Fuckboy eller rundbrenner? 11 kjennetegn du ikke bør ignorere

Usikker på om du dater en fuckboy? Her er 11 kjennetegn du bør se etter slik at du kan unngå å gå i fuckboy fellen!
Usikker på om du dater en fuckboy eller rundbrenner? - 11 kjennetegn du ikke bør ignorere!

Usikker på om du dater en fuckboy? Her er 11 kjennetegn du bør se etter slik at du kan unngå å gå i fuckboy fellen!

Det er mulig jeg er litt eldre og utdatert, men når jeg var yngre ble ordene rundbrenner og player brukt, men det moderne utrykket er nok gjerne litt mer vulgært, nemlig fuckboy!

Har har nok de fleste som har datet lenge nok godt på en smell, men hvis du lærer å kjenne igjen disse kjennetegnene er det mye enklere å unngå dette i fremtiden!

Hva er en fuckboy?

Ordet fuckboy er sammensatt av to ord, nemlig fuck og boy som direkte oversatt blir pulegutt. Det er rett og slett en gutt eller mann som liker å ha mye sex og gjerne med flere eventuelt så mange som mulig.

De benytter gjerne skitne triks og kan lure deg til å tro at de gjerne vil ha noe mer seriøst og når de har fått det som de vil forsvinner de eller så treffer de deg regelmessig, men ser gjerne ikke etter noe seriøst.

Selv om utrykket er nytt er dette et gammelt fenomen og før benyttet man gjerne andre utrykk som rundbrenner, men har nok eskalert ganske gradvis gjennom årene med tilgang på sosiale medier og da spesielt datingsider og apper.

Hvorfor bør jeg unngå fuckboys?

Avhengig av hva du ser etter og hva du er komfortabel med kan det være lurt å unngå fuckboys. Det finnes flere grunner til å unngå rundbrennere eller fuckboys og jeg skal vise deg noen av disse.

Hvis du bare ser etter noe mer uforpliktende og gøyalt er det gjerne ikke negativt med fuckboys, men det er allikevel enkelte ting man bør være litt mer varsomme med.

Her er noen grunner til hvorfor nettopp du burde unngå fuckboys avhengig av dine preferanser og ønsker når det kommer til dating:

 • Hvis du ser etter noe seriøst er det liten sannsynlighet for at de gjør det samme uavhengig av hva de sier.
 • Du kan bli såret og lei deg.
 • Du kan føle deg brukt eller utnyttet når de er »ferdig» med deg.
 • De kan ha kjønnssykdommer siden de har mange seksual partnere.
 • Det kan være du kaster bort dyrebar tid ved å date en som ikke er tilgjengelig uten at du vet det.
 • Det er lav sannsynlighet for at de forandrer seg såfremt de har holdt på med det en stund.
 • Mange av de har en tendens til å lyve eller manipulere for å få det som de vil.
 • Man kan plutselig bli ghostet hvis de ikke finner relasjonen interessant lenger eller har funnet noen nye mer spennende.

Kan man forandre en fuckboy?

Ja, det er fullt mulig å »omvende» en såkalt fuckboy avhengig av hva han selv ønsker og hvor god kjemi man har. Det er gjerne lurt å drøfte dette tidlig i relasjonen hvis man ønsker noe mer, men ikke la seg manipulere.

Alle har muligheten til å slå seg ned, men det kan være vanskelig med en som er en notorisk fuckboy. Hvis det er noe han nylig har begynt med kan det være litt enklere eventuelt om han er eldre og vil starte en familie.

Mange blir nok avhengig av dette fysisk i form av frigjøringen av hormonet oxytocin som kontrollerer sosial tilhørighet, muligheten til å etablere dype følelsesmessige relasjoner i tillegg til å gi deg en god følelse og mye annet.

Disse hormonene er ofte sterkere i starten av en ny relasjon og mange vil således jakte på denne spenningen. Gamle vaner er ofte vonde å vende og dette gjelder også når det kommer til fuckboys.

Kan man forandre en fuckboy? Bilde av en mannlig modell.

11 kjennetegn på en fuckboy

Her får du vite litt mer om hva du burde se etter når det kommer til å kjenne igjen fuckboys. Dette kan være litt vrient, og det er selvfølgelig mulig å ta feil, men hvis man ser mange eller alle av disse kjennetegnene igjen og igjen over tid dater man mest sannsynlig en fuckboy.

Det kan i enkelte tilfeller være umulig å vite, men hvis du følger med på handlingene i stedet for ordene som blir sagt blir det lettere å etablere en sannhet rundt dette.

1. Han spiller spill med deg

Mange fuckboys velger å spille et form for spill når de dater hvor de benytter seg av ulike triks for å få deg interessert. For mange fuckboys eller rundbrennere er hele datingaspektet et spill med et overordnet mål, nemlig å ha sex med deg.

Her kan de anvende alle mulige triks i boken som å gjøre deg sjalu ved å poste bilder med andre jenter eller damer på sosiale medier, ignorere meldinger fra deg, de kan spille hard to get/kostbar ved å benytte noen av disse triksene.

2. Løgn, løgn og mer løgn

Mange fuckboys velger å lyve da det er enklere eller fordi de prater med så mange at de rett og slett ikke husker hva de har sagt tidligere til deg.

Det kan være flere grunner til at de velger å lyve, men ofte er det det enkleste i tillegg til at de mangler respekt for deg da de ikke genuint vil ha et langvarig forhold, men noe kortvarig moro.

Her kan det være lurt å følge med på handlingene og ikke ordene for å se etter inkonsekvenser i deres ord og handlinger. Hvis ting ikke gir mening er det ofte en løgn eventuelt en utelatelse av sannheten som også er en løgn.

3. Han er alltid opptatt

Han er alltid opptatt, men du kan se at han har tid eller at han prioriterer alt annet enn deg som for eksempel festing, venner eller andre jenter.

Mange fuckboys eller playere er flinke til å skjule dette ved å si at de gjør produktive ting, familie eller at de rett og slett bare henger med venner.

Mange ganger har han kun tid til deg hvis det involverer sex eller ting man kan gjøre på privaten, men ikke tid til å date eller mer offentlige ting.

Enkelte lever liv hvor de har utrolig mye på agendaen, men hvis du merker at tingene han sier ikke matcher tingene han gjør eller at han prioriterer alt mulig annet er dette et stort kjennetegn på at han er en fuckboy.

4. Han er alltid online på diverse sosiale medier

Hvis han alltid er aktiv på sosiale medier kan dette vitne om at han snakker med mange andre, og dette gjelder spesielt hvis han ignorerer meldinger fra deg, men sier han er opptatt.

Hvis han også har sosiale medier som kun består av kvinner med en haug med damer på hans alder kan dette også vitne om at han har et ganske spenstig datingliv.

Hvis du ser at han fortsatt er aktiv på datingapper som for eksempel Tinder ved at avstanden mellom dere forandrer seg betyr det at han fortsatt bruker datingappen aktivt da lokasjonen kun oppdateres når man er online.

5. Relasjonen deres er kun seksuell

Hvis relasjonen dere har kun er seksuell kan dette antyde at han er en fuckboy og kun ute etter en ting. Dette kan være orkestrert fra hans side hvor han kun setter av tid til deg hvis det involverer muligheten for sex.

Hvis han forsvinner fortere enn vinden hver gang eller ofte etter seksuelt samleie så kan dette betyr at han kun er ute etter sex, men ikke noe mer.

Det kan være at det »plutselig» dukker opp noe uventet og han må gå eller at han alltid er »opptatt’ som gjør at han ikke kan bli værende lenge.

6. Han følger ikke opp lovnader

Det kan virke som om du har truffet den perfekte mannen som sier alt du ønsker å høre, men når det kommer til å følge opp på lovnadene og ordene så lever han ikke opp til forventningene.

Her kan det være lovnader om et forhold, fremtid eller rett og slett bare det å henge sammen, men så finner han noe mer spennende han velger å prioritere i stedet for som en annen jente eller festing.

7. De går unormalt fort frem i relasjonen

Fuckboys går gjerne unormalt fort frem i relasjonen da de som regel kun er ute etter en ting. De vil gjerne hoppe over selve datingfasen hvor man blir kjent med hverandre.

Med dagens teknologi vil det også være enklere å gå for kvantitet i stedet for kvalitet og dette kan gjerne reflekteres i mengden innsats enkelte rundbrennere legger ned i relasjonen.

De vil derfor prøve å gå unormalt fort frem for å teste farvannet og hvis de ikke får napp relativt fort kan det være at de bare ghoster deg eller gir deg smuler for å holde deg i relasjonen hvis de en dag får bruk for deg.

8. De vil ikke møtes offentlig eller i grupper

De vil helst møtes alene og hjemme hos enten han eller deg! Dette er det gjerne flere grunner til , men det mest vanlige er at de ikke vil bli sett offentlig med deg fordi de gjerne har flere forhold eller folk de møter.

Det å møtes ute eller med andre gjør også at de ikke kan ha sex med deg siden det er andre mennesker i nærheten og mange fuckboys har et relativt stramt tidskjema hvor de sjonglerer jobb, utdanning, andre jenter og hobbyer.

Ved å legge ned innsats i selve datingaspektet spiser dette opp tiden deres og det blir tilnærmet umulig for mange av de å ha tid til å date alt for mange. De vil derfor helst møtes hjemme hos en av dere.

9. Han er litt for sjarmerende

Mange har naturlig karisma og sjarm, mens andre har en unormal mengde med dette! Det er ofte på grunn av at de har gjort sjekking til en kunstform og vet alle knappene de skal trykke på.

Kanskje han har unormalt attraktive personlighetstrekk eller er veldig flørtende og seksuell samtidig som han spiller ulike spill for å vekke din nysgjerrighet og interesse.

Fuckboys som har holdt på en stund blir naturligvis utrolig flinke til å sjarmere andre slik at de kan få det de er ute etter så fort som mulig.

10. Måten han kommuniserer på er inkonsekvent

De fleste som dater vil nok over tid finner en viss måte og ulike tider å kommunisere på, men det vil ha et relativt konsekvent mønster. Dette gjelder ikke fuckboys da du ofte er nedprioritert i perioder.

Avhengig av hvor mange de sjonglerer til enhver til vil de naturligvis ikke ha tid eller ønske om å kommunisere med deg jevnlig.

Det kan være at de finner noen mer interessante eller at de har funnet noen som ikke er like krevende som deg. Noen ganger gjør de dette som en del av spillet deres også hvor de ignorerer deg bevisst.

Man vil som regel også legge av litt tid til den man dater og prøve å få til jevn kommunikasjon på ulike tidspunkt begge er ledige, men dette mangler gjerne når man dater fuckboys.

11. Han har et dårlig rykte på seg og en fortid

Dette er kanskje den letteste måten og det beste kjennetegnet på en fuckboy. Hvis man har felles venner og bor i en litt mindre by kan man gjerne spørre felles venner om personen.

Hvis man vet at han har en fortid eller fremdeles dater mange har man jo for så vidt fått svaret man er ute etter! Her kan det være lurt å gjøre litt gravende journalist arbeid uten å være for invaderende.

Norge er et relativt lite land og avhengig av hvilken by du bor i går det jo an å se om man har felles venner! Det kan således være litt vanskeligere i dag enn før da man møter folk i større grad på fuckboyene sine favorittapper, nemlig datingapper som for eksempel: EliteSingles og Happn.

11. Han har et dårlig rykte på seg og en fortid. Bilde av en mannlig modell.

Hvordan kjenne igjen en fuckboy?

Hvis du opplever flere av disse kjennetegnene i relasjonen kan det være et tegn på at han er en fuckboy. Dette gjelder spesielt hvis de skjer repetitivt og nærmest konsekvent i ulike scenarioer.

Det at han oppfyller ett eller flere av disse kjennetegnene iblant vil nok forekomme uansett om han er en fuckboy eller ikke, men hvis du ser et mønster i oppførselen i tillegg til at han oppfyller mange eller de fleste av disse er det ganske sannsynlig at du dater en fuckboy.

Hva bør jeg gjøre hvis jeg dater en fuckboy?

Det vil variere avhengig av hva du ønsker ut av relasjonen. Hvis du vil ha noe kortvarig moro eller noen du kan møte jevnlig uten forpliktelser kan du jo gjerne stå i relasjonen så lenge du vil.

Hvis du derimot ønsker noe litt mer seriøst kan det i første instans være lurt å ta det opp med den eventuelle personen. Det kan jo være at de ønsker det samme, men var litt usikker.

Hvis du ønsker noe seriøst og ikke får noe skikkelig svar fra han kan det være lurt å avslutte relasjonen tidlig slik at du ikke ender opp såret. Det finnes utallige flotte mennesker der ute som ønsker det samme som deg.

Hvordan kan jeg unngå å date fuckboys?

Mange går nok gjerne i den samme fellen flere ganger og det er ofte vanskelig å kjenne igjen en fuckboy til å begynne med i et forhold, men det er flere grep man kan ta for å finne ut om noen er en fuckboy tidlig i relasjonen.

Her er noen ting du kan gjøre for å unngå å date flere fuckboys:

 • Ta tiden til hjelp – Ikke gå for fort frem i relasjonen slik at du blir kjent med den andre personen.
 • Se etter ulike kjennetegn – Ved å vite hva du skal se etter blir det lettere å kjenne de igjen tidlig.
 • Snakk med felles venner og bekjente – Norge er relativt lite og de fleste har felles venner.
 • Lær av dine feil – Ta hensyn til tidligere opplevelser og lær av dine feil.
 • Stol på magefølelsen – Magefølelsen er ofte riktig og hvis du har en dårlig følelse stemmer det ofte.
 • Analyser handlingene – Kartlegg oppførselen og følg med på handlingene og ordene som blir sagt.

Her får du vite mer om snille gutter som egentlig er en fuckboy! Dette var en interessant video og kanskje noe man ikke tenker så mye over.


Ofte stilte spørsmål om fuckboys

Er det negativt å være en fuckboy?

Avhengig av hvordan du går frem kan det være negativt. Hvis du utnytter andre for egen gevinst uten å være ærlig om hva du vil ha ut av relasjonen er det negativt.

Hvis du velger å lyve for å ha sex med andre eller mislede de gjennom manipulering, utelatelse av sannhet, benytter deg av ulike taktikker og spiller spill er dette også negativt.

Hvis du er genuin om hva du ønsker og at det bare er kortvarig moro og samtidig ivaretar den andres grenser og følelser vil det ikke være negativt.

Hvorfor velger noen å være fuckboy?

Det er flere grunner til at noen velger å være fuckboy, men for enkelte kan det være relativt ubevist eller at de ikke ser noen problemer ved det.

Noen av årsakene kan være at de liker spenningen, valideringen eller rett og slett bare sex i veldig stor grad og helst med nye mennesker.

Andre årsaker kan være dårlig selvtillit, dårlig syn på kvinner, hevn, tøffe seg for kompiser osv.

Hvilke andre utrykk kan man bruke i stedet for fuckboy?

Det finnes flere utrykk som betyr det samme i denne sammenhengen og noen av de mest vanlige er: Rundbrenner, player, en som spiller spill, casanova, ladies man, serie dater, womanizer, don Juan osv.

Hvorfor er det så mange fuckboys?

Det har alltid vært en del fuckboys, men i dagens samfunn blir dette litt enklere med dagens teknologi og litt løsere moral og etikk når det kommer til dating.

Med seksuell frigjøring blir slik oppførsel i større grad godtatt selv om det har en negativ innvirkning på de det går ut over.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo