Datingkultur i Norge (juni 2024)

Datingkulturen er i forandring hele tiden, og vi har sett en vridning mot hookup kultur og online dating. Det blir derfor enda viktigere å delta for å ikke gå glipp av mulige partnere. Vi skal ta for oss ulike deler av datingkulturen i denne artikkelen, men også vise deg noen datingapper og sider du kan benytte deg av.
Datingkultur i Norge. Par som er på date på restaurant.

Datingkulturen i Norge er i forvandling hele tiden. Før møtte man gjerne nye romantiske partnere gjennom familie, venner eller utelivet. Dette skjer i stor grad fremdeles, men flere og flere tar i bruk datingsider og datingapper for å finne sin utkårede eller noe uforpliktende.

Det blir derfor viktigere å hive seg på nye trender, og datingsider og apper er intet unntak. Man kan fort gå glipp av enkelte som kun dater gjennom online dating hvis man ikke deltar. Dette er nok ikke noe for alle, men vi vil anbefale de fleste å i hvert fall teste det ut.

Det finnes mange ulike datingsider og applikasjoner man kan dra nytte av avhengig av hva man ser etter. Vi har gjennomført en omfattende test av over 20 ulike datingsider og apper slik at det blir lettere for deg å navigere mylderet av ulike datingsider. Vi har rangert de ut i fra egne erfaringer og vurderinger, men også Norske forbrukere sine tilbakemeldinger. Hvis du vil vite mer om de ulike datingappene og sidene kan du lese vår test av beste datingside og app.

Datingsider og apper

Datingsider har vært brukt siden internett var ungt, men med smart telefonens inntog ble datingapper og datingsider mye mer populært. Det blir mer og mer vanlig å date online og da blir det enda viktigere å hive seg med på trenden slik at man ikke går glipp av potensielle partnere. Mange velger å date eksklusivt gjennom dating apper.

Det finnes flere populære dating apper og sider man kan ta i bruk. Noen av disse er generelle datingsider som alle kan bruke, mens andre er nisjesider hvor enkelte demografier i befolkningen vil dra større nytte av.

Online dating kan også gjøre det vanskeligere å bli kjent med folk på en måte man ville gjort hvis det var noen i egen omgangskrets eller gjennom venner og familie. Man kan rett og slett blir lurt eller det kan være vanskelig å få en følelse av om man går godt sammen eller ikke.

Vi skal ta for oss noen av de beste generelle dating appene, og noen av de beste nisjedatingsidene.

Datingsider og apper. Mann som holder rundt en dame.

Generelle datingapper

Generelle datingapper er noe alle kan bruke uavhengig av kjønn, alder og sosioøkonomisk status. Disse vil fungere for alle, men det kan i større grad være vanskeligere å finne noe spesifikt på disse i forhold til nisje apper.

Her er flere generelle datingapper og sider man kan ta i bruk:

TinderBeste generelle datingapp som er gratis å bruke.
MatchGenerell datingside hvor mange ser etter noe seriøst.
MøteplassenHer kan man møte venner og romantiske partnere. Mange ser etter noe seriøst.
HappnMøt folk i nærområdet. Man kan kun matche med folk man har gått forbi.
BadooGenerell datingside på lik linje med Tinder.
HingeFor folk som ser etter noe mer seriøst.

Nisje datingsider og apper

I motsetning til generelle datingapper og sider vil man på nisje sidene finne flere mennesker innenfor spesifikke demografier i samfunnet. Dette kan være alt fra Kristne til folk over 50 år. Disse sidene kan i større grad gjøre det lettere å finne likesinnede, og vi erfarer i stor grad at disse ofte gjør det bedre når det kommer til å finne en jevnbyrdig partner.

Vi skal ta for oss noen av de største og beste nisje datingsider og applikasjoner i tabellen nedenfor:

Singles50Her finner man stort sett folk rundt 50 år eller oppover.
VictoriaMilanFor gifte og samboende.
EliteSinglesFor folk med høy utdanning eller høy sosioøkonomisk status.
AcademicSinglesPasser best for folk med høy utdanning. 3/4 har høyere utdanning.
SkeivHer finner man stort sett folk fra LGBTQ samfunnet.
TurvennHvis du liker å være aktiv kan Turvenn være noe for deg. Her kan man møte venner også.

Sosiale arenaer

Mange møter også romantiske partnere gjennom venner og familie. Dette er fremdeles en veldig vanlig måte å møte andre på, og vil også i mange tilfeller være mer naturlig enn å møte folk online. Man vil i mange tilfeller få en mer naturlig progresjon i forholdet enn ved online dating.

Man kan også møte folk på andre sosiale arenaer eller gjennom felles interesser og aktiviteter. Dette gjør det enklere å finne ut om man går godt sammen med noen, og det kan være tryggere å innlede forhold slik enn gjennom online dating.

Hookup kultur

De siste årene har det kommet en såkalt hookup datingkultur. Dette er en kultur hvor mange bare er ute etter noe uforpliktende og kortvarig uten noen form for forhold. Man møter rett og slett andre for å »hooke opp». Denne kulturen blir mer og mer fremtredende, men vi har sett at det også har kommet en liten motkultur til dette den siste tiden i media.

Mange er rett og slett lei av uforpliktende møter hvor de gjerne blir lurt av motparten eller ønsker å knytte mer intime bånd til andre personer gjennom en relasjon med mer dybde i.

Avslutningsvis

Det finnes flere kulturer i Norge rundt dating og hvilken som passer for deg vil nok variere. Mange tar gjerne del i alle kulturene eller ukulturene i ulike perioder av livet. Vi i Norskedatingsider.no mener i hvert fall at det kan være lurt å prøve seg på en datingside eller applikasjon slik at man ikke går klipp av potensielle romantiske partnere som ikke dater noe særlig utenom online.

Vi har skrevet flere artikler som går dypere inn på hvilke datingapper og sider som kan passe for deg og du kan selv lese våre artikler om Gratis datingsider og apper, og beste datingside for casual (uforpliktende) dating. Vi har også utført en omfattende test av over 20 ulike leverandører av datingtjenester i vår test av beste datingside og app.

Ofte stilte spørsmål

Hvilken er den beste dating appen?

EliteSingles er den beste dating appen. Vi i Norskedatingsider.no har gjort en omfattende test av over 20 ulike datingsider og apper. Vår vurdering er i henhold til egne erfaringer, men også tilbakemeldinger fra Norske forbrukere.

Hva koster datingsider?

Det vil variere avhengig av hvilke datingsider og applikasjoner det er snakk om. Mange av disse er gratis som for eksempel: Badoo, Hinge og Zoosk, mens andre koster penger i form av et abonnement som for eksempel: E-Darling, Be2 og EliteSingles.

Når blir dating seriøst?

Det varierer fra person til person og forhold til forhold. Enkelte relasjoner blir seriøse umiddelbart, mens andre kan bruke årevis på å bli seriøse.

Hvor mange matcher er det vanlig å få på Tinder?

Det vil variere veldig mye fra person til person og hvilket kjønn du er. Kvinner får i mye større grad flere matcher enn menn i gjennomsnitt, men dette vil variere ut i fra utseendet, hvor fine bilder man har, og hvor spennende profilen din er etc. Det er også flere aktive mannlige brukere på Tinder.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo