Nettdating – hva bør du tenke på? (juni 2024)

Nettdating blir mer og mer populært og det kan være vanskelig å hive seg i gang med det. Vi skal gjøre dette litt enklere for deg ved å fortelle deg om hva du bør tenke på når du begynner å date på nett.
Nettdating - Hva bør du tenke på?

Nettdating blir mer og mer populært i den digitale tidsalderen vi befinner oss i, og flere og flere benytter seg av dette mediet når det kommer til å møte nye mennesker.

I denne artikkelen vil vi dekke alt du trenger å vite om nettdating slik at du kan ha en flott opplevelse i tillegg til å finne deg noen dater eller en romantisk partner og kjæreste alt ettersom.

Det kan være vanskelig å navigere nettdating hvis man aldri har gjort dette før, og det er stor konkurranse på dette markedet. Her er det viktig å opprette en tiltrekkende profil for å få mest mulig matcher.

Online datingtips

Det kan være vanskelig å vite hvordan man skal forholde seg til Online dating i form av nettdating. Vi skal gi deg noen tips slik at det blir lettere for deg å få flere matcher slik at du kommer i kontakt med enda flere potensielle romantiske partnere.

Det er mye å tenke på når det kommer til nettdating, og noe av det viktigste er profilbildene, biografien og måten man kommuniserer på.

Profilbilder

Profilbildene er det aller viktigste, og enkelte velger kun å se på dette før de velger om de vil matche eller prate med deg.

Enkelte sjekker kun ut hovedbildet eller et par bilder før de bestemmer seg for om de liker deg eller ikke. Det blir derfor ekstra viktig å ha fine bilder på profilen sin.

Det kan ikke nevnes nok hvor viktig gode profilbilder er for hvor mange matcher man får.

Det er noen typer profilbilder man bør legge ut, også er det noen typer man helst bør unngå. Dette er mer generelle regler, og vil ikke være gjeldene i alle tilfeller.

Her er noen tips til gode profilbilder fra fotograf Beate Willumsen.

Profilbilder man bør legge ut

Dette vil variere litt, men det kan være lurt å tenke på dette når man velger sine bilder. Dette er noen av typer bilder det kan være lurt å ha på sin profil:

 • Sosiale sammenkomster.
 • Treningsbilder eller turbilder.
 • Reisebilder.
 • Bilder med ulike vinkler.
 • Bilder av både ansiktet og kroppen.
 • Noen humoristiske bilder.

Bilder man ikke bør legge ut

Det er også enkelte typer bilder man helst bør unngå, men hvis man har noen fine bilder kan man selvfølgelig legge de ut. Dette er noen type bilder man helst bør unngå å legge ut:

 • For mange selfies og speilbilder.
 • Bilder som er veldig like i forhold til vinkler eller kun av ansiktet.
 • For mange festbilder eller tullebilder.
 • Stygge bilder av seg selv.
 • Bilder hvor man ser sur eller misfornøyd ut.

Biografien

Dette er mindre viktig enn profilbildene, men det kan være lurt med en bra biografi på profilen sin. Vi anbefaler å holde biografien kort og konsis samtidig som man unngår for tunge tema eller skriver for mye om seg selv.

Det kan være lurt å overlate noe til fantasien hos de potensielle matchene, men også lurt å skrive noe som fanger oppmerksomheten kjapt.

Det kan også være lurt å ha en litt humoristisk vri på biografien sin slik at andre ser av man har en god humor samtidig som man vekker nysgjerrigheten hos motparten.

Biografien. Par som står utenfor en bil.

Datingapper og sider

Det finnes mange ulike datingsider og apper man kan benytte seg av avhengig av hva man ser etter. Vi skal foreslå noen av de vi mener er best.

Hvilken som er best for deg vil variere avhengig av hvilken demografi du befinner deg i med tanke på alder, sosioøkonomisk status eller om du ser etter noe seriøst og uforpliktende.

Dette er noen av nisjesidene vi anbefaler avhengig av alder og sosioøkonomisk status: EliteSingles, AcademicSingles og Singles50, mens Hinge og Match er noen generelle datingsider som fungerer for alle demografier.

9.8
Academic Singles: Erfaringer og vurdering (2024)

Academic singles

AcademicSingles havnet på en solid 4. plass i vår test av beste datingside og app. De har lagt seg i samme segment som …
Annonselenke.
9.9
Singles50: Erfaringer og vurdering (2024)

Singles50

Her kan du lese vår dyptgående vurdering av Singles50. Vi deler vår erfaring og kommer med vår anmeldelse av …
Annonselenke.
9.9
Match.com: Erfaringer og vurdering (2024)

Match.com

Her kan du lese vår store test av Match.com. Vi deler egne erfaringer og andre brukere sine anmeldelser for å vurdere …
Annonselenke.
10
EliteSingles: Erfaringer og vurdering (2024)

EliteSingles

I denne artikkelen tar vi for oss datingsiden EliteSingles. Vi utfører en grundig vurdering og presenterer vår …
Annonselenke.
9.5
Hinge: Erfaringer og vurdering (2024)

Hinge: Erfaringer og vurdering (2024)

Vår erfaring er at Hinge er en god datingapp som også er gratis å bruke, men at den kommer med større restriksjoner …
Annonselenke.

Nettdating for eldre og seniorer

Mange dater i godt voksen alder, og en av de letteste måtene å møte noen på er nettdating. Det kan være vanskelig å stifte nye bekjentskaper i voksen alder, men det blir litt lettere om man velger å ta i bruk noen av datingsidene som eksisterer.

Det finnes flere nisjedatingsider hvor en stor andel brukere er eldre og seniorer som for eksempel: Singles50, Sukker, Møteplassen og Match.

Nettdating for eldre og seniorer. Par som er på date.

Gratis datingapper og sider

Hvis du ser etter gratis datingapper og sider har vi skrevet en hel artikkel om nettopp dette. Det finnes mange ulike datingsider som er gratis å anvende, og alle har gratis registrering hvis man vil teste ut ulike tjenester.

Det er ikke alltid en fordel med datingapper som er gratis da det er en stor andel useriøse brukere på mange av disse da det er lav terskel for å melde seg inn.

Vi erfarer at de i stor grad består av useriøse og inaktive profiler, men siden de er gratis å anvende så koster det jo ingenting å teste de ut.

Seriøse datingsider og apper

Enkelte datingsider skilter med at de er for folk som ser etter noe seriøst, og vi erfarer at mange datingsider og apper som er gratis å anvende i høy grad består av useriøse brukere eller folk som ser etter noe uforpliktende.

Det finnes derimot mange datingsider som er for folk som ser etter noe mer langvarig og seriøst som for eksempel: EliteSingles, Match, Singles50 og AcademicSingles.

Konklusjon

Nettdating er inn for å bli, og flere velger å benytte seg av ulike datingsider og apper for å komme i kontakt med andre.Det er derfor lurt å hive seg på trenden siden man kan gå glipp av potensielle romantiske partnere om man ikke velger å delta.

Vi vil anbefale alle å lage en tiltalende og appellerende profil som fanger oppmerksomheten til andre brukere.

Dette er viktig for å kunne utnytte potensialet nettdating har til det fulleste. Vi erfarer at dette i stor grad har mye å si for hvor mange matcher man får på ulike datingapper og sider.

Datingkulturen for tiden er en såkalt hookup kultur hvor mange ser etter noe mer uforpliktende og kortvarig, men man kan fremdeles finne noe mer langvarig og seriøst.

Hvis du vil vite mer om ulike datingsider og applikasjoner kan du lese vår test av beste datingside og applikasjon.

Ofte stilte spørsmål om nettdating

Hvilken datingapp er best?

Dette vil variere ut i fra hva man ser etter og hvilken demografi man befinner seg i, men vi har rangert EliteSingles som den beste datingappen.. Det kan være lurt å teste ut flere ulike datingapper før man finner sine favoritter. Det er helt gratis å registere seg hos de ulike aktørene, og man kan slik teste ut de før man bestemmer seg for hvilke man vil benytte seg av.

Kan man date når man er over 60 år?

Ja, det er ingen øvre grense for dating. Det er helt normalt å date selv om man er over 60 år.

Det finnes flere ulike datingsider og applikasjoner man kan benytte seg av som for eksempel: Singles50, Sukker og møteplassen som består av en høy andel eldre.

Er kontaktannonser vanlig fremdeles?

Nei, datingsider og applikasjoner har tatt over for kontaktannonser, men det finnes fremdeles medier hvor man kan legge ut kontaktannonser.

Disse forsvinner mer og mer, og de fleste velger å anvende datingsider og applikasjoner i stedet for.

Er Tinder gratis?

Ja, det er helt gratis å anvende Tinder. Man vil få veldig strupte funksjoner eller ingen tilgang til enkelte funksjoner, men det er fullt mulig å bruke Tinder helt gratis.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo