Tips til første date – Viktige ting å ta hensyn til

Usikker på hva du kan gjøre på første date? i denne artikkelen skal vi ta for oss ting man kan gjøre på date i tillegg til ting man burde tenke på under daten. Vi skal også gi deg noen tips til hvordan du kan få en date.
Tips til første date- Viktige ting å ta hensyn til. Par som holder rundt hverandre.

Det kan være vanskelig å vite hva man bør ta seg til på første date. Dette vil variere mye avhengig av hva man selv liker å gjøre, men også den eventuelle daten.

I denne artikkelen skal vi fokusere litt på hva som er viktig å tenke på når det kommer til den første daten. De sier at førsteintrykket har mye å si, og dette gjelder spesielt når det kommer til dating.

Videre i artikkelen skal vi gi deg noen tips til ulike ting du bør tenke på når det kommer til den første daten slik at du kan forberede deg litt, og unngå de helt store fallgruvene.

Vi skal gå gjennom ting det er lurt å gjøre, men også ting man bør unngå.

Tips til hva man kan gjøre på den første daten

Det er flere ting man kan velge å gjøre på den første daten, og dette avhenger veldig av hva begge er komfortable med og har lyst til.

Enkelte kan ha dårlige erfaringer relatert til ulike typer dater og vil dermed unngå dette, mens andre foretrekker enkelte ting.

Det kan være lurt å foreslå flere ting for den eventuelle daten slik at man har flere valgmuligheter. Her kan man gjerne velge ting man har lyst til, men som også kan være av interesse for den andre.

Man kan også spørre litt på forhånd for å se om man har noen felles interesser eller erfaringer rundt stevnemøter slik at man får en bedre pekepinn på hva motparten kan ønske å gjøre.

Det er mange ulike aktiviteter man kan velge å gjøre på den første daten, og vi erfarer at noen fungerer bedre enn andre selv om det ikke er noen fasit til dette samtidig som det er veldig individuelt. Disse tipsene fungerer stort sett for alle demografier, og man kan gjerne benytte disse enten man er 20 år eller 50 år.

Ulike aktiviteter og steder man kan gå på date

Det finnes flere ulike aktiviteter man kan gjøre og steder man kan møtes på den første daten. Vi skal ta for oss noen av de ulike tingene man kan finne på når man er på date.

Disse tipsene er veldig generelle og fungerer på mer enn den første daten eller om man er i et forhold.

Det er egentlig kun fantasien, og den eventuelle daten som setter grenser for hva man kan finne på. Dette er bare enkelte tips, og det finnes utallige andre muligheter for hva man kan gjøre på en date.

Fysiske og aktive aktiviteter

Husk å ta hensyn til formen til den andre personen, og vi anbefaler ingen å gjøre noe for fysisk hvis ikke begge liker dette og er klar over utfordringene som følger med.

Det kan fort bli negativt hvis det blir for voldsomt på første daten, og man egentlig ikke har kapasitet til å bli bedre kjent, men må fokusere for mye på hva som foregår rundt.

Her er noen eksempler til fysiske aktiviteter man kan gjøre på en date:

 • Klatre
 • Dansekurs
 • Tur i skog og fjell
 • Kajakk og padling
 • Bading
 • Minigolf
 • Padel
 • Felles interesser som også kan ha høyere intensivitet
 • Treningssenter
 • Skøyter
 • Bowling

Det finnes også mange andre ting man kan finne på, men dette er noen av de. Disse aktivitetene fungerer nok ekstra bra hvis man ser etter noe uforpliktende, men også hvis man ser etter noe seriøst.

Velg noe som begge kan gjøre ut i fra fysisk form og hva man er komfortabel med. Hvis det blir for stressende eller krever for mye fokus vil dette ta vekk fokuset fra hverandre, og det kan bli vanskelig å bli bedre kjent.

Fysiske og aktive aktiviteter. Bilde av en dame som koser seg på cafe.

Romantiske aktiviteter

Hvis man vil gjøre noe mer romantisk finnes det også mange ulike muligheter man kan benytte av. Det kan være lurt å forhøre seg litt med den eventuelle daten om hva de liker å gjøre før man velger å velge noe for romantisk.

Her er det også fantasien som setter grensene, men det kan være lurt å ikke overdrive slik at man skaper en rar situasjon.

Forslag til ulike romantiske aktiviteter man kan gjøre på en første date:

 • Lage noe god mat hjemme eller sammen og gjøre det litt romantisk
 • Ulike marked som for eksempel julemarked eller bondemarked
 • Forskjellige kurs hvor man kan oppnå nærhet som for eksempel keramikkkurs eller dansekurs
 • Utflukter som piknik eller båttur
 • Man kan lage en helaften ved å gå på restaurant, også vandre rundt i byen etterpå etc.

Dette er bare noen av de ulike romantiske aktivitetene man kan ta seg til, og kan man gjerne gjøre flere den samme dagen alt ettersom.

Kulturelle aktiviteter

Mange setter pris på kulturliv, og her er det mye man kan ta seg til. Det kan være lurt å sjekke hva som foregår i den aktuelle byen også finne noe som begge eller en av dere har interesse for.

Man kan gjerne sende flere forslag til den eventuelle daten, også bestemme seg for noe sammen eller la han/henne ta avgjørelsen for hva man går for.

 • Kunstutstilling
 • Museum
 • Forestillinger
 • Teater
 • Standup
 • Festivaler
 • Vinsmaking eller uteliv generelt
 • Bar, cafe og restauranter

Dette er bare noen ulike ting man kan ta seg til som er kulturelle.

Tips til hva man kan prate om på første date

Hva man kan prate om på første date varierer veldig avhengig av felles interesser og andre faktorer som arbeid.

Det er lurt å holde det litt åpent og lekent, og unngå å prate for mye seriøst hvis ikke begge har interesse av dette. Det kan fort føles ut som et jobbintervju hvis det blir for mange seriøse spørsmål uten at det er en leken tone der.

Det finnes ting man kan og bør prate om under den første daten, men også enkelte ting man gjerne bør unngå så lenge begge ikke finner det fascinerende og har interesse og åpenhet rundt ulike emner.

Her er noen ting man gjerne bør fokusere mer på når det kommer til å prate på den første daten:

 • Hold det åpent og lekent
 • Vær gjerne litt humoristisk slik at begge åpner seg og føler seg komfortable
 • Hvis man har noen felles interesser kan man gjerne prate om disse, men unngå å hyperfokuser på en felles interesse da det kan bli for mye
 • Det er like viktig å lytte som å prate. Hvis motparten prater mye kan man gjerne fokusere mer på å lytte, og vil ha beholde en del av mystikken rundt seg selv.
 • Unngå å fortell for lange historier uten noe mål og mening. Dette kan fort virke kjedelig avhengig av om man har felles interesse rundt dette emnet.

Noen ting man bør unngå å prate om:

 • Politiske, ømfintlige eller betente emner som er for seriøse hvis ikke man har en felles interesse eller er veldig åpne personer generelt.
 • For mye personlig og utdypende
 • Unngå å prate om tidligere eskapader og dating relasjoner i stor grad eller helt
 • For seriøs tone slik at det føles mer ut som et jobbintervju enn noe spennende og interessant
 • Hvis man vet at daten misliker enkelte ting eller har veldig sterke meninger om noe kan det være lurt å unngå dette
 • Det viktigste er å få daten til å føle seg komfortabel så man bør gjerne unngå tema og samtaler som får motparten til å føle seg ukomfortabel.

Det er mange ting man bør fokusere på når det kommer til hva man kan prate om på den første daten, men også enkelte ting man bør unngå.

Det kan være vanskelig å finne en balanse her, og dette er mer generelle regler som absolutt ikke gjelder i alle tilfeller.

Dette må man kjenne litt på selv, og man kan gjerne bruke informasjon man har funnet ut om den andre før man drar på date for å unngå tunge og vanskelige emner.

Tips til hvordan man bør kommunisere på den første daten

Dette varierer nok litt avhengig av kjønn, men vi skal komme med noen tips som fungerer enten du er mann eller kvinne og om man er eldre eller yngre.

Det er dessverre ingen fasit på dette, og det vil nok variere en del avhengig av hvordan man selv eller og hvordan daten man skal møte er. Vi vil komme med noen enkle tips som er lette å forholde seg til, og vi i stor grad erfarer fungerer.

Her er noen punkter det kan være greit å tenke på når det kommer til kommunikasjon på den første daten:

Kort og konsistDet kan være lurt å holde det litt kort og konsist når det kommer til enkelte emner såfremt ikke man har dype felles interesser. Det kan fort bli kjedelig å sitte å snakke om Napoelon en hel date hvis ikke motparten finner dette interessant.
Ikke bli for personligUnngå emner som er for personlig eller kan være sjenerende eller til forkleinelse for motparten. Dette kan for eksempel være: Ekser og andre datingerfaringer eller personlig økonomi etc. Det kan være lurt å holde litt igjen på denne fronten.
Snakk tydelig og med meningUnngå å hviske eller snakke for fort da det kan være vanskelig for daten å få med seg alt avhengig av hvor daten finner sted. Man slipper også å virke usikker, og dette kan bidra til at motparten føler seg tryggere på daten. Dette vil igjen føre til at relasjonen blir sterkere.
Vær åpenDet kan være lurt å ikke være dømmende hvis motparten sier noe man ikke er enig i eller om man mener det motparten har gjort er litt utenom det vanlige. Man vet ikke aldri motivene bak ulike handlinger og dette kan skape en sur stemning.
Lytt mer enn du prater selvDet er minst like viktig å lyte som å prate. Da føler den andre personen seg hørt, og det kan også hjelpe til med å holde en bedre flyt i samtalen slik at man ikke avbryter den andre hele tiden. Hvis man gjør dette ofte nok kan motparten bli motvillig til å fortsette å prate.
Hold det løst og ledigUnngå tunge emner som politikk eller andre betente tema. Det kan være lurt å få til en humoristisk og flørtende tone slik at begge har det trivelig og gøy uten å føle seg presset. Slik slapper man mer av, og det blir lettere å kommunisere på en god måte.

Tips til hvordan man kan få en første date

Før man trenger tips til hva man skal gjøre på en første date må man jo først få seg en date.

Vi erfarer og mener at datingapper og sider er en av de beste metodene og nesten alle har på et eller annet tidspunkt brukt dette for å finne seg dater.

Det vil derfor være naturlig forsøke dette hvis man vil ha seg en date, men man kan også benytte seg av noen av disse arenaene:

 • Familie, venner og bekjente
 • Uteliv
 • Aktiviteter
 • Jobben
 • Speed-dating

Man kan i teorien finne seg en date over alt, men det er nok noen arenaer hvor dette er mer naturlig, og i dagen samfunn blir ting mer og mer digitalt!

Tips til hvordan man skal få seg en første date. Par som ligger ute i naturen.

Tips til datingprofilen for å få seg en date

I tillegg til å benytte seg av en datingapplikasjon eller side bør man tenke på hvordan man kan få flest mulig matcher når man først har valgt å benytte seg av en datingtjeneste.

Dette har mye å si for hvor mange og gode matcher man får, og her kan det være mye å hente. Det aller viktigste er profilbildene, og mange velger kun å se på disse før de velger om de vil matche med deg.

Tips til profilbilder

Her er noen ting det er lurt å tenke på når man skal legge ut profilbilder på diverse datingsider og applikasjoner.

Dette er mer generelle retningslinjer, og hvis man har noen fine bilder som ikke passer helt inn går det fint an å bruke disse. Vi anbefaler våre lesere å få tilbakemeldinger på bildene man vil legge ut fra venner og bekjente man stoler på som man vet kommer med konstruktive tilbakemeldinger, og er ærlige.

Her er en tabell med ulike typer bilder det er lurt å legge ut:

NaturbilderDet kan være lurt å legge ut noen bilder av seg selv i naturen. Dette kan være fra turer man har gått eller andre former for naturbilder. Hvis man liker å leve en aktiv livsstil i skog, mark eller på vannet kan man gjerne legge ved noen slike bilder.
Sosiale sammenkomsterVi anbefaler alle å ha noen bilder av deg selv i sosiale sammenkomster. Dette viser at man er en omgjengelig person, og at man gjerne har høyere sosial status. Det kan være lurt å ikke ha for mange festbilder av seg selv avhengig av hva man ser etter.
TreningHvis du liker å trene vil det være lurt å lette ut noen bilder av seg selv når man trener eller i treningstøy slik at andre vet at du liker å holde deg i form. De fleste setter pris på mennesker som holder seg i form, og det viser også at du innehar disiplin.
BakgrunnDet er viktig å ta hensyn til bakgrunnen og settingene man tar bildene i. Unngå en rotete eller stygg bakgrunn. Ta gjerne noen bilder med flotte motiver i bakgrunnen.
ReiseHvis du er eventyrlysten og verdensvant kan du gjerne ta noen bilder på reise. Slik vil folk tro du lever et spennende liv, og muligens få lyst til å være med selv. Dette viser at du er verdensvant og klarer deg selv i ulike situasjoner.
HumoristiskeLegg gjerne ut litt humoristiske bilder av deg selv så lenge det ikke går på bekostning av din autoritet eller hvis du ser for stygg ut. Dette kan slå negativt inn. Unngå gjerne å kun ha humoristiske bilder da det fort virker useriøst avhengig av hva du er ute etter når det kommer til dating.

Hvordan bør man se ut på på første date?

Dette varierer veldig, og har nok mye å si med personligheten din. Vi anbefaler alle våre lesere å se stelt ut uavhengig av hva de velger å gå i.

Det kan være gunstig å se frisert og innbydende ut slik at andre får lyst til å være nær deg. Hvis du har skjegg kan du gjerne stelle dette rett før eller få deg en hårklipp.

Man bør også finne noen fine, men passende klær avhengig av hva man velger å gjøre på daten. Her har passform, og gjennomførelse av antrekket mye å si.

Man bør gjerne pynte seg litt, men det er nok heller ikke lurt å være overpyntet avhengig av hvilken setting og tilstelning man skal i.

Hvis man er usikker på stilen sin eller ikke føler man har noen fine klær å gå i kan man gjerne gå inn i en klesbutikk og spørre de som jobber der om hjelp til dette.

Mange som jobber i klesbutikker er veldig flinke til dette, og da får man gjerne et ærlig svar også.

Oppsummering tips til første date

Dette er bare noen generelle tips, og man må selv vurdere hva som er relevant i sin situasjon. Det er mange variabler som spiller inn, og det avhenger også av hvordan man er som person.

Det kan være lurt å tenke litt over disse tingene før man skal på date slik at det er lettere å forholde seg til eventuelle ting som kan forekomme samtidig som man vet litt mer om hva man kan prate om eller gjøre hvis man først skal på date.

Brukt tipsene du har lært i denne artikkelen, men ta også hensyn til hva som er komfortabelt for deg og din date!

Her er det viktig å kjenne på situasjonen, og dette er noe man lærer seg etter hvert.

Ofte stilte spørsmål om tips til første date

Hva skal man ikke gjøre på første date?

Det er utallige ting man ikke skal gjøre på første date. Sånn generelt er det lurt å unngå ting som er sjenerende eller til forkleinelse for andre.

Man bør ikke være stygg med andre eller snakke om ting som kan være støtende. Det er lurt å prøve en å ha en løs og ledig tone slik at daten føler seg komfortabel.

Ting å gjøre på date nr 2?

Man kan i all hovedsak gjøre akkurat det samme som på den første daten, men hvis man har skapt litt mer trygghet rundt hverandre kan man gjerne ta daten i litt mer private fora slik som hjemme.

Kan jeg ta med gave på første date?

Ja, det kan du. Det kan være lurt å ikke gjøre det for overdådig slik at daten blir satt ut eller føler at du legger for mye i det.

Den kan gjerne være litt humoristisk eller bare en fin gest i stedet for noe veldig alvorlig eller kjempedyrt.

Dette kan man selvfølgelig kjenne litt på selv, men det kan fort bli litt mye press hvis man har med noe for overdådig.

Hvor lang bør den første daten være?

Dette varierer veldig, men det kan være lurt å velge noe hvor man ikke er låst fast i x antall timer.

Slik kan begge velge å avslutte daten om ikke kjemien skulle være der. Det kan derfor være lurt å unngå ting som båter eller andre ting som vedvarer i tilfelle det ikke skulle gå helt veien.

Det kan også være lurt å ikke drøye det for lenge for å holde spenningen oppe.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo