Hvordan flørte? 9 fantastiske tips som fungerer

Usikker på hvordan du flørter? Jeg skal vise deg de 9 meste effektive metodene som fungerer på sosiale medier, datingsider og på ekte slik at du kan flørte på best mulig måte!
Hvordan flørte?: 9 fantastiske tips som fungerer. Mann som flørter med en dame.

Usikker på hvordan du flørter? Jeg skal vise deg de 9 meste effektive metodene som fungerer på sosiale medier, datingsider og på ekte slik at du kan flørte på best mulig måte!

Flørting kan være vanskelig, og det er ofte noe som krever mengdetrening hvis man ikke har fått det inn med morsmelka i ung alder!

Det krever mye prøving og feiling, men jeg skal vise deg de beste tipsene slik at du kan bli en mester når det kommer til flørting!

Her skal jeg også fortelle om hvilke tips som fungerer best i parforhold og når man flørter med en kvinne eller mann.

Definisjon flørting

Flørting også kalt kurtisering for de eldre eller rizz for den yngre garde er en form for menneskelig samspill hvor man utrykker sin interesse romantisk eller seksuelt for en annen person.

Det finnes mange måter å flørte på som konversering, meldinger på sosiale medier, fysisk kontakt og gjennom kroppsspråk.

Flørting kan være ensidig hvor kun den ene parten i relasjonen som deltar eller toveis hvor flørtingen er gjensidig.

Her kan man benytte seg av mange ulike taktikker og teknikker for å vekke interesse hos motparten, og her er det i stor grad kun fantasien og Norske lover som setter grenser.

Definisjon flørting. Par som koser seg.

Hvorfor er det viktig å kunne flørte?

Det å kunne flørte er i mange tilfeller utrolig viktig hvis man vil tiltrekke seg en eller flere maker enten det er noe uforpliktende og kortvarig eller noe mer seriøst.

Det er stor konkurranse på datingmarkedet og de aller fleste ser etter noen å innlede et forhold med eller noe kortvarig og useriøst. Det vil derfor være ekstra viktig å kunne flørte på en god og appellerende måte slik at man skiller seg ut på en positiv måte.

En annen grunn til at flørting er viktig å kunne er fordi det er en måte å vise interesse for andre på i tillegg til å vekke interesse hos motparten.

Menneskelige relasjoner er kompliserte og det er dessverre ikke like enkelt å bare fortelle rett ut at man liker noen. Flørting kan sammenlignes med en påfugl som viser fjærene for å tiltrekke seg en make, og jo bedre man er til dette jo lettere vil det bli.

Hvis man ikke er flinke til å flørte å benytter sjansen tidlig i relasjonen kan man også havne i vennefellen også kalt friend zone. Det kan være vanskelig å komme seg ut av denne.

Generelle tips for hvordan man flørter

Det finnes mange måter å flørte på så vel som metoder man kan anvende! Her skal jeg vise deg noen generelle tips som fungerer uavhengig av situasjon, hvilke medier man benytter seg av, hvilket kjønn man er og hvem man flørter med.

 1. Øyekontakt – Forlenget øyekontakt vil i mange tilfeller fungere. Slik viser man også interesse i tillegg til å skape en tettere relasjon til den andre personen. De sier av øynene er vinduet til sjelen, og dette stemmer til dels. Husk å ikke ha for lang øyekontakt da dette kan være ukomfortabelt, men test gjerne farvannet litt.
 2. Vær deg selv – Mange tør nok ikke helt å være seg selv enten man er på date eller prater med noen på en datingside. Det kan være lurt å tørre å være seg selv i stor grad og vise seg fra en mer gøyal og positiv side samtidig som man er ærlig.
 3. Selvtillit – Selvtillit er viktig når det kommer til menneskelige relasjoner og dette gjelder spesielt når det kommer til dating. Selvtillit gjør sosiale situasjoner mye tryggere i tillegg til at det kan være lettere å flørte med noen som er selvsikre og slik kan man bygge kjemi fortere.
 4. Humor – Humor fungerer alltid! Dette er en sikker vinner når det kommer til flørting og slik kan bygge tillitt til hverandre mye raskere. Det er samtidig veldig tiltrekkende med noen som har god humor som man kan ha det moro med. Husk å se an reaksjonen til den andre da man ikke vil være upassende. Her er det store forskjeller i hva folk finner morsomt.
 5. Utseende – Det er viktig å være presentabel og attraktiv når man skal flørte. Det er dessverre slik at jo bedre man ser ut jo lettere er det å flørte. Det skal som regel ikke veldig mye til for å være velkledd og velgredd nok til at du kan flørte med andre. Ta på noen fine, rene klær og fiks hår og skjegg så har man kommet langt allerede!
 6. Positiv holdning – Ved å være positiv vil man fortere skape en trygg relasjon i forhold til noen som er negative. Hvis man har et positivt synspunkt vil mange finne dette mer tiltrekkende enn noen som er negative generelt.
 7. Komplimenter – Gi genuine komplimenter som påpeker noe den andre har lagt ned mye innsats i som for eksempel klær, hår og kropp relatert til trening osv. Du kan også komplimentere ting som de virker stolte av som prestasjoner relatert til jobb, skole eller idrett etc.
 8. Kommunikasjon og lytting – Det er ingenting som fungerer dårligere enn å ikke lytte til den andre personen. Vis at du er tilstede og lytter på det som blir sagt. Det er også lurt å tenke litt over hva man sier og prøve å skape en liten tiltrekning i form av det man prater om og måten man velger å kommunisere på. Hold det gjerne litt lekent og lett.
 9. Vær respektfull – Dette gjelder i alle menneskelige relasjoner også når man skal flørte. Det er viktig å utvise respekt slik at man kan bygge tillitt i forholdet samtidig som man behandler det andre individet på en god måte.

Disse tingene vil ta tid å mestre, men er veldig gode utgangspunkt for å komme i gang med flørtingen. Etter hvert vil man finne sine favoritter og hva som fungerer best for hver enkelt og her er det store variasjoner i hvordan ulike mennesker velger å gå frem.

Tips! Meld deg inn i en uforpliktende datingside som for eksempel Venner Med Fordeler! Slik kan du møte andre som vil flørte, og øve over tekst og på ekte.


Her er et morsomt videoklipp fra Kollektivet på TV2 om hvordan man kan mistolke noe som en flørt.


Hvordan flørte over tekst, snap, meldinger eller messenger?

Den digitale tidsalder er kommet for å bli og der blir derfor viktigere å kunne flørte i form av sosiale medier som Snapchat, Facebook, Instagram og ulike datingsider over tekst.

Mange av de generelle reglene gjelder selvfølgelig her også og selv om man benytter seg av ulike medier for å kommunisere vil generelle tips også være gjeldende hvis man kan benytte seg av de!

Dette er også noe som krever mengdetrening, men med disse tipsene vil det være litt enklere å flørte over tekst:

 • Sterk start – Begynn interaksjonen på en gøyal eller spennende måte som vekker interesse hos motparten. Dette gjelder spesielt på datingsider da det er mye konkurranse. Kom gjerne med en vits eller påpek noe i et av bildene de har lagt ut på sine sosiale medier.
 • Humor – Humor er minst like viktig når man snakker over tekst, men her bør man være litt ekstra forsiktig da det kan være vanskeligere å bortforklare en spøk som var upassende. Man har også litt mindre å gå på når det kommer til datingsider enn om man kjenner personen fra før av.
 • Følg med på reaksjonene – Analyser reaksjonene du får når du kommuniserer over tekst. Hvis de viser mer og mer interesse gjør du noe riktig, men hvis de unngår deg kan det være du bør prøve en annen tilnærming i form av samtaleemner, skrivemåte eller tone.
 • Språk – Det vil være ekstra viktig å formulere seg på en god måte og skape en positiv opplevelse gjennom språket siden man ikke kan benytte seg av kroppsspråk. Tenk over hva du sier og prøv å hold en leken og lett tone som gjør at samtalen flyter.
 • Vær kostbar – Det kan lønne seg å spille litt kostbar eller rett og slett være kostbar en gang i blant når man flørter gjennom tekst avhengig av hvem man prater med. Noen ganger kan det være lurt å være litt opptatt og vise at man lever et spennende liv. Dette kan vekke mer interesse og savn hos den andre.
 • Ikke vær pågående – På lik linje med å være kostbar vil det være lurt å ikke være for presserende når det kommer til de man prater med. Gi de gjerne litt rom og hold deg opptatt med andre eller dine egne hobbyer. Finn en god balanse slik at du ikke virker desperat i tillegg til at du blir litt mer kostbar.

Her er det viktig å analysere de man prater med slik at man kan kommunisere på best mulig måte og skape god kjemi.

Alle har forskjellige måter å kommunisere på og enkelte elsker å snakke hele tiden, mens andre vil ha mer rom og tid for seg selv eller andre ting.

Finn ut hva som fungerer for hver enkelt ved å følge med på reaksjoner og hva de sier.

Flørte med emojier, bilder og GIFs

Man kan også flørte med visuell media på sosiale medier i tillegg til tekst ved å benytte seg av emojier, GIFs eller sende og laste opp bilder på datingsider, Snapchat og Instagram etc.

Dette er også en måte å vise interesse i tillegg til å skape interesse hos motparten og her kan det være lurt å ta i bruk alle triks i boken!

Hvis man kommuniserer mye over tekst kan det bli veldig monotont hvis man aldri bruker noen av de visuelle metodene. Enkelte kan rett og slett tro at du er sur eller rar!

Her kan man teste ut farvannet først å se hvor mye den andre bruker disse metodene for så å prøve å speile en del av dette. Hvis de aldri bruker noen av disse metodene kan det være lurt å ikke bruke for mye av dette selv.

Når det kommer til å laste opp eller sende bilder av seg selv gjennom sosiale medier vil vi anbefale våre lesere å være litt ekstra forsiktig å drive med trygg nettbruk, dette gjelder spesielt hvis man ikke kjenner den andre personen fra før av.

Flørte med emojier, bilder og GIFs. Mann som tar bilde av seg selv.

Hvordan flørte med henne?

Alle de generelle tipsene fungerer i stor grad hvis du er mann og skal flørte med en dame, men det blir nok lagt litt mer vekt på enkelte av disse enn andre.

Det kan være vanskelig å vite hvordan man skal gå frem, men dette er noe som krever trening over tid gjennom prøving og feiling i tillegg til å tilegne seg mer kunnskap slik at man kan anvende ulike metoder på en respektfull og høflig måte.

Her er det beste tipset å jobbe med seg selv for å tilegne seg positive og attraktive personlighetstrekk kvinner finner tiltrekkende. Dette kan ta litt tid, men er en av de beste måtene å kunne flørte på en effektiv måte.

Her er noen av de beste tipsene for å flørte med en kvinne:

 • Selvtillit – Ha god, men genuin selvtillit! Dette kan man tilegne seg ved å jobbe ved seg selv i form av karriere, idrett, trening eller ved å flørte og bli flink til dette. Ha en naturlig trygghet ved deg selv som reflekteres utad og vis at du er komfortabel i ulike sosiale situasjoner!
 • Kroppsspråk – Gjennom å utvise kroppsspråk som reflekterer selvtillit vil man enklere kunne flørte gjennom øyekontakt, positur, smil og fysisk tilnærming når dette er passende. Man kan gjerne vise at man ikke er redd for nærhet ved å posisjonere seg slik at man kan oppnå fysisk kontakt på en naturlig måte ofte.
 • Humor og lekenhet – Dette er utrolig viktig for å skape interesse og tillit tidlig i en relasjon og en av de beste måtene å flørte på. Vis at du har god humor og lett å ha en samtale med uten å ta deg selv for høytidelig uten å sette deg selv i et dårlig lys eller miste respekt og havne i vennefellen.
 • Analyser situasjonen og rommet – Vis at du har god forståelse av ulike sosiale situasjoner og at du er komfortabel i disse. Kvinner liker en mann som er sikker på seg selv og sine omgivelser og de elsker å se deg mestre ulike situasjoner man kan komme ovenfor i tillegg på forskjellige arenaer.
 • Lytt og vis oppmerksomhet – Det er veldig tiltrekkende med en mann som lytter til kvinnen samtidig som han viser henne oppmerksomhet i stedet for å være fokusert på alt annet som foregår i rommet eller andre damer. Vær tilstedeværende og husk ting hun har sagt tidligere.
 • Skap spenning – Det å skape spenning i relasjonen vil gjøre det mye enklere å kunne flørte og skape tillitt i forholdet slik at hun blir trygg på deg. Her kan man invitere henne med på spennende dater i tillegg til å skape en form for seksuell og emosjonell spenning gjennom fysisk kontakt eller språk.
 • Vær subtil – Det kan ofte være lurt å ikke være for rett frem når det kommer til å flørte, men å operere litt i gråsonen uten å være uhøflig eller respektløs. De fleste kvinner liker litt spenning og setter veldig pris på denne subtile formen for flørting før man eventuelt tar steget videre.
 • Ikke vær sjenert – Hvis du er for sjenert vil det være vanskelig å flørte. Her er det viktig å være seg selv og vise en litt mer personlig side til henne ved å faktisk ta steget å flørte. Her må man rett og slett bare satse!

Hvordan flørte med han?

Her gjelder mange av de generelle tipsene og metodene også, men det blir igjen lagt mer vekt på enkelte enn andre og måten man går frem er nok litt annerledes.

Tidligere var det nok mer vanlig at mannen måtte legge ned mest arbeid i form av å ta initiativ, men i dag kan kvinner i like stor grad tilnærme seg en mann i form av flørting og kurtisering.

Derfor vil skilnadene være en del mindre i form av hvordan de ulike kjønnene flørter med hverandre, men her er noen nyttige metoder og tips til hvordan du kan flørte med han:

 • Unngå tvetydighet – Menn er ofte notorisk dårlig til å tolke signaler så her kan det være lurt å være litt mer frempå og innlysende i din form for flørting. Subtile hint eller små justeringer kan gjøre at mannen ikke tolker disse hintene riktig eller legger merke til de i det hele tatt. Vis at du har interesse for han.
 • Blikk og utstråling– Blikkontakt og øyekontakt fungerer begge veier og her kan man briljere når det kommer til flørting ved å holde en forlenget øyekontakt og for eksempel smile. Man kan også vise dette med kroppsspråket ved å utstråle interesse som ikke er tvetydig.
 • Ikke vær høytidelig og for prippen – Hvis man er for seriøs når man flørter og tar seg selv for høytidelig kan dette sette en stopper for flørtingen. Noen ganger kan det hende mannen sier noe litt upassende i et forsøk på å flørte, men hvis man ødelegger stemningen helt kan dette slå ut feil.
 • Erting og teasing – Dette er en effektiv flørteteknikk spesielt for jenter selv om menn også kan benytte seg av dette, men å erte og plage litt kan være en effektiv form for flørteteknikk så lenge det gjøres på en leken måte uten å bli for personlig eller upassende. Her kan man være ironisk, sarkastisk og humoristisk i et forsøk på å erte litt.
 • Ikke vær for intensiv – Mange menn så vel som damer liker litt tid for seg selv og litt rom. Det kan derfor være lurt å ikke være for presserende i å flytte forholdet videre, men utvise skjønn for at han ikke alltid har tid til deg. La han heller savne deg litt og slik skape interesse fra hans side av og til.
 • Lytt og vis interesse – Det er veldig attraktivt med en kvinne som viser interesse for en mann sine hobbyer, ønsker og drømmer samtidig som hun lytter til hva han har å si. Dette kan man vise ved å vise interesse for hans hobbyer og karriere selv om det kan virke kjedelig. Mange menn har snevre hobbyer, og disse kan variere mye, men også være veldig viktige for mannen. Vær forståelsesfull.
 • Selvtillit – Utvis en sunn form for selvtillit uten å være for høy på deg selv. Kvinner tror kanskje ikke at alle menn liker selvtillit, men det er noe som faller i smak hos begge kjønn i stor grad. Det trenger ikke å være konstant og i alle situasjoner, men det kan bli slitsomt i lengden med noen som ikke har noe selvtillitt.
 • Positiv holdning – Ved å vise at man er positiv til livet og relasjonen vil mannen i større grad tro at du har interesse for han og dette kan bruke som en form for flørting. Hvis man utstråler negativitet og misnøye vil det kunne tolkes som det motsatte av flørting og mangel på interesse.

Hvordan flørte med kjæresten?

Her kan man benytte mange av de samme generelle tipsene og tipsene relatert til kjønn! Man har i tillegg til dette litt mer i verktøykassen da man allerede har etablert en trygg og mer stabil relasjon i de fleste tilfeller.

Her kan man gå litt mer rett på og benytte seg av mer fysisk kontakt, mer spennende påfunn og metoder som ikke er passende for folk man ikke har en så tett relasjon til!

Her er noen gode tips til hvordan du kan flørte med kjæresten for å skape litt ekstra gnist og nærhet i forholdet:

 • Fysisk kontakt – Her kan man utnytte fysisk kontakt og nærhet i større grad for å flørte så lenge begge er komfortable med dette! Initier litt fysisk kontakt tilfeldig eller sitt nære hverandre i sofaen i stedet for hver sin ende.
 • Stell i stand en date – Ved å stelle i stand en romantisk date vil man også kunne flørte mer på en flott restaurant eller andre romantiske påfunn. Flørten vil ofte komme automatisk i disse tilfellene og her har man muligheten til å virkelig imponere.
 • Klær – Ved å kle seg mer seksuelt og appellerende kan dette være en form for flørting. Hvis man skal på date eller ut å spise kan man kle seg pent i en kjole, skjørt eller finstasen for menn slik at man skaper mer spenning i relasjonen.
 • Meldinger – Selv om man ser hverandre hele tiden kan man sende meldinger med seksuell eller leken innuendo eller av regelrett seksuell eller flørtende natur for å flørte og pirre.
 • Komplimenter – Dette er en veldig god måte å flørte på i forhold i tillegg til å etablere en tryggere relasjon. Komplimenter har mange fordeler som: Validering, bekreftelse, selvtillitsbyggende, tillitsbyggende i tillegg til at det kan være flørtende av natur! »Wow, du ser helt nydelig ut i den kjolen!»
Hvordan flørte med kjæresten? Par som holder rundt hverandre.

Du må spille for å vinne

Det kan være vanskelig å flørte, men øving gjør mester! Jeg har gitt deg 9 fantastiske tips som alltid fungerer og 4 ulike måter disse kan anvendes på!

Det viktigste er å tørre å ta steget å faktisk anvende disse tipsene. Vi starter alle et sted, men hvis man ikke tør å ta steget vil man stå på stedet hvil.

Selv om du ikke får gjennomslag eller positiv respons vil det være fordelaktig å forsøke slik at man kan bli flinkere til nettopp dette.

Jeg måtte selv jobbe med dette da jeg ble singel for noen år siden etter et langt forhold, og det kan være vanskelig å vite hvor man skal begynne, men med disse 9 fantastiske tipsene vil det bli mye enklere.

Ingenting er gøyere enn å bli flink til å flørte enten det er med en mann, dame eller sin kjæreste! Når man først får det vil det ofte gi en påtrengt selvtillitsboost og dette er en snøball som virkelig kan begynne å rulle.

Lykke til fra oss i Norskedatingsider! Flørting er moro, men kan være litt skummelt! Hopp i det slik som med alt annet i livet. Hvis man ikke deltar kan man ikke vinne.

Ofte stilte spørsmål om flørting

Hva er bra flørting?

De beste tipsene er å ha øyekontakt og smile. Slik viser man interesse og vil også knytte et sterkere bånd ved å vise åpenhet og tilgjengelighet.

Det vil variere veldig hva ulike individer har suksess med, men det viktigste er å ta det første steget og behandle andre med respekt.

Det som fungerer best for enkelte vil ikke fungere like bra for andre og her bør man teste ut flere ting for å finne ut hva som fungerer best for nettopp deg.

Hvordan vite om hun flørter?

Dette kan være vanskelig, men det finnes noen ganske åpenbare tegn man kan se etter som disse:
1. Ser på munnen din når du prater. Dette kan tilsi at hun vil kysse deg og finner deg attraktiv.
2. Viser deg interesse og oppmerksomhet ved å være i område ditt i tillegg til å le av ting du sier og være tilgjengelig for deg.
3. Store pupiller. Når man ser på noen man liker vil kroppen ofte reagere ved å utvide pupillene dine, noe som er et tegn på stimulering.
4. Leker med håret eller andre ting, mens hun prater med deg. Dette kan vitne om at hun er veldig selvbevisst på hvordan hun ser ut fordi hun bryr seg om hva du tenker.

Er man utro hvis man flørter med andre?

Dette er noe man selv må etablere i et forhold. Hva man mener er greit å gjøre, mens man er i et forhold. Her er det store variasjoner.

Enkelte vil gjerne ha et fullstendig åpent forhold, mens andre er helt i rake enden hvor flørting blir ansett som utroskap.

De fleste befinner seg nok litt i midten hvor uskyldig flørting ikke er så farlig og naturlig, men hvor det også finnes en grense som å flørte foran kjæresten med andre.

Hvordan vet jeg om han er interessert?

Forlenget blikkontakt, smil, justering av hår og klær når han er i området ditt. Hvis han oppsøker deg i stor grad uten at det er noen spesifikk grunn til det.

Han kan også invitere deg med på ulike aktiviteter, snakke mye med deg eller vise interesse ovenfor deg som er mer enn vennskapelig.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo