Hvordan få seg kjæreste? 6 råd som fungerer

Ser du etter en kjæreste? Dette kan i mange tilfeller være vrient selv om man legger ned et helhjertet forsøk! Vi skal gi deg 6 råd som fungerer slik at du også kan få deg en kjæreste i denne artikkelen!
Hvordan få seg kjæreste? - 6 råd som fungerer! Bilde av en hjerteballong.

Ser du etter en kjæreste? Dette kan i mange tilfeller være vrient selv om man legger ned et helhjertet forsøk! Vi skal gi deg 6 råd som fungerer slik at du også kan få deg en kjæreste i denne artikkelen!

I tillegg til å få seg en kjæreste vil man jo gjerne ha en man kommer godt overens med, føler seg komfortabel med i tillegg til å være fysisk og psykisk tiltrukket!

Vi skal gi deg noen flotte råd som fungerer! Noen av disse innebærer nok at du må legge ned litt innsats selv da det ofte krever arbeid å finne seg en kjæreste.

Det kan være en stund til du høster frøet du har sådd, men hvis du følger tipsene er jeg helt sikker på at du finner deg en kjæreste relativt fort!

Hvem passer disse rådene for?

Disse rådene passer i teorien for alle, men vil nok være best for voksne folk i stedet for den yngre garde! Man kan selvfølgelig anvende disse når man er yngre også, men ikke alle fungerer like bra.

Hvis du har muligheten til å benytte deg av disse tipsene vil jeg absolutt anbefale å ta i bruk så mange som mulig uavhengig av alder.

Hvem passer disse rådene for? Kjærester som er lykkelige.

1. Jobb med deg selv i form av selvutvikling

Dette er kanskje det kjedeligste rådet, men også det som gjerne fungerer best i lengden! Her finnes det uendelig med variabler og ting man kan jobbe med som for eksempel:

 • Karriere, utdanning eller å starte en bedrift.
 • Fysisk trening – Rett og slett bli sunnere og i bedre form.
 • Mental utvikling – Problemløsning eller meditasjon osv.
 • Trø ut av komfortsonen din – Få mer livserfaring.
 • Sosialt – Utvid vennekretsen og omgangskretsen din.

Det finnes utallige segmenter man kan drive med selvutvikling i. Her er det kun fantasien som setter grenser, men jeg foreslår å jobbe med absolutt alle aspekter slik at du vokser i alle deler av livet.

Hvis man jobber med disse tingene vil man unektelig bli mer interessant for eventuelle romantiske partnere og her ser man nok den aller største endringen, men det er også den vanskeligste!

2. Møt nye mennesker gjennom ulike arenaer

Dette er nok en av de bedre måtene å finne en kjæreste på, og dette er nok fremdeles en av de beste måtene å finne seg en kjæreste på selv om vi lever i den digitale tidsalder med tilgang på sosiale medier.

Det er flere grunner til at dette lønner seg, og en av de viktigste grunnene er at du får livserfaring, du lærer deg å kommunisere med andre mennesker og føler deg komfortabel i ulike sosiale situasjoner.

Det er rett og slett mengdetrening når det kommer til sosialisering i tillegg til at du kan møte nye romantiske partnere!

Her er noen arenaer og måter du kan møte noen nye romantiske partnere på:

 • Klubber eller foreninger – Dansing, treningssenter, idrett eller kurs.
 • Venner, kollegaer og familie – Slik kan man bli introdusert for nye personer.
 • Kom i kontakt med nye mennesker – Si hei til noen du har interesse for eller stift nye bekjentskap.
 • Fester og sosiale sammenkomster – Kom deg ut på byen eller delta på ulike sosiale sammenkomster.
 • Skaff deg en hund (Kun hvis du faktisk ønsker en) – Slik vil man lettere komme i prat med andre.

Her er det nok bare fantasien og Norske lover som setter grenser for hva man kan ta seg til! Det viktigste er nok å bare delta på ulike ting slik at man lærer å sosialisere seg og kommunisere med det kjønnet man er tiltrukket.

I tillegg kan man selvfølgelig også møte romantiske partnere gjennom disse arenaene!

3. Datingsider og apper

Dette blir mer og mer populært og hvis du ikke benytter deg av ulike datingsider og apper kan du gå glipp av mange muligheter!

Dette er en utrolig enkel måte å treffe nye mennesker på og hvis du lurer på hvordan du kan komme i gang med nettdating har vi skrevet en hel artikkel om nettopp dette!

Det finnes flere datingsider og applikasjoner man kan benytte seg av, og noen av de beste er:

 • EliteSingles – For folk med høy sosioøkonomisk status som ser etter jevnbyrdige.
 • Singles50 – Perfekt for deg over 50 år! Her finner du jevnaldrende.
 • Match – Generell datingside for seriøs dating. Her kan du finne en kjæreste innenfor alle demografier.
 • AcademicSingles – For folk med høyere utdanning. Over 3/4 har høyere utdanning her.
 • Tinder – Verdens mest populære datingapp. Her finner man både seriøs og uforpliktende dating.

4. Legg ned litt ekstra innsats i hvordan du ser ut

Det er fullt mulig å få seg kjæreste uten å legge ned noe innsats i hvordan man ser ut, men sjansene blir nok markant bedre med litt ekstra innsats!

Man trenger ikke å ha de dyreste klærne eller gå til frisøren ukentlig, men det kan være lurt å kjøpe noen fine klær og være frisert slik at man ser tilgjengelig, sunn og attraktiv ut.

Her kan man komme langt med små grep, og det er ikke alltid det skal så mye til for å få til en markant endring på denne fronten!

Du kan gjerne spørre noen i klesbutikken eller de som friserer håret ditt om hva de tenker ser bra ut på deg, og ofte har de noen gode tips!

5. Planlegg spennende stevnemøter

Dette kan hjelpe veldig mye på hvis man dater, men ikke helt klarer å få relasjonen til det neste nivået! Det er fort gjort å bli for godt vant også bare ende opp med veldig generiske dater på restauranter osv.

Her kan det være veldig fordelaktig å legge ned litt ekstra innsats og kanskje gjøre litt research om daten sin på forhånd slik at man kan overraske med en spennende og begivenhetsrik date!

Det er høy konkurranse i datingmarkedet og dette er en måte man kan skille seg litt ut på. Vi har skrevet en informativ artikkel om datingaktiviteter hvis du trenger litt inspirasjon!

6. Senk forventningene dine

Hvis du allerede gjør det greit innenfor de ulike segmentene kan problemet ligge i at du rett og slett har for høye forventninger til eventuelle romantiske partnere.

Vi ser alle etter den »perfekte», men ofte ligger det perfekte i det uperfekte. Det kan derfor være lurt å være mottakelig for romantiske partnere som kanskje ikke har alt man ser etter, men som tilfredsstiller de viktigste kriteriene.

Her er det nok mange som har alt for store eller mange forventninger til hva en eventuell partner bør tilfredsstille. Man skal selvfølgelig ha en standard, men denne bør være flyttbar og ikke rigid.

Kanskje en eventuell partner gjør det utrolig bra på noen segmenter, men dårlige på andre. Her må man vurdere hva som er det viktigste også får heller de andre tingene være en bonus!

Senk forventningene dine. Mann og dame som holder rundt hverandre.

Hva bør jeg se etter i en kjæreste?

Dette er veldig individuelt og folk har ulike ting de ser etter i en kjæreste avhengig av individuelle preferanser, tiltrekning og tilknytningsstil.

Man liker rett og slett ulike ting, og har forskjellige behov. Her kan det være lurt å sette seg ned å gå gjennom de tingene som er mest viktig for deg samtidig som du blir bedre kjent med deg selv og dine behov og ønsker.

Det finnes også ting man bør unngå som disse 11 røde flaggene!

På generell basis bør man gjerne se etter disse tingene i en kjæresten:

 • Gjensidig tillit – Tillitt er utrolig viktig i et forhold for at det skal kunne vokse og blomstre.
 • Gjensidig respekt – For hverandre som person og hverandres grenser.
 • Kjærlighet – Dette er selvskrevent, men for enkelte er forhold mer transaksjonelle av natur.
 • Åpen kommunikasjon – Kommunikasjon er utrolig viktig for å ha et langvarig og sunt forhold.
 • Noen som er snille, men ikke en dørmatte – Finn noen som tør å si ifra, men også har empati for andre.
 • Noen som kan inngå kompromiss – Ofte oppstår det uenigheter og da er det viktig å kunne møtes på midten eller ta hensyn til den andres følelser og grenser.
 • Finn noen som passer din tilknytningsstil – Hvis du krever regelmessig kommunikasjon i forholdet, men motparten elsker å forsvinne i en uke vil man ikke være kompatible såfremt ikke dette jobbes med.

Det finnes selvfølgelig flere ting, men dette er noen av de viktigste for å ha et langvarig og sunt forhold!

Oppsummering

Det kan være vanskelig å få seg en kjæreste, men med disse 6 rådene vil det bli mye enklere såfremt du velger å anvende flest mulig av disse!

Det vil være mest effektivt hvis du anvender så mange av disse samtidig som mulig, og mange av disse krever mengdetrening for at de skal fungere. Du må rett og slett sette av tid og energi!

Det beste man kan gjøre for å få seg kjæreste er å jobbe med viktige aspekter ved sitt eget liv og drive med konstant selvutvikling over flere variabler som trening, utseende, karriere og skaffe seg livserfaring.

Det kan også være lurt å senke forventningene litt hvis man aldri føler at man finner noen som er bra nok. Da kan det være at problemet ligger hos deg.

Lykke til fra oss i Norskedatingsider! Hvis du anvender disse tipsene og legger ned litt innsats er vi er helt sikre på at du ender opp med en eller flere kjærester alt ettersom!

Ofte stilte spørsmål om å få seg kjæreste

Hvordan få seg en kjæreste hvis jeg er mellom 10-16 år?

Når man er yngre er ofte det letteste å bare være med folk slik at man blir kjent med flere personer og får større omgangskrets.

Dette gjør også at du blir flinkere til å sosialisere deg og omgås det kjønnet du er interessert i.

Man kan også benytte seg av sosiale medier som Snapchat, Instagram og TikTok for å komme i prat med andre folk på din alder.

Hvis du er usikker på om de liker deg kan du gjerne spørre om de vil bli kjærester.

Hvordan finne kjæreste i voksen alder?

Det enkleste og beste er nok å sosialisere seg i mye større grad og delta på ulike begivenheter.

Man kan også benytte seg av en eller flere av de utallige datingappene der ute som for eksempel Sukker.no som passer best for litt eldre eller Hinge.

Hvis man ikke møter nye mennesker vil det jo bli vanskelig å treffe nye romantiske partnere.

Når er det vanlig å få kjæreste?

Det er ingen aldersgrense når det kommer til å få seg en kjæreste og enkelte er tidlig ute helt nede i 4-5 års alderen, mens andre gjerne er 18 eller eldre.

Det mest vanlige er nok mellom 4-18 år, men enkelte har kanskje aldri hatt en kjæreste før.

Hvor lenge er det vanlige å date før man blir sammen?

Dette er veldig individuelt, og avhenger utrolig mye av den spesifikke relasjonen. Det mest vanlige er nok å date i 1-12 måneder før man blir kjærester, men her er det store variasjoner.

Det kan nok være lurt å date en liten stund før man blir sammen, men dette varierer veldig. Enkelte liker å ta det rolig, mens andre gjerne vil flytte sammen den første uka!

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo