Hva bør man unngå på en date? (9 tips)

Det er nok mange til man bør unngå på en date, men en god huskeregel er at man ikke bør gjøre noe på en date man ikke ville gjort andre steder. I denne artikkelen skal vi ta for oss flere ting du bør unngå!
Hva bør man unngå på en date? Kvinne som sier stopp.

Det er flere ting man bør unngå på en date, og noen er selvfølgelig helt innlysende. Dette kan være ting man bør unngå i alle sosiale situasjoner, men vi skal ta et dypdykk i hva man helst bør unngå å gjøre på en date.

Det er også flere ting man bør gjøre på en date, og vi har skrevet en hel artikkel om tips til første date slik at du i tillegg vet hva du bør gjøre på en date, og ikke gjøre.

Vi vil også påpeke at disse tipsene mest gjelder for nye forhold eller relasjoner. Hvis man er i et langvarig forhold kjenner man nok partneren mye bedre, og man kan da slappe av mer.

1. Steder man bør unngå å ta noen med på en date

Dette vil selvfølgelig variere litt, og hvem man skal på date med. Vi foreslår alle å spørre om interessene til motparten, og dette kan være lurt for å finne ut hva den man skal på date med er komfortabel. Det går også an å spørre hva de absolutt ikke vil gjøre også unngå disse tingene.

Det kan være lurt å finne et sted det går an å prate, og kanskje gjøre noe interaktivt. Man bør holde seg unna noe som er for ekstremt eller som gjør det vanskelig å prate etc.

Her er noen steder vi ikke vil anbefale å ta noen på date hvis ikke de har gått med på det av ulike årsaker:

 • Hurtigmatkjeder som Mcdonalds.
 • Kino – eller andre steder det er vanskelig å kunne prate.
 • Treningssenter eller veldig fysisk anstrengende aktiviteter.
 • Steder hvor man ikke kan gå hjem når man vil som for eksempel en båt.
 • Ekstremsportsaktiviteter hvor motparten ikke er komfortabel.
 • Aktiviteter som krever for mye fokus slik at det blir vanskelig å fokusere på selve daten.
 • Hvis man vil introdusere daten for venner eller familie bør dette overveies og snakkes om på forhånd.
 • Unngå politiske arrangementer og slike ting da det kan oppstå friksjoner.

Vi anbefaler alle å ha en åpen samtale eller i det minste spørre ut den man skal på date med slik at man finner noe begge er relativt komfortable med. Det kan være lurt å gå utenfor komfortsonen, men ikke så mye at det går ut over daten.

2. Unngå dårlige samtaleemner

Dette er nok en av de største fellene mange går i når de er på en date, og her kan det være lurt å unngå enkelte samtaleemner som er betente eller rett og slett upassende.

Dette vil nok variere mye fra person til person, og man har nok en viss anelse om hva motparten liker hvis man kjenner personen eller har pratet med personen over tid.

Det er noen samtaleemner man bør unngå i stor grad og dette gjelder nok de aller fleste dater man går på. Dette er noen av samtaleemnene man bør unngå på en date:

 • Politiske emner.
 • Betente eller sårbare emner.
 • For personlige spørsmål.
 • Unngå å ha for sterke meninger om ting.
 • Ikke fortell om ekser eller andre dater du har vært på.
 • Unngå å snakke om negative ting i livet ditt i stor grad.
 • Unngå klaging eller andre ting som skaper dårlig stemning.
 • Ikke snakk nedsettende om deg selv.
Det er minst like viktig å kunne lytte til den man er på date med, og dette kan ofte bære mer frukter enn å snakke for mye om seg selv.
Unngå dårlige samtaleemner. Par som sykler.

3. Unngå å bruk mobilen hvis det er mulig

Dette er noe vi vil anbefale alle da det blir ansett som uhøflig å bruke telefonen noe særlig. Hvis man virkelig må bruke telefonen er det selvfølgelig innafor, men det kan bli sett i dårlig lys av motparten uavhengig.

Det er viktig å fokusere på den man er på date med, og hvis man bruker telefonen i særlig grad kan motparten tro at man kjeder seg eller rett og slett snakker med andre de har mer interesse for.

Det er også generelt litt respektløst selv i 2024 å bruke telefonen når man har avtaler med andre man ikke kjenner veldig godt som nære venner og familie. Det er nok blitt mer vanlig enn før, men bør helst unngås på en date.

4. Unngå dårlig oppførsel

Det å oppføre seg bra kommer nok naturlig for mange, men det kan ofte være små ting man ikke legger merke til selv som andre gjerne biter seg merke i.

Det å oppføre seg fint mot andre viser at man respekterer seg selv, men også andre. Det viser til empati, og at man vet hvordan man navigerer sosiale sammenkomster.

Det er derfor lurt å oppføre seg pent både mot den man er på date med, men også andre. Slik vil man vise at man mestrer ulike sosiale interaksjoner, og motparten vil også føle seg mye tryggere med deg generelt.

5. Ikke møt opp sent eller full

Dette er to viktige ting, og begge setter deg i veldig dårlig lys såfremt daten ikke består i å møte noen på byen klokken 03 00, men da vil ikke jeg klassifisere det som en date som sådan.

Det å møte opp for sent viser mangel på respekt, disiplin og evne til å planlegge og setter deg kun i et dårlig lys for folk flest. Fasjonabelt sein var en ting for mange år siden, men er heldigvis ikke det lenger.

Folk har stort sett travle hverdager, og da er det viktig å holde avtaler. Dette viser at man verdsetter andres tid, og har respekt for de og seg selv.

Det er heller ikke lurt å møte opp drita full på en date, og dette vil i hvert fall reflektere dårlig på deg såfremt du ikke er veldig ung eller at man møtes sent på byen eller et utested.

Mange velger kanskje å ta seg en dram eller et glass øl på daten, men det kan være lurt å ikke drikke for mye slik at man viser seg fra en dårlig side.

6. Det er ikke lurt å lyve

Vi vil oppfordre alle til å være genuine på daten og holde seg unna løgner såfremt det ikke er for å holde husfreden i form av tunge politiske emner og slike ting. Det er viktig å være ærlig med seg selv, og den man skal på date med.

Det kan være lett å tenke at man vil sette seg i et bedre lys, men vi erfarer at dette sjeldent fører noe godt med seg i det korte eller lange løp. I beste fall vil man manipulere en annen for egen gevinst.

7. Unngå å møte opp ustelt og i stygge klær

Dette er veldig viktig, og første inntrykket har ofte veldig mye å si. Datingmarkedet er veldig kompetitivt for tiden, og det er derfor lurt å vise seg fra sin beste side, og i det minste være velstelt og velkledd.

Dette viser at man evner å ta vare på seg selv, og da har man også mulighet til å a vare på andre. Hvis man møter opp ustelt og i slitte klær viser dette ofte til at man ikke har respekt for seg selv, og kanskje ikke evner daglige rutiner.

Det gjør også at du ser mer tiltrekkende ut! Man trenger ikke å være kledd som en modell, og ha perfekt hår, men man bør i det minste legge ned litt innsats for å se appellerende og mottakelig ut.

8. Ikke snakk for mye om deg selv

Det kan være ukomfortabelt å gå på date, og alle avskyr den ubehagelige stillheten. Da er det lett for at man kanskje snakker ekstra mye om seg selv, og dette kan ha et negativt utfall. Prøv å hold en lett og luftig tone som gjerne er litt humoristisk.

Det kan være at man ikke tenker på det, men det er fort gjort å snakke for mye. Det er også mulig å forsnakke seg, og kanskje si noe som får motparten til å betvile dine motiver eller bli usikker på deg som person.

Her er det lurt å la samtalen flyte naturlig, og lytte minst like mye som man prater. Hvis den man er på date med ikke vil ta styringen eller har så mye å si kan man stille noen uskyldige spørsmål som ikke er for personlige.

Ikke snakk for mye om deg selv. Mann som skriker i en blikkboks.

9. Unngå å dra daten ut for lenge

Dette er det kanskje ikke mange som tenker på når de går på date, men det kan ofte vært lurt å ha litt kortere dater i starten slik at man slipper å være »på» alt for lenge.

Det kan ofte være drenerende å være på date i utallige timer, og litt av magien kan forsvinne over tid hvis samtalene dør ut eller at man begynner å bli sliten generelt.

Det kan derfor vært lurt i begynnelsen av datingperioden å faktisk tilrettelegge for litt kortere dater. Erfaringsmessig har det ofte dødd ut fort hvis man tilbringer alt for lang tid eller dager sammen helt i starten.

Hvis du lurer på hvilke datingaktiviteter du kan finne på har vi skrevet en hel artikkel om dette.

Det som ofte kan skje er at man viser seg fra en helt normal side i stedet for en bedre side, og litt av spenningen forsvinner hvis det veldig fort blir hverdag.

Konklusjon

Det er flere ting man bør tenke på når det kommer til ting man ikke bør gjøre på en date, men den viktigste huskeregelen er at man ikke bør gjøre ting man ikke burde gjøre andre steder heller!

Det er også lurt å holde seg utenfor det ekstreme i noen retninger, og heller prøve å holde seg innenfor midtsjiktet på det meste. Man bør selvfølgelig være seg selv, men det kan være lurt å unngå tunge politiske emner og slike ting.

Dette gjelder all oppførsel, og for mye av det gode kan også bli negativt. Her kan det være gunstig å prøve å la begge komme til ordet samtidig som man ikke har for sterke meninger om ting.

Husk at man er her for å bli kjent, og da er det viktig å kunne skape en trygg ramme for åpen kommunikasjon, men unngå å stille for personlige spørsmål.

Hvis du fremdeles ikke har fått deg en date har vi gjort om omfattende test av over 20 ulike datingsider og apper du kan teste ut!

Ofte stilte spørsmål om hva man bør unngå på date

Hva er en morsom første date?

Det vil nok variere, men vi vil foreslå noe interaktivt som også lar deg kunne prate med den du er på date med.

Det kan være lurt å unngå noe alt for krevende slik at det går ut over det å bli kjent, men det kan også være lurt å ikke velge noe for kjedelig.

Hva har man på seg på første date?

Dette vil nok variere mye avhengig av i hvilket segment av befolkningen man befinner seg i, i tillegg til egne preferanser.

Vi vil foreslå at alle har på seg noe komfortabelt, og gjerne noe som passer inn i den settingen man skal på. Hvis man skal gjøre noe fysisk vil man gjerne ha på treningsklær etc.

Første date hjemme?

Dette er selvfølgelig en mulighet, men det kan nok ikke anbefales. Det kan være lurt å bygge opp tillit ved å møte noen ute først, og da slipper man også at det blir en hookup i stedet for noe mer langvarig hvis ikke man ønsker dette.

Forslag til billige dater?

Hvis man ikke vil bruke mye penger finnes det flere ting man kan gjøre. Noen av disse er gratis til og med. Man kan gå turer i skog og mark eller andre fysiske aktiviteter som ikke krever medlemskap. Spise noe god, men billig mat hjemme i stedet for å gå ut å spise. Spillkveld med brettspill eller playstation. Her er det kun fantasien og interesser som setter grensen.

Bør jeg ha med en gave på første date?

I de fleste tilfeller bør du ikke ha med en gave på første date, men hvis du for eksempel skal besøke noen hjemme og de skal lage noe mat til deg kan du gjerne ha med en flaske vin eller noe.

Hva snakker man om på første date?

Her er det bare fantasien som setter grenser, og selvfølgelig normer og Norske lover. Det kan være lurt å spørre den man skal på date med om de har noen hobbyer og interesser slik at man alltid har noe å falle tilbake på.

Det kan være ekstra gunstig å prate om dette hvis man har noen felles interesser eller jobber innenfor samme fagfelt eller bransje, men husk å før samtalen over i litt ulike ting da det fort kan bli kjedelig.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo