Kommunikasjon på datingsider: 11 gode tips som fungerer

Usikker på hvordan du prater med andre på datingsider? Jeg skal gi deg 5 gode tips som fungerer slik at du kan kommunisere bedre på ulike datingsider og apper!
Kommunikasjon på datingsider: 11 gode tips som fungerer. Kvinen som roper til 2 menn.

Usikker på hvordan du prater med andre på datingsider? Jeg skal gi deg 5 gode tips som fungerer slik at du kan kommunisere bedre på ulike datingsider og apper!

Med dagens teknologi finnes det mange måter å kommunisere på gjennom bilder, memer, GIFs, tekst, samtaler og videosamtaler ved å benytte seg av en av de mange datingsidene som finnes der ute.

Jo flinkere man blir til dette, dess lettere vil det bli å skaffe seg en første date, men det vil også fortsette å fungere videre i relasjonen.

I tillegg til å vise deg hva du burde gjøre sal jeg også ta for meg ting man burde unngå å gjøre når det kommer til å kommunisere med andre.

Hvorfor er kommunikasjon viktig?

Det er flere grunner til at kommunikasjon er viktig når man dater, men det er spesielt gjeldende i den første fasen, nemlig på datingsider og apper da det er enkelt å gå videre til neste person.

Når man møter noen på en datingside eller applikasjon vil det være ekstra viktig å opprettholde en god kommunikasjon i starten slik at de ikke mister interessen.

Det er stor konkurranse på ulike datingsider og hvis du viser noen form for røde flagg som dårlig kommunikasjon, oppførsel eller kommer med upassende utsagn vil dette være veldig destruktivt for det eventuelle forholdet.

Ved å kunne kommunisere på en god måte viser man at man er sosialt oppegående og for mange er dette utrolig viktig når det kommer til dating.

Hvorfor er kommunikasjon viktig? Mann som ser på telefonen.

Hvordan kommunisere på datingsider?

Når man kommuniserer med andre på datingsider finnes det ting man burde gjøre, men også ting man burde unngå. Det kan være vanskelig å få dette riktig fra første stund da det ofte krever mengdetrening.

Her er det viktig å tenke over hvordan man kommuniserer og forsøke å jobbe med å forbedre dette over tid ved å ta i bruk enkle tips og unngå de største fellene.

Kort fortalt bør man ikke si ting man ikke ville sagt til andre man møter på ekte i form av venner, jobb og bekjente. Man bør rett og slett ikke oppføre seg dårlig.

1. Gjennom datingprofilen din

Det første andre møter når det kommer til deg på datingsider er datingprofilen din! Man kan kommunisere mye gjennom denne og man bør være veldig bevisst på sin profil.

Her bør man lage en så perfekt datingprofil som mulig ved å ta tiltalende og attraktive bilder og lage en appellerende biografi som vekker nysgjerrigheten hos andre brukere.

Unngå støtende bilder og utsagn i tillegg til bilder som har negative konnotasjoner i stor grad som festbilder, røyk, dårlig oppførsel eller andre ting som kan vise deg fra en negativ side.

2. Vær respektfull og høflig

Kort fortalt burde man ikke gjøre eller si ting man ikke ville sagt til folk man kjenner eller jobber med. Her burde man følge samfunnets normer for hva som er akseptabelt og unngå respektløs oppførsel og kommunikasjon.

Utvis skjønn og hold deg innenfor det som er allment akseptert. Ved å være respektløs vil mange bare blokkere deg eller miste interesse for deg da de ofte har mange valg.

Folk orker rett og slett ikke å bli behandlet dårlig og respektløst av noen de ikke kjenner eller har investert tid i, og dette er selvfølgelig noe man burde utvise i alle situasjoner, nemlig respekt og høflighet.

3. Vekk interessen deres fra starten

Det er som sagt mye konkurranse på ulike datingsider og det kan være lurt å legge ned litt ekstra innsats helt fra starten av relasjonen.

Her kan man innlede samtalen med noe litt mer spennende enn et hei, og gjerne kommentere noe på bildet deres, komme med en morsom liten anekdote om seg selv, eller slå av en klein vits som fungerer!

Her er noen eksempler på hva du kan innlede samtalene med i starten for å skille deg litt ut:

 • Kommenter noe på profilen deres – Du kan kommentere på eller spørre om ting som klær, hobbyer, bilder fra ulike steder, dyr, barn eller noe de har skrevet i biografien sin. Slik viser man interesse i tillegg til å skille seg ut litt ekstra.
 • Humor – Bruk gjerne litt humor for å skille deg ut litt i starten og hold det lekent og lett uten å bruke morbid humor da dette kan være støtende.
 • Ha gjerne daglig kontakt – Utveksle litt ekstra meldinger i starten slik at man skaper en vane for dette. Hvis det går for lang tid kan man rett og slett bli glemt.

Man bør også legge ned litt ekstra tid i starten slik at man holder samtalen flytende over tid da mange fort kan miste interesse hvis det dør ut å velge å gå videre til neste mann.

4. Vær humoristisk, men også seriøs

I starten av relasjonen kan det være lurt å holde det åpent og lekent uten å være for seriøs å gå inn på veldig tunge og personlige emner.

Det kan være lurt å ha en litt humoristisk tone, men uten at det blir for tullete og useriøst over tid da dette kan gjøre at folk mister interesse for deg.

Mange vil gjerne ha et seriøst forhold over tid og en trygg partner, men også et forhold uten for mye stress og seriøsitet.

Her må man se an situasjonen litt selv, og det varierer også hva man selv ser etter i form av noe seriøst eller uforpliktende.

Her må man finne en balanse som fungerer ved at man ikke er for seriøs, men ikke for useriøs heller. Bruk humor og hold relasjonen leken og lett i starten slik at ingen føler seg ukomfortabel eller at det blir for mye press.

5. Unngå upassende spørsmål og emner

Det er lurt å unngå upassende spørsmål og emner som enten er støtende eller for gravende! Dette vil selvfølgelig avhenge litt fra situasjon til situasjon som med alt annet, men i stor grad er dette lurt.

Veldig få mennesker liker å bli utspurt om veldig personlige ting tidlig i en relasjon eller snakke om betente tema hvor man gjerne har veldig ulike synspunkt eller ideer.

Det finnes selvfølgelig regler til disse unntakene og noen er veldig åpne når det kommer til slike ting, mens andre vil finne dette upassende og frastøtende. Her er noen emner og spørsmål man burde unngå:

 • For personlige – Unngå spørsmål som er for personlige. Dette gjelder spesielt hvis du får en negativ reaksjon og du merker at det andre er ukomfortabel eller ikke ønsker å svare på disse tingene.
 • Politikk – Det kan være lurt å unngå politiske temaer som krig, politisk ståsted og andre ting hvor det kan oppstå store motpoler, konflikter og uenigheter.
 • Betente tema – For personlige meninger om ulike betente temaer som kjønn, religion, veganisme eller andre ting. Her kan det lett oppstå konflikter selv om dette er noe man på et eller annet tidspunkt burde diskutere.
 • Unngå for mange spørsmål – Unngå å stille haugevis med spørsmål slik at samtalen blir mer som et jobbintervju enn noe lekende og lett. Man kan selvfølgelig komme til enighet om å ha en spørrerunde , men unngå dette uten at man har diskutert dette på forhånd.

6. Unngå for mange negative konfrontasjoner

Ved å konstant havne i negative konfrontasjoner i form av å kommunisere dårlig vil man eventuelt erodere relasjonen sakte eller raskt avhengig av hvem som sitter i andre enden.

Når man benytter seg av datingsider har man mye mindre å gå på enn i normale relasjoner hvor man ser hverandre jevnlig og kan fikse opp i eventuelle feil og uenigheter.

Folk på datingsider har en tendens til å ghoste deg eller rett og slett gi opp relasjonen veldig raskt da det finnes utallige andre muligheter der ute.

Det er sunt å ha noen negative konfrontasjoner og situasjoner og dette vitner om at man tør å være seg selv og snakke om tunge emner, men det er negativt å ha for mange av disse.

Unngå for mange negative konfrontasjoner. Mann som skriker i en megafon.

7. Prat om ting begge har interesse av

Ved å fokusere på felles interesser, samtaleemner og generelle temaer vil man skape en større interesse hos begge parter og ha en triveligere relasjon.

Hvis man prater om ting som ikke faller i smak hos motparten vil dette være negativt om det skjer for mye. Ingen liker en monolog og en samtale skal være toveis.

Det vil derfor være gunstig for forholdet å prate om ting begge er komfortable med og har interesse av å prate om. Dette vil man ofte merke i større grad jo mer man prater.

Hvis den andre unngår enkelte emner, men har en positiv reaksjon til andre vil det være lurt å fortsette nedover stien hvor man vekker positive følelser i stedet for det emnet som blir unngått.

8. Lytt og tenk gjennom hva du sier

Det er minst like gunstig å lytte som å snakke og dette er en av de beste tipsene når det kommer til å kommunisere på datingsider.

Hvis man hører hva folk sier før man velger å respondere vil man i de fleste tilfeller komme med bedre tilsvar i tillegg til å kunne holde samtalene flytende i mye større grad.

Det å lytte og analysere samtalene vil føre til at man kan fokusere på samtaleemner som er positive for forholdet i stedet for å prate om ting som blir negativt mottatt.

Her bør man følge med på tilbakemeldinger man får i form av ord, men også handling. Hvis man prater om ting den andre ikke finner interessant eller støtende vil man oftere bli avvist eller ignorert.

9. Før samtalen over i andre sosiale medier

Det kan være lurt å bringe kommunikasjonen videre i andre sosiale medier som Instagram, Snapchat eller Facebook så fort som mulig. Det må selvfølgelig skje relativt naturlig og når man har opparbeidet litt tillitt.

Mange bruker datingsider veldig sporadisk i tillegg til at de kan miste interesse for deg eller at du rett og slett bare havnet langt nede på deres prioriteringsliste.

Det kan derfor være lurt å føre samtalen over i andre sosiale meder i tillegg til at det blir mer personlig og man kan sende andre medier til hverandre i form av bilder eller rett og slett ringe hverandre.

10. Tilpass skrivestilen din

Det kan lønne seg å tilpasse skrivestilen sin avhengig av hvem man prater med. Folk er veldig ulike selv om det er en del ting som går igjen og noe som fungerer på en person kan fungere dårlig på en annen.

Her bør man tilpasse seg situasjonen og personen man prater med slik at kommunikasjonen flyter bedre i tillegg til at man gjør seg selv forståelig.

Dette betyr ikke at man ikke skal være seg selv, men det er som med alt annet i livet, man må tilpasse seg omgivelsene og personene rundt.

Hvis noen er mer seriøse av natur kan det være lurt å ta frem sin mer seriøse side, mens med noen som er mer lekne kan man godt holde det litt mer åpent og lekent.

11. Ha et klart og tydelig språk

Unngå bruk av akronymer, forkortelser og slang i stor grad da dette kan være frustrerende for andre såfremt det ikke er allment aksepterte ord brukt i dagligtale eller den andre personen har høy forståelse når det kommer til slike ting.

Hold språket tydelig og forståelig slik at motparten ikke trenger å legge ned ekstra innsats i å forstå hva du forsøker å formidle. Slik kan enkelte fort miste interessen da det blir mer arbeid enn moro.

Hvis det oppstår misforståelser i hytt og pine kan det hende man rett og slett ikke er kompatible og like barn leker ofte best, men det kan også være fordi man ikke er tydelig nok i sitt språk.

Dette gjelder spesielt hvis det er en språkbarriere i tillegg! Jeg vil også foreslå å holde dialekten i sjakk da det for mange kan være frustrerende om man skriver for mye på dialekt.

Ingen liker å bruke fritiden sin på å sitte å tyde hieroglyfer, ufullstendige setninger eller tilslørt språk hvor man ikke forstår hva det prates om.

11. Ha et klart og tydelig språk. Mann som prater til et publikum.

Vær forsiktig med hva du deler

Selv om kommunikasjon er viktig er det enda viktigere å være trygg på nett når man driver med nettdating. Her er det viktig å være forsiktig med hva man deler.

Det er lurt å unngå for personlige ting, og man bør aldri oppgi personlig informasjon på datingsider og applikasjoner som kan bli brukt mot deg i ettertid.

Man vet i de fleste tilfeller ikke hvem man prater med før man blir bedre kjent og kanskje utveksler privat informasjon og finner ut at man har felles venner etc.

Her er noen ting man bør være ekstra forsiktige med slik at man kan være trygg på datingsider:

 • Personopplysninger – Personopplysninger, bosted, telefonnummer, fødselsdato, fullt navn osv.
 • Sensitiv informasjon – Sykdomshistorie, politisk ståsted, inntekt, seksuell legning og opplevelser, arbeidsplass og andre ting.
 • Personlig informasjon – Hvis du deler for mye personlig informasjon kan dette bli brukt mot deg i form av manipulasjon og utpressing.
 • Sensitive bilder – Unngå å dele nakenbilder eller bilder av deg med familie, venner og bekjente i stor grad. Ta aldri bilder av pass, bankkort, regninger og andre ting. Dette kan deles med andre eller brukes som utpressing.

Grunnen til at man ikke bør dele for mye informasjon er at det i enkelte tilfeller kan bli misbrukt av mennesker som ikke har rent mel i posen. Her er noen grunner til at det er lurt å være forsiktig:

 • Økonomisk svindel – Hvis du oppgir personopplysninger og personlig informasjon kan folk misbruke dette for økonomisk vinningskriminalitet som tyveri, svindel eller andre ting.
 • Utpressing – Folk kan drive med utpressing hvis de har informasjon på deg eller er i besittelse av bilder eller videoer du har sendt som du ikke vil at skal deles.
 • Overtramp av grenser – Ved å dele for mye personlig informasjon kan enkelte tråkke over dine personlige grenser noe som kan føre til en ubehagelige opplevelse. Hvis man for eksempel utleverer for mye personlig informasjon som bosted eller sykdomsbilde.
 • Identitetstyveri – Hvis du oppfor personopplysninger eller tar bilde av pass, regninger og bankkort kan folk stjele identiteten din.

Vær forsiktig med hva du deler! Hvis du opplever noen av disse tingene er det lurt å melde fra til politiet eller kontakte venner og familie for å høre hva de mener om det som har hendt.

Husk at det ikke er skammelig å bli utsatt for svindel. Dette er noe som har hendt med utrolig mange mennesker. Jo tidligere man melder fra om lovbrudd jo større sannsynlighet er det for at man får igjen de tapte midlene eller en domfellelse.

Hva gjør man hvis kommunikasjonen er dårlig?

Dette vil nok variere mye, men det kan være lurt å vurdere å avslutte relasjonen hvis man ikke kommuniserer på en god måte enten det er giftig eller at man ikke er kompatible.

Det kan være lurt å overveie forholdet eller relasjonen man har selv om det er tidlig i relasjonen og man fremdeles prater på datingsider.

Hvis man rett og slett er en dårlig match og det er vanskelig å kommunisere kan det vært lurt å avslutte forholdet.

Hvis motparten er manipulerende, frekke eller upassende kan det også vært lurt å vurdere å avslutte forholdet selv om man ender opp med kjærlighetssorg.


Her er en morsom og lærerik video fra Blå kors om hvordan du kan kommunisere på en hverdagslig måte. Mange av disse tipsene gjelder også når du kommuniserer med folk på datingsider!


Oppsummering

Det er ikke alltid enkelt å kommunisere med andre man møter på datingsider, men jeg har gitt deg 11 konstruktive tips som fungerer!

Hvis du velger å benytte deg av disse tipsene vil det være litt enklere å få flere dater i tillegg til å innlede et forhold mye enklere. Kommunikasjon skal være toveis, og det krever ofte en del innsats fra begge sider.

Noen ganger er man rett og slett ikke kompatible, og det kan være lurt å vurdere å avslutte relasjonen eller lete videre hvis man har store kommunikasjonsproblemer.

Kommunikasjon er en av grunnpilarene i et forhold, og absolutt noe man må legge ned litt ekstra innsats og ha fokus på. Dette gjelder også tidlig i relasjonen og her legger man byggesteinene for hvordan forholdet vil bli videre.

Ofte stilte spørsmål om kommunikasjon

Hvor mye er det vanlig å snakke på datingsider?

Dette varierer veldig fra person til person. Enkelte er veldig opptatte, mens andre har mye tid til overs og velger å bruke tiden på ulike datingsider.

Til syvende og sist kommer det ofte ned til hvor stor interesse motparten har i forhold til deg og tiden de velger å allokere vil ofte være basert på dette også.

Er det mye svindel på datingsider?

Nei, det er generelt veldig lite svindel på de fleste datingsidene. Det vil alltid forekomme da det er umulig å kvitte seg med 100%.

Det er derfor viktig å være forsiktig når man deler informasjon om seg selv, bilder og huske at hvis ting er for godt til å være sant så er det ofte det.

Svindel forekommer i stor grad fra folk som snakker gebrokken Norsk, Engelsk eller andre språk da de fleste svindlerne ikke holder til i Norge. Det finnes unntak.

Skal jeg sende melding først?

Dette vil variere litt, men man må ikke vente med å sende melding.

Det kan være lurt å noen ganger holde igjen litt for å skape en lengsel, men avhengig av hva man ønsker i en relasjon er det ikke alltid lurt å lage et spill ut av dette ved å spille kostbar.

Det kan således være lurt å ikke alltid sende melding først i en relasjon, men man burde ikke ha dette som en regel, nemlig at man aldri skal sende melding først.

Hvordan takke nei til en date?

Det beste er å være ærlig fra starten av og forklare problemstillingen man har ved å takke ja til en date slik at man også skaper forståelse hos motparten.

Her kan man forklare sin mangel av interesse, forklare at man er opptatt eller at man rett og slett ikke dater for tiden osv.

Mange velger nok å utsette dette av forskjellige årsaker enten man venter på noe bedre, vil fortsette relasjonen og fordelene som kommer med dette eller bare for å få validering, men dette er urettferdig mot den det gjelder.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo