Spille kostbar når jeg dater eller ikke? 5 gode råd som fungerer

Bør jeg spille kostbar når jeg dater? Hvis du kan være kostbar naturlig så trenger du ikke å spille kostbar! Vi skal vise deg hvordan i denne artikkelen.
Bør jeg spille kostbar når jeg dater? - 5 gode tips. Mann som har hånden foran kameranet.

Usikker på om det lønner seg å spille kostbar når du dater eller ikke? Vi skal gi deg 5 gode råde om du bør være »hard to get» eller ikke!

»Hard to get» er et utrykk mange gjerne bruker negativt eller i et litt komisk innslag når det kommer til dating eller andre relasjoner, men dette kan ofte ha noe for seg når det kommer til dating hvis det blir brukt riktig.

Mennesker vil gjerne ha noe de ikke kan få, og hvis du er for tilgjengelig eller desperat kan det hende at motparten ikke ser verdien i deg eller mister interessen.

Hva betyr det å spille kostbar/hard to get?

Det å spille kostbar betyr at man holder igjen i relasjonen og kanskje later som om man ikke er like interessert. Det kan man gjøre på ulike måter.

Her er noen eksempler på hvordan man kan spille kostbar:

  • Man kan takke nei til invitasjoner selv om man ikke har noen gjøremål.
  • Prioritere andre ting.
  • Svare sent på meldinger.
  • Svare kort og konsist.
  • Late som om man ikke er så interessert i det motparten har å si.
  • Ta kontakt også ikke svare.
  • Vise interesse i starten også la det dabbe av.
  • Late som om du ikke er så interessert.
  • La de kontakte deg eller være den som inviterer til ting.

Det finnes mange måter å spille kostbar på, men dette er noen av de mest vanlige. Hvis man tar i bruk alle sammen konstant vil man så ledes ikke spille kostbar, men være totalt utilgjengelig.

Hva betyr det å spille kostbar/hard to get? Et par som går på en klippe.

Fungerer det å spille kostbar?

Det kan gjøre det, men det kan også slå ut negativt ved at motparten mister interesse. Det vil også variere litt i forhold til hva man vil ha ut av relasjonen, og hvor i relasjonen man står.

Hvis man spiller kostbar hele relasjonen kan motparten miste interesse da du er for utilgjengelig eller at de rett og slett misliker oppførselen din, men hvis man spiller kortene riktig kan det fungere.

Her balanserer man gjerne litt i grenseland, og det kan være lett å spille for mye kostbar slik at det har et negativt utslag. Det kan også hjelpe mot å havne i vennefellen ved at man viser sin verdi.

Det må også sies at dette kan være litt uetisk da man leker med andre sine følelser avhengig av hvordan man velger å gå frem.

Bør jeg spille kostbar?

Alle bør nok spille kostbar til en viss grad såfremt man ikke er i en utrolig trygg relasjon hvor begge er veldig komfortable med hverandre og ønsker å være der for hverandre 24/7.

Hvis man er for tilgjengelig kan motparten også bli veldig godt vant til at de alltid har deg der slik at de ikke setter pris på deg som person eller at de føler at de ikke må oppføre seg siden du er totalt dedikert til de.

Her bør man gjerne holde litt igjen og la motparten savne deg, men også ta kontakt med deg slik at det ikke alltid er du som initierer kontakt eller invitasjoner.

Med andre ord bør man gjerne spille litt kostbar ved å viste at man har andre interesser og ambisjoner i livet enn å alltid være tilstede for den man dater eller er sammen med.

Dette skaper også litt mystikk og forundring i relasjonen slik at den andre tenker litt mer på deg.

5 tips til hvordan du kan spille kostbar på en god måte

Det er en tynn linje å gå fra å spille kostbar på en etisk og naturlig måte og det å drive med regelrett manipulering som kan være skadelig for den man gjør dette mot.

Vi anbefaler ingen av våre lesere å manipulere andre mennesker, men heller fokusere litt mer på seg selv slik at man på en mer naturlig måte spiller litt mer kostbar.

Det må også nevnes at dette gjerne ikke bør brukes i alle situasjoner og at alle mennesker er forskjellig. Det kan som sagt slå ut feil, og det vil nok variere når du bør gjøre dette i relasjonen.

1. Unngå å idealisere den andre personen

I en datingrelasjon som går bra vil man ofte idealisere den andre personen og sette den på en pidestall. Slik vil du bli avhengig av å få et godt resultat ut av relasjonen siden du gjerne tenker at de er perfekte.

Ved å gjøre dette vil man alltid gjøre seg mer tilgjengelig og gjerne komme med konstante lovord til den andre som igjen kan gjøre at de føler at de ikke må gjøre en like stor innsats eller de kan rett og slett gå lei det.

Man blir også mer avhengig av resultatet og slik kan man komme med uønsket atferd som det å være klengete, sjalu eller stresset. Dette kan slå veldig negativt ut i relasjonen.

1. Unngå å idealisere den andre personen. Par som ser på hverandre på en benk.

2. Fokuser på deg selv

Har du noen ambisjoner eller mål du vil oppnå? Fokuser gjerne mer på disse! Slik vil man skape mer rom, og det vil bli lettere å la den andre ta kontakt med deg siden du er opptatt med deg og ditt.

Tilbring gjerne mer tid med venner og familie også! Si ja til ting og hold deg opptatt. Dette skaper også litt mystikk rundt deg, og den andre personen vil nok tenke mer over hvor du er og hva du gjør.

Man har også mer å prate om når man først treffes da!

3. Ikke vær tilgjengelig konstant

Lev ditt eget liv og sett av tid til deg selv og dine planer. Du trenger ikke alltid å svare på den meldingen med en gang du hører pipet! Dette gjelder spesielt hvis den man dater ikke gjør det.

Hvis den man prater med lever et spennende liv eller rett og slett ikke gidder å svare på meldingene kan man gjerne slå igjen med samme mynt ved å trekke seg litt tilbake.

En relasjon skal være toveis, og hvis man er den eneste som svarer konstant og øyeblikkelig kan relasjonen gjerne bli litt skeiv avhengig av hva man er komfortabel.

Slik vil man også skape litt spenning og kanskje få den andre til å lure litt på hva du faktisk driver med og få de til å faktisk sende deg en melding fordi de er nysgjerrig.

4. Ikke vær den som alltid tar kontakt eller inviterer til ting

Dette gjelder for så vidt alle relasjoner man har. Hvis man konstant er den som tar kontakt er man gjerne nedprioritert i den andres liv, og da bør man muligens vurdere om man bør fortsette relasjonen.

Enkelte er utrolig opptatt og dette gjelder selvfølgelig ikke i alle tilfeller, men det kan være lurt å la den andre ta litt ekstra kontakt med deg i stedet for at man alltid må være den som byr opp til dans.

Hvis man konstant sender de melding og spør hva de gjør på kan det også være mer slitsomt enn spennende for de å svare. Her bør man i mange tilfeller gå mer for kvantitet enn kvalitet.

Slik vil man også få den andre til å kanskje tenke på hvorfor du sluttet å ta kontakt like ofte, og dette kan fungere ved å skape litt spenning og mystikk.

5. Du kan se på deg selv som premien

La den andre jobbe mer for deg enn du jobber for de i relasjonen. Dette kan gjøre at den andre føler at de må jobbe litt ekstra for å bevare relasjonen eller imponere deg.

Hvis du stiller spørrende spørsmål til de eller er kritisk til noe de gjør vil de gjerne føle at de må forbedre seg eller ta mer initiativ for at datingrelasjonen skal fungere.

Hvis maktbalansen er skjev og det alltid er du som sitter i denne posisjonen kan det være lurt å innta dette setet litt også slik at den andre forstår at du ikke er redd for å gå videre.

Når bør jeg spille kostbar?

Dette kan være vanskelig å avgjøre, men jeg vil anbefale å benytte deg av disse tipsene hvis relasjonen er enveis eller hvis du begynner å bli for klengete. Dette er nok en litt mer etisk måte å ta det i bruk på.

Det kan også fungere å gjøre dette hvis man er tilgjengelig i starten for så å trekke seg tilbake litt. Slik vil man skape et naturlig savn og spille litt på avhengigheten man har skapt i starten av relasjonen.

Dette er gjerne en litt mer uetisk og manipulerende måte å gjøre det på kontra det første forslaget.

Man kan også benytte disse triksene litt hele tiden, men det er viktig å huske på at man ikke bør bruke disse konstant, men i gitte situasjoner og en gang i blant for å skape litt spenning og mystikk.

Man kan også bruke disse tipsene i et veletablert forhold så vel som i en nyetablert datingrelasjon!

Oppsummering

Bør jeg spille kostbar eller ikke? Ja, du bør spille litt kostbar når du driver med dating. Jeg vil anbefale å gjøre det på en etisk og positiv måte i stedet for å gjøre det til en negativ og manipulerende greie.

Hvis den du benytter disse tipsene mot får noen negative emosjonelle konsekvenser eller det skaper unødvendig stress i livet deres vil jeg anbefale å stoppe eller avslutte relasjonen.

Det er en tynn linje mellom manipulering og en sunn tilnærming til det å spille kostbar! Trø varsomt.

Hvis man konstant er tilgjengelig kan dette føre til at motparten mister litt av interessen eller spenningen. Det kan gjøre føre til at de tar deg for gitt.

Disse tipsene fungerer også veldig bra til at man ikke fremstår for klengete eller desperat! Det er mange som misliker dette.

Avhengig av relasjonen, hvilken relasjon man vil ha, hvordan dynamikken i forholdet er og hva man vil ha ut av forholdet kan det være lurt å spille litt kostbar.

Forhold og relasjoner er gjerne en intern maktkamp, og hvis motparten spiller stygt kan man gjerne få hendene litt skitne selv! Ikke alle spiller med hjertet utenpå skjorten.

Ofte stilte spørsmål om å spille kostbar

Er det lurt å være hard to get?

Det kan være lurt å være litt hard to get uten å være for hard to get. Mange kan finne det frustrerende og kaste in håndkleet hvis du er for utilgjengelig eller ovenpå.

Det er som sådan viktig å vise sin verdi, og fokusere på seg selv generelt. Slik vil man på en naturlig og sunn måte være hard to get! Ha gode verdier og sett grenser!

Hva vil det si å være kostbar?

Det å være kostbar vil si at man ser verdien seg selv eller at man har altfor høye tanker om seg selv.

Det er sunt å være kostbar, men det kan også være usunt å være unaturlig kostbar. Man bør alltid ha en naturlig og sunn mengde med selvverd.

Bør jeg spille kostbar hvis jeg er i et forhold?

Du behøver ikke spille kostbar, men heller være kostbar. Sett deg selv høyt og vit din verdi eller skap denne gjennom å ha ambisjoner, moral og selvverd.

Jeg velger å omskrive et kjent utsagn fra Franz Kafka på Norsk » Jeg skammet meg helt til jeg innså av livet var en kostyme fest» Vi spiller alle et spill, og det kan være lurt å spille litt kostbar ja, men ikke til den grad det blir manipulering.

Hva betyr spille kostbar på Engelsk?

Utrykket spille kostbar på Norsk betyr hard to get på Engelsk! Dette betyr kontekstuelt det samme selv om det ikke er en direkte oversettelse vil meningen bak utrykket være det samme.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo