Sjekketriks: Unngå disse 5 fellene

Det finnes mange sjekketriks som fungerer, men også mange man bør unngå! I denne artikkelen skal jeg vise deg 5 sjekketriks du burde unngå!
Sjekketriks: Unngå disse 5 fellene! Mann som prater med en dame.

Det finnes mange sjekketriks som fungerer, men også mange man bør unngå! I denne artikkelen skal jeg vise deg 5 sjekketriks du burde unngå!

Det å skulle sjekke opp andre er noe de fleste må jobbe litt med, men for enkelte kan det nok falle litt mer naturlig avhengig av oppvekst, utseende eller andre personlighetstrekk som gjør dette litt enklere.

Hva er et sjekketriks?

Sjekketriks er kort fortalt et triks for å sjekke opp noen! Hvis man er interessert i en annen person romantisk eller seksuelt og man vil forfølge dette må man i mange tilfeller ta initiativ å forsøke å sjekke de opp.

Det meste kan i grunn gå inn under et sjekketriks og her har nok folk veldige ulike måter å gå frem. Her finner man alt fra kleine sjekkereplikker til forlenget øyekontakt.

Hvorfor bør man unngå enkelte sjekketriks?

Fordi de har lav suksessrate og i noen tilfeller kan de ha motsatt effekt ved at man skremmer bort noen. I verste fall kan det være regelrett ulovlig, uetisk eller kleint.

Derfor bør man unngå de største flausene. Det finnes selvfølgelig folk som kan bruke disse sjekketriksene med suksess, men som hovedregel bør disse unngås såfremt det ikke er riktig tid, sted eller person som utfører disse.

Hvorfor bør man unngå enkelte sjekketriks? Mann og dame som prater.

1. Sjekkereplikker

Når man hører ordet sjekketriks vil nok det første som popper opp være kleine sjekkereplikker! Disse fungerer i stor grad veldig dårlig, men kan være et humoristisk innslag.

Her bør man unngå de mest vanlige sjekkereplikkene og kanskje finne på noen morsomme anekdoter om seg selv eller noe mer personlig rettet mot den andre.

Generelle kleine sjekkereplikker fungerer relativt dårlig og bør i all hovedsak unngås såfremt man ikke har funnet noe som fungerer.

2. Unngå en kald tilnærming hvis det er mulig

Det kan være lurt å bygge opp en trygg relasjon før man velger å engasjere seg mer romantisk eller spørre noen på en date. Slik er det lettere å få gjennomslag på sin tilnærming.

Mange bruker dette som et sjekketriks ved å lire av seg en sjekkereplikk eller rett og slett spørre om de vil gå på en date, utveksle numre eller bare komme i prat.

Hvis man for eksempel er på et treningsstudio bør man gjerne hilse på personen flere ganger slik at de blir trygge på deg i stedet for å gå rett bort til noen ukjente.

3. Unngå for innviklede sjekketriks

Det enkle er ofte det beste og her kan det være lurt med et enkelt hei for så å holde samtalen gående. Hvis man har planlagt visse sjekkereplikker kan det bli for robotisk.

Det kan være lurt å bare bli bedre til å sosialisere seg generelt og snakke mer med det kjønnet man er tiltrukket.

Slik vil man også fremstå mer trygg på seg selv, og sjekketriks generelt kan for mange bli kline og vitne om dårlig selvtillit og manglende intelligens.

Unngå for innviklede sjekketriks. Mann som prater med en dame.

4. Unngå feil tidspunkt eller sted

Sted og tid er utrolig viktig hvis man først skal sjekke opp noen, og da spesielt hvis man vil benytte seg av noen som helst form for sjekketriks!

Det kan komme brått på å bli tilnærmet av andre og motparten kan bli satt ut av spill eller være på en helt annen planet mentalt hvis de stresser eller er ute av sitt element.

Her er noen eksempler på tidspunkt og steder man mør unngå å sjekke noen opp:

 • Treningsstudio – Hvis noen er midt i et sett med øvelser eller hvis de er for slitne til å prate eller svette slik at de ikke føler seg attraktive etc.
 • Når noen er fokuserte – Hvis noen er i sin egen verden i dypt fokus eller holder på med en krevende oppgave kan din tilnærming sette de ut av spill og gjøre at de heller blir irriterte.
 • Upassende steder – Mange av disse er relativt selvskrevne, men begravelser, sykehus, enkelte jobber hvor det ikke er passende osv.
 • Unngå usosiale steder – Det er ekstra vanskelig å benytte seg av sjekketriks på arenaer som absolutt ikke er for sjekking som matbutikker, bensinstasjon og andre steder hvor folk bare vil gjøre seg ferdig.
 • Når noen er lei seg eller ukomfortable – Unngå feil tidspunkt og se an situasjonen før du velger å benytte deg av sjekketriks. Hvis tidspunktet er upassende kan det slå negativt ut.
 • Midt på natten – For eksempel på vei hjem fra byen eller i et nabolag hvor man er alene etc.

Det går selvfølgelig an å se situasjonen an, men dette er nok ikke de beste stedene eller tidspunktene. Det viktigste er å unngå de verste kombinasjonene av sted og tid.

5. Ikke bruk for drøye sjekketriks

Det kan være en hårfin linje mellom det å være flørtende eller upassende. Her må man gjerne se situasjonen an litt, men man bør kanskje unngå de mest drøye sjekketriksene.

Dette gjelder også sjekkereplikker, og her bør man kanskje ikke velge de som er for drøye eller for seksuelle avhengig av situasjonen og personen man prøver å sjekke opp.

Man bør gjerne unngå upassende temaer som:

 • Politikk.
 • Legning.
 • For seksuelt.
 • Mørk humor.
 • Rasisme.
 • osv.

Det er også lurt å ikke være for fysisk i tilnærmingen da mange kan føle at dette er ukomfortabelt eller holde for lang øyekontakt etc.

Man bør kort fortalt holde interaksjonen så naturlig som mulig og se an situasjonen. Enkelte av disse tingene bør man alltid unngå, men noen av disse kan man benytte om situasjonen og settingen er passende.


Her er noen sjekketriks du bør bruke eller unngå fra ulike deltagere av Love Island på VGTV sin Youtube kanal!


Oppsummering

Det å benytte seg av sjekketriks kan være fordelaktig, men også ufordelaktig om man velger feil sjekketriks eller på feil sted til feil tid! Her har jeg vist deg 5 feller du bør unngå når det kommer til sjekketriks!

I dagens datingkultur er det ekstra viktig å være påpasselig med hva man sier eller gjør da dette kan fremstå som provoserende eller upassende.

Jeg vil også foreslå å jobbe med deg for å bli mer attraktiv slik at du slipper å benytte sjekketriks i like stor grad og heller kan falle tilbake på naturlig sjarm og tiltrekning.

Ofte stilte spørsmål om sjekketriks man bør unngå

Hva er et eksempel på en for syk sjekkereplikk?

Her er noen eksempler på for syke sjekkereplikker:

Jeg håper du husker navnet mitt, for du kommer til å skrike det etterpå.

Har du kaskoforsikring? Du har laget en bulk i buksa mi.

Hvilke sjekketriks bør menn unngå?

Menn bør nok i stor grad unngå kleine sjekkereplikker da det ofte er menn som må ta initiativet i sjekkingen.

Det kan også være lurt å unngå en for fysisk tilnærming da dette kan være upassende og ubehagelig. Her bør man respektere andres kropp og komfortsone.

Hvilke sjekketriks bør kvinner unngå?

Dette gjelder for så vidt begge kjønn, men unngå for seksuelle sjekketriks da du kan fremstå desperat og lett på tråden.

Det kan også være lurt å ikke være for frempå da mannen kan bli satt ut og ikke helt forstå hva som skjer.

Kan man bruke sjekketriks på Tinder?

Ja, det er fullt mulig å benytte seg av ulike sjekketriks på Tinder, men det er også enkelte sjekketriks man bør unngå som er for drøye.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo