Dating for homofile og LGBTQ+ – De fem beste datingappene (juli 2024)

Det kan være vanskelig å finne noen gode datingapper og sider hvis du er homofil eller LGBTQ+. Vi skal ta for oss noen av de vi mener er best i denne artikkelen for å gjøre det lettere for deg.
Dating for homofile og LGBTQ+ - De 5 beste datingappene. Par som jogger og holder rundt hverandre.

I denne artikkelen skal vi foreslå fem ulike datingsider og applikasjoner man kan benytte seg av for å finne andre mennesker som tilhører LGBTQ samfunnet. Noen av disse fungerer best for homofile, mens andre er generelle datingapper og sider som fungerer for alle.

#Dating app for homofile
1.Grindr – Beste datingsode for LGBTQ+.
2.Skeiv – Den beste datingappen for seriøse forhold.
3.EliteSingles – For folk med høy sosioøkonomisk status.
4.Match – Generell datingside for mer seriøs dating.
5.Tinder – Generell datingapp som er gratis.

Enkelte av disse applikasjonene består i all hovedsak av homofile, mens andre er generelle datingsider hvor man finner alle demografier. Hvilke applikasjoner som dekker dine behov best vil nok variere. Alle datingsidene i denne artikkelen har en mulighet for å kun møte andre homofile, men enkelte av disse lar deg også møte andre demografier.

Grindr for homofile

9.5
Grindr: Erfaringer og vurdering (2024)

Grindr: Erfaringer og vurdering (2024)

Grindr er en datingapp som i stor grad består av homofile, bifile og andre folk fra LGBTQ samfunnet. En stor andel …
Annonselenke.

Hva er Grindr?

Grindr er en nisjeside for homofile og andre fra LGBTQ+ samfunnet. Den består i all hovedsak av homofile og bifile menn som ser etter noe uforpliktende, men man kan også finne folk som ser etter noe mer seriøst her. Deres funksjon lar deg se de nærmeste medlemmene, men hvis man innehar et abonnement kan man snakke med folk som befinner seg lenger unna. Hvis du er en kvinne kan vi anbefale denne artikkelen for å finne datingapper som passer bedre for deg.

Det er helt gratis å benytte seg av Grindr sine tjenester, men man vil få strupte funksjoner som å kun ha muligheten til å kontakte de 100+/- nærmeste medlemmene uten et aktivt abonnement.

Vår vurdering av Grindr

Grindr fyller et tomrom i markedet, og har gjort det enklere å treffe andre homofile og folk fra LGBTQ+ samfunnet på en uforpliktende og enkel måte. Deres applikasjon gjør det lett å komme i kontakt med andre, og i motsetning til de fleste andre applikasjoner kan man prate til alle i umiddelbar nærhet uten et aktivt abonnement, men med folk lenger unna hvis man har et abonnement.

Vi likte dette under vårt opphold på Grindr, og det var veldig enkelt å komme i kontakt med andre mennesker, men vi kan nok mest anbefale Grindr for folk som ser etter noe mer uforpliktende.

Vår vurdering av Grindr. To menn som holder rundt hverandre.

Skeiv – Seriøs datingside for LGBTQ+

9.5
Skeiv: Erfaringer og vurdering (2024)

Skeiv.no

Skeiv er en datingside for homofile, lesbiske og folk som tilhører LGBTQ samfunnet. Alle kan melde seg inn, men deres …
Annonselenke.

Hva er Skeiv?

Skeiv er en datingapp for »skeive». Her kan man finne andre skeive mennesker, og folk tilhørende LGBTQ+ samfunnet. I motsetning til Grindr består deres medlemmer i større grad av folk som ser etter noe mer seriøst og langvarig. Her kan man også komme i kontakt med andre på en vennskapelig måte, og opprette nye bekjentskaper så vel som finne romantiske partnere.

De har også forum, og andre funksjoner som gjør det lettere å delta, og finne nye bekjentskaper. Skeiv føles mer ut som et lite samfunn, enn generelle datingapper og sider.

Det er gratis å registrere seg hos Skeiv, men for å kunne benytte seg av alle deres tjenester må man inneha et aktivt abonnement. Her finner man nok en høyere andel unge enn på mange av de andre datingsidene.

Vår vurdering av Skeiv

Skeiv fyller et tomrom i markedet når det kommer til dating, men også at de har klart å etablere et lite samfunn på deres nettsider. Her kan man delta i deres forum, legge ut blogg innlegg, og finne nye venner i tillegg til romantiske partnere. Det er ikke alltid lett å stifte nye bekjentskap når man tilhører en minoritet, men de har gjort dette litt lettere.

Hvis du ser etter noe mer seriøst eller nye venner kan vi anbefale Skeiv som en god aktør.

EliteSingles- For homofile med høy sosioøkonomisk status

9.5
EliteSingles: Erfaringer og vurdering (2024)

EliteSingles

I denne artikkelen tar vi for oss datingsiden EliteSingles. Vi utfører en grundig vurdering og presenterer vår …
Annonselenke.

Hva er EliteSingles?

EliteSingles er en datingapp som passer best for folk med høy sosioøkonomisk status. Her kan man finne andre homofile ved å legge det inn som et søkekriteria. Vi erfarer at nisjesider i stor grad fungerer, men EliteSingles har nok litt færre homofile medlemmer enn andre datingsider og applikasjoner.

De har en høyere andel seriøse medlemmer enn Grindr, og hvis man ser etter noe langvarig med noen jevnbyrdige intellektuelt og økonomisk kan det være lurt å teste ut EliteSingles. Det er gratis å registrere seg, men for å kunne benytte seg av alle funksjonene må man ha et aktivt abonnement.

Vår vurdering av EliteSingles

Vi erfarer at nisjesider i mye større grad fungerer da det er lettere å møte like mennesker. EliteSingles lar deg også møte homofile eller andre fra LGBTQ+.

Det kan være lurt å ta i bruk EliteSingles hvis du har høy sosioøkonomisk status eller utdanning og ser etter likesinnede.

Match – Bra datingside for alle demografier

9.9
Match.com: Erfaringer og vurdering (2024)

Match.com

Her kan du lese vår store test av Match.com. Vi deler egne erfaringer og andre brukere sine anmeldelser for å vurdere …
Annonselenke.

Hva er Match?

Match er en generell datingside hvor man kan treffe alle demografier inkludert homofile, lesbiske, bifile og andre folk fra LGBTQ samfunnet. VI har valgt å ta de med da de har en høy andel seriøse medlemmer, og mulighet for å sette søkekriteriene til å treffe andre homofile. Match er en av de største datingsidene på markedet, og har en stor andel seriøse medlemmer.

Det er gratis å registrere seg hos Match, men man må ha et aktivt abonnement for å kunne prate med andre medlemmer og benytte seg av alle deres funksjoner. Vi erfarer at dette i større grad fører til at folk er mer seriøse enn på datingsider som er gratis.

Vår vurdering av Match

Match består i stor grad av folk mellom 30-60år, men de har selvfølgelig medlemmer i alle aldre. Dette gjør at det nok er lurest å benytte seg av Match hvis man befinner seg i dette segmentet. Vi erfarer at Match har seriøse medlemmer i mye større grad enn mange andre datingsider og applikasjoner, og da spesielt de som er helt gratis å anvende.

De har laget en brukervennlig nettside og applikasjon man enkelt kan navigere. De har gode funksjoner og algoritmer for å matche folk som er kompatible. Hvis du ser etter en mer generell datingapp kan vi trygt anbefale Match som en av de bedre aktørene på markedet.

Vår vurdering av Match. To kvinner som nesten kysser.

Tinder – Bra gratis datingapp for homofile

8
Tinder: Erfaringer og vurdering (2024)

Tinder

I denne artikkelen vil vi dele våres og forbrukeren sin erfaring med Tinder. I denne artikkelen skal vi ta et dypdykk …
Annonselenke.

Hva er Tinder?

Tinder har som Norges og verdens største aktør flest brukere i Norge. Vi har derfor valgt å ta de med i denne artikkelen. Her kan man møte alle demografier, men man kan sette søkekriteriene på det man ønsker slik at man kan treffe andre homofile, lesbiske eller folk fra LGBTQ+ samfunnet. Tinder har såpass mange medlemmer at det er vanskelig å ikke ta de med i denne artikkelen.

Tinder har mange useriøse og inaktive medlemmer som gjerne ser etter noe mer uforpliktende, men man finner også mennesker her som ser etter noe mer seriøst. De har gode algoritmer og funksjoner, og man kan treffe folk fra hele verden ved å ha et Platinum abonnement.

Tinder er gratis å bruke, men man får ikke tilgang til alle deres funksjoner. Man kan kun dele ut et like antall likes hver dag uten et aktivt abonnement.

Vår vurdering av Tinder

Tinder er en gigant på datingmarkedet, og vi her delte meninger om Tinder. På en side et er positivt med mange medlemmer, men siden det er gratis å bruke vil det også være veldig lav terskel for å melde seg inn. Dette fører igjen til at de har en høyere andel useriøse medlemmer og brukere enn mange andre datingapper. Det er rett og slett et lavterskel tilbud alle vet om, og mange bruker det nok mye for validering og tidsfordriv.

De har derimot en større andel homofile, lesbiske og bifile etc. enn mange andre datingapper og sider fordi de har et så stort antall medlemmer. Her kan man fint treffe likesinnede. Vi kan spesielt anbefale tinder om du er bifil.

Andre arenaer å møte homofile på

I tillegg til datingapper og sider finnes det også andre arena man kan møte homofile og LGBTQ+. Det finnes flere nettsider man kan benytte seg av som for eksempel Gaysir. Det finnes også homofile samfunn i de litt større byene man kan delta i for å møte andre likesinnede, og mange byer har spesifikke utesteder hvor en stor andel er LGBTQ+. Hvis du har funnet deg en date har vi forslag til ulike aktiviteter dere kan finne på i vår artikkel om de beste datingaktivitetene..

Skeive organisasjoner

Det finnes flere skeive organisasjoner man kan ta del i hvis man ønsker dette. Her vil man finne andre skeive, og man kan delta aktivt på ulike begivenheter eller bare ta del i samfunnet. Her er flere skeive organisasjoner man kan velge å delta aktivt i fra ungdomstelefonen.

Oppsumering

Avslutningsvis vil vi ta en liten oppsummering av artikkelen og sammenligne de ulike aktørene man kan benytte seg av. Vi erfarer at nisjesider som EliteSingles fungerer bra hvis man tilhører denne demografien, men at man også kan benytte seg av mer generelle datingsider som Tinder og Match som også består av heteroseksuelle så vel som homofile og andre fra LGBTQ+ samfunnet.

Ofte stilte spørsmål om dating for homofile

Hva er definisjonen av skeiv?

Skeiv stammer fra utrykket queer på Engelsk, og betyr at man havnet utenfor samfunnets normer når det kommer til seksuelle og emosjonelle preferanser som heterofil, homofil etc.

Sier man skeiv eller skjev?

I denne konteksten er nok skeiv det riktige ordet, men kan kan også bruke skjev avhengig av aksent og talemåte. Skeiv er nok det korrekte utrykket, men folk forstår deg nok så lenge konteksten rundt det er riktig selv om du velger å bruke ordet skjev.

Hvor mange er skeive i Norge?

I følge statistikk fra bufdir er rundt 6,9% av Norges befolkning skeive. Dette tilsvarer omtrent 280 000 personer. Dette er et estimat, og ikke fakta.

Er Grindr den beste appen for homofile?

Grindr er nok en av de beste applikasjonene for homofile, men mange her søker noe uforpliktende, og det kan derfor være bedre å benytte seg av andre datingapplikasjoner og sider i stedet for hvis man ser etter noe mer seriøst.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo