7 Gode alternativer til Tinder (juni 2024)

Tinder er den største dating appen i Norge og verden, men det finnes utallige andre datingapper man kan benytte seg av i tillegg. i Denne artikkelen skal vi ta for oss 7 andre, og sammenligne disse med Tinder.
Alternativer til Tinder. Par som nesten kysser.

Tinder er en gigant på datingmarkedet, og mange velger å omtale online dating som Tinder. Vi har vel alle hørt om tinder på et eller annet tidspunkt, men det finnes også mange alternativer til Tinder. I denne artikkelen skal vi vise deg 7 ulike datingsider og applikasjoner vi mener er de største konkurrentene til Tinder i samråd med Norske forbrukere.

#Alternativer til tinder
1.EliteSingles – Bedre for deg med høy utdannelse
2.Match – Et godt alternativ for deg som ser etter noe seriøst.
3.Singles50 – For deg over 50.
4.AcademicSingles – For deg med høy utdanning.
5.C-Date – Møt folk i nærområdet.
6.VictoriaMilan – For gifte og samboende.
7.Badoo – Verdens nest største datingside.

De ulike leverandørene tilbyr noe ulike datingtjenester og enkelte av disse er nisje datingsider som passer best for enkelte demografier. Vi skal gå videre inn på dette nedover i artikkelen slik at det blir lettere å velge hvilke som passer best for deg.

Se også: Beste datingside.

1

EliteSingles VS Tinder

For deg med høy sosioøkonomisk status.
10
EliteSingles: Erfaringer og vurdering (2024)

EliteSingles

I denne artikkelen tar vi for oss datingsiden EliteSingles. Vi utfører en grundig vurdering og presenterer vår …
Annonselenke.

Hvordan fungerer EliteSingles?

EliteSingles er en nisje datingside hvor en stor del av medlemmene består av folk med høy sosioøkonomisk status eller utdanning. 3/4 medlemmer har høyere utdanning, og det vil dermed være mest effektivt å benytte seg av EliteSingles om du oppfyller ett eller begge av disse kriteriene. De har også en personlighetstest basert på femfaktormodellen fra psykologien som skal gi deg mer kompatible matcher.

Tinder er en generell dating app hvor alle demografier kan benytte seg av Tinder i motsetning til EliteSingles som passer best for folk med høyere utdanning. Tinder er helt gratis å bruke med store strupte funksjoner, mens Elitesingles krever et aktivt abonnement for å kunne benytte. Dette fører i større grad til flere aktive og seriøse medlemmer enn Tinder som er et lavterskel tilbud alle vil benytte seg av. Det er også bedre balanse av menn og kvinner på EliteSingles enn Tinder hvor 75% aktive brukere er menn, mens Elitesingles har en noenlunde 50/50% fordeling.

EliteSingles sitt abonnement er noe dyrere enn Tinder sitt billigste, men veldig kompetitiv på pris i forhold til deres dyreste abonnement. Alt i alt kan vi anbefale EliteSingles hvis du har høyere utdanning og ser etter noen jevnbyrdige intellektuelt og økonomisk. Like barn leker best, og statistisk sett vil folk med likere sosioøkonomisk status ha mye høyere sjanse for å holde ut lenger.

Hvordan fungerer EliteSingles? Mann som holder rundt en dame utenfor en bil.
2

Match.com VS Tinder

Her kan du møte alle demografier.
9.9
Match.com: Erfaringer og vurdering (2024)

Match.com

Her kan du lese vår store test av Match.com. Vi deler egne erfaringer og andre brukere sine anmeldelser for å vurdere …
Annonselenke.

Hvordan fungerer Match?

Match er på lik linje med Tinder en generell datingside og applikasjon hvor man kan møte alle demografier i form av alder, sosioøkonomisk status og kjønn. Tinder og Match tilbyr mange av de samme løsningene, og vil ligne hverandre i stor grad.

Det er helt gratis å registrere seg hos Match, men for å kunne prate med andre medlemmer og benytte alle deres funksjoner må man ha et abonnement. Tinder er gratis å bruke, men med veldig strupte funksjoner på antall likes man kan gi ut hver dag.

Match har en høy andel seriøse brukere, og mange av deres medlemmer ser etter noe seriøst i større grad enn Tinder. Det vil være enklere å finne noe seriøst på Match enn på Tinder som er et lavterskel tilbud mange bare bruker som tidsfordriv, i tillegg til at det er mange inaktive og useriøse medlemmer der i forhold til Match. Den største forskjellen mellom disse to er at Match har en høyere andel seriøse brukere som ser etter noe langvarig i forhold til Tinder hvor en stor andel brukere bare ser etter noe casual.

Match lar deg fylle ut utdypende informasjon om deg selv i større grad enn Tinder, og matcher deg i større grad med mennesker som passer innenfor dine angitte kriterier. Dette gjør det litt lettere å møte likesinnede enn på Tinder hvis du ser etter noe mer seriøst og langvarig.

3

Singles50 VS Tinder

Dette er den beste dating appen for folk over 50.
9.9
Singles50: Erfaringer og vurdering (2024)

Singles50

Her kan du lese vår dyptgående vurdering av Singles50. Vi deler vår erfaring og kommer med vår anmeldelse av …
Annonselenke.

Hvordan fungerer Singles50?

Singes50 er en nisje datingside som fungerer best for folk over 50 år. Det vil i stor grad være brukere over 50 på denne datingsiden og appen, og det vil derfor være lettere å møte jevnaldrende her i større grad enn på Tinder som er en generell datingside hvor man finner alle demografier. Hvis du er rundt 50 år eller eldre kan vi trygt anbefale Singles50.

Singles50 har laget en brukervennlig applikasjon og datingside som er lett å navigere på lik linje med Tinder. Deres funksjoner er veldig like Tinder sine hvor man må swipe på potensielle matcher man får foreslått, og hvis begge liker hverandre kan man begynne å prate sammen.

De har en personlighetstest basert på femfaktormodellen fra psykologien som gir deg matcher som er mer kompatible i større grad enn. Tinder hvor man får opp det meste så lenge det passer innenfor angitte kriterier som alder og kjønn. Hvis du ser etter flere datingapper for eldre og seniorer har vi skrevet en artikkel om dette.

Det er gratis å registrere seg hos SIngles50, men for å kunne benytte alle funksjonene som å sende meldinger til andre må man ha et aktivt abonnement. Vi erfarer at dette i større grad fører til mer seriøse medlemmer enn dating apper som Tinder som er helt gratis å bruke med strupte funksjoner. Det blir rett og slett lav terskel for å melde seg inn i Tinder i forhold til datingsider som krever et abonnement.

4

AcademicSingles VS Tinder

Denne dating appen passer best for folk med høyere utdanning.
9.8
Academic Singles: Erfaringer og vurdering (2024)

Academic singles

AcademicSingles havnet på en solid 4. plass i vår test av beste datingside og app. De har lagt seg i samme segment som …
Annonselenke.

Hvordan fungerer AcademicSingles?

AcademicSingles består i all hovedsak av folk med høyere utdanning. De har laget en felles arena hvor folk med høyere utdanning kan møtes for å møte likesinnede og jevnbyrdige i større grad. Over 3/4 på AcademicSingles har høyere utdanning, og det vil derfor være lettere å møte noen med lik økonomisk og intellektuell kapasitet som deg selv. Vi anbefaler AcademicSingles for folk med høyere utdanning, og det vil nok ikke være effektivt å melde seg inn her hvis du ikke oppfyller dette kriteriet i de fleste tilfeller.

Tinder er en generell datingside og app i motsetning til AcademicSingles som er en nisjeside som fyller et segment i datingmarkedet for folk med høyere utdanning som ser etter likesinnede. De har en personlighetstest man må ta for å få matcher man er mer kompatible med i større grad enn på Tinder hvor man stort sett får opp folk som bare oppfyller enkle kriterier som alder og kjønn.

De har en sveipe funksjon på lik linje med Tinder hvor to personer må like hverandre for å kunne prate sammen. Tinder er gratis å bruke med nedsatte funksjoner og antall likes man kan dele ut hver dag, mens man må ha et aktivt abonnement hos AcademicSingles. Dette er ikke alltid negativt og fører i stor grad til mer seriøse medlemmer enn dating apper som er gratis å bruke. Det er gratis å registrere seg hos Elitesingles for å teste ut deres tjeneste.

5

C-Date VS Tinder

C-Date står for Casual-dating. Treff andre for noe uforpliktende.
8
Tinder: Erfaringer og vurdering (2024)

Tinder

I denne artikkelen vil vi dele våres og forbrukeren sin erfaring med Tinder. I denne artikkelen skal vi ta et dypdykk …
Annonselenke.

Hvordan fungerer C-Date?

C-Date lar deg møte andre som også ser etter noe uforpliktende. Det finnes mange som vil date eller møte andre for noe uforpliktende uten at de vil at det skal utvikle seg eller føle på presset rundt det. C-Date har gjort det enklere for deg å møte likesinnede i større grad. Tinder består også av mange som søker noe uforpliktende, og begge datingsidene lar deg møte folk som ser etter noe uforpliktende.

Tinder har en høyere brukerbase, men det er veldig splittet når det kommer til hva folk ser etter. C-Date sin brukerbase består av andre som også ser etter noe uforpliktende og det kan dermed være enklere å komme i kontakt med likesinnede. Vi erfarte at det i stor grad gikk over i en mer flørtende tone på C-Date i forhold til Tinder hvor man må føle seg mer frem.

De benytter seg også av en sveipefunksjon hvor to personer må like hverandre for å bli en match slik at man kan prate sammen på lik linje med Tinder. Hvis du ser etter noe uforpliktende moro kan vi anbefale C-Date. Det er gratis å registrere seg hos C-Date, men for å kunne prate med andre må man inneha et aktivt abonnement.

6

VictoriaMilan VS Tinder

For gifte og samboene – Finn en affære.
9.5
VictoriaMilan: Erfaringer og vurdering (2024)

Victoria Milan

VictoriaMilan er en nisjedatingside som tiltrekker seg gifte og folk i parforhold på jakt etter spenning. Det er helt …
Annonselenke.

Hvordan fungerer VictoriaMilan?

VictoriaMilan har lagt seg i et segment som gjør det lettere å møte andre hvis du er gift eller har samboer. Man kan melde seg inn uavhengig av dette, men en stor del av deres brukerbase består av folk som er gift eller har samboer. De dekker et tomrom i markedet ikke mange andre aktører gjør, og man kan bruke deres anonymiserings verktøy for å skjule sin identitet i større grad.

VictoriaMilan gjør det lettere å holde sin identitet skjult, men allikevel møte andre for noe uforpliktende i stor grad. Det kan være vanskelig å gjøre dette på Tinder, og man kan ofte bli gjenkjent av andre mennesker siden Tinder er så mye brukt. Vi vil anbefale VictoriaMilan hvis du er gift eller har samboer, og søker noe uforpliktende. Tinder vil nok ikke være lurt å ta i bruk i dette tilfellet.

Man kan kun snakke med andre man matcher med inne på VictoriaMilan. Dette gjelder også Tinder, og deres funksjon er ganske lik der. De har en mye mindre brukerbase enn Tinder, men veldig seriøse og aktive medlemmer. Vi erfarte at praten fort gikk over i noe seksuelt inne på VictoriaMilan, og det er vel i all hovedsak dette deres brukere søker, nemlig litt spenning i hverdagen.

Det er gratis å registrere seg hos VictoriaMilan, men for å kunne bruke alle funksjoner som å prate med andre må man ha et aktivt abonnement. Dette er litt dyrere enn Tinder sitt billigste abonnement, men veldig kompetitivt i forhold til Tinder sitt dyreste abonnement.

7

Badoo VS Tinder

Generell dating og chatteside som passer for alle.
9.5
Badoo: Erfaringer og vurdering (2024)

Badoo

I denne artikkelen har vi vurdert Badoo og vil dele våres anmeldelse basert på egne erfaringer og brukere sine omtaler.
Annonselenke.

Hvordan fungerer Badoo?

Badoo ligner veldig på Tinder da det er en generell datingside og applikasjon. Her kan man møte alle demografier. De har veldig like funksjoner, men hos Badoo kan man se folk som nylig har vært aktiv, og slik blir det litt lettere å matche med folk som bruker appen regelmessig. Tinder har mange brukere som er veldig inaktive eller useriøse. Dette gjelder også Badoo, men deres funksjon gjør det litt lettere å finne folk som er Online.

Badoo leverer et veldig likt produkt som Tinder, og er verdens neste største aktør når det kommer til dating apper og sider rett bak Tinder. De har en del mindre brukerbase enn Tinder i Norge, men fremdeles mange medlemmer. De sliter på lik linje med Tinder med useriøse brukere og inaktive medlemmer, og en del vil være der bare for validering eller tidsfordriv. Dette gjelder alle dating apper som er gratis å benytte seg av.

Det er gratis å bruke Badoo, men med veldig få antall likes å dele ut hver dag i tillegg til at man ikke får tilgang til alle deres funksjoner. Dette gjelder også Tinder. Vi erfarer at dette i stor grad fører til mange inaktive og useriøse brukere, og det er mye konkurranse for menn generelt på disse datingsidene.

Hvis du ser etter flere datingsider og apper som er gratis å bruke på lik linje med Tinder kan vi anbefale Badoo.

HVordan fungerer Badoo? Mann som holder rundt en dame.

Fordeler og ulemper med Tinder

Det er flere fordeler og noen ulemper ved å velge Tinder. Tinder er verden største aktør når det kommer til datingtjenester og har derfor utviklet en funksjonell applikasjon og nettside. De har også mange medlemmer, men en del useriøse. I punktlistene under skal vi ta for oss noen av de største fordelene og ulempene med Tinder.

Fordeler
 • Tinder har gode algoritmer og funksjoner for å finne passende matcher i nærområdet.
 • Lett å registrere seg.
 • Man vil få opp potensielle matcher i nærområdet først, før søket utvides.
 • De har laget en brukervennlig applikasjon som er enkel å navigere.
 • Man kan kun innlede en samtale med noen man er en match med.
 • Mulig å sette lokasjonen sin i hele verden ved å benytte seg av et Platinum abonnement.
 • Største aktøren i hele verden. Flest medlemmer i Norge og i Verden.
 • Tinder er gratis å bruke, men må får et lavt antall likes å dele ut hver dag samtidig som man ikke har tilgang til mange funksjoner.
 • Veldig dårlig balanse mellom kvinner og menn. 3/4 aktive medlemmer er menn.
 • Alle kan benytte seg av Tinder som en generell dating app og side.
Ulemper
 • Man får kun et lite antall likes å dele ut hver dag i tillegg til at man ikke får tilgang til alle deres funksjoner uten et abonnement.
 • Utrolig mange useriøse og inaktive profiler. Tinder er et lavterskel tilbud alle velger å benytte seg av når de skal laste ned en dating app.
 • Veldig varierende hvor effektivt Tinder er for deg siden det kan være mye konkurranse.
 • Det kan ikke nevnes nok hvor viktig det er med fine og tiltalende profil bilder for å få mange matcher.

Oppsummering

I denne artikkelen har vi tatt for oss 7 ulike alternativer til Tinder:

 1. EliteSingles: Et godt alternativ til Tinder dersom du ser etter personer med høy utdannelse eller inntekt.
 2. Match.com: Et bra alternativ dersom du ser etter et seriøst forhold.
 3. Singles50: Det beste alternativet til Tinder for deg over 50.
 4. AcademicSingles: Bra for deg som har høy utdannelse og ser etter en likesinnet.
 5. C-date: Et alternativ for deg som kun ønsker noe uforpliktende.
 6. VictoriaMilan: Bedre for deg som er i et åpent forhold.
 7. Badoo: Ganske lik Tinder, men også en stor datingside hvor man kan treffe mange.

Ofte stilte spørsmål alternativer til tinder

Beste dating app?

EliteSingles er beste dating app for folk som har høyere utdanning eller sosioøkonomisk status. Hvis du ser etter en generell dating app for mer seriøst er Match best.

Gratis dating apper?

Det finnes flere gratis dating apper. Noen av disse er: Tinder, Badoo, Hinge, Bumble og Happn. Man vil få veldig strupte funksjoner uten et aktivt abonnement som et lavt antall likes å dele ut, men de er helt gratis å bruke.

Er Bumble bra?

Bumble er en bra datingside og applikasjon. Her kan man møte nye venner, forretnings relasjoner eller nye romantiske partnere. Hos Bumble er det kvinnene som bestemmer, og må innlede samtalen.

Finnes det seriøse datingsider?

Ja, det finnes flere seriøse datingsider som for eksempel EliteSingles, Match, Sukker og Møteplassen. Her finner man i større grad folk som ser etter noe seriøst og langvarig.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo