilbilder.
 • Stygge bilder av seg selv.
 • Hvor man ser sur eller misfornøyd ut
 • For mange festbilder.
 • For mange like bilder: Kun av fjeset eller i samme setting.
 • Bilder som er for useriøse i stor grad.

Hvordan bør man se ut på profil bildene?

Det vil alltid variere litt, og man bør ikke se lik ut på alle bildene sine. Det kan være lurt å vise seg fra flere sider, men det er også enkelte ting man alltid burde tenke på når man velger om man skal legge ut bildene eller ikke. Det er alltid lurt å vise bilder når man er velstelt og pent kledd. Dette er veldig tiltalende generelt.

Det er lurt å smile eller se fornøyd ut, men det kan også være fint med et litt mer seriøst bilde eller to. Man kan gjerne vise seg fra flere sider når det kommer til ansiktsuttrykk, men husk å ikke se misfornøyd eller sur ut. Man vil jo at folk skal føle seg trygge på å ta kontakt.

Man bør også legge ut bilder av seg selv som viser deg fra ulike vinkler. Det er ikke lurt å bare ha selfies eller en viss type bilder. Folk vil gjerne se hvordan hele deg ser ut i tillegg, og det kan være lurt å ha noen bilder som viser hele deg også.

Ekstra tips til profil bilder

Avslutningsvis vil vi tar for oss noen løse og generelle tips til hva man bør tenke på når man velger ut profil bildene sine. Det vil alltid variere litt hva som passer for individuelle personer, og man må alltid ta hensyn til dette når man legger ut bilder. Det er jo for så vidt viktig å være seg selv, men vise seg fra en god side.

 • Det kan være lurt å spørre andre hva de syns om bildene du har tenkt å legge ut. Det kan noen ganger være vanskelig å bedømme dette selv. Her er det lurt å spørre folk man kanskje ikke kjenner så godt, men vet kommer til å være ærlige.
 • Vis deg selv fra flere sider og vinkler i form av ansiktsuttrykk, kropp, setting og sosiale situasjoner. Slik vil man fremstå mer forhøyet sosialøkonomisk samtidig som mange lurer på hvordan du ser ut fra flere ulike vinkler.
 • Legg ut bilder hvor du ser velstelt og velkledd ut på de fleste bildene. Man vil gjerne fremstå seriøs, men også leken og åpen med et innbydende smil. Det er ikke lurt å se sur eller misfornøyd ut siden man vil være tilgjengelig.
 • Ha en del seriøse bilder, men man kan gjerne legge ut et humoristisk bilde hvis man ser fin ut på det avhengig av hva man ser etter.
 • Ta med i vurderingen hva du ser etter og ønsker når du velger bilder. Hvis du bare ser etter noe casual kan du gjerne holde det lekent og morsomt, men hvis du ønsker noe mer seriøst kan det være lurt å ikke bare ha festbilder etc.

Disse tipsene gjelder også andre dating apper og datingsider. Vi anbefaler også våre lesere å bruke flere ulike dating apper samtidig siden man kan møte flere romantiske partnere slik. Mange vil bruke ulike apper, og man vil så ledes møte flere ved å ta i bruk flere ulike datingsider.

Alternativer til Tinder

Vi skal ta for oss fem datingapper og sider vi anbefaler våre lesere å ta i bruk avhengig av hva de ser. Noen av disse er nisje datingsider som EliteSingles, AcademicSingles og Singles50, mens Happn og Match er generelle datingsider alle kan ta i bruk uavhengig av sosialøkonomisk status og alder.

10
EliteSingles: Erfaringer og vurdering (2024)

EliteSingles

I denne artikkelen tar vi for oss datingsiden EliteSingles. Vi utfører en grundig vurdering og presenterer vår …
Annonselenke.
9.9
Match.com: Erfaringer og vurdering (2024)

Match.com

Her kan du lese vår store test av Match.com. Vi deler egne erfaringer og andre brukere sine anmeldelser for å vurdere …
Annonselenke.
9.9
Singles50: Erfaringer og vurdering (2024)

Singles50

Her kan du lese vår dyptgående vurdering av Singles50. Vi deler vår erfaring og kommer med vår anmeldelse av …
Annonselenke.
9.8
Academic Singles: Erfaringer og vurdering (2024)

Academic singles

AcademicSingles havnet på en solid 4. plass i vår test av beste datingside og app. De har lagt seg i samme segment som …
Annonselenke.
8.4
Happn: Erfaringer og vurdering (2024)

Happn

Vår vurdering er at Happn absolutt stiller sterkt blant de ulike grats datingappene i Norge. Les videre for å lese vår …
Annonselenke.

Tinder tips bio

Biografien på Tinder har mye mindre å si enn profil bildene, men kan allikevel ha litt å si for hvor mange matcher man får. Det kan uansett vært lurt å legge ned litt innsats i å lage en spennende bio som vekker interesse hos motparten. Man bør også ta hensyn til hva man ser etter og ønsker når man fyller ut sin biografi. Hvis man bare ser etter noe casual kan man gjerne holde det lekent og åpent, mens hvis man ser etter noe mer seriøst kan man gjerne fylle ut litt mer om seg selv.

Vi anbefaler alle å holde det kort og konsist, og unngå tunge tema. Det kan rett og slett være bedre å bare ha en liten setning med noe humoristisk innhold enn å ha noe langt og drygt noe. Vi skal gi deg noen tips og triks du kan benytte når det kommer til å lage en spennende og tiltalende biografi som vekker nysgjerrigheten til andre brukere avhengig av hva man ser etter.

Det er generelt lurt å holde profilen sin så kort som mulig. Folk vil ikke lese masse unødvendig eller utdypende om deg selv. Det viktigste er å vekke interesse og nysgjerrighet hos potensielle matcher mer enn å fortelle masse om seg selv. La fantasien deres jobbe litt.

Her kan du lese mer om hva som er lurt å ha med på biografien sin i tillegg til å se noen eksempler hos Tinderfotograf.no. Man kan også benytte seg av deres tjenester som er å ta noen fine bilder av deg slik at du får en profil som faller i smak i mye større grad.

Uforpliktende:

 • Hold det helt kort og konsist.
 • Ha gjerne en humoristisk vridning.
 • Ikke skriv om noe seriøst som barn, giftemål etc.
 • Man trenger gjerne ikke ha noe personlig.

Seriøst forhold

 • Hold det gjerne kort og konsist her også. Ingen orker å lese lange tekster.
 • Skriv litt kort om deg selv, og gjerne om hva du jobber med eller utdanning hvis du har gjort det bra.
 • Fortell gjerne litt om hva du ser etter, men hold det åpent og lekent.
 • Ikke gå for dypt inn på noe seriøst etc.
Seriøst forhold. Par som holder i hverandre.

Samtaler på Tinder

Når man først har blitt en match gjennom å ha gode profil bilder og en spennende blir det viktig å fokusere på kommunikasjonen. Mange lever hektiske liv eller så er de bare på Tinder periodemessig. Enkelte bruker Tinder for validering eller tidsfordriv, men hvis man gjør en god innsats kan man få til en date med disse også.

Vi anbefaler alle å prøve å flytte kommunikasjonen over i et annet format, og få til en date ganske snarlig før flammen dør ut. Mange blir plutselig inaktiv eller sluttet å svare plutselig, og det blir derfor viktig å smi mens jernet er varmt.

Tinder og andre gratis dating apper spesielt har en høy andel useriøse og inaktive brukere eller folk som i stor grad benytter det for validering eller tidsfordriv. Mange har også hektiske liv, og det vil derfor være lurt å få til et møte eller å flytte kommunikasjonen over i andre sosiale medier som Snapchat og Instagram o.s.v.

Hva skriver man først på Tinder?

Det vil nok variere litt avhengig av hva man ser etter, men det finnes enkelte triks man kan benytte seg av for å fange interessen hos motparten. Det er viktig å vekke nysgjerrigheten til de man skriver til og da kan det være lurt å prøve å skrive noe morsomt i første setning. Man kan påpeke noe man har sett på profilen eller rive til med en liten spøk.

Ikke skriv noe for seriøst eller noe som kan virke støtende. Dette kan ha motsatt effektiv, og man burde holde det lekent i starten for å unngå å miste potensielle matcher ved å gå for hardt ut.

Et vanlig hei vil i mange tilfeller være for kjedelig, og vil ofte være for lite til å fange oppmerksomheten hos motparten.

Hvordan kommunisere på Tinder

Vi skal gå litt dypere inn i hvordan man bør kommunisere på Tinder og andre dating apper og sider. Det vil variere litt hva som vil være mest effektivt og man må kjenne litt på dette selv, men ut i fra egne erfaringer og tilbakemeldinger fra andre har vi vurdert at det er lurt å holde kommunikasjonen konsis og presis slik at man unngår evig med prat før man får til en date eller får flyttet samtalen til en annen arena som Snapchat etc.

Her er noen ting det er viktig å tenke på når du kommuniserer med andre på Tinder:

 • Hold det kort og konsist.
 • Ikke utdyp for mye personlig for tidlig. Dette kan skremme vekk andre.
 • Ikke bli for seriøs i starten. Hold det løst og ledig.
 • Gjerne ha en avslappende og humoristisk tone.
 • Husk at mange har travle liv eller ikke tar Tinder noe seriøst og derfor svarer veldig sporadisk.
 • Ikke ta det for seriøst. Mange er på Tinder for validering og tidsfordriv.
 • Vær deg selv, men prøv å vis deg fra en god side.
 • Prøv å dra samtalen over i andre sosiale medier relativt tidlig i tilfelle de forsvinner.
 • Det er viktig å smi mens jernet er varmt og det kan være lurt å få til en date relativt tidlig, men det må komme litt naturlig uten at man maser.

Hva skal jeg spørre om på Tinder?

Dette vil variere fra person til person, men det kan være lurt å ta en titt på profilen deres for å se hvilke interesser de har, eller hva de har skrevet i biografien. Man kan også hente ut informasjon gjennom å se på profil bildene, men det kan være lurt å ikke gjøre det for personlig i starten.

Noen enkle tips er å spørre om hva de driver med på fritiden og hvilke interesser de har eller så kan man prøve å ta en mer humoristisk tone og stille noen »teite» spørsmål. Unngå å stille for personlige eller seriøse spørsmål helt i starten siden dette kan slå negativt ut.

Oppsummering av Tinder tips

Det kan være mye å tenke på når man skal prøve å prestere best mulig på Tinder. Vi skal ta for oss det viktigste avslutningsvis for å minne deg på hva du bør tenke på. Det aller viktigste er profil bildene, men det aller viktigste er hovedbildet. Det er mange som kun ser de første bildene eller kun det første før de velger å sveipe på deg. Dette veier utrolig tungt, og vi vil tørre å påstå at det har over 80% å si. Hvis du har dårlige bilder vil ikke folk lese biografien, og man vil heller ikke matche i stor grad.

Datingkulturen i Norge blir i større grad en såkalt »hookup» kultur hvor mange gjerne søker noe uforpliktende uten press, men det er også flere andre måter man kan velge å date på, og du kan lese mer om det i vår artikkel om datingkultur i Norge. Hvis du ser etter andre datingsider har vi skrevet en artikkel om 7 gode alternativer til Tinder.

Ofte stilte spørsmål om Tinder tips

Tinder tips for menn?

Det viktigste for menn er å lage en tiltalende profil med fine bilder som vekker nysgjerrigheten. Det er mye konkurranse for menn på gratis dating apper og sider, og det vil derfor være ekstra viktig å lage en god profil.

Hvor viktig er en morsom bio på Tinder?

Det er mindre viktig, men kan være lurt. Vi anbefaler alle å holde biografien sin på tinder kort og konsis med noe humoristisk innslag uten å gå for dypt inn på ting. Det viktigste på en Tinder profil vil være bildene, og en morsom bio blir dermed veldig sekundært.

Hvordan sveipe på Tinder?

Før å kunne sveipe på tinder må man først opprette en brukerkonto ved å registrere seg, og lage profilen ved å laste inn bilder og skrive en liten biografi hvis ønskelig. Man får så opp potensielle matcher innenfor angitte kriterier og kan velge å sveipe til venstre eller høyre på disse. Sveiper man til høyre så liker man de, og hvis de liker deg tilbake er man en match. Sveiper man til venstre liker man de ikke, og vil så ledes ikke matche med de.

Hvem kan se meg på Tinder?

Alle som har deg innenfor sine angitte kriterier som Kjønn og alder etc. kan se deg på Tinder hvis ikke du ser de først og velger å blokkere de før de ser deg.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo