Møteplasser voksne: De beste stedene (juni 2024)

Det kan være vrient å møte andre mennesker i voksen alder, men det er langt i fra umulig. Vi skal ta for oss de beste møteplassene for voksne i denne artikkelen!
Møteplasser voksne: De beste stedene. Gruppe kvinner som koser seg.

Det kan være vrient å møte andre mennesker i voksen alder, men det er langt i fra umulig. Vi skal ta for oss de beste møteplassene for voksne i denne artikkelen!

Når man blir eldre er det lett for at man lever i rutiner og folk flest blir mer og mer opptatt med årene før man igjen blir enda eldre.

Det kan være vrient å stifte nye bekjentskaper jo eldre man blir, men det finnes flere gode møteplasser hvor man kan møte andre som ser etter det samme.

Her er det viktig å delta aktivt og muligens gå litt utenfor komfortsonen. Man må rett og slett delta for å vinne!

Hvem passer denne artikkelen for?

Denne artikkelen passer for alle som er voksne, men er nok mest gjeldende for de som er 40-50 år og eldre. Vi skal ta for oss møteplasser for folk i ulike aldre, og de fleste møteplassene er noe alle kan delta på.

Uavhengig av alder kan det være vanskelig å møte andre mennesker, men dette gjelder spesielt for voksne som gjerne ikke deltar like aktivt på ulike sosiale tilsetninger som ungdommer.

I denne artikkelen sikter vi stort sett til voksne som er over 30 år selv om man er myndig når man er 18 år. Det er selvfølgelig ingenting som tilsier at du ikke kan benytte deg av disse møteplassene som yngre heller, og man kan delta på de fleste møteplassene uavhengig av alder.

Hvem passer denne artikkelen for? Mann som slapper av ved et tre.

Datingsider og apper for voksne

Dette er gjerne det enkleste, men her vil man i stor grad stifte romantiske relasjoner. Enkelte datingsider og apper lar deg også møte venner eller tilbyr begge mulighetene.

Man kan også bruke datingsider og apper kun for å møte venner, men bør da opplyse om dette tidlig i samtalen eller via sin datingprofil slik at man ikke villeder andre.

Avhengig av om du kun søker venner og/eller romantiske relasjoner vil datingsider og applikasjoner være et veldig godt valg. Her er det lett å møte nye mennesker.

Dette er også noe som blir mer og mer populært, og det vil dermed være lurt å hoppe i det på like linje med hundretusener av andre nordmenn.

Her er de beste datingsidene og appene for voksne:

 • Singles50 – Best for voksne over 50 år.
 • EliteSingles – Best for de med høy sosioøkonomisk status i alle aldre.
 • Match – Generell datingside for seriøs dating.
 • Turvenn – Her kan du møte aktive mennesker, og i tillegg nye venner.
 • Møteplassen – Generell datingside hvor man kan finne venner.
 • Kristendate – Best for voksne som er kristen.

Man kan møte venner på alle disse, men enkelte er mer tilrettelagt for å møte nye venner.

Sosiale møteplasser

Det finnes mange sosiale sammenkomster man kan delta på, og dette er på lik linje med datingsider en av de beste måtene å møte andre mennesker på.

Det å sosialisere seg krever innsats, energi og tid. For å bli flink til dette må det ofte mengdetrening til, og det viktigste er at man faktisk deltar.

Hvilke sosiale sammenkomster som er tilgjengelig for deg vil nok variere, og noen ganger må man faktisk prøve å stelle i stand ting selv som å invitere folk på besøk, fest eller begivenheter.

Det kan være lurt å bygge seg en omgangskrets slik at man kan delta på flere sosiale tilstelninger og sammenkomster da dette er en av de beste møteplassene.

Her er noen av de beste sosiale møteplassene:

 • Utesteder som barer og nattklubber.
 • kaféer.
 • Organisasjoner, kurs og foreninger.
 • Idrett og aktiviteter.
 • Vennegjenger.
 • Jobb.
 • Kirker, moskeer og andre religiøse sammenkomster.

De beste møteplassene for voksne fra 18-30 år

Her er det nok litt flere valg enn for de som er godt voksne, og også litt enklere å delta på sosiale begivenheter da man ofte har en større omgangskrets.

Det kan være lurt å bruke denne da dette er gode møteplasser for mennesker i denne aldersgruppen. Her kan man delta på ulike tilstelninger eller stikke ut på byen.

Barer, fest, idrett og sosiale sammenkomster er nok de beste valgene i tillegg til datingapper hvor man finner en stor del av den single befolkningen i ung alder.

De beste møteplassene fra 30-60 år

Her kan man i stor grad benytte seg av mange av de samme møteplassene som folk fra 18-30 år, men enkelte vil fungerer litt dårligere.

Her er det nok bedre å fokusere på ulike foreninger, idretter, organisasjoner, jobb, venner og datingsider i større grad.

Folk i denne alderen er ofte mer opptatt enn de som er litt yngre, og det vil derfor være lurt å delta mer på ulike aktiviteter og hobbyer enn festing og henging med venner og omgangskretser.

Det beste er muligens å benytte seg av ulike datingsider da dette er den letteste måten å bli kjent med folk i denne alderen, og blir mer og mer populært.

De beste møteplassene for voksne over 60 år

Vi har valgt å ta med et ekstra segment i denne artikkelen som er tilsiktet de som er godt voksne, altså over 60 år. Denne aldersgruppen har ofte ekstra vanskeligheter med å finne nye møteplasser.

Man kan benytte seg av de øvrige møteplassene i artikkelen, men med noe variert suksess. Her fungerer nok enkelte bedre enn andre.

Hvis man kan benytte seg av datingsider er dette en veldig god måte å møte nye mennesker på, men det er viktig å være trygg på nett når man bruker disse.

I tillegg til datingsider kan det være lurt å delta i ulike organisasjoner og begivenheter hvor man kan møte likesinnede i større grad.

Det er også mulig å delta i ulike pensjonistforeninger gjennom pensjonistforbundet osv. hvis man befinner seg i denne aldersgruppen. Dette er veldig gode møteplasser.

Det aller viktigste er å komme seg ut, delta på de ulike aktivitetene vi har tatt for oss i denne artikkelen eller melde seg inn i en datingside.

Hvorfor er møteplasser for voksne viktig?

Mennesker er sosiale vesener, og det er derfor viktig med ulike møteplasser for å komme i kontakt med personer for å stifte nye bekjentskap og pleie eksisterende.

Før i tiden pleide man å tilbringe mye tid i små stammer, men med tiden og utvikling faller mange utenfor disse sosiale sammenkomstene, og det vil derfor være ekstra viktig med møteplasser.

Om man ser etter romantiske relasjoner eller vennskap og selskap på disse møteplassene varierer nok mye og kan forandre seg over tid, men de er like fult like viktig uavhengig av formål.

Hvorfor er møteplasser for voksne viktig? Bilde av en gruppe.

Oppsummering

Møteplasser for voksne er utrolig viktig og mange tenker kanskje ikke over dette før de kommer litt opp i årene og man blir nødt til å stifte nye bekjentskap enten de er romantiske av natur eller vennskapelige.

Man kan ta i bruk alle møteplassene som er nevnt i denne artikkelen, men enkelte fungerer nok bedre enn andre avhengig av hvilken aldersgruppe man befinner seg i.

Det kan også vært lurt å forsøke å finne møteplasser som faller innenfor hobbyer, interesser og livssyn slik at man slår to fluer i en smekk, nemlig sosialisering og en aktivitet man liker å holde på med.

Hvis man er kristen vil jo kirken være en naturlig møteplass på lik linje som pensjonistforeninger for eldre.

Mange undervurderer også muligheten for å finne seg vennskap så vel som romantiske partnere på datingsider og applikasjoner, og dette er en av de beste møteplassene for voksne.

Det viktigste er selvfølgelig å delta enten man velger noe sosialt eller nettdating. Hvis man ikke deltar vil man ikke komme i kontakt med nye personer.

Kan man møte venner på datingsider?

Ja, mange datingsider og apper lar deg også møte venner gjennom deres funksjoner.

Hvis ikke de lar deg gjøre dette kan man skrive i profilen sin at man ser etter venner i stedet for romantiske partnere.

Datingsider og applikasjoner er en god måte å møte nye mennesker på, og det blir mer og mer populært å gjøre nettopp dette.

Møteplasser på nett?

Hvis du ser etter møteplasser på nett er det beste datingsider, men man kan også benytte seg av forskjellige forum hvor man kan delta aktivt.

Det enkleste er nok å benytte seg av datingsider og applikasjoner å bruke disse som en møteplass.

Hva er egentlig en møteplass?

En møteplass er opprinnelig et samlingspunkt hvor folk kan møtes, men i dag blir dette også brukt om ting som datingsider og andre ting på nett.

Eksempler på møteplasser kan være en kaffebar, ungdomsklubber eller datingsider. Her kan man møte andre mennesker i grupper eller individer.

Hvorfor er det vanskelig å møte nye personer når man er voksen?

Dette er det flere grunner til, men hovedsakelig så er det mangel på tid og tillitt. Det har også litt med å gjøre at man ikke møter så mange nye mennesker på ulike møteplasser.

Man har rett og slett ikke tid og energi til å investere i nye forhold på samme måte som når man var yngre.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo