Dating for unge – De 5 beste appene (februar 2024)

Det finnes utallige datingapper for unge, og det kan være vanskelig å vite hvilke man skal benytte seg av. Hvilke som er best for deg vil nok variere, men vi skal ta for oss de 5 vi mener er best i denne artikkelen.
Dating for Unge - de 5 beste datingappene.

Unge har gjerne et mye større utvalg av datingapper de kan velge å ta i bruk i motsetning til andre demografier. Det er rett og slett en mye høyere andel unge mennesker som benytter seg av datingapper og sider.

Vi skal ta for oss 5 av de beste datingsidene unge kan benytte seg av i denne artikkelen, i samråd med den Norske befolkningen basert på tilbakemeldinger online.

#Dating apper for unge
1.Tinder – Beste gratis datingapp for unge.
2.Match – Den beste generelle datingappen for seriøse forhold.
3.Elitesingles – For unge som er på vei til god inntekt.
4.Hinge – en seriøs app for unge
5.AcademicSingles – For unge som har god utdannelse.

Når man er ung har man et mye større utvalg av datingapper og sider man kan benytte seg av. Hvilke som er best for deg vil nok variere mye, men vi kan anbefale nisjedatingsider hvis man kan ta disse i bruk da det er lettere å møte passende demografier. Det vil også variere ut i fra hva man ser etter i en romantisk partner. Mange ser gjerne etter noe kortvarig og uforpliktende, mens andre vil ha noe mer langvarig og seriøst.

1

Tinder – Gratis datingapp for unge

Verdens største datingtjeneste.

Hva er Tinder?

Tinder er verdens største datingside og applikasjon og har klart flest brukere i Norge. De har dermed en høy andel brukere, og en stor andel av disse er unge. Tinder er helt gratis å bruke, men med strupte funksjoner. Her kan man møte alle demografier, og folk med ulik sosioøkonomisk status. For å kunne prate med andre brukere må man like hverandre. Man får i første instans opp medlemmer i umiddelbar nærhet før søket utvides.

Hvorfor passer Tinder for unge?

Tinder er en av de bedre datingappene på markedet, og dette er hovedsakelig på grunn av antall medlemmer de har. De fleste i Norge har nok hørt om Tinder, og de aller fleste som har vært singel over lang tid har nok vært innom Tinder på et eller annet tidspunkt. Vi erfarer at mange brukere på Tinder ikke ser etter noe seriøst, og mange bruker det nok mye for validering eller tidsfordriv.

De har stor gjennomtrekk av medlemmer, og det kan være lurt å smi mens jernet er varmt å føre samtalen over i andre sosiale medier. Hvis man ser etter noe mer seriøst finnes det andre datingapper og sider med en høyere andel medlemmer som ser etter noe mer langvarig. Vi skal ta for oss flere av disse videre i artikkelen.

Vår vurdering av Tinder. Par som nesten kysser.
2

Match – For unge som ønsker noe seriøst

Her kan du møte alle demografier, og mange ser etter noe mer seriøst.

Hva er Match?

Match er en generell datingside som lar deg møte alle mulige demografier i likhet med Tinder. De har derimot en litt større andel seriøse brukere som ser etter noe langvarig og seriøst enn uforpliktende.

Match har generelt gode algoritmer og funksjoner for å føre kompatible personer sammen, og dette gjør det enklere å møte likesinnede. Match er en av de større aktørene på Markedet i Norge, og deres brukerbase består i mye større grad av folk som ser etter noe mer seriøst.

Det er helt gratis å registrere seg hos Match for å teste ut deres tjenester, men for å kunne prate med andre medlemmer og ta i bruk alle deres funksjoner må man ha et aktivt abonnement.

Hvorfor passer Match for unge?

Match er en av de bedre aktørene på markedet da det er lettere å treffe noen for noe mer langvarig og seriøst, og dette er en av hovedgrunnene til at vi valgte å plassere de på en god 2. plass i vår test av beste datingsider og applikasjoner. De gjør det meste bra, og er en trygg aktør å benytte seg av.

De har en brukervennlig applikasjon og nettside som er lett å navigere. Vi kan trygt anbefale Match.

3

EliteSingles- For unge med høy utdannelse

Passer for folk med høyere sosioøkonomisk status.

Hva er EliteSingles?

EliteSingles er en nisjeside som fungerer best for mennesker med høy inntekt eller høyere utdanning. De har gjort det lettere å finne jevnbyrdige intellektuelt og økonomisk. De bruker femfaktormodellen fra psykologien for å gi deg mer kompatible matcher slik at du slipper å bruke ekstra tid på å sveipe gjennom alle demografier og folk som er ukompatible.

De har en høyere andel seriøse brukere enn mange andre datingsider og applikasjoner, og dette er noe vi erfarer går igjen når det kommer til nisjesider. Det er helt gratis å opprette en konto hos EliteSingles for å teste ut deres tjenester, men for å kunne benytte seg av alle deres funksjoner må man ha et aktivt abonnement.

Hvorfor passer EliteSingles for unge?

EliteSingles fyller et tomrom i markedet, og har gjort det mye lettere å møte likesinnede. Vi vet at statistisk sett så holder par som er jevnbyrdige intellektuelt og likestilte økonomisk mye bedre ut i parforhold. Vi erfarer også at nisjesider ofte fungerer bedre da man treffer mer spesifikke demografier.

Vi valgte å plassere EliteSingles på en sikker 1. plass i vår test siden de leverer på alle fronter. Hvis du har høy inntekt eller utdanning kan vi anbefale EliteSingles på det varmeste fr unge datere.

4

Hinge – Seriøs dating

Best for mer seriøs dating.

Hva er Hinge?

Hinge gjør det lettere å finne andre som søker noe mer seriøst enn uforpliktende. Det finnes utallige datingapper og sider på markedet hvor en stor andel brukere ikke ser etter noe seriøst. Hinge har prøvd å lage en datingapplikasjon som sikter på å matche individer som ser etter noe mer seriøst i større grad.

De har gode algoritmer og funksjoner for å matche kompatible personer sammen, og vi erfarte at det i større grad var personer som så etter noe mer langvarig her enn på datingapper som for eksempel HappyPancake i Sverige eller Badoo.

Det er gratis å bruke Hinge, men med veldig strupte funksjoner.

Hvorfor passer Hinge for unge?

Hinge er en ny aktør på markedet som forsøker å fylle et tomrom i markedet, nemlig en generell datingapplikasjon for alle demografier, men for folk som ser etter noe mer seriøst samtidig som de er gratis å bruke. Det finnes flere datingapper og sider for folk som ser etter noe seriøst, men disse koster ofte penger i form av et abonnement. Hinge er gratis å bruke, men man får ikke tilgang til alle funksjoner, og kun et visst antall likes å gi ut hver dag.

De har laget en brukervennlig applikasjon med gode funksjoner. Vi erfarer at datingapper som er gratis å anvende ofte består av en stor andel useriøse og inaktive brukere som ofte ser etter validering eller oppmerksomhet, men ikke er aktive på datingfronten eller på utkikk etter noe mer langvarig eller seriøst. Hinge har forsøkt å gjøre noe med dette, men de har fremdeles en del useriøse medlemmer da de er gratis å bruke.

Vår vurdering av Hinge. Par som er ute på kafe.
5

AcademicSingles – Seriøs datingapp

Over 3/4 har høyere utdanning.

Hva er AcademicSingles?

AcademicSingles kan minne litt om EliteSingles, og fungerer best for folk med høyere utdanning. Her har over 3/4 høyere utdanning, Dette er en nisjeside som fører likesinnede intellektuelt og økonomisk sammen i mye større grad enn generelle datingapper og sider hvor man kan møte alle demografier.

Det økonomiske er viktig i et parforhold, men det aller viktigste er nok at man utfyller hverandre intellektuelt i mye større grad. Parforhold med jevnbyrdige har mye høyere suksessrate enn forhold hvor det er store forskjeller. Dette har nok en del å gjøre med erfaringene man har hatt når man har tatt høyere utdanning også.

AcademicSingles benytter seg av femfaktormodellen fra psykologien for å gi deg mest mulig kompatible matcher. Det er helt gratis å registrere seg hos AcademicSingles, men for å kunne benytte seg av alle deres tjenester og funksjoner må man ha et abonnement. Dette fører igjen til flere seriøse medlemmer enn datingapper som er helt gratis å bruke.

Hvorfor passer AcademicSingles for unge?

Vi i Norskedatingsider liker alltid nisjesider og applikasjoner ettersom at vi erfarer at det er mye lettere å møte likesinnede. Dette gjelder også AcademicSingles, og de fyller et tomrom i markedet hvor man kan møte andre med høyere utdanning i mye større grad enn generelle datingsider.

De havnet på en trygg 4. plass i vår test fordi de gjør det så mye lettere å møte jevnbyrdige i større grad enn å tråle seg gjennom generelle datingsider og applikasjoner. Vi kan trygt anbefale AcademicSingles hvis du har høyere utdaning og ser etter noen likesinnede.

Hva er den beste datingappen for unge?

Vi trekker fram Tinder og EliteSingles som de to beste datingappene for unge. Tinder er best for uforpliktende dating, mens EliteSingles er best for dem med høy utdanning og/eller inntekt.

Datingtips for unge

Det kan være vanskelig å navigere seg rundt på en god måte på ulike datingapplikasjoner. Vi skal gi deg noen tips i dette avsnittet. Det er flere ting som er viktige å tenke på når det kommer til online dating. Datingkulturen i Norge er i stor grad en hookup-kultur, og dette blir mer og mer vanlig.

Hvis du først har fått deg en date har vi skrevet noen tips til hva som er viktige å tenke på når det kommer til den første daten.

Noe av det viktigste å tenke på når det kommer til datingprofilen er bildene man velger å bruke, og hvis du ikke har noen fine bilder av deg selv kan vi anbefale å ta i bruk en profesjonell fotograf som for eksempel BenjaminBargård som holder til i Bergen. Det finnes andre som tilbyr de samme tjenestene andre steder i landet også.

Konklusjon

Hvis du som ung kan ta i bruk en av nisjedatingappene som for eksempel EliteSingles kan vi anbefale dette. da det er lettere å møte noen mer seriøse, og likesinnede. Hvis du ser etter noe mer uforpliktende kan vi anbefale Tinder.

Ofte stilte spørsmål om dating for unge

Finnes det noen gratis datingsider?

Ja, det finnes flere gratis datingsider og applikasjoner man kan benytte seg av. Tinder, Hinge, Bumble og Badoo er noen av disse. De er gratis å bruke, men med strupte funksjoner som antall sveiper man kan gi ut hver dag etc.

Er Hinge bedre enn Tinder?

Det vil variere om Hinge er bedre enn Tinder avhengig av hva du ser etter. Tinder passer nok best for folk som ser etter noe mer uforpliktende, mens Hinge gjerne fungerer bedre hvis man ser etter noe mer seriøst. Det er nok flest antall medlemmer på Tinder enn Hinge.

Hva er den mest seriøse datingappen?

Dette er nok vanskelig å svare på, men datingapper som Hinge, Match, EliteSingles, og Singles50 er nok noen av de datingappene som er mest seriøse. Her finner man et høyt antall medlemmer som ser etter noe seriøst.

Hvilken datingapp er mest populær i Norge?

Tinder er den datingappen som er mest populær i Norge, men også verden. De er en gigant på datingmarkedet, og var en av de som var først ute på markedet. Her finner man flest antall medlemmer, men en god del av disse er relativt inaktive og useriøse da det er lav terskel for å laste ned Tinder.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo