Hvordan få seg en date? 5 Gode tips som fungerer

Usikker på hvordan du kan få deg en date og hva du kan finne på når du først har fått deg en? Vi skal vise deg noen måter å skaffe deg en date på, noen aktiviteter og tips til den første daten!
Hvordan få seg en date? 5 Gode tips som fungerer. Kvinne som bruker telefonen.

Usikker på hvordan du kan få deg en date og hva du kan finne på når du først har fått deg en? Vi skal vise deg noen måter å skaffe deg en date på, noen aktiviteter og tips til den første daten!

Vi skal hjelpe våre lesere med dette i denne artikkelen, men også vise deg noen datingsider du kan benytte deg av da dette er den klart beste måten å skaffe seg en date på!

#Dating app
1.EliteSingles – Best for folk med høy sosioøkonomisk status eller utdanning!
2.Match – Beste generelle dating app for folk som ser etter noe seriøst.
3.Singles50 – For deg over 50.
4.AcademicSingles – For deg med høy utdanning.
5.Hinge – Gratis datingapp.

Nettdating er nok den letteste måten å fikse seg en date på, men man kan også møte folk på andre arenaer i livet som hobbyer, jobb, felles venner eller utesteder.

Hvis du bruker disse tipsene aktivt, og faktisk får mengdetrening gjennom å delta er vi helt sikre på at du finner deg en eller flere dater relativt raskest!

Hvor kan man skaffe seg en date?

Det finnes utallige steder man kan skaffe seg en date, men det mest vanlige er nok datingsider og gjennom venner, bekjente og felles interesser i tillegg til på jobben.

Det kan være lurt å oppsøke sosiale tilstelninger i større grad samtidig som man benytter seg av de mange datingsidene som finnes på markedet.

Man kan også benytte seg av flere datingsider og applikasjoner samtidig for å å nå ut til et større publikum! Slik vil det bli enda enklere å møte nye mennesker i større grad.

Delta på flere ting slik at du kommer i kontakt med andre i større grad. Man kan ikke vinne uten å delta!

1. Sosiale sammenkomster og uteliv

Dette er nok et av de vanligste alternativene når det kommer til aktiviteter man kan finne på når man skal finne seg en date. Her er det mange ulike muligheter man kan benytte, men ikke drikk deg full.

Dette er nok et av de tryggeste valgene, men også et av de mest generiske hvor det kan være vanskelig å skille seg nevneverdig ut.

Her er noen ulike forslag til sosiale sammenkomster eller steder man kan finne seg en date:

 • Kafé.
 • Pub og utesteder.
 • Spisesteder.
 • Fest.
 • Noe med andre par eller venner.
 • Kurs og aktiviteter med andre som for eksempel: Klatring, dans, kurs eller kunstutstillinger.
 • Konserter.

Det finnes selvfølgelig flere, men dette er noen av de mest populære og lett tilgjengelige.

Sosiale sammenkomster og uteliv. Bilde utenfor en bar om natten.

2. Fysiske aktiviteter

Avhengig av hvem man vil på date med kan det være lurt å vurdere noen fysiske aktiviteter. Disse trenger ikke være tunge eller krevende, men kan også være enkle og noe alle kan gjøre.

Ved å være i litt aktivitet kan det være lettere å få det over i en flørtende tone samtidig som man kommer nærmere hverandre fysisk avhengig av valgt aktivitet

Vi skal komme med noen forslag til fysiske aktiviteter hvor man kan finne seg en date:

Det finnes mange andre fysiske aktiviteter man kan ta seg til. Hvis man har en spennende hobby eller felles interesser relatert til dette kan det være lurt å vurdere.

Det er viktig å ta i betraktning den fysiske formen til den man vil på date med slik at man kan ha det hyggelig i stedet for slitsomt, og faktisk bli kjent sammen.

3. Øvrige steder å skaffe seg en date

Man kan også delta i organisasjoner og foreninger for å møte andre mennesker. Hvis man har ulike hobbyer vil dette være helt perfekt da det er lettere å møte likesinnede.

Det er fullt mulig å melde seg på ulike kurs som holdes i tillegg som for eksempel matlagingskurs, dansekurs eller dykkerkurs.

Jo mer man deltar på ulike sosiale tilstelninger enten det er gjennom hobbyer, venner eller jobben vil det være lettere å komme i kontakt med nye mennesker.

Her er det bare fantasien og interesser som setter grenser og det er fullt mulig å komme i kontakt med folk man møter på butikken etc. også.

4. Datingsider og apper

Usikker på hvordan du kan skaffe deg en date? Benytt en av de mange datingsidene og appene! Her er de enormt mange muligheter og nettdating blir mer og mer populært.

Her kan du finne deg en date fra sofaen og hvor som helst i verden. Det er også mulig å benytte seg av nisjesider som EliteSingles og Singles50 for å møte folk innenfor spesifikke demografier.

Man kan også komme i kontakt med folk i andre land gjennom å bruke eksempelvis Tinder med et aktivt abonnement kan man matche med folk fra hele verden.

Her er våre 5 favoritter når det kommer til datingsider og apper:

9.8
Academic Singles: Erfaringer og vurdering (2024)

Academic singles

AcademicSingles havnet på en solid 4. plass i vår test av beste datingside og app. De har lagt seg i samme segment som …
Annonselenke.
9.9
Singles50: Erfaringer og vurdering (2024)

Singles50

Her kan du lese vår dyptgående vurdering av Singles50. Vi deler vår erfaring og kommer med vår anmeldelse av …
Annonselenke.
9.9
Match.com: Erfaringer og vurdering (2024)

Match.com

Her kan du lese vår store test av Match.com. Vi deler egne erfaringer og andre brukere sine anmeldelser for å vurdere …
Annonselenke.
9.5
EliteSingles: Erfaringer og vurdering (2024)

EliteSingles

I denne artikkelen tar vi for oss datingsiden EliteSingles. Vi utfører en grundig vurdering og presenterer vår …
Annonselenke.
8
Tinder: Erfaringer og vurdering (2024)

Tinder

I denne artikkelen vil vi dele våres og forbrukeren sin erfaring med Tinder. I denne artikkelen skal vi ta et dypdykk …
Annonselenke.

Tips for å få seg en date via datingsider

Det er viktig å lage en god datingprofil for å få flest mulig matcher på datingsider og apper. Her er det lurt å legge ned mye innsats og så tidlig som mulig når man registrerer seg.

Vi skal ta deg gjennom alle stegene slik at du kan få deg en date på de ulike datingsidene og applikasjonene på enklest mulig måte.

Det er viktig å gjøre et godt inntrykk, og i mange tilfeller får man bare en sjanse. Hvis noen velger å ikke sveipe på deg så får du som regel ikke en ny mulighet med det første.

Datingprofil

Det er utrolig viktig å lage en perfekt datingprofil for å få flest mulig matcher om man ønsker seg en første date. Slik vil man maksimere sjansene sine og i tillegg gjøre et veldig godt førsteinntrykk før man møtes.

Det er et veldig kompetitivt marked hvor mange ser etter det samme som deg, og det vil derfor være ekstra viktig å legge ned innsats i å lage en spennende profil som vekker nysgjerrigheten hos motparten!

Biografien

Biografien er ikke like viktig som profilbildene, men det er lurt å legge ned litt innsats her også da det er et helhetlig bilde som bestemmer hvor god profilen din er.

Det kan være gunstig å komme med humoristiske innslag som ikke er krenkende eller støtende for eventuelle matcher. Man vil helst unngå konflikter eller å bli avvist på grunn av biografien sin.

Hold profilteksten kort og konsis slik at andre ikke må lese alt for mye om deg. Det kan også være lurt å holde igjen litt for å bevare noe av mystikken.

Profilbilder

Profilbildene er det viktigste, og mange ser kun på disse uten å lese biografien din. Enkelte velger også kun å sjekke ut det første profilbildet og det blir dermed ekstra viktig.

Her er det viktigste tingene når det kommer til profilbildene på din profil:

 • Ta fine bilder.
 • Ha ulike typer bilder.
 • Legg gjerne ut noen bilder i sosiale settinger.
 • Hvis hobbyene og interessene dine.
 • Trenings eller turbilder er attraktivt for mange.
 • Humoristisk uten å være nedverdigende.
 • Bilder som viser deg fra en spennende side som reisebilder osv.

Unngå disse profilbildene:

 • For mange selfies og speilbilder.
 • Kun like bilder.
 • Bilder som ikke er flatterende.
 • For mye fest og fyll hvis du ser etter noe litt mer langvarig og er over 25 år.
 • Tullebilder.

Slik tar du det perfekte profilbildet ifølge digital-foto. Her får du mange gode råd og tips til hvordan du kan ta et perfekt profilbilde fra profesjonelle fotografer.

5. Venner, familie og jobb

Det går også an å benytte nettverket sitt ved å møte folk gjennom venner, familie, jobb og andre sosiale omgangskretser.

Dette er nok en av de mest effektive metodene, men krever selvfølgelig at man har aktive omgangskretser. Det gjør nok at mange velger å benytte seg av datingapper for å skaffe seg en første date mer og mer.

Her er det igjen lurt å delta på tilstelninger man kan møte nye folk på, også er det viktig å være litt frempå og faktisk bli kjent med folk slik at man utvider omgangskretsen sin.

Denne metoden har snøballeffekt, og fungerer kjempebra ved at man deltar på mer og mer, og blir kjent med flere og flere som igjen gjør at man deltar på mer og mer.

Hvordan kommunisere best mulig

Hold det åpent og lekent, men ha en seriøs undertone når det er nødvendig. Hvis det blir for åpent og lekent vil den andre gjerne tro at du ikke er seriøs i relasjonen eller ustabil.

Det er derfor lurt å finne en balanse med seriøsitet, åpenhet og lekenhet. Det kan også være gunstig å holde litt igjen på selve praten ved å kommunisere litt mindre i perioder slik at man har mer å prate om.

Her kan man gjerne invitere på en date som gjør at man kan prate mer om det som skjer på daten og ha det moro enn en mer klinisk date hvor man bare kan prate om hverandre.

Hvordan kommunisere for å skaffe seg en første date

Her gjelder mange av de samme reglene som på datingaktiviteter, men det blir ekstra viktig å fokusere på kommunikasjonen gjennom tekst og tale i forhold til når man møtes på ekte.

Kommunikasjon handler også om å tilpasse seg den andre, og ved å gjøre dette kan man kommunisere på en bedre måte.

Tenk på disse tingene når du kommuniserer

 • Ikke kast bort tiden til andre. Hold det kort og konsist i perioder.
 • Hold litt igjen om personlige ting og utfordringer.
 • Unngå å legge for mye press på motparten.
 • Åpen og lett kommunikasjon er det beste.
 • Ikke ta nederlag eller frekke kommentarer personlig.
 • Tenk før du snakker.
 • Vær seriøs, men humoristisk og leken.
 • Prøv å få til en date tidlig i relasjonen.

Hva kan man snakke om for å få seg en date?

Her skal jeg vise deg noen gode samtaleemner når du snakker med noen og prøver å skaffe deg en date, men også hvis du faktisk får deg en date er dette gode tips!

Det er lurt å bli litt kjent med den man skal forsøke å skaffe seg en date med, og da vil man også ha mer å prate om.

Dette gjelder spesielt gjennom datingsider da man ikke har kjennskap til de på forhånd kontra venner og bekjente man kjenner godt til fra før av.

Her er noen samtaleemner man kan prate om for å skaffe seg en date, når man er på date og noen tips om hvordan å kommunisere på best mulig måte:

 • Hobbyer og interesser.
 • Personlige ting, men ikke upassende.
 • Jobb, utdanning og karriere.
 • Ting som har skjedd i det siste.
 • Morsomme historier.
 • Hva som foregår i situasjonen man befinner seg i.
 • Still oppfølgingsspørsmål.
 • Ikke snakk for mye om deg selv.
 • Lytt mer enn du prater.
 • Vis interesse for den du er på date med i stedet for å følge med på alt mulig annet.
Hva kan man snakke om på daten?

Konklusjon

Fremdeles usikker? Vi er helt sikre på at hvis du følger disse stegene vil du også få deg en date ganske snarlig! Det krever nok litt innsats, men er fullt oppnåelig for absolutt alle.

Det letteste er nok å benytte seg av diverse datingsider og apper, men man kan også gjøre det på den gamle måten ved å komme i kontakt med folk på ekte gjennom venner og sosiale sammenkomster.

Når man først har kommet i kontakt med noen gjennom datingsider eller andre ting vil det være lurt å kommunisere på en god måte slik at man holder interessen levende.

Det er også lurt å smi mens jernet er varmt å prøve å stelle i stand en date så tidlig som mulig slik at man ikke kaster bort sjansene. Opparbeid deg gjerne litt rapport før du spør noen på date.

Ofte stilte spørsmål om å få seg en date

Hvordan gå frem for å få seg en date?

Først bør man opparbeide seg litt bekjentskap til den man vil på date med gjennom å snakke litt og bygge trygghet.

Man må så spørre om de vil dra på en date, og helst ha noe som de liker og er spennende planlagt på forhånd slik at man kan spørre litt mer forsiktig.

Hvis man vet at han/hun liker en viss musikk kan man si: »Jeg så at det var en konsert i helgen, og tenkte umiddelbart på deg. Vil du være med?» for eksempel

Hvem betaler på en date?

Dette variere veldig, men i dagens datingkultur og samfunn er det ingen regler på dette. For bare noen tiår tilbake var det alltid mannen, men dette har forandret seg litt.

Man foretrekker at mannen fremdeles betaler, men her vil det være veldig variert. Dette er som regel noe som dukker opp underveis i relasjonen.

Det letteste er å kommunisere åpent slik at man unngår en flause på slutten av daten. Man kan gjerne spørre om dette på en humoristisk og åpen måte før daten.

Hvordan spørre en gutt ut på date?

Det enkleste og ofte det beste er å bare spørre rett ut! Hvis du har en følelse av at gutten liker deg vil han mest sannsynlig si ja.

Det kan være lurt å spørre mens han er alene slik at han ikke føler seg presset av de andre i den sosiale settingen.

Gutter kan også tøffe seg litt ekstra da, og si nei selv om de egentlig har lyst.

Er C-Date gratis?

Det er gratis å registrere seg hos C-Date, men for å kunne benytte seg av de viktigste funksjonene som å prate med andre må man ha et abonnement.

C-Date er en datingside for uforpliktende dating hvor man kan møte likesinnede som ser etter noe kortvarig moro.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Datingsider | Sammenlign og finn beste datingside i Norge
Logo