Forhold uten nærhet: Kan man løse problemet?

Forhold uten nærhet kan være vanskelig, men vi skal vise deg hvordan man kan løse dette problemet ved å jobbe sammen og finne igjen gnisten i tillegg til hvorfor det kan forekomme!
Forhold uten nærhet: Kan man løse problemet? Avstand mellom et par.

Forhold uten nærhet kan være vanskelig, men vi skal vise deg hvordan man kan løse dette problemet ved å jobbe sammen og finne igjen gnisten i tillegg til hvorfor det kan forekomme!

Forhold uten nærhet kan for mange være vanskelig, mens andre foretrekker forhold med lite eller ingen nærhet. Her er det store variasjoner og man må fin noe begge kan leve med.

I de fleste tilfeller glemmer man bare å ta vare på gnisten og den er vanskelig å gjenopplive når den først har dødd ut.

De fleste ønsker nok en viss mengde nærhet i forholdet da mennesker i stor grad har behov for dette i tillegg til at det kan være et varseltegn på at forholdet går mot slutten.

Vi skal gi deg noen konkrete råd slik at forholdet kan blomstre på en litt mer romantisk og intim måte som begge er komfortable med!

Hvor viktig er nærhet og intimitet i et forhold?

Intimitet og nærhet er for de aller fleste ganske viktig i et forhold. Her vil det nok variere veldig i forhold til ulike individer, men en sunn mengde nærhet og intimitet er absolutt sunt for de aller fleste forhold.

Dette er 1 av de 5 kjærlighetsspråkene som handler om 5 ulike måter å vise kjærlighet på i følge Gary Chapman som var en anerkjent parterapeut og skrev boken om nettopp dette.

Nærhet og fysisk tiltrekning både seksuelt, men også som et tegn på kjærlighet er viktig i et forhold av flere ulike årsaker og enkelte er nok mer innlysende enn andre

Hvor viktig er nærhet og intimitet i et forhold? Par som holder rundt hverandre.

Hvorfor er nærhet viktig?

Nærhet i et forhold er viktig på grunn av flere ulike årsaker. Det vil nok variere veldig hvor gjeldende de ulike faktorene er i forskjellige forhold, men mye av dette går nok igjen i de fleste forhold uten nærhet.

Med intimitet og nærhet vil man rett og slett føle seg nærmere og tryggere i relasjonen i tillegg til å få bedre selvfølelse. Det kan også føre til lavere stressnivå og mindre overtenking.

Her er noen av de viktigste faktorene til hvorfor nærhet, sex og intimitet i et forhold er viktig:

 • Seksuelle behov – De fleste har seksuelle behov i større eller mindre grad og hvis man ikke får de tilfredsstilt på hjemmefronten kan det være større sannsynlighet for at man oppsøker dette andre steder.
 • Validering og bekreftelse – Vi har alle behov for å bli validert for vårt utseende i stor eller liten grad i tillegg til å få oppmerksomhet av det motsatte kjønn.
 • Dårlig selvfølelse – Hvis man ikke får den nødvendige valideringen og oppmerksomheten i sitt forhold kan dette gå ut over ens selvfølelse og at man ikke føler seg bra nok. Det kan være vanskelig å bli konstant avvist eller føle at motparten aldri tar initiativ.
 • Man føler seg ikke sett og prioritert – Man føler seg rett og slett tilsidesatt da den andre ikke legger ned tid i den fysiske biten av relasjonen og kommer muligens med ulike unnskyldninger og dårlige prioriteringer.
 • Overtenking og høyere stressnivå– Det kan føre til at man begynner å overtenke situasjonen å tro at partneren er utro eller at det er andre årsaker til hvorfor forholdet ikke har noe nærhet.
 • Emosjonell distansering – Med mangel på nærhet i forhold følger også en form for emosjonell distansering hvor man ikke er like tilknyttet hverandre emosjonelt. Forholdet kan rett og slett dø ut og bli mer vennskapelig eller platonisk av natur.
 • Dårligere kommunikasjon – Dette kan også være en del av hvorfor forholdet ble slik, men når det først er lite nærhet vil dette også kunne føre til dårligere kommunikasjon og mer misnøye.

Ved å være bevisst på alle ulempene som følger med i form av konsekvenser i et forhold uten nærhet, sex eller intimitet vil det være lettere å fokusere på disse tingene i tillegg, mens man forsøker å finne tilbake til gnisten og nærheten i tillegg til å innse alvoret.

Kan man skape nærhet i relasjonen?

Ja, det er fullt mulig å skape nærhet i relasjonen enten den har dødd ut eller aldri vært der til å begynne med i de aller fleste forhold!

Det må påpekes at noen ganger er man kanskje ikke helt forenlig på dette punktet og da må man muligens vurdere om dette forholdet er noe for dere da en har store behov for nærhet, mens den andre ikke har det.

Man er rett og slett ikke kompatible når det kommer til dette kjærlighetsspråket, nemlig fysisk nærhet. Her er det viktig å prate om dette og komme til enighet om hva begge er komfortable med og ønsker i et forhold.

Kan man skape nærhet i relasjonen? Mann og dame som holder hverandre i fingeren.

Hvordan kan man skape nærhet i forholdet?

Det finnes mange ting man kan gjøre for å fikse problemet og skape mer nærhet i forholdet! Disse tingene fungerer i de fleste tilfeller, men man må gjerne legge ned innsats over tid.

Det er også viktig at begge er villige til å jobbe med disse tingene da en relasjon må være toveis for at den skal fungere!

Husk at alle er ulike og det viktigste er å kommunisere med sin partner om problemet og finne ut hvorfor forholdet mangler nærhet i tillegg til å kommunisere sine behov.

Her må man kanskje møtes på midten eller starte i det små. I enkelte tilfeller vil man kanskje ikke være kompatible når det kommer til den fysiske nærheten da noen krever dette i større grad, men hvis begge er villig til å jobbe for dette finnes det alltid muligheter.

Her er noen gode tips til hvordan man kan skape nærhet i relasjonen enten den har dødd ut eller aldri vært der:

 • Kommunikasjon – Dette er en av grunnpilarene i et forhold og gjeldende i dette tilfellet også. Kommuniser problemet åpent til hverandre og kom til løsninger i samråd som begge er komfortable og fornøyde med. Her er det lurt å trø forsiktig.
 • Vær forståelsesfull – I stedet for å være krass og vanskelig hvis en i forholdet har problemer med fysisk intimitet av en eller flere grunner bør man vise forståelse og åpenhet. Kanskje han eller hun er utbrent, har traumer eller rett og slett en dårlig periode?
 • Dra på date – Dra på stevnemøter! Finn på noen spennende datingaktiviteter som kan gjenopplive gnisten og finne tilbake til den fysiske nærheten som var i starten av relasjonen. Gjerne noe lekende og kle dere i sexy klær slik at man bygger spenning.
 • Legg en plan – Legg en plan for å finne tilbake til nærheten. Ta det gjerne steg for steg og la det skje litt naturlig uten å eksempelvis å avtale sex hver fredag klokken 21:00, men heller forsøke å ha det litt åpent og lekent.
 • Forsøk nye ting – Det er lett å gro seg fast i hverdager med jobb, trening, hobbyer, familie og venner. Gå ut av komfortsonen og forsøk nye ting enten det er på soverommet, reise eller andre romantiske ting.
 • Sett av tid til hverandre – I en travel hverdag kan det være vanskelig å finne tid til hverandre og når man først har litt fritid vil man ofte bruke denne på seg selv og sine hobbyer eller bare slappe av. Sett av tid til hverandre slik at dere tilbringer mer tid sammen uten telefonen i hånden eller andre ting som forstyrrer.
 • Kompromiss – Her kan det være viktig å inngå kompromiss som begge finner tilfredsstillende og overkommelig, men som samtidig gjør at man kommer nærmere målet om nærhet. Det går an å inngå nye kompromiss etter hvert som forholdet blomstrer igjen.

Kan man leve i et forhold uten nærhet eller sex?

Det er absolutt mulig å ha et forhold uten fysisk nærhet eller sex, men for de fleste vil dette være vanskelig. Her er det nok flere variabler som spiller inn som alder, personlighet og hvor godt forholdet er utenom den fysiske nærheten.

De fleste søker nærhet og sex i et forhold, og ikke bare vennskap og et emosjonelt partnerskap. Man kan fint utforske livet sammen uten nærhet og intimitet, men hvis man blir ulykkelig av dette er det nok lurt å finne seg en annen partner.

Er det et faresignal?

Det å ha et forhold uten nærhet kan i mange tilfeller være et faresignal i seg selv og antyde at relasjonen går mot slutten i tillegg til at det kan være høyere sannsynlighet for utroskap så lenge en av partene er misfornøyde.

Det kan også være et varseltegn hvis den ene parten i forholdet plutselig ikke ønsker nærhet eller sex lenger og det kan være et tegn på at han eller hun er utro med noen andre emosjonelt eller fysisk.

Det at forholdet mangler nærhet enten det er i form av intimitet, kjærlighet eller sex betyr ikke alltid at en av partene er utro eller kommer til å være det, men det er lurt å ha dette i bakhodet.

Det kan være ekstra lurt å ha åpen kommunikasjon rundt dette slik at man får bedre forståelse for hvorfor forholdet mangler nærhet. Det kan alltid ha en naturlig årsak som stress, traumer, svingninger i relasjonen.

Ingen forhold er lineære eller helt stabile når det kommer til intimitet og her vil det alltid være perioder med mer og mindre fysisk nærhet så vel som emosjonell tilknytning.

Pass på at det ikke blir brukt som en manipulasjonsteknikk da dette er et stort rødt flagg!

Bør jeg avslutte forholdet?

Det kan i noen tilfeller være lurt å avslutte forholdet hvis fysisk intimitet og nærhet er viktig for deg i et forhold, men motparten misliker dette veldig.

Noen ganger kan man være perfekte for hverandre eller veldig kompatible på mange måter, mens på andre måter vil man ikke være dette og her må man ta en helhetlig vurdering før man bestemmer seg.

Det kan også ta lang tid og begge parter må være villig til å jobbe mot et felles mål, nemlig mer nærhet i forholdet for at det skal fungere.

Man må rett og slett analysere og kommunisere for å finne ut om man kan løse problemet, deler av problemet eller blir nødt til å leve med et forhold uten nok nærhet og intimitet.

Bør jeg avslutte forholdet? Enden av veien.

Oppsummering

Det finnes utallige grunner til hvorfor et forhold er uten nærhet, men i de fleste forhold er dette problemet noe man kan jobbe med for å løse sammen!

Ved å legge ned litt ekstra innsats og være klar over problemstillingen man står ovenfor vil man kunne jobbe mer rettet mot dette og muligens finne tilbake til gnisten eller rett og slett skape den!

Det er viktig å huske at alle er forskjellige, og enkelte er veldig komfortable i forhold uten fysisk nærhet eller sex. Det kan kort fortalt hende at man rett og slett ikke passer sammen.

Et forhold uten nærhet og sex kan gå ut over mange aspekter av forholdet og være en katalysator for utroskap og misnøye i forholdet.

Det er også viktig å huske at dette kan være et faresignal og vitne om utroskap eller andre traumer som ikke er bearbeidet fra barndommen eller tidligere forhold.

Det er ikke alltid mulig å fikse problemet og man må selv vurdere om man er villig til å legge ned tid og innsats. Her er det viktig å kommunisere skikkelig for å finne ut av ting.

Lykke til fra oss i Norskedatingsider! Fysisk nærhet er en av de fem kjærlighetsspråkene og noe man må jobbe kontinuerlig med for å bevare i de fleste forhold.

Ofte stilte spørsmål om forhold uten nærhet

Er det vanlig å ha behov for bekreftelse i et forhold?

Ja, dette er helt normalt! De fleste har behov for bekreftelse og validering i forholdet og det kan skje på mange forskjellige måter.

Det er flere former å vise bekreftelse på som komplimenter, kommunikasjon, anerkjennelse, validering av følelser og ved fysisk tiltrekning.

Er mangel på nærhet tegn på et dårlig forhold?

Det behøver ikke være det. Mange er komfortable og fornøyde med et mer platonisk forhold uten like mye nærhet.

I mange tilfeller vil det dog være et tegn på at forholdet går dårlig. De fleste av oss har seksuelle, fysiske og emosjonelle behov relatert til fysisk nærhet.

Hvor ofte er det normalt å tvile på forholdet?

Dette har utrolig mange variabler, men de aller fleste tviler nok på forholdet i ulike faser av forholdet.

Forhold kan være turbulente, men så lenge forholdet er sunt og trygt bør man ikke ha konstante tviler rundt forholdet hvis man er lykkelig.

Det er helt naturlig å ha tanker rundt forholdet selv om alt går fint og dette kan være en sunn prosess slik at du slipper å være i et forhold du er ulykkelig i.

Er det lurt å ta en pause i forholdet?

Det kan være lurt å ta en pause i forholdet hvis det er for turbulent og man ikke kommer til enighet i de ulike konfliktene.

Slik får man tid til å reflektere og kjenne på det eventuelle savnet eller mangelen på det. Det er således viktig å sett grenser for hva man kan gjøre i denne perioden slik at ingen er utro og sårer den andre.

Forhold er kompliserte og det å være tett oppå hverandre hele tiden gjør det kanskje litt vanskeligere å reflektere på relasjonen.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo