Datingtips – Viktige ting å tenke på (mai 2024)

Det er mye konkurranse i datingmarkedet generelt, og det kan derfor hjelpe med litt tips når det kommer til online dating, og dating generelt. Her vil du få noen tips du kan ta i bruk når du begynner ditt dating-eventyr.
Datingtips. Par som sitter på stranden.

Usikker på hvordan man dater? Vi skal gi deg noen gode tips og fortelle deg om viktige ting du bør tenke på når du dater!

Datingmarkedet blir mer og mer konkurranseutsatt. Online dating er nok det segmentet man finner mest konkurranse og det blir derfor viktig å legge ned litt ekstra innsats..

Derfor blir det enda viktigere å lage en tiltalende og appellerende profil som vekker interessen hos motparten slik at man får flest mulig matcher.

I denne artikkelen skal vi komme med noen tips relatert til hvordan man skal få seg en date samtidig som vi skal ta for oss noen tips om hvordan man bør oppføre seg på en date.

Online datingtips

Online dating blir mer og mer populært, og de aller fleste under 50-60 år som har vært single over lenger tid har nok prøvd seg på en eller annen form for online dating. Vi har derfor valgt å ta dette med i vår artikkel om datingtips.

Vi skal ta for oss de ulike aspektene når det kommer til din datingprofil som for eksempel: Bilder, biografi, kriterier man bør oppfylle, og hvordan man bør kommunisere med de matchene man får for å få flest og best mulig dater.

Profilbilder

Profilbildene er det aller viktigste. Det første hovedbildet man velger er det aller første man ser, og enkelte velger å trykke ja eller nei kun basert på dette, men det er også lurt å legge til 4-5 ulike bilder for å vise seg fra forskjellige vinkler og i ulike settinger.

Det er utrolig viktig med gode profilbilder. Disse teller nok for 80%-90% av matchene man får, og biografien har i mye mindre grad noe å si.

Profilbilder. Bilde av et par på en strand.

Typer profilbilder man bør legge ut

Det er noen typer profilbilder som går igjen i stor grad på datingprofiler, og det kan være lurt å dekke så mange som mulig av disse typene, men gjerne fokusere på de tingene man liker best.

Her er noen typer bilder man gjerne vil fokusere litt mer på:

NaturbilderMange er glad i friluftsliv og natur, og det kan derfor være lurt å legge med noen bilder av deg selv ute i naturen hvis du liker dette. Man ser gjerne friskere og sunnere ut i naturlig belysning også.
Sosiale sammenkomsterBilder fra sosiale sammenkomster viser at man gjerne har en høy eller normal sosial status, og dette kan telle positivt da det viser at man er omgjengelig og gøy. Det er kanskje ikke lurt å kun ha bilder av seg selv fra fester eller sosiale sammenkomster avhengig av hva man ser etter.
TreningHvis du er aktiv generelt eller trener kan det være lurt å belyse dette i form av noen treningsbilder eller bilder som viser deg i en aktiv setting. Mange trener selv, og de aller fleste setter pris på mennesker som tar vare på seg selv samtidig som de fleste finner sunne livsstiler og mennesker tiltrekkende.
BakgrunnBakgrunnen på bildene kan ha litt å si, og det kan være lurt å ikke legge ut bilder med masse rot i bakgrunnen, men heller bilder som har en mer appellerende bakgrunn enten det er inne eller ute.
ReiseHvis du liker å reise kan det være lurt med noen bilder derfra. Dette viser gjerne at du er eventyrlysten og verdensvant samtidig som mange andre liker å reise i tillegg. Da har man plutselig en felles interesse.
HumoristiskeDet kan være lurt å legge ut noen bilder som viser at du har humor eller kan le av deg selv, men ikke legg det ut på bekostning av din autoritet eller hvis du ser utrolig stygg ut på bildet. Da kan det i noen tilfeller ha motsatt effekt.

Hvilke bilder burde man ikke legge ut på Tinder?

I avsnittet ovenfor tok vi for oss bilder det er lurt å legge ut, men det finnes også bilder man helst bør unngå å legge ut. Dette er bare generelt, og det finnes alltid unntak. Disse bildene fungerer i stor grad relativt dårlig på tinder:

 • Selfies – Det går fint å ha ett eller to, man man bør helst unngå for mange.
 • Speilbilder – Dette kan være greit, men på lik linje med selfies er det lurt å ha litt andre bilder også.
 • Stygge bilder av seg selv – Dette kan være vanskelig å vurdere selv, men legg ut fine bilder.
 • Hvor man ser sur eller misfornøyd ut – Det er lite appellerende og viser at man er utilgjengelig.
 • For mange festbilder – Avhengig av hva du ser etter kan dette være dumt.
 • For mange like bilder – Kun av fjeset eller i samme setting.
 • For mange useriøse bilder – Humor er viktig, men det er lurt å vise seg fra ulike sider.

Hvordan bør man se ut på profil bildene?

Dette vil variere fra person til person, men det er alltid lurt å vise seg fra en god side hvor man er velstelt, og i en ryddig setting. Det kan være lurt å ta noen bilder når man har på seg litt finere klær, og håret ser fint ut.

Det er lurt å se tilgjengelig og snill ut. Det kan derfor være lurt å smile, og se fornøyd ut generelt. Hvis man ser misfornøyd og sur ut kan dette ha motsatt effekt da folk blir skremt vekk. Det er lov å ha noen seriøse og normale bilder hvor man ikke smiler også, men det er lurt å unngå for mange av disse.

Husk å legge ut bilder av deg selv i ulike vinkler. Folk vil gjerne seg fra fra ulike vinkler og i ulike settinger.

Hvis man har 5 bilder fra helt like vinkler kan folk begynne å lure på hvorfor eller at man prøver å skjule noe.

Mange vil gjerne se bilder av hele deg i tillegg til ansiktet. Unngå derfor å legge ut for like bilder enten det er av ansiktet eller kroppen.

Flere tips profilbilder

Her er noen ekstra tips når det kommer til profilbilder på sin online datingprofil. Dette er noen nye tips, men også enkelte ting vi mener er verdt å repetere:

 • Det er alltid lurt å spørre andre hva de syns om bildene man velger å legge ut. Det kan være vanskelig å bedømme dette selv, og her kan det være lurt å spørre noen bekjente man vet kommer til å være ærlige.
 • Ta bilder fra ulike vinkler, og i ulike sosiale situasjoner. Slik vil andre få et bedre bilde av hvem du er
  .
 • Prøv å legg ut bilder hvor man er velstelt og velkledd. Man kan gjerne legge ut noen normale bilder også, men det er lurt å fokusere litt mer på bilder hvor man ser bra ut.
 • Det er lov å ha morsomme og useriøse bilder, men det kan også være lurt å legge ut noen bilder som er mer seriøse. Vi erfarer at det fort kan bli litt mye hvis enkelte bare velger å legge ut tullebilder.
 • Det kan være viktig å tenke på hva man ser etter når man velger bilder til sin datingprofil. Hvis man bare ser etter noe uforpliktende kan man gjerne ha flere festbilder og morsomme bilder, men hvis man søker noe langvarig og seriøst kan det være lurt å fokusere på andre ting.
 • Ta hensyn til alderen din. Hvis du er eldre eller senior vil man nok naturlig fokusere på litt andre ting enn hvis man er 18 år.
 • Det vil også variere litt om du er mann eller kvinne selv om de fleste tipsene fungerer godt for begge kjønn vil det jo være små forskjeller også i forhold til hva man burde fokusere på.

Disse tipsene gjelder alle datingsider og apper. Det er like viktig med gode profilbilder på alle for å få flest mulig matcher.

Hvordan få seg en date?

Det kan være vanskelig å navigere rundt alle de ulike datingappene og sidene man kan benytte seg av, men vi har valgt å foreslå noen av de datingappene og sidene vi mener fungerer best.

Det finnes flere ulike nisjesider som sikter seg inn mot ulike demografier relatert til alder eller sosioøkonomisk status som for eksempel: EliteSingles, AcademicSingles og Singles50, mens Tinder og Match er datingsider som fungerer for alle demografier og aldre.

9.8
Academic Singles: Erfaringer og vurdering (2024)

Academic singles

AcademicSingles havnet på en solid 4. plass i vår test av beste datingside og app. De har lagt seg i samme segment som …
Annonselenke.
9.9
Singles50: Erfaringer og vurdering (2024)

Singles50

Her kan du lese vår dyptgående vurdering av Singles50. Vi deler vår erfaring og kommer med vår anmeldelse av …
Annonselenke.
9.9
Match.com: Erfaringer og vurdering (2024)

Match.com

Her kan du lese vår store test av Match.com. Vi deler egne erfaringer og andre brukere sine anmeldelser for å vurdere …
Annonselenke.
10
EliteSingles: Erfaringer og vurdering (2024)

EliteSingles

Vår erfaring med Elitesingles er så bra at vi har kåret datingsiden til Norges beste. De leverer nøyaktig det de lover …
Annonselenke.
8
Tinder: Erfaringer og vurdering (2024)

Tinder

I denne artikkelen vil vi dele våres og forbrukeren sin erfaring med Tinder. I denne artikkelen skal vi ta et dypdykk …
Annonselenke.

Datingprofil tips biografi

Biografien på datingprofilen er veldig sekundært i forhold til bildene man velger å legge ut, men kan allikevel ha litt å si for hvor mange matcher man får.

Det er derfor lurt å legge ned litt innsats i biografien sin på ulike datingapper og sider.

Vi vil anbefale våre lesere å holde biografien kort og konsis samtidig som man unngår alt for tunge emner som politikk og verdenssyn etc.

Dette kan føre til at man går glipp av matcher man egentlig ville fått. Man kan gjerne skrive litt om seg selv og hva man ser etter, men hold det lekent og åpent.

Det er generelt lurt å holde biografien sin relativt kort uten å utdype for mye om seg selv personlig. La fantasien til motparten jobbe litt samtidig som man sparer litt til samtaler fremover.

Folk generelt vil ikke lese en tung profil hvor alt er skrevet i stein. Dette vil variere litt avhengig av hva man ser etter, men det kan generelt være lurt å overlate litt til fantasien.

Hvis du vil vite mer om hva som er lurt å ha med på sin online datingprofil når det kommer til bilder og biografi har Tinderfotograf flere gode tips.

Man kan også benytte seg av deres tjenester som er å ta noen fine bilder av deg slik at du får en profil som faller i smak i mye større grad.

Det varierer litt hva man burde fokusere på i biografien avhengig av om man ser etter noe uforpliktende eller seriøst:

Uforpliktende:

 • Hold det helt kort og konsist.
 • Man kan gjerne ha en litt humoristisk vri på det.
 • Unngå å skrive om for seriøse ting som politikk, barn, giftemål etc.
 • Man trenger ikke ha noe personlig preg på biografien.

Seriøst forhold

 • Hold det gjerne kort og konsist her også. Det kan være slitsomt med for mye informasjon.
 • Her kan man gjerne skrive litt mer om personlige ting som å fortelle litt om seg selv i form av arbeid, fritidssysler og slike ting.
 • Man kan også fortelle litt om hva man ser etter, men hold det gjerne åpent og lekent.
 • Unngå for tunge emner som politikk og andre ting som kan virke frastøtende for andre. Slike ting bør diskuteres ved en senere anledning når man har blitt bedre kjent.
Seriøst forhold. Par som spiser pizza sammen.

Samtaler på datingapper og sider

Når man har matchet med noen på datingapper er det viktigste man kan fokusere på samtalene man har. Her kan det være lurt å holde det løst og ledig, og kanskje unngå for tunge emner i starten avhengig av hva man ser etter.

Hold gjerne en flørtende tone som vekker nysgjerrigheten hos motparten, og unngå for kjedelige emner. Det kan være vanskelig å skille seg ut da det er mye konkurranse.

Vi anbefaler alle å smi mens jernet er varmt. Mange datingapper og sider har stor gjennomtrekk av mennesker, og folk kan miste interessen fort eller gå videre til neste mann.

Vi anbefaler alle å prøve å flytte samtalen over i andre sosiale medier som Snapchat og Instragram osv. relativt fort.

Tinder og andre datingapper som er gratis har en høy andel useriøse brukere, og mange vil kun bruke det for å få validering eller oppmerksomhet. Det kan derfor lønne seg å teste ut andre datingsider i tillegg.

Hva skriver man først på datingapper?

Dette finnes det ingen fasit på, og man må gjerne teste seg frem for å finne det som fungerer best i ulike situasjoner.

Skriv noe som vekker nysgjerrigheten hos motparten på en positiv måte, enkelte får flere titalls eller hundretalls meldinger hver dag, og det kan derfor være vanskelig å skille seg ut.

Unngå å skrive noe for seriøst eller ting som kan virke støtende. Man kan gjerne påpeke noe man har lagt merke til på profilen på en humoristisk måte eller dra frem en morsom spøk eller anekdote.

Et vanlig hei kan fungere, men det kan være vanskelig å skille seg noe nevneverdig ut. Man må se an situasjonen og hvem man prater med i forhold til hva man velger å skrive.

Hvis noen har en veldig humoristisk profil kan det være lurt å fokusere på dette, mens hvis de har en veldig seriøs profil kan det være lurt å holde det litt mer seriøst.

Hvordan kommunisere på dater eller datingsider

Dette vil variere veldig avhengig av hvordan man selv er som person, og hvordan den andre er. Det kan være vanskelig å vite hva man burde tenke på når man kommuniserer med andre enten det er på en date eller på en datingapplikasjon.

Vi skal ta for oss noen av fallgruvene og gullgruvene i dette avsnittet slik at det blir lettere for deg å kommunisere på en god måte med eventuelle dater.

Her er noen ting det er viktig å tenke på når du kommuniserer med andre på dater eller datingapper:

 • Hold det gjerne kort og konsist såfremt ikke motparten er like hengitt.
 • Prøv å ikke utdype for mye personlig veldig tidlig. Det kan være lurt å la motparten fylle noen av gapene ved hjelp av fantasien. Ingen liker noen som kun snakker om seg selv heller.
 • Det kan være lurt å holde det litt løst og ledig i starten uten å snakke om for seriøse forpliktelser eller emner.
 • Det hjelper veldig på hvis man har en løs og humoristisk tone. Da blir det lettere for motparten å slippe seg løs også.
 • Mange har travle dager, og enkelte tilbringer lite tid på dating generelt. De kan derfor svare sporadisk eller være mye opptatt.
 • Husk å ikke ta det alt for seriøst. Mange driver med dating som tidsfordriv eller validering, og det kan være vanskelig å vite om andre er seriøse. Dette hjelper også på å slappe mer av selv også.
 • Man bør selvfølgelig være seg selv, men det er lov å vise seg fra en litt bedre side når man dater.
 • Det kan være lurt å dra samtalen over i andre sosiale medier i tilfelle de slutter å bruke datingappen eller hvis man har vært på en date generelt.
 • Det er utrolig viktig å smi mens jernet er varmt, og det fremdeles er en gnist og spenning der. Mange mister fort interessen, og det kan være vanskelig å opprettholde en flørtende tone over tid.

Hva skal jeg spørre om på date?

Det kan være lurt å finne ut mer om den man skal på date med på forhånd slik at man vet litt bedre om deres interesser etc.

Hvis man har felles interesser kan jo dette være et stort samtaleemne, men det er også lurt å prøve å få tonen litt mer flørtende og spennende enn å snakke om tørre tema.

Dette kan være litt vanskelig, og er gjerne en egenskap man må øve seg litt på for å få til på en effektiv måte. Det kan være gunstig å prøve å flørte litt.

Det er også viktig å virke komfortabel i situasjonen så lenge dette lar seg gjøre, og da blir det nok også enklere for den andre å åpne seg litt mer opp om mer personlige emner siden de også føler seg mer trygg og komfortabel.

Mange er også ukomfortable når det kan bli litt stille, og tenke at den andre kjeder seg. Dette er jo noe man kanskje kan spørre litt om på forhånd for det kan jo være litt vanskelig å holde en spennende samtale gående i flere timer uten øyeblikk med litt stillhet.

Vi vil anbefale våre lesere å planlegge noen spørsmål de kan stille underveis i daten slik at man gjerne har mer å prate om.

Andre arenaer enn datingapper å møte folk på

I dette avsnittet skal vi ramse opp ulike arenaer man kan møte folk å dra på date med annet enn datingsider og applikasjoner.

Dette er gjerne den mest populære måten å møte nye på i 2024, men det finnes også andre møteplasser å treffe nye personer man kan innlede romantiske forhold med. Vi skal ta for oss noen av disse i form av en punktliste:

 • Sosiale sammenkomster – Fest, arrangementer, sosiale tilstelninger og ulike aktiviteter.
 • Hobbyer og interesser – Gaming, fotball eller andre hobbyer hvor man kan møte andre.
 • Dagliglivet – Man kan møte folk på butikken, trening eller andre arenaer man er innom daglig.
 • Venner og familie – Slik kan man lettere bli kjent med noen før man innleder et romantisk forhold.

Hva kan man gjøre på en date?

Her er det nok kun fantasien og den eventuelle daten som setter grenser for hva man kan gjøre. Vi erfarer at det i stor grad kan være lurt å gjøre noe litt mer interaktivt og gøyalt enn å dra på restaurant eller café da man gjerne ikke skiller seg noe nevneverdig ut.

Det kan også være vanskelig å komme over i en flørtende tone i et mer klinisk miljø hvor det ikke er lett å få en form for fysisk tilnærming.

Dette vil nok variere mye avhengig av hvordan man er som person, og hva man selv foretrekker. Her er noen forslag til datingaktiviteter man kan gjøre:

 • Bar, café og restaurant – En av de mer vanlige stedene å dra på date.
 • Fysisk aktiviteter – Turer, klatring, bading og bowling osv.
 • Arrangementer – Kunstutstilling, konsert og ulike shows.
 • Invitere de hjem, på reise, eller en hyttetur – Man kan lage noe god mat eller dra ut å fiske etc.

Oppsummering

Fremdeles usikker på dating? Vi har gitt deg noen viktige tips og konkrete råd slik at du er bedre rustet til å hive deg ut på dater!

Her må man gjerne legge ned innsats selv, og noe av det beste man kan gjøre et mengdetrening. Jo mer man øver jo flinkere blir man. Dette gjelder også når det kommer til dating.

Det er også lurt å jobbe med seg selv og tilegne seg flest mulig positive personlighetstrekk som andre finner attraktive slik at man stiller sterkere.

Det er stor konkurranse i datingmarkedet og dette merkes veldig hvis man driver med online dating i form av datingsider og applikasjoner.

Ofte stilte spørsmål om datingtips

Hva gjør man på en romantisk date med kjæresten?

Det kan være lurt å ta hensyn til partnerens interesser slik at de har det kjekt på daten, men det kan også være kjekt å dra de litt ut av komforsonen.

Her kan man finne på alt mulig fra en weekendtur til en romantisk date hjemme med noe god mat.

Hva er en morsom første date?

Dette vil variere avhengig av hva man liker, men det kan godt være noe interaktivt hvor man kan delta aktivt som for eksempel klatring, aktmaling og escape room.

Hvor lenge bør man date før man blir kjærester?

Dette vil variere avhengig av hvor fort kjent man blir, og hvor komfortable man er på hverandre i tillegg til hvilken livssituasjon man befinner seg i.

Det mest normale er nok å date i 3-9 måneder eller mer før man virkelig innleder et forhold sammen.

Er det lov å ha 2 kjærester?

Ja, det er lov i forhold til Norges lover. Det er i stor grad ikke sosialt akseptert å ha to kjærester, og man vil nok skille seg en del ut.

Det er derimot ikke lov å gifte seg med to personer i Norge.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo